Deep|edition # 20050831






Jisses!

De här dagarna går till historien. Sitter och har precis kopplat upp jobbdatorn hemma. Sista presentationen måste göras klar. Hyperstressad. Ändå känns det som om jag bara - jag kommer inte igång. Blä.
Kom tillbaka till kontoret efter att ha varit och pitchat i Leksand. Till ett kontor där varenda AD och La Bossa Nova var upprörda. Och när jag fick höra vad det handlade om bad jag att få svara på det upprörande - för att inte tala om rejält nedvärderande - brevet som en kunds fotfolk skickat. Bara för att hon inte fattar vad det hela handlar om.
På väg hem från Leksand ringde jag HS och hon berättade att hennes terapeut tvingat på henne en läkartid på fredag - terapeuten anser att HS behöver bli sjukskriven. För utmattningsdepression. Nåt som går i familjen uppenbarligen. Inte speciellt kul. Och antagligen inte rätt medicin för HS som hatar att inte få umgås med människor. Men nåt måste göras - hon är sliten. Det har varit hårda år med mig sjuk, småbarn och allt med att vi varit tvungna att bryta kontakten med min morsa och sånt.
Jag skulle behöva vara hemma mer. Frågan är bara: hurdå?
Fan.

Och som grädde på moset dyker mitt stalker-troll upp (se tidigare kommentarer). Jag har förstått vem det är nu - men det verkar inte hindra honom. Stackarn.













Stressnabb

Jag varken hinner eller orkar att uppdater Researcher.se just nu. Varenda gång man går in där finns det mellan 100-300 kommentarsspam. Då känns det inte så kul att börja skriva. Och för övrigt jobbar jag blixtrande snabbt för att hinna med allt som ska hinnas med. Konstant stress - hoppas det innebär att jag förbränner fett bara. Så var det i alla fall förut. Väntar på en sallad. Ska åka och pitcha på en kund i eftermiddag - sen tillbaka för att göra klart en presentation till imorgon. Imorgon är det en massa kreativt idéande inför nästa vecka...

Ibland oroar jag mig för när idéerna tar slut. Vad ska jag göra då?









Deep|edition # 20050830






Snodda frågor

Eftersom jag tagit en paus i jobbandet så snor jag några bra frågor från Wiz:

Vad har du för bakgrundsljud just nu?
Jag hör damerna i Ladies Circle diskutera något på nedervåningen, videon som surrar och ljud ifrån det öppna fönstret. Och det vanliga pipandet, tjutandet och susandet från min tinnitus (från? Av kanske är mer rätt.)

Vad finns på väggarna i rummet du sitter i?
En jäkla massa hyllor. Bokhyllor med studielitteratur från både HS och mig. Hyllor med scanner, datatillbehör, cd-rskivor, tidningar etc. Mitt medlemsintyg från Round Table, min och HS vigningsbrev, den sk "prästspegeln". De sistnämnda ska ner när vi orkar sätta upp ytterligare en hylla. Det finns också ett 50x120 cm fotografi på en hand som håller i en manet. Jag tog bilden någon gång i mitten av åttiotalet. Och en teckning som jag snodde av en arbetskamrat på avd. 92 Psyk. Västerås eftersom den var sjukare än något våra patienter lyckades skapa. Mitt i alltihop har HS lyckats placera ett ortodoxt kors (sara, du vet ett sånt som finns i Stiftgårdens kapell - men mycket mindre såklart)

Hur lång tid tar det att skriva en bok?

Antagligen längre än jag har tålamod till. Åtminstone har det varit så hittills.

Är tidsresor möjliga?
Gör man inte en sån varje gång man öppnar en bok, minns en händelse eller tittar på fotografier?













Ärkefiende och muskulösa blondiner

Jag sitter och lyssnar på brudarna därnere. Har nyss petat i mig lite av deras mat, innan dess läst för Solstickan och Terrorprinsessan. Inte jobbat ett dugg ... smart. Det blir en lång natt.

På väg hem lyssnade jag igenom "Doomsday machine" med Arch Enemy. Superbra. Hårt. De har gått än mer åt ett melodiöst håll och Angela sjunger både grövre och bättre än förut. Jäkligt bra helt enkelt.


Och jag kan inte hjälpa att jag tycker hon är rätt lik Nina. Vilket ju inte gör saken värre...

Nina har jag förresten gett lite feedback till idag - en annons hon håller på med. Hon är duktig.

Jag har suttit och köpt lite musik istället för att jobba. Jag har blivit kär i iTunes. Senaste köpet är Pains senaste platta. Den går in i iPoden imorgon.

Nej, dags att göra något annat än att titta på "Ravenous" liveinspelning [45 mb zippad .ra-fil] och drömma om muskulösa blondiner ;).













Hinner inte

Jag har *ehrm* en del att göra inför imorgon *ler lätt stressat*

Dagens musikval:

Genomgående The Hives. Funkar jävligt bra som soundtrack till analysarbete med blixtens hastighet....









Deep|edition # 20050829






Rantings in the night

Glad i sinnet tänker jag: "Kanske skulle man ta och skriva ihop några postningar på Researcher.se eftersom de närmaste dagarna kommer att bli fyllda av en massa annat jobb". Och vad möts man av? 200 jävla kommentarsspam på mindre än en timme.

Och inte nog med det: jävla uppfuckade datorn tappar konstant nätkontakten! Efter diverse svordomar, dubbelkollar av wifi-router, BB-modemet och tio omställningar av nätverksinställningar både på längden och tvären så ger jag upp. Inser att det måste vara jävla helvetes Norton-skräpet som helt enkelt fuckar upp alltihop och stoppar nätet. Så bort med det.

Nu blir det lite surfning utan anti-virusprogram tills jag hittar installationsskivan och ominstallerar skräpet (jag har ju betalt för skräpet). Det är som att knulla utan skydd jag vet men vad ska jag göra liksom (nej darling Fretardo - det finns inga Norlevo för datorvirus ;))?

En N|. utan nät är som en Porsche utan bensin, en utekväll utan alkohol eller Madonna utan... äh... nu blev det invecklat... I vilket fall - nu funkar det. Och jag har tappat lusten till whatsoeverskrivapostningaromreklam.

I övrigt har jag läst ett och ett halvt kapitel ur "Harry Potter och de vises sten" för Solstickan. Det är kul. Inser att det är rätt mycket roligt som man måste vara a) kunnig i engelsk stiff-kultur b) ironismittad och c) ordälskare för att förstå. Det sista funkar för Solstickan.

Sen har jag suttit och tittat på en HS som farit runt och förberett Ladies Circles årsmöte som ska avhållas här. Tio kärringar ska dricka skumpa, vin och hålla årsmöte... och inte kan jag ens fly. Kan de inte skaffa lokal? Vi i RT90 har ju gjort det - ett gammalt bokmagasin som nås genom att gå genom ett parkeringsgarage. Vi är både underground och subkulturella...

Imorgon har jag en presentation för vår största kund. Igen. Den här gången gäller det de två breddkoncepten. Jag har ingen aning när och jag har struntat i att ta upp jobbdatorn och göra klart presentationen. Det får bli imorgonbitti. Efter att jag gått upp och rakat mig. Det har jag inte gjort på två veckor och jag är glad att jag inte visat mig ute bland folk - de skulle försöka skjuta sönder min väska i handen på mig och sedan skrika "Terrorist. Muslim. Al-quaida." åt mig.

Det är sådär jobbigt långt att det kliar - om man vill kan man försöka att stå ut och sedan har man helskägg. Det hade jag i gymnasiet så jag struntar i det. Men jag tror att jag fortsätter att driva goathien - vill se hur långt jag orkar ha det innan nån börjar fundera om det är dags för vilohemmet och lite schysst psykofarmaka (som om jag inte åt det redan...).

Jag har bytt musik i iPoden. Jag är en smula allätare om man säger så: nu har jag tröttnat på diverse house-tolvor, Oakenfield-livemixningar och skumma jox jag hittat lite här och var utan nu är det fr a Arch Enemys nya platta Doomsday Machine som gäller. De har visserligen blivit lite mesigare på senare tid men nåja. Det svänger.

Nu är det dags att sova. Tror att HS har slocknat - orkar inte med en Stürm und Drang-natt till med framtidsdiskussioner, "hur ska vi göra med barnen" och "du får dra i det här". Jag är strateg på arbetstid - inte i mitt privatliv.

Avslutar med lite stulen poesi:

Beware the beast of man
For he is the devils pawn
Alone among gods primates
He kills for sport, lust or greed

The sacred scrolls…
The truth unfolds…

Shun him… or become like him
Shun him… the beast of man

"Beast of man" med Arch Enemy













Ryktet som rådgivare

Ännu en underbar "recension".

Turerna kring de eventuella buden på Skandia skulle passat bättre på blocket.se. De får såväl ledning som rådgivare att framstå som oprofessionella.


Jörgen Östberg på DI är inte nådig. Han sågar Skandias Corporate Finance-jobb jäms med. Och man kan inte annat än att hålla med - läser man ekonomisidorna har man de senaste veckorna lärt sig varumärket Old Mutual.

Att Skandias tveklöst välbetalda rådgivare, både på investment banking- och PR-sidan, tillåter ledningen att springa omkring på stan och göra bort sig för att eventuellt locka fram ett bättre bud från sydafrikanerna eller, gubevars, någon annan aktör, gör att man undrar om det är rådgivarna som agerar statister i Skandias TV-reklam.


Det kanske till och med är "Ryktet" som Skandia även anställt som rådgivare. Bra på att gräva...


Källa:
di.se













VMA typ

Eftersom alla andra bloggar om VMA så kollar jag in bilderna - bara några snabba:

Li'l Kim - on probation?
Gwen Stefani - börjar hon inte bli läskigt lik Grace Jones?
Jessica med bihang - underbar presentation... "gifta"
Kelly Clarkson - årets Courtney Love-wannabe
MC Hammer - ursäkta... MC H a m m e r !!!! Jurassic Fucking Park.


Nu ska jag väcka Terrorprinsessan så ska vi hämta Solstickan på lekis.













Mer blåst

Följ Katrina hos Boing Boing: Hurricane Katrina hits New Orleans, US Gulf Coast eller på Metroblogging New Orleans.

Det som gör att det berör oss är oljepriset. Det har tagit nya skutt uppåt idag.













En fyra till kaffet

Jag är lite sen - so what?
En styck Fredagsfyra


1. Följer du kostcirkeln?

Nej. Jag tål inte att gå i cirklar för mycket. Plus att jag ogillar folkbildning i allmänhet. Elit ska vara elit.

Mat? Aha... jag trodde att kostcirkeln var obsolet - är det inte någon pyramid som gäller nu? Å andra sidan gillar jag inte pyramidspel heller.

2. Lägger du stor tid på din matlagning?

Nej. Och inte HS på sin.

