Deep|edition # 20050930






Hej Emrik

Underbart att se dig Emrik!

Fredagarna är riktigt godis för en familj där dottern har fått all den musikalitet som göms lite här och där såväl på moderssidan som på faderssidan. Och Doobidoo är faktiskt lysande och idag hade de hittat en lysande combo i lag Agnetha Sjödin/Emrik Larsson. Som gammal musikräv är det underbart att se Emrik så fräsch och på gång. Att sedan Agnetha Sjödin har hittat sitt jag - och det handlar om musik - är rätt skönt. Deras duett med "Up where we belong" var faktiskt oerhört läcker.

Emrik, som tidigare sjöng i Stonefunkers och hade en del i gamla Union Carbide Productions (jepp - Emrik efterträddes av Ebbot Lundberg som numera är världsstor med Soundtrack of our lives) och numera är en del av det svenska superbandet Arose, där Emrik sjunger uppbackad av Jenny Berggren från Ace of Base, Magnus Rosén från Hammerfall, Imre Daun och Glenn Sandgren. Efter alla år med både knark- och alkoholproblem har Emrik tagit sig i kragen. Själv skulle jag älska en återförening med Stonefunkers, med Papa Dee på rap-platsen som förut.

Jag kan bara säga - ibland är faktiskt public service outstanding.













DisChargeMe

Någon skriver en kommentar utan att lämna minsta möjliga vinkling om vem personen är. För uppenbarligen är det någon som anser sig känna mig. Problemet är att jag har typ flera hundra som läser den här bloggen. Och hälften har jag inte en aning om vilka det är. Om man väljer Anonymous får man inse att det kan komma beskt tillbaka.

För övrigt jobbar jag som en liten iller för att hinna klart med konceptet idag. Och förhalar det nödvändiga samtalet till faderskapet om resan imorgon. Och hemmavid är det krig. HS börjar bli bättre tror jag. Hon är åtminstone tillbaka i sin gamla vanliga syrliga form mot mig.

Och klockan är halv ett. Ingen har frågat om lunch. Alltså får jag strunta i det eller köpa någon jävla sallad från Köpmans. Urk. Borde gå till Bolaget - för det tänker inte HS göra. Gissa vem som har bilen? Inte jag. Nä. Kling-klong på bussen. Och sedan promenaden hem från bussen på närmare en kvart. Kling-klong. Det är så jävla fucked-up så jag blir illamående.

Jag har för övrigt blivit beroende av Lumene Skin Tech For Men/Magic Lotion (det är inte jag som kommit på namnet ok?) Så oerhört skönt och uppfriskande! Jag håller på att förvandlas till en fullfjädrad metrosexual... mao man blir vad man jobbar med.

Discharge me.









Deep|edition # 20050929






Vi loosade

Även förra veckans monsterpitch förlorade vi till Euro RSCG. Det känns lite tungt just nu. Svårt att ladda om.

Jag ska gå och lägga mig och läsa GQ. Fördelen är att jag då kan räkna in det som arbetstid. Jag säger ju att jag har världens bästa jobb :)













Promenad

















En trea.

Bianca utmanar mig.

3 saker som jag gillar:

reklam
mina barn
internet

3 saker som jag tycker illa om och som skrämmer mig:

att bli sviken (fast jag är van)
moralism
Peppe Eng

3 viktiga saker i mitt rum:

(i vilket rum?)
soffa
dator
TV


3 slumpvis valda fakta om mig:

jag var 21 när jag tog körkort
jag gick buggkurs exakt en gång
jag är trummis

3 saker jag vill göra innan jag dör:

vinna ett guldägg
se att mina barn har det bra
skriva min bok

3 saker som jag kan göra:

prata som fan om koncept
spela klaviatur
kramas

3 saker som jag inte kan göra

räkna
hjula
spela schack (har inte tålamodet)

3 saker som jag säger mest:

nej
ja
varumärkesstrategi

3 kändisförälskelser:

Robyn
Madonna
Toni Halliday


Taggar följande:
dabitch (om hon inte har fullt upp att föda)
galatea
Wiz - så att han inte behöver skriva så jävla mycket om yrken ;)









Deep|edition # 20050928






Boom chakalak

Inget från företaget som vi pitchade på förra veckan. Och en annan byråvalsprocess kom vi tvåa i. Jag kan leva med att komma två efter Hilanders i och för sig...

Vid tvåtiden ringde expeditionen. De hade fått lov att vända halvvägs till C3. Det oroar mig en del. De har för tillfället gett upp att skriva egna rapporter utan ringer mig så skriver jag på bloggen.

In till kontoret med bil imorse efter att ha lämnat Solstickan på förskolan. Jobbade en del, läste mycket och samlade ihop material för att skriva ihop en tendensrapport för Q3. Vid tolv åkte jag hemåt eftersom Terrorprinsessan var hemma från dagis och HS skulle till företagshälsovården. Efter ett par timmar var det återigen "vaktombyte" då jag åkte iväg på kundmöte.

Jag gillar mitt jobb. Idag har jag spenderat flera timmar med att läsa modetidningar för män: King, GQ mfl. Research kallas det. Och jag får betalt för det. Visserligen är det inte lika kul att sitta och plugga in allt om arkitekturbranschen som jag gjorde tidigare i vår eller läsa in allt om stålbranschen. Å andra sidan - det är rätt kul att lära sig nya saker.

De närmaste dagarna kommer däremot bli rätt intensiva. På tisdag är det två kundmöten - på det första ska jag presentera ett nytt koncept och till det andra ska jag ha ett förslag till varumärkesprojekt inklusive kommunikationsstrategi. Plus hur detta också ska appliceras på varje enskilt affärsområde.

Till på köpet ska vi åka till mitt faderskap över helgen.









Deep|edition # 20050927






Entitetens diversion

Det lyser i plastfabriken när bussen åkte förbi idag. Det har blivit mörkare. Kan också ha med att jag åker med en buss som går timmen senare än den jag brukar att åka med. Det har varit en för jävlig vecka. Både på jobbet. Och privat. Stungen i ryggen. Jag har petat ihop mer än trettio timmars flextid på en och en halv vecka. Det är nästan som förut. Bredvid mig sitter en ung kvinna med sin fyra-åriga dotter i knät. Antingen har flickan varit hos mormor eller så bodde pappan i Ornäs, och hon går på dagis där. Varannan veckas barn. Dottern halvslumrar i mammas famn. Det är vackert. Jag tänker på framtiden. Jag borde inte. Men jag gör det. På jobbfronten - vem vet hur länge högkonjunkuren i branschen håller i sig. Vad händer sen? Jag vet att jag är bra på det jag gör. Och jag är en jävel på att sälja in det jag gör - pitchade imorse igen. Men ändå. I den öde affärslokalen är det också tänt. Två små flickor sitter i fönstret. Det ser ut som en installation. Jag lyssnar på Type O Negative. "I don't wanna be me" känns rätt. Tätt följd av "Everyone I Love Is Dead". Jag vill inte åka hem. Jag jobbar hela tiden lite extra, missar bussen vid halv sex. Jag tittar på mamman och barnet. Tänker på allt som är runtomkring. Dåligt samvete för att jag inte är den pappa som jag borde. Att jag inte är starkare. Att... Det dåliga samvetet. Min ständiga följeslagare under alla år. Jag var en duktig elev. Mina föräldrar var båda duktiga lärare. Jag är världsbäst på det. Och hösten faller i mörka sjok. Jag gillar hösten. Jag gillar kylan, hur hela tillvaron blir annorlunda. Mer krispig precis som luften på morgonen. Det passar min mörka livssyn. Det passar min väl inövade depressivitet. Den är som Per Oscarssons hummande - den sitter där. Den är en del av mig. Telefonen ringer. HS undrar var jag är. Jag har inte brytt mig om att ringa och säga att jag blir sen. Förut hade det inte spelat någon roll. Nu är det himmel som faller ner. Jag suckar och förklarar att jag är på väg. Och att jag inte behöver äta. Jag är så trött på det här. I fredags önskade jag att jag kom hem till en tom lägenhet. Jag tror inte jag passar i en familj. Det är sorgligt men säkert alldeles för sant för att det ska vara riktigt nyttigt. När jag kliver av bussen vid Gammelgården så tittar jag upp mot mamman och barnet. Kvinnan tittar ut. Hennes ögon är trötta. Hon är ung men hennes ögon är trötta. Det är kallt. Jag har bara min mossgröna manschesterkavaj på mig. Och halvvägs hem börjar det att regna.









Deep|edition # 20050926






Nej.









Deep|edition # 20050924






Stab my back
crucify my burning heart
you are so vain
so bloody intriguing
very nice thank you
you want my blood
here it is.













När jag hängde fyra och en halv meter upp på den fasta husstegen (måla fönster) tänkte jag: "vad enkelt det vore att bara släppa." Problemet är att jag antagligen skulle ha oturen att bryta ryggen men att överleva.













Sex är fult

Trots att hela samhället är nedlusat av reklam med mer eller mindre påklädda kvinnor (fr a när det gäller underkläder) och där våld är vardag - och där konst som är våldsam aldrig ger samma uppmärksamhet. Trots detta så väljer politiker att ropa på censur av konst som visar sex. Porr är fulare än våld enligt dagens politiskt korrekta argumentation. Det hela visar också diskussioner om Paradise Hotel exempelvis hos Hedgehog.

Det är fan patetiskt hur svenska liberaler plötsligt köper en konservativ amerikansk syn på sex och nakenhet.













Personlig

Jag blir så jävla trött! Det är som ett äckligt tuggummi som jag aldrig kommer ifrån.

Nu senast är det Wiz som prackar på mig ämbetetet. Jag är visserligen fortfarande vigd präst, men jag har inte utövat ämbetet på tre år. Jag tror inte. Jag röstade inte i kyrkovalet. Jag gillar inte kyrkan som organisation. Jag ber inte.

Jag jobbar som kreativ planner på en reklambyrå och då och då även som copywriter. Jag gillar kommersialism. Etiskt står jag oerhört långtifrån den politiskt korrekta vänsterkristendom som jag förut tillhörde. Jag har gjort en lång resa och jag vore tacksam om jag blev kallad det jag faktiskt är.

För min del är det fortfarande en väg kvar att gå men jag kommer närmare och närmare den tidpunkt då jag kommer att avsäga mig mitt ämbete. Men när jag väl har gjort det så finns det ingen återvändo. Eftersom jag hade ett så starkt kall vågar jag ännu inte säga att "så här är det". Jag anser mig ha rätt att ta mig den tid det tar. Men det innebär inte att min personlighet är prästerlig. Jag är inte längre präst som person. Så låt bli att pracka på mig en massa saker som jag inte är.













Fredagsfyra om post

Dags för en fredagsfyra.

Tema: Snigelpost
1. Skickar du vanliga brev?

Oerhört sällan. Händer det så handlar det om brev till institutioner eller liknande. Eller om det är något speciellt jobbjox som inte fungerar att skicka per e-post.

2. Kommer den vanliga posten försvinna i framtiden?

Nej. Inte förrän vi lär oss att digitalt transportera atomer.

3. Har du en “ingen reklam”-skylt?

Nej. Det vore direkt ologiskt eftersom jag jobbar med reklam. Jag kan inte gå till en kund och säga "satsa på oadresserad direktreklam" och ha en "Reklam. Nej tack."-skylt på brevlådan. Plus att jag ser det som research att läsa all dr som kommer.

4. Vad är det roligaste att få i brevlådan?

Jag får aldrig roliga saker i brevlådan.













Electroindie

SVD menar sig ha hittat en electrotrash-trend i svensk musik. Detta skulle bevisas genom att Bear Quartet ploppar elektriskt på senaste skivan, och att Robert Johnson & The Punchdrunks har letat upp syntharna.

Men Jari Haapalainen från BQ menar att SVD:s reporter har fel och slänger iväg en typisk svensk indie-kommentar på frågan om det kan vara så att BQ ligger i tiden utan att veta om det:

Det vore ju förargligt. Nästa gång ska vi göra en skiva som ingen gillar.



Läs resten av artikeln och inse hur man inte skriver trendrapporter: Electrofeber i indieland













Ismage

I soffan. Lördag och Eva Dahlgren på TV. Så läser man det här från expeditionen:

Vi borjade kampa oss uppfor den lodratta vaggen. Mitt pa sa ar det en travers som vanligtvis ar valtrampad men i och med att vi var sist ut och all sno kommit ned fanns den inte kvar. Richard gick forst och sparade, nagonstans mitt pa tappar han fastet och faller en bit. Nar han kampat sig upp och kommit en bit pa vag sa marker han att jumaren (sakringssak vid klattring) isat igen. Han ber Ulrica sta still medan han ska gora ren den. Richard hinner inte mer an koppla loss sig sa ger hyllan av sno Ulrica star pa vika. Ulrica hinner fa fast yxan och faller inte langt men det tar pa krafterna att ta sig upp igen. Sista biten ar ren is och precis nar vi tagit oss dit sa haller ett gang sherpas pa med en raddningsaktion for att ta ned en skadad fran berget, vilket gor att de maste anvanda sig av repen som ar avsedda for uppstigning. Vi var trots allt detta rekordsnabba uppfor den lodratta vaggen.


Hello. Hjärtat slår några extraslag. Det de gör är ingen "walk in the park". Och de är inga övertränade äventyrare.









Deep|edition # 20050923






Dumped garbage

Allvarligt. Varför bryr man sig ens? Jag borde lära mig av min egna livserfarenhet: människor är jävliga - de borde förbjudas enligt någon lag om farligt avfall eller nåt.

Det är enkelt. Vad är det som skapar det mesta jävulskapet i världen?

Om det vore myror skulle jag ogilla dem. Människan är ond i grunden. Allt annat är bara försök att komma undan sin egen dödsdom.

Jag litade på. Det var dumt.
Det här tar slut som allt annat.
Som någon sorts dumped garbage.













Candy

Jag är bara trött nu. Iggy Pop på iTunes.
"Beautiful beautiful beautiful girl from the north. You burn'd my heart with a flickering torch."
När jag tittade till min övertid fick jag en smärre chock. 45 timmar plustid. Senast jag kollade hade jag sexton. På en och en halv vecka har jag nästan jobbat 150%. Snacka om att ramla tillbaka i gamla hjulspår. Och det tar inte slut. Om fem minuter är lunchen slut och då ska jag skriva ett koncept för en ny produktserie. Sen måste vi sätta oss och hitta ett sätt att kunna fixa en pitch klar att presenteras på tisdag förmiddag - som vi fick reda på idag på morgonen. Kan man ta gaffatejpa igen dörren där nere. Vi behöver lite arbetsro.

Jag är rädd nu. Rädd för allt det här.









Deep|edition # 20050922






Ibland bubblar det bara upp. Ett bottenlöst hat. Mot allt. En frustration. Våldsam frustration. Mot livet självt. Mot allt som aldrig blir. Mot min feghet. Mot min chevareliskhet. Jag är så mycket mer. Än det här. Och jag vill ibland kunna bryta mig ur det här skalet. Det mänskliga. Sprängas ut i atomer. Nå så mycket mer. Hatet mot att det aldrig händer. Mot mina kedjor av kött. Mot alla bojor som håller mig kvar. Som hindrar mig att gå dit jag vet är det där "hemma" som är på riktigt.













Apart from this

Det känns inte fullt så meningsfullt att satsa järnet när man möter Sprida i dörren till SSAB:s HK. De blev utslagna i måndags. Av oss. Nu var de plötsligt med igen. Det är som att vara boxare, knocka någon. Men efter att ha blivit uträknad så får han boxas igen. Så känns det. Så kändes det. Hell fuck. Och DDB Sthlm hade ett av sina juniorteam. Men en av kundens lokalkontor jobbade med dem och det ville de uppenbarligen göra även i fortsättningen. Det var kvicksandsvarning. Bara A härifrån höll på oss. Och minst sagt gjorde hon det. (Plus att vi fastnade i varandras ögon ett tag...). Hm.