3. Gillar du att pröva ny mat?

Jadå. Bara jag slipper laga den. Och det heter "att prova".

4. Vem/vad inspirerar dig när du lagar mat?

Sprit.













Bert ger upp. Jag förstår honom.

Bert Karlsson tänker sälja delar av Marianne-imperiet. Och det är en bitter entreprenör som säger rakt ut det som många andra säger mellan skål och vägg:

Jag har blivit trött på att ta risker. Du har inte tack för att du driver företag i Sverige.



Källa:
EXPRESSEN.SE/Nöjesnyheter: Bert Karlsson ger upp

För någon vecka sedan kom det siffror som visade att utländska investeringar nästintill nollats i Sverige - ingen finner någon anledning att köpa in sig i verksamheter. Varför inte? En ekonom påpekade att problemet är att hela den svenska politiken och ekonomin bygger på tillverkande industri - inte på tjänster och konsultverksamhet. Och det innebär att svensk ekonomi och politik inte på något sätt fungerar när det gäller dessa delar som kommer att bli majoriteten av arbetstillfällen och företagande.

Själv jobbar jag som konsult. Varje timme på dagen bör jag kunna fakturera till någon extern kund. Varje timme jag jobbar med interna saker kostar. En timme med mig är värd mellan 950-1200 kr ex moms och soc.avg. Det innebär att jag har ansvaret för att dra in de pengarna (indirekt i varje fall... det är ju projektledarna som drar in själva jobben).

När vi nu hamnar i en situation där en av de viktigaste personerna på byrån blir sjukskriven (administratör och allt-i-allo) så behöver vi någon som kan ta det ett tag. Vi har inte råd att anställa någon eftersom vi inte vet hur länge vi behöver extrahjälp. Vi ber om att få använda en person på praktik. Vi får sex veckor. Med förklaringen att vi fått lov att ge ett antal personer sparken.

Problemet är att de inte har haft samma jobb som det här handlar om.
Problemet är att arbetslagstiftningen skiter högaktningsfullt i att vi har olika roller - de anser att en projektledare kan jobba med art direction.

Så för att vi ska kunna tjäna pengar i.e gå runt behöver vi jobba med det som vi har i våra yrken - men vi får därmed ingen hjälp att fixa en sjukskrivning på den person som gör själva grundjobbet så att vi kan göra våra jobb.

99 % av alla småföretag i Sverige är enmans- eller tvåmansföretag. Om alla dessa kunde få ett minskat skattetryck, få en enklare arbetslagstiftning och undantag från saker som LAS - och därigenom kunna anställa en eller två personer så skulle arbetslösheten halveras. Minst.













Dålig svenska i rubbe

Som ni vet tar jag ibland upp lite udda och konstiga språkformer jag finner i tidningar. Nu har SvD lyckats att göra en rubbe som är dålig svenska:

Värme bakom värsta massdöden


Värsta? Snarare största. Att använda ordet värsta blir helt snett eftersom man pratar om antal döda.


Källa:
SvD: Värme bakom värsta massdöden













Slavarbete hos Radiotjänst

Det här är kanske det bästa beviset på att public servicens saga snart är all:

Jobbet som tv-licenskontrollant är helt provisionsbaserat och för varje tv-licens som Radiotjänst i Kiruna tar in får kontrollanten 130 kronor.

Kontrollanterna får utöver det ingen grundlön och jobbar på frilansbasis med kontrakt på tre månader i taget utan vare sig semester eller sjukersättning.

Samtidigt ställer Radiotjänst krav på att kontrollanten drar in 500 licenser om året, annars förlorar han eller hon sitt avtal.


Fy fan. Rena pyramidspelet.


Källa:
Sveriges Radio - Ekot













New Orleans ett minne blott

Om det värsta scenariot slår in idag klockan 13 svensk tid så är staden New Orleans ett minne blott:

räddningstjänsten i staden räknar iskallt med att orkanen kommer utplåna hela bostadsområden.


Träskbluesens, rootcountryns och flashing-tits-at-Mardi-Gras' stad. Vår tids Atlantis?

Staden ligger två meter under havsytan och nu befarar de flesta att havet kommer välla in över staden. I orkanens öga kan vågorna bli över 20 meter höga.
- Nu gäller det att vi håller ihop och gör det bästa vi kan av situationen. Vi har alla vetat att denna dag kunde komma, sa en skärrad borgmästare Ray Nagin.



Källa:
EXPRESSEN.SE/Utrikes: Människor flyr för sina liv













Allt är inte copyright

En liten tsunami har kommit igång i vissa delar av den gamla blogosfären. Det är Anneli (vars "blog" inte har permalänkar) som anser sig vara förorättad av att människor skickar runt "hennes" frågor (se Meme). Om man börjar jiddra om copyright för olika meme börjar det bli väl fånigt. Lägger man ut såna frågor lär man inse att de åker vidare. Hela idén bakom en meme är att person A svarar på frågorna och taggar personerna B,C,D som i sin tur gör detsamma. Att det hela skulle creddas tillbaka till källan är ju visserligen jättefint men knappast nödvändigt. Och många gånger omöjligt. När människor sedan börjar jämföra det med att sno bilder blir man mörkrädd - det är en milsvid skillnad mellan textcopyright och bildcopyright.

49 a § Den som har framställt en fotografisk bild har uteslutande rätt att framställa exemplar av bilden och göra den tillgänglig för allmänheten. Rättten gäller oavsett om bilden används i ursprungligt eller ändrat skick och oavsett vilken teknik som utnyttjas.
Med fotografisk bild avses även en bild som har framställts genom ett förfarande som är jämförligt med fotografi.


Textcopyright kräver en viss verkshöjd - något som Annelis frågor knappast når. Med bilder är bilden alltid under copyright om inte fotografen/upphovsrättsägaren har sagt något annat (ex. under CC). Baksidan med bloggandet är att alla tror att allt de skriver är författat. Jo, tjena.









Deep|edition # 20050828






Meme

Fretardo bjöd in mig att svara på en meme...

Namn: Niclas
Kallas: Pappa. Älskling. Plannern.
Piercings: Två i vänster öra.
Tatueringar: Nepp. HS förklarade tidigt att hon tänkte gå ifrån mig om jag skaffade mig såna.
Längd: På vad? ;) Ah... 185 cm lång (kroppen alltså)
Har du ngn fobi? ... nej.
Gillar du dina syskon? Jag har inga biologiska men en syster - vi har s a s adopterat varandra...
Måste du sy upp byxorna du köper? Nej. Möjligen skulle jag behöva sy ut dem...
Ser du på Robinson? Ja, när det sänds.
Gillar du bilar? Jodå - måttligt. De är bra och ha, och vissa är snyggare än andra. Men jag hatar att behöva fixa med dem!
Vad anser du om skånska? Det är förtäckt danska. Borde förbjudas enligt Geneve-konventionen om tortyr.
Har du en Lunarstorm? Nej, inte längre. Tog livet av "nws" för några månader sedan, efter åtta år.
Vad vill du bli då du blir stor? Jag är det jag vill vara - så jag vill bara bli bättre på att vara planner och creative director. Sen är jag rätt stor rent kroppsligt så när det gäller det så vill jag bli mindre :).
Favorit tv-program: Vita Huset. Rapport. Nyheterna. Kommissionen är en bubblare.
Gillar du dina grannar? Ja faktiskt. Vi har haft en rejäl tur.
Värsta känslan: Att något ska hända Terrorprinsessan eller Solstickan.
Människa som gör dig enbart glad: Finns det såna? Vore det inte förfärligt?
Människa som gör dig enbart ledsen: Min mor.
Senast köpta skiva: ... rent fysiskt är det "How to dismantle an atomic bomb" med U2. Digitalt var det "Precious" med Depeche Mode.
Senast lästa bok: "Lateral marknadsföring"
Vem fick du senast ett blandband av? Ingen aning - tror inte ens jag någon gång fått det - snarare är det jag som gav bort såna (och ger bort "blandCD").
Har du några fordon i din ägo? Bilen står iofs på HS men jag äger den rent ekonomiskt: en svart Opel Vectra Sport Combi. Och en svart Monark-mountainbike. En svart Alley Cat-skateboard (som jag testade för nån vecka sedan vilket höll på att göra HS till änka och livförsäkringsrik).
Jag vill vara: Snygg, smal och sexig. Och rik.
Bästa sport: Den på TV.
Hur ser folk dig? Med ögonen hoppas jag.
Vad vill du helst ha nu? Sex. Annars skulle jag vilja ha... mer lön.
Är det många som läser din dagbok på Internet? Dagbok? Bloggarna läses av en rejäl hop med människor. Researcher.se har mellan 1000 och 2000 unika besök varje dygn. deep|edition har runt 100 unika per dygn.
Vad har du för intressen? Reklam. Det är så illa.
Vilken var din första konsert? Min farsa har varit musikledare under hela min uppväxt så jag har varit på konserter sedan jag föddes.
Är du pinsam på fyllan? Antagligen. Fast det blir bättre och bättre - antagligen på grund av att jag blir mindre och mindre full (vilket ju är lite skrämmande...)
Är du blyg? Nej.
När kräktes du senast? Har ingen aning. Måste ha varit väldigt länge sen.
Vad tycker du är äckligt? Jag är inte speciellt kär i fötter i gemen och särskilt inte i mina egna.
Tycker du det är jobbigt att ringa till någon? Beror på vem det är. Blir bättre och bättre på att inte tycka det.
Vad tycker du om sex före äktenskapet? Jag tycker om all sex, oavsett när...
Hur svarar du i telefonen? "Ja, det är Niclas?"
Är du en bra flickvän/pojkvän? Antagligen inte.
Somnar du med tv:n på? Nej.
Är mustasch eller skägg snyggast? Skägg.
Har du långa naglar? Beror på om jag kommit ihåg att klippa dem.
Om du skaffar barn, vill du adoptera eller ha biologiska? Jag har två biologiska. Det räcker.
Brukar du bli våldsam då du blir förbannad? Nej.
Mössa eller öronmuffar: Mössa.
När grät du senast? Många många många år sen.













Kass smak

Vi kikade lite på HS mormors lägenhet som är ute för försäljning. Och sen glodde vi bara på skoj runt på diverse hus. Och insåg hur jävla fult folk har hos sig... Det riktigt roliga var att en del hade det så fult att det blev trendigt... antagligen av misstag.



Herregud. Inse vilken total skräckupplevelse att sova i det här!













Så även jag

Jag ger upp. Jag får lov att köra word verification på kommentarerna eftersom jävel-spammarna även hittat hit. Ledsen för det. Jag måste också göra något åt Researcher.se eftersom jag i morse hade 175 kommentarsspam att rensa ut. Blacklisten funkar dåligt.