Darling M fixade bord snabbt och geschwindt på Vassa Eggen. Vi insåg snabbt att det var lite väl att käka på en av Fjollträsks tre dyraste restauranger till lunch. Så det blev ett italienskt hak. M lämnade finansvärlden och dök upp. Efter ett tag drog PL-Annika och Traffic-Cecilia för att glo i inredningsaffärer. Jag och M pratade, tittade ut på Birger Jarlsgatan. Det var minuter som var dyrbara, viktiga. Det är märkligt med vissa personer. "Det där" är bara där. Alltid. Vad som än händer. Hur illa livet än spöar en. Hur illa vi än gör varandra. Så är det där. "Det där". Latte. Och snart var tiden ute och jag var tvungen att ge mig upp till Stålets Hus.

Japp. Det handlar om SSAB.

Och det är ett stort projekt. Fast initialbudgeten är liten. Vi hade missat det men fick höra att vi lagt en helt annan approach på det hela än alla andra byråer. Bra eller dåligt? Fuck if I know. Det hela kändes ändå rätt fucked när vi gick till bilen som PL-Annika parkerat i Diplomatstaden.
Däruppe fanns inte några caféer. Jag funderade på om det inte var i de här krokarna Chris bor. Det var så länge sen.

Jag måste ta och åka till Fjollträsk och möta mina vänner. Utan att konstant ha bråttom. Det är ju för fasen de enda jag har - de enda eftersom jag inte har någon släkt. Alls.

Vi drog hemåt. Köer genom Fjolljävlaträsk. Varför kör alla bil när det finns tunnelbana? Tillbaka på byrån. Personalfest. Inte direkt något Hela Havet Stormar med den här personalen. Men mycket mat. Bulle hem till Borlänge.

Innan jag gick rullade en låt på iPoden som kändes nästintill kusligt vettig idag. Efter allt som hänt och tänkts, känts och tja...


And we're changing our ways,
Taking different roads.

Then love, love will tear us apart again.
Love, love will tear us apart again.

Joy Division: Love will tear us apart













Tio små

AD-Pernilla ligger för ankar med magkrasch. PL-Annikas son är sjuk. Idag ska vi pitcha mot de stora byråerna. Tur att jag är en jävel på att snacka...

Snart bär det av mot Fjollträsk. lorden ber mig sopa mattan med Stureplansbyråerna. I will.









Deep|edition # 20050921






Ojdå. Det är ännu större.

*host host*
Det är inte alltid så lätt det här med namn. PL-Annika hörde lite galet:

Imorgon möter vi DDB Sthlm som är en del av Omnicom-nätverket. Typ andra/tredje största reklambyrånätverket. I världen. Den andra byrån vi möter i pitch är Euro RSCG. Som är en del av Havas-nätverket, dvs det femte största nätverket.

Själva är vi Heimer & Company. Tio stycken anställda och ägs av VD tillika senior PL Eva.

Ursäkta mig. Men jag kan inte sluta att le...













Vi vann semin!

Vi är bra!

Vi spöade Sprida Reklambyrå i pitchen. Imorgon åker vi till Stockholm och finalerar mot bland annat DDB Sthlm. Just det - den byrån som har det nordiska kontot för McDonald's - gamla Paradiset. Jocke Jonasons skapelse...
Fy fan vad underbart! Oavsett om vi inte kommer vidare så har vi satt grejen: vi är en kreativ strategisk reklambyrå. Det vi gör håller. Stenhårt.

Tur att HS tvättade pitchtröjan igår...









Deep|edition # 20050920






Fy fan vad vi är bra

Fy fan vad vi är helt fantastiska! Pitchen gick helt enligt noterna. Superbt genomförd. Imorgon får vi reda på om vi går vidare. Då blir det Stockholm och pitchfinal i Stockholm. Oavsett så kan vi vara stolta över ett suveränt genomfört jobb. Kreativt som fan, och solitt strategiskt.

För övrigt har det varit lugnt på jobbet. Lite strul med ett projekt vilket inneburit att jag strimlat ett gäng texter för den person som jag är mentor åt. PL har varit lite dåligt uppdaterad hur det hela skulle göras så nu sitter jag här med yxan.
På torsdag ska vi ha personalfest. De har hotat med att fixa dans. Jag är den enda killen på byrån. Jag behöver nog satsa på en stukad fot imorgon kväll. Eller så luras de bara.

Jag hade tänkt att se Paradise Hotel men jag orkar inte. Inte ens Natacha Peyres uppenbarelse kan fascinera mig ;)









Deep|edition # 20050919






Redan

Det var typ flera månader sedan jag skrev artikeln och nu har den i varje fall dykt upp på Bloggportalen.

Idag har varit en galen dag. Mitt adrenalinknarkande har tagit sig nya fantastiska höjder. Förutom att HS till slut kastat in handduken så fick jag hals över huvud ge mig iväg till OmForm eftersom det var strul med tekniken. Jocke Jonason behövde två datorer och hans DVD fungerade bara på den stora macen. Tatiana från YCC Volvo behövde både presentation och DVD och eftersom vi inte vågade mecka med Jonasons DVD så fick Tatianas båda gå på PC:n vilket innebar meckande under själva seminariet. Det gick rätt ok även om PL-Annika i princip fick hjärtinfarkt. Själv fick jag lov att skicka iväg AD-Anna att parkera min bil lite mer lagligt än halvvägs uppkörd på trottoaren utanför. Eftersom allt var sent och så fanns det ingen som helst tid för mig att snacka mig samman med Jocke J för att kunna köra hans presentationsmaterial utan det var bara att kommunicera lite under tiden. Gick rätt ok, även om det inte känns helt bekvämt att stå bakom en föreläsare och liksom vänta på att pilla på en knapp medan 300 par ögon glor på en. Den speciella grejen som tjejerna på byrån kommit på (jag försökte i det längsta att få dem att ändra sig) var att vi skulle ha svart på oss, och sedan en folkdräktsdel. Själv fick jag låna nått sorts vävt band som jag knöt en slips av. Slips till svart piké från US.P.A och svarta jeans. Nice. Och orakad. De flesta trodde nog att jag var AD.
Ekdal frågade och frågade vilket gjorde att det hela tog ännu längre tid. Så jag drog vid paneldebatten - jag behövde hem och ta hand om min adrenalinöverdos som fick kroppen att skaka. Så efter lite mat och en halvtimme med iPoden, liggande som en fet Jesus i sängen, så kändes det som om jag andades någorlunda normalt igen. Då var det bara att sätta igång med pitchen. När jag låg och lyssnade på blandningen av Simple Minds, Popsicle, Mission, Sisters of Mercy, New Order och annan indie/goth kom jag på hur vi skulle kunna fixa det enda som kändes osäkert på presentationen och i konceptet. Det blev slakt av en litografis inramning. Efter det att jag satt mig att skriva ner konceptbriefen dök AD-Pernilla och PL-Annika upp. Vi gick igenom det hela inför imorgon och det är så jävla bra! Vi kommer att rocka. Jag är skeptisk till att de vågar köpa det - men det är fasen skitsamma: vi har gjort något vi är jäkligt nöjda med. Som jag sammanfattade det: "Nu kan vi inte göra mer - det här rockar." Skrattade gott i ett mail till lorden att det kanske mest kreativt galna som skapats i byråns senare historia har skapats av byråns planner och byråns digitala media designer - inte av ordinära AD:s och copywriters. Han svarade att hans bästa jobb på den förra byrån hade han skapat tillsammans med byråns receptionist...