Tank.ar

Söndag. HS och Terrorprinsessan har tagit bilen och åkt till Hedemora. Det är avtackning av HS förra chef, kyrkoherden. Han har visst fått jobb i Fjollträsk nånstans. Bromma? Skit samma. I varje fall så petade hon på sig sin gröna skjorta

"men frimärket sätter jag inte på mig förrän efter jag varit in på Maxi - hälften därinne är ju kunder hos oss [AF; min frkl].

Det kändes underligt att efter så många år se henne i den. Och halssmycket - ämbetstecknet för diakonatet.

"Jag har hjärtklappning..."

Många känslor. Hon lämnade inte Hedemora i harmoni direkt. Kaosartat var det mesta. Vi jobbade där tillsammans två somrar innan vi vigdes. Sedan har vi jobbat här omkring - jag i Grytnäs/Avesta och hon där. Och sedan: jag här i Blge. Hon valde till slut att ge upp det - för mycket åkande och för mycket randig arbetstid för mig.

Kanske kommer biskopen

"Vad ska jag säga till honom?!"
"Säg 'hej'. Det finns inte så mycket mer att säga..."


Det blev så tyst från stiftet när jag blev sjuk. Tyst såväl för mig som för henne. Jag hade visat mig svag, blottat svagheten. Sådant är inte tillåtet. Det är något som inte finns i Västerås stift. I någon sorts tyst karantän blev jag satt. Från stiftet. Församlingen ställde upp. Men de personer som jag jobbat med på stiftet. Inte. Det var svårt även för HS. Hon led av det. Hon hade också lämnat kyrkans mark men mer på grund av mig och på grund av att Solstickan kom.

Jag undrar om hon längtar tillbaka. Inte nödvändigtvis till Hedemora. Till diakonatet. Jag får sällan något svar på det.

Hade jag varit kvar i kyrkan hade kyrkoherdetjänsten i Hedemora varit en perfekt tjänst att söka. Jag är i rätt ålder, in the pit. Även om jag aldrig hade tänkt att bli det. Och nu blir jag det aldrig. Saknar jag det? Nej. Jag tror inte det. Snarare är det mer att det är så - det är ett faktum att jag fortfarande är vigd till präst. Jag bär fortfarande ämbetet. Det är mycket "tänk om ifall senare". Jag är inte säker på att det är så bra. Å andra sidan - no turning back om jag avsäger mig ämbetet.

Antar iofs att jag inte behöver oroa mig - jag är ju knappast renlärig eller comme il faut. Så i sinom tid blir jag antagligen av med ämbetet ändå.



Terrorprinsessan ville stå längst fram och sjunga sina sånger... Kära nån - hon är en drama queen av gigantiska mått... får hoppas att hon sköter sig nu. Försökte förklara för henne att det här var viktigt för mamma och att TP måste sköta sig idag. Hon är snart fyra år med en stark egen vilja. Jag är inte helt säker på att hon förstod vad jag menade...

Solstickan ligger i soffan och vilar. Jag tror iofs att han har tråkigt men när jag säger åt honom att gå ut så vill han inte. Själv är jag för förkyld för att göra annat än typ ingenting...













Nuder ger ett gott skratt

Tack Nuder för att du ger en reklamare ett gott skratt så här på söndagsmorgonen mittemellan hostningarna och latten.

Han surar över den borgerliga alliansens framgång:

...det har varit en framgångsrik pr-kampanj, där de borgerliga partierna visat upp en enig fasad utan att behöva visa upp vad om finns bakom.

Finansministern tycker att alliansarbetet handlar om ”yta, form, image, stil”, snarare än politik.


Per. Du har missat något viktigt i den politiska utvecklingen. Det visar hans sista uttryck - där han inte ens kan använda rätt term:

...i långa loppet tror jag inte att den postmodernismen håller.


*mohahaha* Stolpe ut gode finansminister.


Källa:
SvD: Nuder dömer ut "pr-kampanj"


Nuder försöker att återta kommandot genom att spela på väljarnas ovilja till att bli manipulerade. Problemet är att hans chef allt för många gånger redan använt sig av just detta "postmodernistiska pr-spel" vilket gör att Nuders magsura inlägg endast blir ett eget PR-inlägg i debatten. Att en socialdemokratisk minister 2005 inte förstått att det enda som räknas är "yta, form, image, stil" även i politiken tror jag inte på.

Det börjar att kännas frustrerat från sossarna redan ett år innan valet. Det kommer att bli den smutsigaste valkampanjen i mannaminne...













Ett. Helvete.

Klockjäveln har hunnit bli ett. Jag är trött. Märgtrött. Och jag borde gå och sova. Såg Hot Shots II och den är fasen ännu bättre än ettan. Sen såg jag lite på speedway och sen på "människor som vill se ut som djur". Kände "so what". Låt dem göra det. Jag är less på ett samhälle som kallar mainstream för etik. Se ut som andra - det finns ingen plats för sideshows längre. Undra fan på att alla äter psykofarmaka.

Snuva och hosta håller i sig. Som om de ansåg att deras största mål var att göra mig tokig. Huvudvärken har släppt lite - tog ett par rejäla whisky när jag grillade. Men den finns där - lurande i bakgrunden. Täppta gångar - fan vad jag hatar det!

Söndag. En dag kvar. Visserligen är jag ledig halva måndagen med Terrorprinsessan men ändå. En dag kvar att hinna bli någorlunda frisk. En dag. Hej och hå.









Deep|edition # 20050827






Ny maffiaboss

Lite udda val av nyhet: Yakuzan har bytt ledare och det avrapporteras ungefär som om något ledande parti har bytt partiöverhuvud: DN - Nyheter - Ny maffiaboss vald i Japan













Men varför har ingen sagt?

Varför har ingen sagt till mig att Sandras blogg Rensa huvet är typ det bästa som skapats på den här sidan Blogger? Shit pomfritt! Helt underbar! Sandra, varför har du inte sagt det själv?! "Hörru din jävla trög-deep|ed - ta och läs min blog och lär dig hur man ska göra!"

Se så - stå inte här och häng: gå och läs Rensa huvet.













Pinsam artikel

Jag antar att min deprimerande postning om mitt framtida bloggande beror en del på den artikel om Björn af Kleen som fanns i dagens BT. Lätt förvanskat stjärtslickeri:

Hårt arbete och ett uppriktigt berättande om de bekymmer som möter en målmedveten journalistikjunkie i sin klättring uppåt i mediahierarkin är framgångsreceptet.


Så fint. Och det hela fortsätter i samma underdåniga stil:

Björn är född 1980 och kommer ursprungligen från Hedemora. På drygt ett år har han gått från att vara ett okänt namn vid skolbänken till att bli ett av de flitigast droppade namnen bland bloggande mediacelebriteter.


Jahaja. Att det bara råkar vara så att mediabloggbranschen är rätt - vad är de? Tio - femton? - så liten verkar inte vara något som Jonas Grönlund bryr sig om. Han förklarar det hela med att bloggen bara är ett verktyg för något annat - att bli ett namn i "riktiga media".

Bloggen har blivit ett effektivt verktyg i byggandet av det personliga varumärket.


Med en illa dold okunskap om såväl bloggande och att det finns tusentals andra bloggar som är minst lika bra som Diagnos uttalas Analysen:

Men det är inte hela sanningen. Diagnos skulle inte vara lika läsvärt om de inblandade inte hade varit bra. Om de inte varit framgångsrika. Och samtidigt oroliga för att inte räcka till, att den uppåtgående kurvan ska plana ut. För tidigt.

En annan förklaring till Diagnos framgång inom branschen bygger förstås på att många av personerna de kommenterar tillhör de mediala svanar gräsänderna på landets tidningar plaskar med - eller snarare, önskar de plaskade med (även om de aldrig skulle erkänna det offentligt) - i den journalistiska ankdammen.


Den gode Jonas, som själv söker att bli en "riktig" journalist kan självklart inte avhålla sig från att nästintill lite kåtaktigt beskriva BaK:

Han kommer på cykel, ser nyklippt ut och är precis lika fräsch som man kan förvänta sig av en disciplinerad person som ger sken av att vara uppe med morgontidningen och i säng strax efter deadline.[--]Han rufsar fingrarna genom sin kortklippta frisyr och verkar inte kunna bestämma sig för om han ska kamma luggen framåt eller åt sidan.[--]Björns whisky är avslutad och fingrarna har övergått till att leka med de överblivna isbitarna i glaset.


Jahaja.
Det är så pinsamt att det blir en artikel att spara för att visa på hur man inte ska göra...



Källa:
Borlänge Tidning













Jag har ett val. Man har alltid ett val.

Antingen stannar jag upp och möter mörkret, möter demonerna i ännu en envig.
Eller så vänder jag och springer. Igen.

Jag saknar. Saknar dem jag delade så många timmar med. Saknar. Saknar att vara en del av.

Mörkret luktar gräs. Doft av en illavarslande svalka. Omsvärma, omsvärja mitt sinne för att lura mig in. Ondska är alltid vackrare än godheten. Skönheten i mörkret är alltid mer attraktivt än att kisa mot ljuset. Ödet kan jag aldrig lura. Bara finta bort det för en kort stund.

Om man engång gått så pass sönder som jag gjort flera gånger. Om man en gång varit krossad i så små bitar som jag blivit om och om igen. Att tro att man någon gång kan bli återställd, frisk, hel igen är en chimär. Ett egenlurendrejeri större än magi.

Ett val. Att stå kvar eller springa.













Rånarjakt

Det är snutar överallt och mödrarna i området är en smula stirriga... Det har rånats nere i centrum och antagligen har rånarna flytt åt det här hållet.

Själv är jag måttligt oroad. Som om några klantiga Kassaservicerånare skulle få för sig att ta gisslan...

HS var lätt sardonisk när hon påpekade: "Jaha, då är det ytterligare två personer som vi får avaktualisera.


Källa:
DN - Nyheter - Pistolrån mot Svensk Kassaservice













To blog or not to

Jag funderar seriöst på att sluta blogga. Inte på grund av fånar som "dot" aka sug aka Alban = någon som har tillgång till datorer på Stockholms universitet. Utan på grund av att min pessimistiska prognos från i april håller på att slå in. Bloggformatet tas över av mediapersoner och det enda som är intressant för mainstreammedia är att skriva om journalister som bloggar. Tidigt var det såna som Hedgehog, Mymarkup-Erik, Mymarkup-Anna och andra bloggare som media pratade med - nu är det enbart Björn af Kleen, Sigge, Linda, Ebba och andra i den ytterst lilla ankdamm som journalist-Sverige består av. Och när såna som Roland på Blogsoft ljuger rakt ut. Bara för att göra några extra buck på Blogsoft.

Det handlar inte om avundsjuka utan mer om en känsla av att bloggandet råkat ut för en rejäl inflation. Det är inte roligt längre. Ungefär som när man tröttnade på att knacka på hemsidorna eftersom det hela blev mainstream och tråkigt.

Antagligen är det baksidan med att vara early adopter. När det hela blir mainstream har man börjat att tröttna. Jag funderar allvarligt på att lägga allt i malpåse, både deep|edition och Researcher.se. Jag har ledsnat helt enkelt.

Det kanske är så att jag också är trött på att vara synlig. Jag skapade min första hemsida '96, jag har skrivit dagbok på Lunar mellan '98-'05 och på SP, och på QS. Jag har bloggat sedan '02. Samtidigt är det en livsstil. Jag skriver för mitt levebröd vilket gör att jag inte är intresserad av att skriva saker för byrålådan. Jag vill bli läst - annars är det misslyckat.



Eller så beror det på att jag är jävligt trött efter en hyperintensiv jobbvecka och att huvudet sprängvärker av snor. Halsen är sårig av hostattacker och jag känner mig helt enkelt jävligt sjuk.









Deep|edition # 20050826






Sova är inte skönt

Jag borde uppdatera Researcher.se men jag orkar faktiskt inte. Fyra och en halv timmars intensivt kundmöte där jag håller låda och presenterar tre olika koncept varav två övergripande och ett för en ny line, det tär på krafterna. Särskilt när man är så snuvig att huvudet håller på att sprängas. Hostan är det KOL-varning på. Nu är det helg och jag orkar knappt läsa feedsen. Jag ska gå och lägga mig.

Det gick i alla fall oerhört över förväntan bra. Och det enda smolket var väl att jag inte hann hjälpa Nina som bad om råd och dåd. Men hon är en intelligent och duktig kvinna så självklart redde hon ut det.

På jobbet är alla trötta. Vi har så mycket jobb inne att hälften vore nog för att hålla oss igång. Tyvärr kan vissa inte hantera stressen. Jag och AD-Anna har hamnat på black-listen hos en av våra arbetskamrater. Det enda jag försökte var att hjälpa till.

Det är märkligt men när man är så här trött kommer tanken "fan vad jag skulle vilja ha lite bra sex". Som om jag skulle orka? Och med den här snuvan? Och med vem skulle det vara? Men ändå - hjärnan registrerar behov som medvetandet kanske inte riktigt hunnit med. Eller så är jag bara lätt uttråkad över att det är helg igen.

Sushi till lunch (arbetslunch med kunden) och hemgjord pizza nu på kvällen. Blandade vitt vin och Martini som "laga-mat-drink" och det funkade. En pilsner slank ner också innan maten var klar och lite rödvin till det. Sen orkade jag inte något mer.

Vi såg den nya fredagsunderhållningen "Doobidoo" och det var en uppdaterad variant av Digiloo. Fast med Kronérs göteborgska hejsan-humor istället för Holms lismande flin. På det hela rätt så beigt.

Sen var det liksom inte något mer att glo på. Och snuvan blir värre och värre. Äh, dags att stänga ner. Sova är behövligt. Att det skulle vara "skönt" vete fan. Det har jag aldrig egentligen tyckt.













Debila uttalanden från Blogsoft

Jag orkar inte ens bli upprörd över de fullkomligt debila påståenden som Roland på Blogsoft gör i Aftonbladet. Det är ju fasen löjligt. Som om han ens skulle kunna veta något som helst om vem som är störst? Störst på blogg.se och webblogg.se möjligen.
Nä, blogsoft visar sig vara ett jävla hästhandlarföretag. Roland har uppenbarligen missat att man inte får ljuga när man gör PR. Överdriva, underskatta men aldrig ljuga.

Nu ska jag jobba.


Källa:
mymarkup.net: Fan, nu blev jag upprörd igen : augusti 25, 2005









Deep|edition # 20050825






Almost där

Äntligen är vi på banan igen. Jag har mailat över nästan färdiga presentationer och koncept till min jobbmail.

Dagen har varit rejält stressig och det har varit copy hit och konceptskrivning dit, trötta och irriterande AD:s liksom urlakad VD. Vi har för mycket att göra helt enkelt. Det är självklart kul som bara den men det kan bli lite väl tajt ibland.

Jag hade en liten svacka under morgonen när jag inte kunde få fram vad som La Bossa Nova kände var fel i den copy jag producerat. Jobb-berget liksom växte till ett monster när jag insåg att jag kunde komma att bli sittande med det projektet resten av dagen.

Det slapp jag. La Bossa Nova hade inte en av sina bästa dagar helt enkelt.

Det är underbart att få jobba med AD-Anna igen. Jag trivs med det. Vi är ett item och om vi jobbade i England skulle vi antagligen utgöra ett eget kreativt team. Hon jobbar nästan enbart med den här kunden så jag kommer och går i de olika projekten. Just nu är jag involverad i många av de projekt som AD-Anna är inblandad i vilket är superbt.

Imorgon ska jag presentera två varumärkesövergripande koncept och ett produktkoncept. Spännande blir det eftersom vi valt att kreera utöver kundbriefens tänk. Jag är inte oroad. Koncepten håller och produktkonceptet växer för varje gång jag tänker igenom det hela.

För en gång skull struntade jag i att ta med jobbdatorn hem. Istället mailade jag hem alla filer som jag behöver. Gissa om jag höll på att få hjärtstillestånd när nätet inte fungerade! Som tur var började det fungera igen.

Och nu sitter jag och somnar med laptopen i knäet. Godnatt!













Hittade ett lattjo test via stationsvakt

Personality Disorder Test:

DisorderRating
Paranoid:Low
Schizoid:Low
Schizotypal:Moderate
Antisocial:Moderate
Borderline:Low
Histrionic:High
Narcissistic:High
Avoidant:Low
Dependent:Low
Obsessive-Compulsive:Low

-- Personality Disorder Test --
-- Personality Disorder Information --













Precious

DM:s nya "Precious". Det känns som - tidigare. Köpte på iTunes och det var ett trevligt köp.









Deep|edition # 20050824






Öppen källkod

Eftersom jag jobbade hela kvällen (och halva natten) igår ligger jag efter med att läsa nyheter. Hittade följande ingress hos Säkerhet & Sekretess:

Varför finns det så få kvinnor inom öppen källkod?


En lätt redigering ger det hela en mer genderfilosofisk vinkel:

varför finns det så få kvinnor med öppen källkod?

För det är bara att inse: trots att jag genom livet nästan uteslutande umgåtts med kvinnor så förstår jag dem inte för fem öre...













Ramlande fallande

Ibland slår Solstickan mig med ödmjuk häpnad. Idag läste jag en Kalle Anka för honom och sedan låg vi och diskuterade slutet där Knattarna varit ute i rymden, och när de funderade hur de skulle förklara för rektorn varför de varit borta i en vecka fick de se att klockan inte hade flyttat på sig - de hade kommit tillbaka på samma sekund som de lämnade Ankeborg. Teorin om det krökta rummet på Disneyvis. Solstickan funderade över det här och jag försökte förklara så förståeligt jag kunde om hur man tänker runt det där med att kunna åka fortare än tiden. Sen pratade vi lite om tid, och att kroppen också har en sorts tid - att växa. Plötsligt så sa han:
"Men det är bara människor och djur som kan ramla..."
"Hur menar du?"
"Jomen - människor och djur kan ju ramla men inte andra saker."

Jag insåg vad det var han sa och log åt min son som sex år gammal utvecklas till en liten språkfilosof. Och han fortsatte tanken:
"För faller gör man ju liksom längre ifrån och ramlar gör man kort ifrån."
"Det har du ju helt rätt i."

Jag var bara tvungen att, lätt rörd, klappa extra mycket på honom och förklara hur mycket jag tycker om honom och hur stolt jag är att få vara hans pappa. Sexåringar har dock en "cheesy-radar" så han sa snabbt godnatt.













30 lök bortslarvade av polisen

Sanslöst uselt.

Vänner till en man som skulle avvisas samlade ihop 30.000 kronor inför hans resa från Sverige till Libyen. Men pengarna försvann hos Solnapolisen innan mannen hann få dem.
Pengarna hade överlämnats i receptionen hos polisstationens arrest tillsammans med mannens pass och nya kläder som han skulle behöva till resan, uppger Dagens Nyheter på onsdagen. Men bara passet och kläderna kom fram.
Pengarna hade polisen i stället gett till en irakier som också skulle avvisas och som överfördes till Migrationsverkets förvar i Flen.[--]
Polismyndigheten medgav visserligen att fel person fått pengarna men hävdar att libyern bidragit till detta genom att uppge fel namn när han skrevs in för förvar. Och trots att passet med hans rätta namn överlämnades tillsammans med pengarna tog det fem dagar innan polisen listat ut vad han heter.


Ibland undrar man hur det är ställt med den intellektuella kapaciteten hos den svenska polisen.


Källa:
DN - 30.000 kronor försvann i polisförvar













Huspriserna går upp - jag har en teori

Jag såg Rapport och de berättade att huspriserna har gått upp mest i bland annat Ockelbo och Fagersta. Jag har en teori: Ockelbo är på grund av att Vickans boyfriend kommer därifrån och Fagersta - det är självklart The Hives-effekten som skapar efterfrågan. Säg vilken mamma eller pappa som inte vill att sonen ska bli gift med en drottning eller dottern/sonen ska bli med i ett band som sedan signar ett fett skivkontrakt värt miljoners miljoner.


Källa:
svt.se - Nyheterna













WHOIS the dot

Stockholms universitet. Det är där mister punkt sitter.













.

Psst. bubi aka sug aka "."
Jag tänker inte sluta blogga. Gör nåt annat.













Kodgrötande

Bilderna är uppe på Ulrika. Och jag har grötat runt i WP-koden. Det är ju nästan löjligt att jag som använt WP sedan ett år sitter som ett spån i den nya versionen. Nu har jag i varje fall fått den som jag vill ha.

Dags att sova. Imorgon är också en dag.

En person kommenterade att det var lite svårt att förstå att jag varit utbränd eftersom jag verkar ha outtömlig energi. Det har jag inte. Men jag mår bra. Jag trivs och jag jobbar med min hobby och mitt stora intresse. Det är en stor skillnad. Och jag har inte längre kontakt med energitjuvar (typ min morsa) och har gjort upp med en mängd av saker. Och jag minns hur det var att totalt vara orkeslös. Dit tänker jag inte komma igen.

Just nu är det mycket. Men det blir bättre. Och jag kan äntligen känna att jag faktiskt är duktig på det jag gör.

Förresten - jag gillade "Kommissionen". Bra jobbat. Ewerlöf är bra. Loa är ok. Och nu fick vi förklaringen varför ICA-reklamen är så underlig och att Stig inte längre är med i den: han är med i Kommissionen.









Deep|edition # 20050823






Slakt

Shit pomfritt. Idag har jag inte suttit på min plats många minuter... möten möten möten.