Imorse insåg jag att jag har skrivit mer engelsk copy än svensk. Beror antagligen på att det hela tiden handlar om internationella företag. Nu på kvällen hände något udda. När jag satt i arbetsgruppsmötet så ringde det och HS bad mig ta telefonen eftersom det var till mig. Det visade sig vara min fd läkare på företagshälsovården som kyrkan är knuten till. Han som sjukskrev mig och fixade all medicin till mig. Han satt och gjorde uppföljningar av rehab-ärenden (kvart i åtta på kvällen) och frågade hur det gått för mig: "Tja, jag är fast anställd på Heimer & Company, jobbar 100%+ och mår bra. Tyvärr sitter jag i ett jobbmöte just nu så jag måste tillbaka." Och jag hade knappt hunnit lägga på förrän telefonen ringde igen. HS läkare. Från en annan företagshälsovård - den som AMS är knuten till. Man kan knappast säga att företagsläkare föregår med gott exempel om att inte ta jobbet med sig hem.

Fick en fantastisk recension nyss:

Annars har jag hängt en hel del på deep edition senaste tiden. Den har
ett slags romankvalitet -- beroendeframkallande.


Och det från en person som skrivit ett par romaner själv och arbetar med det skrivna ordet på heltid och har gjort det i mer litterärt korrekta situationer än reklamskrivande.

Dags att stänga igen glappkäften. Eller knäcka av de glappande fingrarna. Jag känner fortfarande av adrenalinöverskottet i kroppen. Det bubblar. Men jag vet att det kommer att gå över. Den här gången vet jag det. Det är skillnaden. Det är den stora skillnaden från förut. Tack och lov.













*ler*

Många i USA och över hela världen har velat hjälpa offren från orkanen Katrina. Ett av de mer kreativa sätten att samla in pengar på står en skola i Pennsylvania för. De terroriserar människor med musik från Hanson-bröderna, och slutar inte förrän man betalat pengar.


Källa:
SvD: Mmmbop öppnar plånböcker (via Carpe Diadem)













Finally

HS har gett upp och sjukskrivit sig helt. Föll igenom till slut.

Jag känner igen alla symptomen och till slut lyssnade hon på sin egen kropp eftersom hon inte lyssnar på sin man, sina väninnor, sin läkare, sin psykolog, sin chef. Hel time-out. Heltidsvila. Gå av planen och lämna stadion för ett tag.

Hon har alltid försökt bära hela världen på sina axlar. Nu får hon göra den bittra erfarenhet som jag gjorde: det är meningslöst att försöka att rädda världen - den vill inte bli räddad.

Var ner på OmForm och lämnade min jobbdator. Det är rätt så kaotiskt. Får se om jag åker ner och lyssnar på Jocke Jonason. Jag har fortfarande svårt för stora folkmängder, jag blir nervös, demonerna vaknar till och tjuter av glädje. Det är ett men efter att ha bränt varenda jävla kontakt i hjärnan.

Pitchpresentationen börjar bli klar. Det här är det mest galna, mest kreativt udda som byrån gjort på mycket länge... Det kommer vara helt outstanding. Antingen vinner vi eller så åker vi ut redan efter fem minuter :)













Stressig dag

Så här ser min dag ut:
10 - Teknikgenomgång inför OmForm.
10.30 - hem och jobba
16.00 - till OmForm för att lyssna på Jocke Jonasson.
18.30 - möte med arbetsgruppen för pitchen
20.00 - eventuell pilsner nere på stan med JJ mfl
22.00 - lägga sista handen vid presentationen

Det blir en synnerligen stressig dag med andra ord.









Deep|edition # 20050918






Puckad Linda Rosing

Ursäkta men hur puckad får man vara?

EXPRESSEN.SE/Nöjesnyheter: Linda Rosing: Därför övergav jag min dotter

Det är inte sandat ända upp, det är en sak som är säker. Lyset är tänt men ingen är hemma. Alla fåren är inte i hagen. Osv.

För att citera Bianca:

Jag tycker det första är värre när Linda pratar om sådant än när hon visar brösten, de är ju när allt kommer omkring liksom bara ett par plastpåsar med silikon och lite hud över. När Linda talar ut om sin relation med dottern viker hon även ut dottern.


Kunde inte sagt det bättre själv. Klipp dig, ta ur silikonet, säg nej till alla tidningar (och skicka fr a inte ut pressmeddelande om hur synd det är att du inte har kontakt med din dotter), ge fan i att skriva en bok, ge fan i att åk ut i skolor och prata. Sluta drick. Sluta knarka.

Då. Kanske då kommer dottern att kunna tänka sig att närma sig dig, Linda R. För det finns inget värre än att känna sig sviken av en förälder - särskilt inte i sex-, sjuårsåldern. Jag vet. Jag blev det. Och det är inte lagat ännu.

Det bästa du kan göra just nu, Linda, är att ge fan i att försöka kontakta din dotter. Hon är inte till för ditt välmående. Du är till för hennes. Du gav fan i att finnas för henne när hon behövde dig - varför ska hon finnas nu när du behöver henne?













Fore!

Udda sätt att skydda sig mot oinbjudna gäster:

vakterna sköt flera gånger golfbollar mot nyfikna åskådare.


Det känns mindre oväntat att det hände på Jan Stenbecks dotters bröllop...

Undrar om de ropade fore!


Källa:
EXPRESSEN.SE/Utrikes: Nu har hon fått sin drömprins













Kyrkovalet

Nej. Jag har inte ändrat mig. Jag tänker inte rösta.

Enligt Expressen är det de här tre personerna som det hela handlar om (eller de får symbolisera de frågor som valet handlar om)



Själv hejar jag alltid på Anna-Carin. Vi pluggade ju ihop. Sidewall är en otäck svartrock och Åkesson är en kryptonasse. De har fan inget att göra i någon organisation.

Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: KYRKOVALET I DAG: Så ska de extrema besegras













Lite omvartannat

Alltså. Jag gillar Firefox. Men jag blir galen på att det ibland bara fuckar ur och pref-filerna går sönder. Då är det bara att börja om...

Morgonen började med att AD-Pernilla ringde och väckte mig. Eller jag visste inte att det var hon eftersom jag inte fattade att telefonen ringde förrän den sista signalen. Jag ringde HS i Västerås och hon sa att AD-Anna hade sökt mig. När jag lyssnade på mobilsvaret så var det AD-Pernilla. Helt klart har HS svårt att hålla ordning på alla mina kvinnor...

Jag har dammsugit upp allt damm efter hantverkarna. Fyra nya fönster. 30 lök. Helt ok. Fast det svider på banken. Jag måste komma igång att jobba - det är segt och jag behöver städa och fixa en massa hemma. Jag har förlorat 1,5 dag vilket gör att jag stressar upp mig rätt rejält.

Liza Marklund, en kvinna jag älskar både för hennes skarpa intellekt, sin icke-politiskt korrekta inställning till sin egen roll, hennes utseende och fr a - hennes norrländska brytning, har skrivit en oerhört bra krönika i dagens Expressen apropå Perssons förslag om sänkt arbetsgivaravgift:

Det LAS bortser ifrån är att makt och ansvar måste hänga ihop. Den som tar ansvar för ett företag måste också få ha makten över det, annars blir situationen helt bisarr.


Som anställd i ett småföretag inser jag det här problemet. När vissa personer inte håller måttet är det ett helvete att bli av med dem. Vi jobbar inom en bransch där konkurrensen är knivskarp, där det kräver att alla står på tå av sin förmåga och det finns inte utrymme för flera månaders low-time. Men politiken och svensk arbetslagstiftning bygger på en bild av företagaren som ond och utnyttjande medan arbetstagaren är ett offer för rovdrift.

Som Liza påpekar - det här fungerar inte längre.


På tal om norrländska. Jag försökte ringa AD-Pernilla som satt på jobbet. Men vi har kopplat över telefonen till vår telefontjänst i Kalix. Och en kvinna svarar med en underbar norrländska, lik den som Essa pratar med. Och jag inser att jag blir kär direkt :). Det finns inget som kan få mig på fall som en kvinna som pratar norrländska - jag blir alldeles varm, mjuk och fånig.

Dags att jobba.













Dagens språkfilosofiska hörn

Följande rubbe ger upphov till en filosofisk fråga:



Är det så att personen som körde på damen redan var smitare i samband med olyckan - eller till och med innan? Åtminstone säger rubriksättaren det i sin text. Det är enkelt att visa:

Tant blev påkörd av tandläkare. eller Äldre dam påkörd av 43-åring.