Och många råa skratt över Jens Runnbergs recension av Patrik Anderssons ego-bok. Patrik Andersson kommer ni kanske ihåg från Angelas kräkningar på De Missuppfattade. Nu har karln släppt en bok och recensionen i dagens FK är inte bara en recension - det är ett ljuvligt lustmord. Det bästa jag läst sedan Fredrik Strage var på Rammstein.

Bara några citat ur lustmordet:

[--]Boken är frustrerande att läsa. Han kan inta vilka ståndpunkter som helst för att några sidor senare leverera rakt motsatt hållning.[...]Egocentrism behöver inte vara någon dålig egenskap för en krönikör, men den behöver balanseras med en iakttagelseförmåga och en självdistans som Anderssons debutbok saknar. Bokens förläggare har varit för släpphänt.[...]Tjenare. Han hyllar kärnfamiljen och anser att "äktenskapet borde vara heligt" och kritiserar dem som talar om att de har "frivecka" från sina barn. Senare konstaterar han att han behöver friheten i särboskapet med sin hustru och att han tack vare den kan spela Eldkvarn i cd:n och slippa den Lasse Berghagen som hustrun föredrar.[...]Språket i boken påminner om en blandning mellan managementtugg och den enklaste sortens sportjournalistsvenska. [...]Vad är då den anderssonska meningen med livet? Jo, på den näst sista sidan kommer det man som läsare väntat på (och fruktat): "Meningen med livet är att sluta lura sig själv". Jaha. Oj.


Värre slakt har inte skett sedan Brage åkte ur...













Och nu blir det reklam

Morgonens nyhetsscanning är klar:
DN.se (Nyheter och Ekonomi)
SvD.se (Nyheter och Näringsliv och Nöje)
Dagens PS
DI.se
expressen.se
Falukuriren
Resumé
NYT (Media Advertising)
MSNBC.com
Slate
Advertising Age


och självklart har jag läst en massa "vanitybloggar".


Jag spar
The Economist
NYT
BBC och en massa andra reklamfeeds
till senare.


Tänk vad livet blivit enklare med RSS! (Det är en vink till Resumé att skaffa sig RSS-feed).

Nu ska det göras reklam. Tjohej!



Dagens musikval i urval (låt/artist):
Stuff Me Up/Peaches
The Sound of Settling/Death Cab For Cutie
Close your Eyes/Dot Allison
Dirge/Dot Allison & Death In Vegas
Message Personnel/Dot Allison & Mogwai
Nick Drake/Mogwai
Brand New Colony/The Postal Service
Such Great Heights/The Postal Service
District Sleeps Alone Tonight/The Postal Service
Find Me a Boy/Saint Etienne
Concepts/Edition Terranova
No Things Changed/Mine
The Great Escape/Moby
Jam For the Ladies/Moby
Bittersweet Symphony (Remix)/Moby
The Ultimate Fuck Song/Moby
Bang on/Propellerheads
French Disco/Stereolab
Open your Eyes/U.S.E. (United State of Electronica)
Blackrod/808 State
Maximim Electronica/Aphex Twin
Lovemachine/Aquagen
Harder, Better, Faster, Stronger/Daft Punk
Take Me Away (Club Mix)/Dj Kosmonova
Call On Me (Vinyl Funky rmx)/Eric Prydz
Devil/Infected Mushroom
I Wanna See your Pussy/Lords of Acid
Lush (Underworld rmx)/Orbital
Breathe (Aphex Twin Remix)/Prodigy
Acid Trance/Carl Cox
Energiekriese/Miss Kittin & T Raumschmiere
Goa/Trance Control
The Path to Eternity/Trance Control
Born Slippy Nuxx (Paul Oakenfold Mix)/Underworld
The Cobalt Mix/Unit 21
Overcome/Tricky













Femma v.34

1. Beskriv dina sangklader.

Just nu någon sorts satänglakan med väldigt små blommor. Fick nya av svärisarna. Prassliga.

2. Exakt vad har du pa vaggarna i ditt sovrum?


En tavla av Jesus på ett imaginärt kors. Jag köpte den av någon irländare på stan i Uppsala för många år sedan. Läcker genom att den är riktigt tredimensionell. Och mörk. Bilder på barnen.

3. Vad finns pa ditt sangbord just nu?

Min klocka. Jag använder den inte längre. En hoper med böcker - bland annat Koetlers "Lateral marknadsföring", "Idébok 2" och Paul Austers "Illusionernas bok". Sen finns nyöversättningen av första Ringendelen också där. En lampa.

4. Vad tanker du pa innan du somnar?

Beror på. Oftast har jag suttit uppe så länge att jag slocknar direkt. Annars kan det vara jobb, dagdrömmar som för mig in i natten eller något annat.

5. Hur gor du om du legat tva timmar utan att kunna somna men vet att du ska upp tidigt sa du maste somna nu? Kort sagt; vad ar ditt somntrick?

Det händer inte. Jag hade gått upp redan efter en timme. Sex är bra för att somna. Alkohol är också jäkligt bra. Eller att bara ligga och lyssna på Terrorprinsessans andetag.

(Femman)









Deep|edition # 20050822






A utan B

Dagen har varit rätt så schizad på något sätt.

Å ena sidan har jag jobbat som en liten iller. Bra copy har blivit skriven, bra koncept lagda osv. Jag har inte fixat pressbilderna till 8201m.se ännu eftersom de var så jävulusiskt stora (en enda bild på 47 mb - hello) och jag orkar bara inte sätta igång och spara om dem just nu. Får ta med mig DVD:n och sätta ihop något sorts makro i Photoshop imorgon...


Å andra sidan har en massa känslor rasat runt i kroppen på mig. Några angenäma men andra rent ut sagt nerve-wrecking. (Och nu är jag i valet och kvalet om jag ens ska försöka att nysta i alltihop eller bara låta det vara där det är.)


Å tredje sidan var jag ute på en shopping-spree ikväll. Fyra pikétröjor blev det. Rea. Det gjorde mig lite gladare även om jag fick lov att inse att om jag ska få tag på jeans att dölja min feta kropp med får det bli på Coop :( . Vad är det för fel på företagen? Alla går inte ner i 32-36:or. Men vi kanske vill ha snygga kläder för det? Jag vill fan kunna knäppa en kavajknapp! Jag vet att jag är fet - ska göra något åt det men tills dess: måste jag gå klädd i Dressmann-kavajer och Pearson-jeans? Vad är problemet?













Skvallrig också?

Fortsättning på latmaskandet.

Svenskarna är antingen väldigt laglydiga eller oerhört skvallriga av sig. En undersökning som tidningen Du & Jobbet gjort visar på fantastiska saker (om man tar med i beräkningen att svensken i allmänhet inte anser att svartarbete inte är så farligt etc.)

94 procent ansåg det rätt att berätta för chefen om en kollega mobbar eller trakasserar en medarbetare.
92 procent ansåg att chefen borde få reda på om en medarbetare misstänks ha alkoholproblem.
70 procent tyckte att det är rätt att berätta för chefen om en kollega stjäl från arbetsplatsen.
66 procent ansåg att man ska säga till en högre chef om man inte tycker att den närmaste chefen fungerar i sin chefsroll.
30 procent tycker att man ska skvallra för chefen om en kollega kommer för sent eller inte gör sitt jobb.
20 procent tyckte att det var rätt att berätta om en kollega förtalar chefen eller arbetsplatsen.













Scary monsters

Egentligen så är han rätt snäll...




För hans son är rätt söt...













Mina

Åh... mina flickor...





Plötsligt så stack det till: "Vad är det jag lämnat?"
Fan.
Dubbelfan.

Det blir inte bättre av att se att Blackline spelade - som började nere i musikrummet på Humlan. Samma musikrum varifrån en annan hört ett evigt gnisslande från Sugarplum Fairy under flera år. Visste ni förresten att SF gjorde sin första spelning på en gudstjänst jag hade. Och då hade de precis bestämt att de skulle heta Sugarplum Fairy...













Lite snabba

På väg från lunchen såg jag en affisch om Rock for Moc. Snälla Tony och ni andra - om ni läser detta - kan ni inte låta någon mer professionell göra affischen nästa år? Please?

Precis varit på idémöte. Det gick nog bra. Känns som vi har ett solitt koncept att lägga fram på fredag. Sen ska jag lägga fram ett ytterligare - övergripande - varumärkeskoncept också. Jag har inte skrivit ett ord.

Och projektet jag försöker att bli av med vill inte PL ta av mig. Så jag får försöka att klona mig eller nåt...

Annat? Jag känner en känsla som jag inte känt på många år... Det är både fantastiskt och skrämmande...













Bodström är ingen diplomat

Ett bevis på att Thomas Bodström aldrig kommer att bli statsminister - och att man inte kan annat än att gilla snubben :)

"Thomas Bodström tycker att kd:s partiledare Göran Hägglunds senaste juridiska utspel är kul, och kan inte låta bli att raljera.

- Det är många som tycker saker, men få vet vad de pratar om. Det är ju lite svårt det här med juridik, säger han med illa dold skadeglädje.

Hägglund ville i gårdagens Expressen lagstifta om att privatpersoner måste anmäla om de blir vittne till brott.

Men den lagen finns redan.

- Vi har anmälningsplikt när det gäller grova brott. Jag ser ingen anledning att skärpa lagstiftningen, säger Bodström.

- Om det till exempel är slagsmål på en skolgård där det finns tusen personer, ska vi då dra alla de tusen personerna inför rätta, undrar han retoriskt."



Källa:
Expressen













Nattprat

Snart dags att se till att komma i säng. Det har varit en lång dag - visserligen har den varit precis lika lång som andra dagar men jag har hunnit mycket. Pressmaterialet för 8201 är uppe. Jag har reviderat och skickat iväg varumärkesstrategin till kund. Nu ikväll satt jag och gjorde en sorts moodboard för ett annat projekt samtidigt som jag kikade på The Rock.

Jag har sett den förut men den är jäkligt välgjord och Nicholas Cage tillsammans med Sean Connery är bra. Sen blir den lite väl cheesy på slutet men va fan. Biljakten är så läckert stagead framförallt i början när Cage åker Ferrari för att hinna upp Connery i en Humwee - de har liksom skapat en känsla av hur jävla snabbt han kör genom någon sorts cut&paste. Solitt.

Hostan verkar ha kommit för att stanna och mina bihålor är täppta. Jag hatar verkligen hosta - dels innebär det att det kommer att göra jävulskt ont att röka och dels innebär det att man känner sig som en vandrande bakteriehärd. Snuva kan jag leva med. Men hosta är ett jävla skit.

Hittade en oerhört läcker designsajt via Kallberg: ★ swedesres. Nästan jobbigt snygg. En annan, som hittade mig via Researcher är Nordic Design Blog. Ska bli spännande att följa dem.

En helg har gått och nästa vecka är det full fart. Fullare fart än tidigare. Och snart är det OmForm...









Deep|edition # 20050821






Stress management 101

Stress management 101

1. Picture yourself near a stream.
2. Birds are softly chirping in the cool mountain air.
3. No one but you knows your secret place.
4. You are in total seclusion from the hectic place called “the world”
5. The soothing sound of a gentle waterfall fills the air with a cascade of serenity.
6. The water is crystal clear.

7. You can easily make out the face of the person you’re holding underwater.


*flinar*

Källa:
NASTY BASTARD » Stress Management













status

Inget svar från han som ska fixa kommunikationen för expeditionen. Nu börjar jag bli lite stirrig...
Jag har ont i min kropp. Jag tror att det är förkylning...













Söndagsgnäll

Så klart. Efter allergi kommer förkylning. Min hals känns som ett 0,25 sandpapper och huvudet tungt av snor och värk. Kräftskiva med svärisarna igår. Helt ok. Satt ute länge och faktiskt var det Solstickan som satt uppe längst. Vi pratade om månen, universum och hur allt liksom fungerar. Sen pratade vi om hur högt Ulrica ska klättra. HS kom ut och dissade mina räknekunskaper men i slutändan hade hon fel. När Solstickan sedan gick och la sig slog jag på slutet av Hot Shots. Jag kommer ihåg när jag såg Hot Shots 2 för många år sedan. Eller såg och såg - L som jag då var med hade helt andra planer... Fasen - det var 1989. Det är länge sedan. Undrar var L är nu? Hon var rätt så sanslös när det gällde sex. Och god. Mmm... kvinnor smakar olika - men jag har hittills inte träffat någon som inte smakat gott. Bara det att det smakar olika.

Jag sitter och jobbar. Dels har jag jobbat ihop pressmaterialet till 8201 - men jag måste starta den andra datorn för att logga in på WP-applikationen. Sen har jag reviderat varumärkesstrategin som ska vara klar på måndag. Sen ska jag börja att skissa på ett koncept för en ny line. Det ska vara klart på fredag.

Vi bråkar. HS förklarar: "det är faktiskt andra i den här familjen som kan vara instabila." och jag tittar förvånat upp - jag har inte sagt något om att jag skulle vara instabil. Jag är snarare jävligt stabil numera. Jag mår bra. Och jag vet att hon inte mår bra - men varför ska jag ta skuld på mig? Och varför hålla på att tjafsa om saker innan man kollat upp allt? Imorse hade hon också både bröstcancer och andra svåra krämpor - men om jag säger "jag är förkyld" vilket knappast kan undgå någon så är det väl inte så farligt. Nej, det har jag inte sagt men jag hinner inte göra något "viktigt" = sånt som innebär att stå ute i värmen. Och det är ju inte bra. Det är ju inte bra att jag behöver jobba på helgen heller - trots att jag inte har något annat val. De flesta på byrån lär lägga ner några timmar i helgen eftersom vi är överrösta av jobb. Det är kul och jag lider inte av det. Men det är "fel". Fan vad less jag är på det här.

Nu ska det ätas. Och sen åker resten av familjen på barnkalas. Själv ska jag lägga några timmar till på jobb.









Deep|edition # 20050820






Gråbohelvetesjävlaskitblomma

Det var för jävligt varmt - alldeles dödande varmt för att göra något åt bilen. Och svärisarna dök upp med en fullstor säng till Terrorprinsessan. Jag skruvade isär den gamla Växa-sängen för att senare sälja den. Det var varmt nog. Och till på köpet verkar gråbon försöka att övertäcka allt med sin pollen vilket gör att jag mest låter som en översnuvig, konstant nysande snörvel. Det är den enda allergi jag har kvar från min barndom då jag snarare var allergisk mot allt. Gråbo är kvar. Senast jag gjorde test (för typ fem år sedan) hade jag 300 på katt men 800 eller nåt på gråbo. Undra på att man känner sig helt zonkad.

Kräftätning ikväll. Jag och alkisarna och raggarna var och handlade alkohol vid lunchtid idag. Jag funderar på att knäppa upp en pilsner ganska snart. Jag är övertygad om att öl är bra mot allergi.

Skrivit en del för Researcher.se, bland annat samlat ihop designlänkar till morgondagens designpostning.

Nu ska jag ta och skriva ett mail till snubben som ska fixa kommunikationen för Expedition 8201.













Word!

Inte för att jag känner det som nödvändigt men några kanske hellre skriver bloggar i Word för att få rätt stavning osv. Gå till Blogger: Download Blogger for Word och testa. Jag har inte använt det och vet inte hur det fungerar men liksom - varför inte?













Dags

Dags att ta tag i dagen. HS har redan gett mig onda ögat. Fan vad trött jag blir. Och trött är jag efter den första veckan på jobbet där det startade i högsta fart och sedan ökade...

See you. Somewhere else in time.













Hundsmuggling

Att skaffa sig en liten "Paris Hilton"-hund är trend. Och det har skapat en svart marknad som gör att små pinscher och chihuahua blir intressanta för smugglare.


Källa:
DN - Fängelse för smugglare av trendhundar













Mer om mordet på broder Roger

Jag kan inte annat än att erkänna att händelsen har skakat om mig.

Enligt åklagaren Jean-Louis Coste har kvinnan i förhören förklarat att hon kommit till Taizé för att varna broder Roger för en "komplott" av frimurare. Hon har också hävdat att hon inte ville skada broder Roger, utan att denne själv av en olyckshändelse kastat sig på kniven.
Det tror dock inte åklagaren på utan väljer att åtala för mord med hänvisning till att allt tyder på att angreppet var "en överlagd handling". Enligt obduktionen har ett av de två knivhuggen, som skar av luftstrupen, uppenbarligen utdelats "med avsikt att döda".



Källa:
DN - "Broder Roger-mordet var en överlagd handling"













Är du lat lille vän?

80 procent anser att deras kollegor är lata. Det visar en undersökning som Investors in People har gjort.

Enligt både chefer och andra medarbetare så är det ett antal kriterier som avgör om personen uppfattas som lat och inte gör sin del av jobbet. Personen prioriterade privatlivet framför jobbet, tog aldrig på sig extrauppgifter och lät sig själva ta åt sig äran för andra kollegors jobb.


På nåt sätt känns undersökningen lite väl spretig.
a) prio av privatliv visar snarare på att företagskulturen är obsolet och missar hela den nya inställningen i såväl ledarskap som trenden av den goda anställningen.
b) aldrig ta på sig extrauppgifter innebär helt enkelt ett fel i strukturen på företaget - det är för få anställda. Du har ett jobb och det jobbet har x antal komponenter. Att lägga till extra komponenter är därmed ett brott mot god jobbstruktur.
c) den enda sak som verkligen faller tillbaka på att en anställd är lat och fr a jävligt otrevlig är att ta åt sig äran av jobb som andra gjort.

Själv lär jag aldrig lyckas bli kallad lat på mitt jobb. Och jag prioriterar jobb framför privatliv och tar på mig varenda extrauppgift som finns. Men det innebär inte att det är rätt sätt. Det är mitt val. Och vis av min erfarenhet i att bränna ut mig så skulle jag aldrig ens försöka få andra att göra på samma sätt. Däremot är jag jävligt noga med att cred ska gå till den som gjort jobbet.

(nu skulle jag kunna skriva en lång harang om hur god struktur, bra ledarskap och en vettig företagskultur är grunden för att bygga ett solitt och gott varumärke men jag struntar i det :))


Källa:
SvD: Din kollega är en latmask













Underbar rubbe och ingress













Fredagsfyra v33

Fredagsfyrans tema är Radio. Det känns måttligt spännande för mig som nästan aldrig lyssnar på radio... Så jag struntar i att svara den här veckan.









Deep|edition # 20050819






All down

Pfuii... den här dagen är snart slut. Jag tänker packa ihop och gå en timme tidigare. Det finns inte en susning att jag har kreativitet kvar nog att börja på något annat projekt. Jag tar med mig ett par projekt hem istället.

Bra möten har det varit. Efter ett av dem förklarade AD-Catarina att hon ville gifta sig med både mig och PL-Annica eftersom vi tillsammans gjort mötet så professionellt och bra (handlade om att träffa en fd kund och den byrå som dumpat priserna för att få kunden). Snygg överlämning som visade att vi ändå är ett antal nummer "större".

Det sista mötet var långt och varmt. Men bra. Nya produktlanseringar och nytänk. Kul. Det är faktiskt roligast att jobba med B2C. B2B må vara viktigt och seriöst men konsumentmarknadskommunikation känns mer direkt och utmanande.

Egentligen borde jag göra tidrapportering men det orkar jag inte. Det kommer inte faktureras något över helgen i varje fall.













Nä du - ålder är det inte

Sigge kopulerar (jag vet vad det betyder ok?) med sin ålder... 31 år. Det är ingen ålder - det är ett tillstånd. Själv ser jag vissa logiska förklaringar. Man blir mer logisk när man blir äldre. Tror jag.

1. går till papperskorgar på stan o slänger skräp, aldrig på gatan.

För barnens skull. De är miljömedvetna och ser varenda skräp som finns på marken. Jävla dagis...
2. köper två ketchupflaskor, två paket spaghetti, etc, så att det ska finnas hemma

För barnens skull. Inse katastrofen om ketchupen skulle vara slut!
3. lyssnar allt mer sällan på musik när man jobbar. Blir svårt att koncentrera sig.

Beror på att hörseln blir sämre och sämre, eller att man har för kass musiksmak.
4. tycker det är lärorikt och underhållande med P1

Det handlar inte om ålder - det handlar om trendelitism.
5. tycker det är jobbigt när nån zappar mellan kanalerna i reklampausen, hellre se reklamen i reklampausen, blir för oroligt annars

Personligen anser jag att reklamen är det viktigaste på TV. Men det är ju jag...
6. kommer till tågstationen en kvart innan tåget ska gå, för att det inte ska bli stressigt

Det beror inte på åldern - det beror på min noja över att behöva åka någonstans.
7. söker allt mer sällan upp speglar på offentliga toaletter för att kolla hur man ser ut

Kan ju också bero på att man oftast är på en offentlig toalett på grund av barnens "jag är kissnödig"...
8. dödar aldrig insekter, hanterar bin & spindlar försiktigt när de ska ut ur fönstret

Sigge din jävla buddhist. Själv dödar jag insekter med illa dold psykopatisk förtjusning. Särskilt feta flugor tränar jag smashar på.
9. tycker att sova till kl 10 är att "sova ut"

Det är ju det...
10. sitter allt oftare och muttrar under TV-nyheterna

Jag har alltid datorn på och läser nyhetsfeeds samtidigt som nyheterna vilket innebär att muttrandet kan komma från flera håll.
11. avsevärt mindre social

Det är ju självklart. Man har ju blivit far.













One down two to go

Ett möte klart. Slutmöte om en strategidraft. Gick bra trots att det inte gick att få tag på kaffe, La Bossa Nova körde ett långt kundmöte i fikarummet. Allt på grund av att vårt lilla konferensrum är belamrat för fotografering.