Rätt rubrik hade varit: Äldre kvinna påkörd. Föraren smet. Problemet är att rubriksättarna verkar vara notoriskt allergiska mot att göra rubriker med skiljetecken inuti. En mindre bra men rätt rubrik skulle därmed kunna vara Förare smet efter att ha kört på äldre kvinna.

Det verkar som om rubriksättare på svenska dagstidningar glömt den viktigaste regeln - man måste veta vad man bryter mot. Det hela verkar mest vara ett konstant kopierande av pressmeddelanderubriker (flagrant när man använder RSS-feed för att läsa nyheter) och TT-telegram som sällan är "färdiga" att använda.













Jag var in och lurkade lite på den community där jag varit mest intensivt och frekvent och insåg att var och varannan av mina gamla vänner är gravida... Det var som fan.













From Hell

We're in the darkest region of the human brain, a radiant abyss where men go to find themselves. We're in hell.


"From Hell" var en riktigt bra rulle. Och Ian Holm hade samma linser på sig som när han fick frispel som Bilbo Baggins. Fast snyggare tandrad än då.

Sorglig och självklart oerhört konspiratorisk när det gäller vem Jack The Ripper var och varför.









Deep|edition # 20050917






Mauro en humortalang

I researchsyfte har jag glott på Folktoppen. Bästa svenska popdängan utsedd. Och även om det alltid är lite småkul att höra Andres Lokko och Calle Norlén försöka att slå varandra på fingrarna med att vara mest ironisk så är en av Sveriges största komiska talanger en annan. Det visade han redan som sidekick hos Luuk.

Mauro Scocco.

Underfundig. Underdriven. Och helt enkelt oerhört rolig i en sorts klassisk engelsk lågmäld humorstil.













Bomullstuss

Mitt huvud känns som en bomullstuss. Jag har inte rest mig sedan sist. Kollade Kenny Starfighter. Kollar Rapport. Miljömupparna fjantar omkring. Snacka om en oerhört svag koalition - varken miljömupparna eller kryptokommunisterna är starka.

Panikångesten ligger och lurar i kroppen. Det var länge sen. Goddag kära demoner. Hjärtat slår hårt.


Hihi. Nu dog väl Bianca. Ebba von Sydow skrev sitt specialarbete i gymnasiet om gruppen Kent...













From Hell (feberyrslingar)

Tjena.

Jag har sovit bort hela eftermiddagen. Sedan duschade jag, tog den överpackade trafficen och körde till Konsum för att fylla på snusförrådet.
Väl där bestämde jag mig för att det är synd om mig så jag köpte en chipspåse och en stor påse vingummi.

När jag svängde in till La Bossa Nova för att ställa bilen där var hon inte hemma utan jag fick ta den tillbaka hela vägen hem.

Svettades som en tiotusenmeterslöpare när jag kom hem. Feber. Tog en pilsner och käkade chips. Tittade på Doobido från igår som gick på repris (det var liksom det eller trav på fyran att välja på).

Jag har slutat vara stressad att jag är sjuk. Jag jobbar ändå. Inuti huvudet har jag redan nu hela presentationen klar: jag vet att jag har nog med material för att göra en våldsamt bra bild av kampanjens målgrupp. Jag kan måla upp klara kopplingar mellan målgrupp och ett mer utmanande mediaval. Tillsammans med våra charmanta T-shirts borde det helt enkelt rocka :)

Några TV-kommentarer: Linda Lampenius har blivit ... rund i ansiktet. Och hon har noll koll på svensk musikhistoria. Hon Sanna har större boobs än Lampenius - och Sannas är inte av silikon...

Nu väntar jag på att den hemgjorda lasagnen ska tina lite. Rödvin och lasagne blir bra ikväll. Tror till och med att jag ska glo på båda filmerna som fyran bjuder på. Framför allt vill jag se "From Hell" med Johnny Depp.













Det är för jävligt att någon får för sig att hota personer. Men det är också sorgligt att Tiina Rosenberg drar alla människor över en kam:

Jag har fått känna av ett hat som en hel nation spyr ur sig.


F! är en elitistisk organisation som skrämmer åtminstone mig.


Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: "Jag har blivit hotad"













Hjältarna som glömdes bort.

EXPRESSEN.SE/Katastrofen i Sydostasien: Dagbok från dödsvågen













Helvete!

Min vanliga otur. Hej och hå - lyckas dra på mig en förkylning när jag har oerhört mycket att göra. Feber, ont i skall'n och snuva. Helvete!









Deep|edition # 20050916






Mer F!

Viktig artikel. Ace :: Gylf.se - Fem månader med F! (via louisep.com | frihetspropaganda | digital prozaq)













Frågor

Det är fasen något beroendeframkallande såna här frågor:

Senast sedda film - Speed tror jag.
Senast köpta skiva - Simple Minds "Black & White"
Sparar till - Jag sparar till livet.
Väntar på - Inget faktiskt.
Pålägg som gäller - Ost och skinka.
Dagens dryck - Öl och whisky (Mõr).
Senaste boken du läste - Håller på med Illusionernas bok.
Senaste maträtten du åt - Varma smörgåsar med mozarella och skinka.
Senaste klädesplagget du bar - Svart skjorta, svart t-shirt, svarta clamdiggers (bytt från mina svarta jeans).
Senaste repliken du yttrade - Hejdå.
Senaste personen du träffade - Förutom städerskan som dök upp innan jag gått från jobbet så är det AD-Anna.
Senaste personen du pratade i telefon med - HS.
Senaste personen du fick brev av - måste vara någon bank.
Senaste gången du sov - imorse. Och på bussen imorse.
Senaste saken du köpte - Sushi på lunchen, räknas det?
Vad har du gjort idag - Läst inför pitchen, skrivit copy. Nu - lagat mat.
Gillar du svarta kläder - Ja. Jag jobbar i reklambranschen.
Hur tidigt stiger du upp - Sextiden.
Vilken färg har du på håret - Mörkt med gråa strån.
Vad har du för färg på ögonen - Gröna.
Är du uppväxt i stan eller på landet - Jag är uppväxt i Köping. Måste räknas som nånting mittemellan.
Hur många par skor har du - tio tror jag.
Var har du ont - Då och då i själen.
Kan du stå på händer - Ja, men det gör ont.
Vad lyssnar du på för musik nu - Ingen. Ser TV.
Vad tycker du om idrott - Bra. Om det är på TV.
Vad har du för klocka - Jag äger en schysst klocka i titan. Fast jag använder den inte. Datorns klocka och mobilens klocka får räcka.
Sämsta sport - Jag är rejält kass på cricket.













Fredagsfyra

Tar en Fredagsfyra innan jag drar iväg hemåt med Trafficen, som är överpackade med prylar inför OmForm på måndag. Själv har jag läst ett par hundra sidor artiklar och skrivit ut ett par hundra till för att researcha inför pitchjobbet. Vi har gjort totalskumma tees att ha på oss på tisdag:



Förutom på en av oss som på blå botten har taglinen: "But I prefer Sugar in my Latte".

En fyra var det ja:

Tema: Samlingar

1. Vad samlar du på och hur stor är din samling?

Egentligen samlar jag nog inte på något så där medvetet. Det är liksom inte strukturerat samlande utan bara ett beteende. Typsnitt är väl en sak - närmar mig 4000 stycken olika skärningar. Självklart är det väl böcker fast det är liksom som det är. Antalet är sju överfulla Billy.

2. Varför samlar du?

Som jag sa. Ingen aning. Jag är inte ens säker på att jag samlar. Det känns snarare som att jag samlar mig saker.

3. Vilken favoritpryl kan du inte göra dig av med?

...eftersom jag är extremt digitaliserad så är det väl snarare så att prylarna gärna ska bytas ut efterhand...