Nu är det lunchmöte. Ett rätt underligt sådant lär det bli. Och sen möte med stor kund om nya lines. Det brukar inte vara några enkla möten om man säger så. Men trevliga. Jag gillar den här kunden. Jag gillar folk som inte är by default helt enkelt. Jag vill ha motstånd, kreativ kamp.

Två gånger den här veckan har jag fått mitt ego polerat. Dels direkt och dels indirekt. Det sägs om mig att jag är intelligent och jävligt duktig på det jag gör. Även om jag redan vet det (visst är jag omåttligt dryg?) så är det alltid skönt att höra att min upplevelse delas av andra...

Jag har Svarta Faran idag eftersom jag lovat att åka hem lite tidigare. Vi ska på grillmiddag ikväll. Knappast någon hejdundrande fest, mer småbarnspar som grillar, dricker lite vin och sedan cyklar (nästan rakt) hem. Men va fan. Grillat är gott. Paret vi ska till är rätt så trevliga. Jag överlever det.

Till lördag kommer svärföräldrarna med en riktig säng som Terrorprinsessan ska sova i. Nu är själva småbarnstiden nästan slut - när Växa-sängen åker ut börjar en ny era. Samtidigt är det så lätt att glömma bort att Terrorprinsessan faktiskt bara är 3,5 år. Hon är stor både till växten och till intellektuell utveckling. Och söt är hon. Den tjejen kommer att i långa rader förvrida skallen på män.

Dagens musikval i urval:
My Demonic Side Backyard Babies
Pain Killer Backyard Babies
Gimme Gasoline Blue Crow Men
Hang Over City Blue Crow Men
Budda is a Girl Buddaboys
War The Cardigans
A Good Horse The Cardigans
Lost to Apathy Dark Tranquility
Cathode Ray Sunshine Dark Tranquility
Song For Anna Elin Sigvardsson
Insanity's Contagious Entombed
I Want you Eva Dahlgren, Roxette, Ratata
Stumble Blindly Evelyn Grace
The Silence Evelyn Grace
Fading Like a Dream Fleshquartet
Hopeless Case of a Kid in Denial Hellacopters
Österns Röda Ros Imperiet
Höghus, Låghus, Dårhus Imperiet
Smash it Up International Noise Conspiracy
She's Having a Baby The Knife
You Make Me Like Charity The Knife
Chemical Lambretta
We Got a Better Beat Lovekings
Gods of Rapture Meshuggah
Shut your Mouth Pain
Liberation Frequency Refused
Only the Fakes Survive Sahara Hotnights
Existence Thomas Rusiak feat. Titiyo
Alla Vill Till Himlen PLP
Achtung X Tyskarna Från Lund
Love Song No.9 The Wannadies
Just Can´t Get Enough The Wannadies









Deep|edition # 20050818






Cease or desist

Jag väntar på ett cease or desist-brev från Apple eftersom jag skrivit om MacOS på PC.

Apple hotar med stämning - IDG.se

Rätt fånigt av Apple faktiskt.













Vitlökskick kartlagd

Forskare har kartlagt "vitlökskicken":

När du äter vitlök startar en hel kaskad med händelser i munnen, ryggmärgen och hjärnan. Det aktiva ämnet i vitlök, allicin, binder till en receptor i smärtnerverna och öppnar en så kallad jonkanal som utlöser en rad reaktioner i kroppen.

Senap och chilipulver fungerar på liknande sätt.


Jahaja.


Källa:
SvD: Vitlöks-kicken är kartlagd













Getingar, 8201 och Bloggportalsartiklar

Torsdag kväll. Snart har det gått en vecka. Jag spenderade halva bussresan hem med att försöka få tag på bröder som kunde ge mig svar på om det var möte idag eller inte. Uppenbarligen inte. Ordförande har ännu inte kallat till styrelsemöte. Förhoppningsvis är det i varje fall kräftskiva med RT90 nästa torsdag.

Roligt möte innan jag jagade efter 53:an. Mötet var med Ulrica och Richard som ska bestiga det 8201 meter höga berget Cho Oyu. Heimer & Company har ju tagit dem som pro bono-uppdrag - sen har jag jobbat rätt mycket extra med det. Det var läge att vi stämde av lite. Bloggen är igång och har rejäl skjuts och Ulrica kommer att vara med i Mix Megapol och förhoppningsvis på Nyhetsmorgon. Kul att höra att den kommunikationsstrategi som jag satt ihop fungerar klockrent. Och roligt att äntligen träffa Richard. Det rullar fort nu och vi måste se till att vi kan uppdatera bloggen även under tiden de är på berget. Satellittelefon, IPAQ (nej, Ulrica inte en iPod) och solpaneler är fixade. En snubbe i USA har ett system som enkelt ska hjälpa dem att uppdatera såväl bild som text. Jag har skissat en mediaplan som ska rulla framöver, bland annat kontinuerliga pressmeddelanden och liknande. Ulrica och Richard är positiva och förväntansfulla, nervösa och spända. Det är vi också sannerligen. Det är liksom ingen vanlig turistklättring som ska göra Ulrica till den första svenskan på Cho Oyus topp. Det är inte ovanligt att folk dör på såna expeditioner.

Mindre kul var att inse att den gode EklundBloggportalen ibland lovar mer än han kan hålla. Han bad mig skriva en artikel för sajten och var överväldigande positiv när han fick den - två timmar efter att han bett mig att skriva. Har den publicerats? Nix. Lite surt. Fast egentligen skiter jag i det. Jag är copywriter, jag tjänar pengar på ord. Bra nya artiklar har lagts upp. Jag gillar Isobels artikel, hennes förvåning över all medkänsla som hon mött i samband med att hon börjat att blogga om sin sorg efter hennes dotter Stella. Dock har "M" på Love-at-first-site missat att en "nollblogg" är en blogg utan kommentarer. Inte bloggar skrivna av personer utanför den lilla mediaankdammen.

Solstickan verkar ha blivit anfallen av en geting. När jag kom hem var han ledsen och alldeles innan hade han skrikit till och när han fått av sig brallorna hade han tre eller fyra stick i benet. Stackarn. Min dotter har fortfarande plåster över hela hakan efter fredagens krasch i barnlandet på Aqua Nova. Det hindrar henne inte att försöka att hoppa jämfota uppför trappan.













Glömmer rubben hela tiden...

Workshopen gick bra. Fast jag har fortfarande ont i huvudet. Vi tog en tidig lunch på Vi3. Det där superdupervackra vädret verkar vara någon annanstans vilket jag inte sörjer eftersom jag inte hittat mina solglasögon. Och jag har inte råd att köpa nya just nu.

Nu ska jag sätta mig och skriva om lite texter till i eftermiddag. Vi måste få upp pressrummet på 8201 innan de åker (om en vecka typ).

OmForm blir en cool tillställning. Arbetsgruppen hade möte igår och bara designutställningen rockar - det är ett gäng av modeskapare och sen rockvideoskaparna som gjort Arks videos. Och tidningarna är mest intresserade av Per Holknekt - lokalpressen eftersom han är född i Falun och andra för att Odd Molly är så jävla hett. Själv är jag galet nyfiken på Jocke Jonason, snubben som är den kreativa kraften bakom Diesels reklamkoncept och en reklamvärldens agent provocateur.

Så klart flaggar projektledarna för att fler jobb är på väg "in" - och det är ju intressant när vi knappt hinner med dem vi har inne... å andra sidan - vi tjänar flis. Det är skönt. Mycket skönt.

Dagens låtar:
Bang! Yeah Yeah Yeahs
Beat City The Raveonettes
Can We Stop the World Plain
Cannonball The Breeders
Chrome Waves Ride
Divorce Song Liz Phair
Drinking in L.A. Bran Van 3000
Driver Education Amy Ray
Genuine Fake Popsicle
Template Popsicle
Ten Popsicle
Twisterella Ride
We Like the Cars That Go Boom Le Tigre
Where is my Mind Pixies
Words Unsaid & Things Undone The Souls
Leave Tham All Behind Ride
Automatic lover Teddybears Sthlm
Ladybird The Souls
Sweet As neurotic indieboys Eve Massacre
Seventeen Ladytron
Stuff Me Up Peaches













Särimner

Superduper... Huvudvärk och om fyrtio minuter ska jag stå framför tjugo personer och inleda en varumärkesworkshop. Jag har lyckats att klanta bort mina solglasögon också, och eftersom jag är hyperljuskänslig efter alla år i ungdomen av knaprande av narkotikaklassad allergimedicin så gör det att huvudvärken blir ännu värre av att det är vackert väder. Regn och rusk behövs när jag loosar solisarna... Magen värker också. Jag blir så trött på min kropp som ska leka anarkist en sån här dag! Lägg av! Fungera!









Deep|edition # 20050817






Varför utbilda sig?

Marie Söderqvist må ibland vara så konservativ att klockorna stannar. Men hon har helt klart en point i sin krönika Varför utbilda sig, egentligen?

Och de gamla traditionella ämnena som religion, psykologi, och filosofi ska enligt ett nytt förslag rationaliseras bort eller åtminstone slås ihop. Möjligen är det just några böcker i psykologi och filosofi som fattas både Victoria och Britney för att de ska kunna få lite ordning på sina trassliga relationer.
Men båda två gör onekligen tillvaron svårare för föräldrar. Hur ska man motivera sina barn att studera när världen tycks svämma över av stenrika tonårsidoler som koketterar med att aldrig ha öppnat en bok?


Är det bara ekonomi som styr att utbilda sig? Eller finns det något större? Marie S tror det - och jag.













Att jobba alltid är inte effektivt

Trots att jag själv är just arbetsnarkoman så tror jag att studien som Dagens PS hänvisar till faktiskt stämmer: att arbetsnarkomaner inte är effektivare än andra.

Studien kommer till den ganska uppenbara slutsatsen att framgång inte bygger på att ständigt pressa ut mer och mer ur personalen, utan på att ta fram nya och bättre sätt att genomföra arbetet på.


Som Dagens PS påpekar kommer rapporten från McKinsey, ett konsultföretag känt för att vara fyllt av just arbetsnarkomaner...


Källa:
Dagens PS













Läs

Om ni inte redan läst så läs Hedgehog in a storm - förtroenden. Det berör mig djupt eftersom jag suttit i samma sits som Sara så många gånger.













Broder Roger har gått hem

Oj!

Taizéklostrets grundare, broder Roger, är död. På tisdagen meddelade kommuniteten att broder Roger attackerats och dödats av en psykiskt instabil person under vespern. Personen använde troligen en kniv.


Även om jag inte längre delar tron med honom så var broder Roger en fascinerande person. Att möta honom innebar en alldeles speciell känsla av värme.


Källa:
Nyheter i Kyrkans Tidning
Karin Långström Vinge: Taizés grundare broder Roger mördad













Egnij - en stackare

Hur fan orkar folk?