4. Vilken pryl ångrar du att du slängt?

Ingen. Är det borta så är det. Slängde exempelvis en hel låda med "Bill och Ben"-pockets förra veckan. Sånt är livet. Jag lever i kommersialismens hjärta liksom.













Börjar med en cigg och en kaffe

Det är fascinerande att se hur Garbergs lyckats att lyfta kyrkovalet. Jag har aldrig sett så många artiklar om Kalle Anka-valet som nu. Det som de flesta tyvärr missar är att den som är sexton år fyllda får rösta - det är för fan historiskt.

Själv tänker jag inte göra det. Jag känner kyrkan alltför väl för att ens ha ett uns av hopp om förändring.

För övrigt har Simple Minds-suget gått över i Joy Division/New Order-vegeterande. Å andra sidan behöver jag ju inte name-droppa eftersom Fretardo verkar slutat läsa min blogg :)

HS var på LC igår. Yoga stod på programmet. Hon söker något att hålla fast vid. Hon söker något som kan hålla ihop den snabbt krackelerande själen. Skillnad mot vad jag gjorde - jag släppte snarare det som jag trodde på, valde att ge space åt själen att gå sönder. För att sedan sakta bli hel igen. Hårdare men helare.

Snart har jag läst ut "Illusionernas bok" - hur går det för dig Maria? :)

Och nu är jag på jobbet. Ska försöka komma igång. Bekämpar tröttheten, känslan i bröstet av produktivitetskramp. Börjar med en cigg och en kaffe.









Deep|edition # 20050915






Übersexuell

Alltså hallå...

Glöm den meterosexuelle mannen.
Nu kommer den übersexuelle mannen - en machoman som inte svassar för kvinnor.


Norrlänning som ideal? Schupp.



Fast det här känns fasen som nån sorts Örebroare:

# Gillar biff och pommes frites men kan skilja sin solrosolja och extra virgin olivolja åt.
# Gillar öl, gärna europeiskt ljust öl.
# Har koll skäggstubben och duschade i morse.
# Gillar superhjältar på film. Har inget emot lagom mycket våld (så länge det är snyggt) och många sexscener. Filmen behöver inte sluta lyckligt.
# Håret är lättskött. Rakar hellre av håret än tillbringar timmar framför spegeln.
# Garderob är lågmäld, om än inte billig. Inget tingeltangel.



Läs JMW:s inlägg som dels tar det hela på allvar och dels gör en bra genomgång av värderingsteori (kunskapsteori).

Som val av term känns det rätt felaktigt. Über betyder över och att vara översexuell anses vara ett patologiskt tillstånd.

Källa:
EXPRESSEN.SE/Sex & kärlek: Übersexuell - så är nya trendkillen
JMWs blogg: Den übersexuella mannen













Reverserad gonzokrönika från EvaEmma

EvaEmma Andersson är verkligen en sorglig människa:

Människor som har lärt sig att utnyttja det gör mig arg, och att de är vanligt förekommande märks inte minst i svenska folkets bloggar som jag tycker att jag har en ganska schyst inblick i eftersom jag surfar runt en del på lediga stunder.
De allra flesta bloggare verkar kämpa och slita för att få till något slags medlidande som ska få oss läsare att beundra och ömka dem och ha överseende med det vi inte tycker om hos dem.
I anslutning till sina rabiata åsikter skriver de om sina psykoser, mensproblem och taskiga kompisar, och passar på att berätta hur svårt de har att sova och hur mycket de hatar sina liv, eftersom de hellre vill bli gullade med och klappade på huvudet än behandlade som vuxna människor som är kompetenta att stå upp för vad de gör och tror på.


Jaha. Och vem fan är rabiat? EvaEmmas text är ett under av bitterfittetext (ursäkta uttrycket). Och hon skriver själv på samma sätt som de bloggar hon anklagar för såväl rabiata och att fiska efter medlidande. Hon är ungefär lika sorglig som Horatius.


Källa:
Aftonbladet, EvaEmma Andersson: Det är inte synd om dig, Gynning













Årets PR-pris

Årets PR-pris måste ändå gå till Bloggportalen. Sigge Eklund lyckades skapa en väldig hausse runt sitt lilla projekt genom att dra i rätt tåtar. Men av själva tjänsten blev det knappast mer än en tumme. Möjligen kan Roland på Blogsoft vara med och dela på priset efter sin helt sagolika fint av Aftonbladet.



Det händer inte så mycket på placet direkt. Samma artiklar som förra veckan, samma puff-bloggar. Anar man månne att Sigge tröttnat på projektet? Det var knappast genomtänkt att manuellt uppdatera sajten. Det känns onekligen lite '98.

Det som däremot är oerhört spännande är knuff.se. Den är användbar genom att på ett ytterligare sätt kategorisera bloggpostningar.













Så djävulskt trött

Jag åkte hem. Stannade på sushiplacet och köpte en stor och en liten. HS låg i badet när jag kom hem, doftljus och Carola (!) på bandaren.
Jag käkade och läste lokaltidningen i lugn och ro, satte på kaffe och la mig i soffan. Bryskt uppvaknande av att HS drog på "Genom eld" på full volym. Jag duckade instinktivt och väntade bara på att en blomma skulle komma flygande.
Hon skrattade och var lycklig när hon kom ner. Hon hade dansat naken i badrummet.

Det är bra att hon börjar förstå att hon måste ge sig själv tid.

Hon käkade och jag drack kaffe. Så skönt att bara vara. Jag är utpumpad av allt i privatlivet och av att samtidigt ha en arbetsbelastning som inte är av denna världen. Vilket ju är kul - vi jobbar inte längre för överlevnad utan för framgång.

Har också pratat med expeditionen två gånger idag. Problem med Ipaqen. Pratade med H på Explorersweb eftersom TT är i Amazonas. Men inget som vi föreslagit har funkat. Det snöar i Tibet. De har tråkigt.

Idag tänker jag köra en low profile och inte jobba. Behöver fylla på batterierna. Behöver skapa plats för kreativitet. Just nu känner jag mig helt tom på nya idéer men jag vet också att en time out, om än bara en dag, ger nya krafter.













Energiutsläpp

Det tar energi att vara förbannad på en datatekniker i flera dagar. Jävlar. Skeppat texterna. Ska skriva en till. Börja på pitcharbetet.
Helst skulle jag vilja ta fem tomma pärmar och gå igenom min "dåliga-samvete-borde-läsa"-hög.


Den dåliga samveteshögen.

Artiklar om branding, reklam och strategi.
Eller timrapportera... det har jag inte gjort på ett par veckor...

För övrigt är jag inne i en Simple Minds-fas. Funderar allvarligt på att åka och se dem i februari. Fast jag har ingen att åka med.













Researcher

För dem som undrar varför inte Researcher.se fungerar eller varför jag inte svara på mail så är det enkelt - hela Oderland verkar vara bortkopplat. Det innebär också att Bold inte fungerar.













Klockan ett

Klockan slog precis ett. Jag har jobbat klart. Copywriting för förpackningar. Texterna duger. Det är inga mästerverk. Det är inget jag kommer att ta med i mina memoarer. Men de duger. De är rätt ok. Jag har sparat ner allt på usb-minnet. Packat ihop alla papper och lagt allt i min messenger-väska med påsytt Josh Rubinmärke.

Varför är mitt liv alltid så jävla komplicerat? Jag har inget bra svar. Det får räcka med att konstatera det: mitt liv är alltid jävla komplicerat.

Och varför i helvete gör jag inget åt det?!


(Och varför säger man att man laddar upp men spararner ?)









Deep|edition # 20050914






Sverige är ett konstigt land

Jag kom på det efter diskussionen om andrabil och den sedvanliga undertexten Du jobbar för mycket.. Så är det i Sverige - å ena sidan gnälls det över att vi måste bli effektivare, bättre och jobba mer för att konkurrera med såväl låglöneländer som med länder som USA, Tyskland och Irland. Å andra sidan ska man satsa på familjen, det talas om att tvinga en delad föräldraledighet. Å ena sidan omtalas den höga arbetslösheten som ett problem, å andra sidan gör man det svårare för egenföretagande.