Sug said...

Vem är den fete, snart hårlöse, glasögonormen hon står på?

17 augusti, 2005 11:18


Sitter de och onanerar sig till någon sorts tillfredsställelse genom att försöka dissa alla andra? Så tröttsamt.

Sug said...
Om det är innehållet i dina Powerpoint-presentationer som räknas, så ska du nog inte har för höga hopp, med tanke på dina bloggars innehåll... Du riskerar väl att tråka ut dina kunder till döds...
17 augusti, 2005 11:17


Sen råkade personen försäga sig i en annan kommentar så nu har jag en aning om vem det är. Återigen. Det är helt klart något som inte står rätt till. Stackarn.













Hmm...

Ingen reklamare?


EXPRESSEN.SE/Sydsverige: Bearbeta dina fördomar - låna en imam













Dumt att döma hunden efter...

Det ser ut som om polisen riktigt klantat till det. Självklart kommer vänsterkonspiratörerna runt Ali Esbati att hojta om "vad var det vi sa - polisen är fascister per se" medan högerspöken runt Timbro kommer att hålla tyst eller de mer konspiratoriskt lagda kommer att säga att "bilderna ljuger - han springer - men han springer väldigt sakta...".

Nu kommer uppgifter från England om att polisen där gjorde flera allvarliga misstag när de sköt ihjäl en brasiliansk man som de misstänkte var terrorist.
Dödsskjutningen ägde rum i Londons tunnelbana dagen efter de misslyckade bombförsöken den 21 juli.
Enligt polisens uppgifter skulle mannen bland annat ha rusat mot tunnelbanan.
Men vittnen och bilder som läckt ut till tv-stationen ITV News visar en man som lugnt går in på stationen och som senare inne i tåget hålls tillbaka av en polis innan han skjuts med åtta skott.


Själv säger jag som jag alltid säger - det är dumt att döma hundar efter deras matvanor. Och kvinnor efter deras bröstomfång. Vi får se vem som egentligen gjorde rätt och fel och det finns alltid tusen faktorer som måste tas med i förklaringen.

Nu ska jag jobba.


Källa:
Sveriges Radio - Ekot













Sommarens bild

Jag måste bara visa sommarens mysigaste bild:



Min något lidande min beror på att det är en rätt stor 3,5 åring jag har stående på mig. Det är en jäkla tur att hon brås både på sin mor och far när det gäller att vara storfotad så att tyngden fördelas över en något större yta...

Men hon är söt. Och hon är min Terrorprinsessa.









Deep|edition # 20050816






Disclaimer och bloggtips

Nej. Var lugna. Deep|edition har inte transformerats till en modeblogg. Den är fortfarande en blogg byggd på kaosteorin: ju mer som blandas, desto bättre blir det...

Tar också tillfället i akt och tipsar om några nya guldkorn i blogosfären:

Ye Olde Blog Inn - det är som att sugas in i ett kalejdoskop. Och ändå inte. Jag gillar.

Förortsneuroser - hittade den via 19hundra76 och dels är det lite kul att läsa om deras interna relation och dels är det lite spännande att följa Babelles flytt från Norrland till Stockholm.

You're So Stupid I Would Have Done Anything For You - så naket och så svart. Men med en sprakande intelligens bakom orden. Det är kanske den blogg som berör mig mest - jag känner igen känslan.

cree- Si je dessinais sur toi des serpents - en mamma som kämpar med fadern om sonen. Frustration och frustande livsglädje om vartannat. Jag gillar.













Madonna 47

Idag fyller världens i särklass sexigaste kvinna år. 47 år.



Grattis Madonna!

Det visar sig också att Madges dotter Lourdes ska släppa en egen fashion-line. Hon ska vara en riktig fashionista. Äpplet faller inte långt... Och, trots olika dissningar, har Madonnas barnböcker också fått en merchandise följd.

Och jag vet att Terrorprinsessan skulle vilja köpa varenda sak...





Källa:
Mitt liv som populärkultursjunkie
PerezHilton.com : Madonna's Unlucky Birthday
PerezHilton.com : Madonna, Madonna (And a Lola Exclusive)
Google: madonna+english+roses+collection


Uppdatering: Expressen visar Madges alla olika stilar genom åren. Vem säger att det inte är hon som är Ikonen?













Benatars nagellack



Coolt. Pat Benatar, den gamla rockdonnan, har skapat ett nagellack för Lippmann Collection. Gothsvart med en twist av medelålderns finess.


Källa:
Cool Hunting: Hit Me With Your Best Shot













Solig eftermiddag på jobbet



Jag hade sällskap under eftermiddagen. Solstickan kom till kontoret och var med mig istället för att umgås med HS väninna och hennes små barn. Terrorprinsessan är ju mindre, och kan leka med den äldre av vänninans barn som också är tjej. Men Solstickan hade det bättre hos mig. De tog med sig min privata laptop och han satt mittemot mig och spelade dataspel. Jag var på två internmöten och han satt lugnt och spelade. Självklart måste det vara speciellt att vara på pappas jobb så till mellis blev det cola och godis :). Och sen satt vi mittemot varandra - jag jobbade med ett par presentationer inför onsdag och torsdag, han lirade Bionicle.

Mysigt var det. Han är en mysig kille. Jag är jäkligt stolt över honom. Precis som jag är stolt över Terrorprinsessan.













Uppdaterad: Powerpoint är farligt!

Det är inte reklamen som lurar, det är mina Powerpoint-presentationer:

Sida efter sida med tabeller, staplar och diagram. Nu är det bevisat. Presentationer gjorda i Microsoftprogrammet Power Point är inte bara tråkiga, de är direkt farliga.

Favoritverktyget vid presentationer i näringslivet, Power Point, både förenklar och fördummar. Det anser Yaleprofessorn Edward R Tufte, som forskar inom området presentationsteknik och grafisk design.


Imorgon förmiddag ska jag köra en ppt för kund. Tjohej, vad de ska bli fördummade av den ;).

Fast jag tror ändå att det är innehållet som räknas...


Källa:
SvD: "Power Point-presentationer är farliga"


Uppdaterat:
Enligt en artikel i norska tidningen Dagbladet menar professor Tuffe att en "roterande Powerpoint-presentation låg bakom katastrofen med rymdfärjan Columbia 2003". Tjohej.


Källa:
Dagens PS













Kommer du ihåg?

Kommer du ihåg John Hron?
Idag är det tio år sedan han blev mördad av ett gäng skinnbollar.


Källa:
Sveriges Radio - Göteborg













Lite indie idag

1 down - 4 to go. De överlevde min Powerpoint-presentation... De älskar oss! :) (och vi älskar den här kunden tillbaka). Dags att bita tag i morgondadens presentation - jag tycker iofs den känns rätt klar men det är nog läge att skriva ihop konceptet lite mer.

Just nu: "Cannonball" med The Breeders - kände för att köra indie-playlisten. I eftermiddag kanske Solstickan kommer hit ett par timmar medan HS och Terrorprinsessan åker iväg till nån väninna. Tror att han skulle gilla det - bad HS i sådana fall ta med min Acer så kan han kolla DVD-film eller spela spel.

Lite trött. Satt helt klart uppe för länge inatt. Jag måste få ordning på det helt klart - så här kan man ju inte ha det. Och tyvärr blir det ingen modekatastrofbild eftersom det visade sig att bilden blev alltför dålig - jag är en kass spion.













Oops...

Surt sa räven (och klantigt säger jag)

Apple hann inte med i svängarna när en Microsoftanställd sökte patent på den världsberömda musikspelarens användargränssnitt. Nu kan Apple tvingas betala licensavgifter på 350 miljoner dollar till Microsoft.


Det riktigt ironiska är det var just på det sättet som Apple skapades - genom att Jobs och Wozniak snodde idén till det grafiska gränssnittet från Xerox Parc.



Källa:
Dagens PS













Dags att träna apostlahästarna

Tycker du att bensinen är dyr? Well - de sk "oljepessimisterna" menar att det här bara är början. De räknar med att oljan snart kan komma att kosta $80 dollar per fat, och att dagens rekord på $67 per fat inte är någon överraskning. De allra värsta pessimisterna snackar om ett pris på $160 per fat och då snackar vi jobbiga tider.

"Någonstans finns det en smärtgräns där ekonomin hamnar i recession. Exakt var den gränsen går i dag vet ingen. Men om vi talar om ett oljepris på runt 150 dollar då tar det inte lång tid innan världsekonomin tvärnitar", konstaterar Klas Eklund, chefsekonom på SEB.


Vad kommer det att innebära? Antagligen prisökningar även på bra sneakers, walking-dojor och på cyklar...

Källa:
Dagens PS













Grattis Jonas

Grattis Jonas till vinsten :)





Men om du röstat på Åhlénsannonsen slår jag dig...

(Metro Global Print Award)

Och återigen får jag inse att jag varken har tur i spel eller kärlek
(jag som ville åka till NYC)









Deep|edition # 20050815






Hålla hjärnan igång

Något som jag ofta glömmer men som är riktigt kul är det veckovisa DN Nutidstestet. Den här veckan plockade jag full pott. Det var den japanska premiärministern som var lite knivigt.













Musikmeme från Britta

Britta taggade mig med en meme. Kör den här istället eftersom jag håller Researcher.se lite mer opersonlig.

5 albums in your ipod
Jag har ju en Shuffle vilket sällan blir några hela album.
Men som det är nu så har jag:

Whipped Cream: Tune into the century
Popsicle: Powerballads
Popsicle: Abstinence
Robyn: Robyn
Billy Corgan: The Future Embrace


5 movies you've seen recently
Jag gillar inte att titta på film. Egentligen. Det är så sällan det är något som känns - wow!

Liftarens Guide till Galaxen (på bio)
Broken Arrow (nåja halva - igårkväll på TV4)
Metro (nåja två tredjedelar - i lördags)
... Hälsoresan


... kommer inte ihåg nån mer inom rimlig tidsgräns.

5 nice things that happened to you recently
Det är så mycket som händer varje dag...

Jag fick börja att jobba idag :)
Jag mår bra.
Min familj mår bra.
Vår ekonomi mår bra.
Jag fick börja jobba idag
... har jag sagt det? Nåja...

5 MP3s on your playlist
Liiite svårt - jag har 2559 mp3-or i playlisten :). Får bli ett slags genomskärning för att illustrera en viss bredd såväl på "ålder" av låtar och av genres.

Låt - Artist
Retrospect - Pouppeé Fabrikk
Spacesluts In The Slammer - All Steel Coaches
Dead Bury Their Dead - Arch Enemy
Love Like Blood - Killing Joke
The Future Embrace - Billy Corgan


Jag gillar memes så jag taggar glatt vidare:
Heidi - finns här.
Fretardo
Morian
DIAGNOS(valfri person)
Sanna