Framförallt ska man inte säga att man tycker om att jobba, att man hellre jobbar än är ledig. Det är fult! Då ska man skämmas! Då är det något fel - inte sällan får man höra att man flyr från något, eller man är lat - dvs. man gör inget hemarbete. Logiskt? Inte ett dugg.

Slutsatsen blir att i Sverige måste man jobba mycket. Men man får inte tycka om att jobba.

Sverige är ett konstigt land.

Nu ska jag jobba. Och det är jag stolt för.













Men alltså...

Det tar liksom aldrig slut...
Idag har vi varit produktiva. Möte imorse och La Bossa Nova springer mest omkring och grejar med OmForm så jag tog över projektledarrollen. Bra möte, två och en halv timme med kund och produktivt. Problemet är att det blev en massa jobb extra - som jag ska fixa nu ikväll.

Ulrica ringde från ABC - femtusen meter över havet i Tibet. Problem med uppdateringarna. Jag ska se om det löser sig, jag har mailat företaget som står för grejerna. Annars får det väl bli att de ringer in det. Eller nåt. Skönt att höra att de mår bra. På fredag går de till läger 1 och sedan börjar det närma sig.

En snabb annons skulle bli klar - copyjobb. Det är mycket "flash"-jobb just nu.

Och när jag kom hem - diskussion om att köpa andrabil. Men självklart ska det tittas, och donas. Antingen gör vi det nu eller så kan vi lika gärna strunta i det. Tycker jag.

När jag slog igång datorn har någon av gårdagens automatiska uppdateringar av Firefox extensions snott såväl bokmärken som lagrade adresser. Så jävla irriterande!

Körde rally på andra datorn med sonen. Han börjar bli duktig på det också...

Och nu är det dags för mer copyjobb.

Det går i ett.









Deep|edition # 20050913






Mediasituationen.

Fan, inte nog med att det i allmänhet varit en skitdag. Nu börjar jag bli orolig för Ulrica och Richard - inte ett livstecken på tre dagar, trots att de skulle ligga still i CBC (Chinese Base Camp). De skulle höra av sig när de kom upp till ABC (Advanced Base Camp) vilket de borde gjort vid det här laget.

För övrigt har familjens mediesituation diskuterats. Ska vi köpa en Xbox (mod)? Det är 3500 lök och eftersom varken HS eller jag är några storspelare så känns det lite överdrivet och dyrt som DVD-spelare. Eller ska vi satsa på en DVD och då känner jag det vettigast att vänta med dyrare prylar tills dess att Media Centers blivit billigare. Å andra sidan är ingen av oss någon filmgalning heller (inse hur jävla tråkiga vi är...) så det blir också mest för barnen. Eller så skiter vi i alltihop och fortsätter med det knappt fungerande dator+TV för att kolla DVD. Och digital-TV? Ska vi köpa ett boxerpaket eller bara en tom digi-box? Ingen av oss är speciellt serienördig (förutom Vita Huset) eller anser att det är viktigt att kunna glo på varenda match i Ulan Bators fotbollsserie så varför skulle vi skaffa en massa kanaler? Å andra sidan vore det kul att kunna glo på Robinson nån gång, och följa med lite mer vad som händer på de däringa kommersiella kanalerna. Å tredje sidan känns det som om jag ändå får veta det via alla bloggar jag läser.

Undrar om det är så att om jag går och lägger mig nu så slutar den här skitdagen fortare än om jag sitter kvar uppe - jag menar: sitter jag uppe händer det antagligen nån mer skit...













Mer om kungens öppna gylf

Uppdatering på Knugens omskrivna snedsteg - det är inte Solo som ådrar sig hovets ilska och advokater - det är Aftonbladet. Och AB:s chefredaktör Gedin gör åter en helt fantastisk logisk kullerbytta i försvaret av att lägga storyn om Solos notis på sitt eget löp:

- Det var inte ett helt lätt beslut att publicera materialet; jag kan förstå om en och annan människa reagerade på löpsedeln. Men både vi och andra tidningar har i flera år rapporterat om kungahusets konflikt med tyska tidningar, som påstått att kungen och Silvia ska skilja sig, att Victoria gjort abort och så vidare.
- Det har ingen tyckt varit konstigt. Nu när det händer i en svensk tidning, som i Solo, vore det jättekonstigt att inte rapportera om det.


Ja, herregud. Den mannen blir mer och mer lik en intellektuell ormmänniska.













En annorlunda kattblog.

Lidbom på Vassa Eggen har en bra sammanfattning av Expressens bloggsatsning:

Expressens "blogg-satsning" blev en liten sommarkatt. Söt och gullig som kattunge, men så fort den reste ragg, klöste och grannarna började klaga, ja då lämnas den när det flyttas in till stan igen.


Vad var det vi sa för ett halvår sedan.













Leijonborg igång igen

Allvarligt. Lars Leijonborg börjar mest likna en okarismatisk version av Ian Wachtmeister. Nu ska karln stoppa utvecklingen mot digital-TV

Mer än vart tionde hushåll har inte råd att skaffa digital-tv. Därför bör släckningen av dagens analoga tv-nät stoppas. Det kräver fp-ledaren Lars Leijonborg på DN debatt.
Han anser att regeringen utsätter den svenska befolkningen för "ett unikt experiment" när den släcker det analoga tv-nätet. Från och med måndag kommer det nämligen att krävas en digitalbox för att kunna se på tv från det marksända nätet på Gotland. Sedan följer Gävle och Motala. Inom några år ska alla sändningar ske digitalt.


Antar att Leijonborg skulle gjort samma sak när TV startades. Idiot.

Källa:
di.se













Fan. Nu missade jag en buss till. Fast jag fick klart ett ytterligare dokument...













Muppdag.

Idag har inte varit någon bra dag. Inser också att jag missat bussen hem...
Det visade sig imorse att all mail gått åt helvete i flera dagar. Vi har en kass support helt enkelt. "Nu är det klart." Inte då. Jävla källarföretag...

Sen har alla fett mycket att göra. Och OmForm ligger på måndag. Tjena. Pitchen rycker allt närmare.

Sen är jag trött, 'uttrött' - natten var orolig. Höll om en HS som knappt håller ihop. Och barnen är oroliga eftersom deras fasta punkt - mamma - skakar i grunden. Så mitt i natten fick jag gå in och lägga mig i samma säng som Solstickan som grät.

Jag är trött efter gårdagens två stora presentationer för kunder och att direkt åka iväg till Terapeut. Det var bra, alltihop. Men det tar kraft. Sannerligen.

Och La Bossa Nova är splittrad - det är bara OmForm i skall'n på henne. Problemet är att det är en massa jobb som också pågår samtidigt. Imorgon ska en massa grejer vara klara som jag helt plötsligt skulle skriva copy till.

Och mailen fungerar fortfarande inte. Pastorn är här och jag är förbannad - och det verkar han inte riktigt förstå och vill helst försöka få det till att det är vårt fel att serverprogramvaran uppenbarligen är kass. Som han köpt in. Och installerat.

Idag är helt enkelt en skitdag. Jag shoppade mig lite lyckligare - köpte Simple Minds nya platta via iTunes. Och stoppade in diverse skön musik på iPoden. Just nu är jag trött på att vara arg och därför också trött på de olika former av metal som jag haft på poden.

Lyssnar just nu på mina samlade Bowie-låtar. Och funderar om en timme räcker till att göra klart ytterligare ett jobb eller om jag helt enkelt ska skita i det.

Knappt fyra timmar fakturerbar tid vilket är allt för lite. Skulle behöva åtminstone två-tre timmar till. Hur fan ska jag orka det? Det har gått en massa timmar till att försöka få mailen att fungera. Och att diskutera med Pastorn som inte vågar ta några som helst egna beslut. Att det sedan är det vi betalar för verkar inte bekomma.

Fy fan vad jag är pissed idag. Förbannad och frustrerad. Och inte vill jag åka hem heller. Och till på köpet får jag se att ett av mina favoritband, Evelyn Grace, har lagt av...

"Goddag. Du får tre önskningar eftersom jag är en god försupen reklamande."
"Jag önskar mig jättemånga pengar, att jag blir snygg, smal och charmig och att den här dagen försvinner."


Och dagen försvann. Jag blev varken rik eller snygg. Eftersom dagen försvann. Vilken typisk sak en sån här dag...













Dagens konstigaste|gruppnamn

Architecture in Helsinki. Nån sorts blandning av nerknarkad bob hund, en opluggad Bran van 3000 och Pistepirkko 22.













Fuck it all.













Sopa Timell

Den välkände snuskgubben Timell leker moraltant:

- När man vinner ett pris räcker det med att tacka för priset, säger Timell och fortsätter:
- Jag tycker man ska lämna Ingvar Oldsberg ifred. Han behöver ta hand om sig själv nu.


Sopa framför egen dörr innan du lär någon sopa framför sin.


Källa:
EXPRESSEN.SE/Nöjesnyheter: Här hånar han Oldsberg









Deep|edition # 20050912






Cerf till Google

Coolt. Google fortsätter att bygga varumärke runt att vara nördiga. Nu är det über-nörden Vint Cerf som man lyckats att anställs som "chefsevangelist".

Tanken med rekryteringen av Cerf är att 62-åringen ska bistå med att bygga upp infrastruktur, standarder och system för Google inför framtida behov och produktlanseringar.


Källa:
di.se









Deep|edition # 20050911






Kungen klickar lite här och där

Men va fan. Kom med nåt nytt? Att Knugen dunkat på ett gäng kända svenskor är väl ingen nyhet? Anna Lindmarker är en av dem.

Det enda roliga i artikeln är slutklämmen - när rojalisterna blint försöker se det hela som "ett angrepp mot monarkin och ett sätt att skandalisera kungahuset."

-Republikanska föreningen tillsatte förra året en pr-grupp i syfte att svartmåla kungen och sätta monarkin i gungning. Jag tror att Solos uppgifter kommer från dem. Men de flesta förstår nog att det är ren rappakalja.


Den gode Jakob E:son Söderbaum, ordförande i Förenade monarkister, borde gå till läkare - paranoia är ett farligt tillstånd. Å andra sidan - vem kan förvänta sig annat av nån som heter "E:son" ... Men för att ge herr Söderbaum lite reality-check:

Republikanska föreningen består av diverse socialliberaler och vänsterfolk - att de skulle få för sig att använda sunkig sexualmoral för att försöka diskreditera monarkin är knappast troligt. De personer som sitter i PR-gruppen är också duktiga på just PR och vet mycket väl att hållbar PR handlar om att ge solida argument mot/för något och inte att skicka iväg skvaller. De enda som vinner på det här PR-mässigt är tidningen Solo - vilket antagligen också är meningen med artikeln.

Och det starkaste argumentet mot monarkin är grupperingar som Förenade monarkister...


Källa:
Aftonbladet: ”Kungen otrogen”













70-talist

Enligt SVD är vi sjuttiotalister:

Videovåldstressade
UV-brända
Kosjuka
Fikamissbrukande
Alkoholberoende
Datasvaga
Nikotinnormativa
Hörselskadade
Mobilstrålade
Dödsskjutna
Lightläskglömska
Konsumtionshetsade
Mikrokrassliga
Amalgamdeprimerade


Se där.

Källa:
SvD: Sjukdomsbild för 70-talister













Katrina leder

En inte fullt så genomtänkt rubbe lyckas SVD/Kultur servera:













Som nån annan modebloggare



Alltså. Uppdaterar med en bild på HS nyinköpta boots.













Kupolen

Vi åkte ner till Kupolen hela bunten. Gympaskor till Solstickan och jag övertalade HS att köpa ett par skitsnygga spetsiga halvboots. Själv hittade jag äntligen jeans i vettiga storlekar inne på Cubus. Ett par svarta - det är flera år sedan jag ägde ett par svarta jeans. Sen köpte jag Panda Titanium Anti-Virus och mitt bland maten på ICA hittade jag rea på såväl Fifa fotboll som nåt rallyspel. Hösten är räddad.
HS var skakig, hon skyllde på gårdagskvällens extensiva vinintag men jag känner igen symptomen från mig själv. Det innebar att jag helt enkelt sa: "Nu käkar vi på Donkan" Jättesmart att jag sätter i mig en Big Tasty +meny när jag alldeles innan, i provrummet, tänkte "Fan, jag måste verkligen försöka att komma ner tio pannor till"... Mañana.

Nu är det dags att börja att jobba. Skrivit ett utkast till svar på en av byråvalsfrågorna. Varning för plannersockervadd:

Heimer & Companys utgångspunkt är att göra bra reklam – att strategiskt och kreativt bygga en marknadskommunikation som ger påvisbar effekt. Vi tror att det är viktigt med ett intresse för vem som är mottagaren för marknadskommunikationen respektive var och när denna mottagare bäst tar till sig marknadskommunikationen. Vi väljer därför att jobba fram ett strategiskt starkt och kreativt spetsigt koncept som sedan genomsyrar all marknadskommunikation, oavsett format.

Vår grundbult är att göra mycket research och med strategisk inriktning så skapar det incitament för förståelse och intresse för produkter och tjänster som ska marknadsföras. Till detta kommer också det faktum att vi väljer att utgå från en grundlig målgruppsanalys, liksom att positionera såväl produkt/tjänst som det strategiska och kreativa konceptet gentemot konkurrerande produkter/tjänster.

Vårt intresse ligger i att göra ett bra jobb, en marknadskommunikation som ger effekt. Oavsett vilka produkter det är. Det innebär att intressera sig för såväl produkter som för ovan nämnda faktorer liksom att se till vilka behov som Ni som kund har.


Musik under arbetet: Energy X via iTunes Radio













Könskamp

Vad är det som självklart säger att galningen i Gävle är en man?

Anette Persson, 18, attackerades i låret och rumpan när hon stod på dansgolvet. Två veckor senare högg knivmannen Maria-Therese Åslund, 20, på ett liknande sätt. Snittet var drygt 25 centimeter långt och fick sys med 36 stygn.


Det kan ju faktiskt vara en kvinna också...


Källa:
EXPRESSEN.SE Polisjakt i Gävle efter 'Krogskäraren'













ICA-overkill

HS funderade lite över det här med ehec och hanteringen av köttfärs. Förr maldes köttfärs i varje enskild affär, köttmästarna använde sällan plasthandskar och fasen vet om det ibland inte var rena ryska rouletten.

Nu stoppas all hantering på en fabrik som är specialiserad på att fixa köttfärs. Det här känns lite väl overkill.



Källa:
DN - Nyheter - Köttfärs förbjudet på Ica-charkuteri













För fyra år sedan förändrades världen.













Idag är idag

Ännu en natt i Terrorprinsessans säng. När jag kom upp så hade båda barnen lagt sig i dubbelsängen direkt så jag gav upp och la mig nån annanstans. Observera prinsesslakanen...





Idag är det jobb som gäller - imorgon har vi en av de viktigaste presentationerna på länge. Byråval. Om vi får kontot så blir det en helt ny era i byråns liv. Det är ett stort konto. Mycket stort.

Det är dimmigt ute. Rena ärtsoppan. Kallt. Jag ska ta morgonens första kopp kaffe och försöka att vakna till lite.









Deep|edition # 20050910






Vink vink till mediabloggarna

Det här är för fan sorgligt.

Sigge försöker att göra en sorts uppskattning hur många som kommer att fortsätta blogga. Gissa på grund av vad? Jo, att ett par mediabloggare slutat att blogga... Och självklart går Linda Skugge igång på det.

Hello Sigge och Linda. Ni har missat något - när ni gått vidare till något annat så är vi kvar, vi som anser att bloggande är något annat än en trend. Typ Erik, Annica, Adland, Researcher, Media Culpa, Suburbia och andra som hållit på år ut och år in - innan ni ens visste vad bloggande var.

Och självklart är det så att Otto nu tröttnat på att nyhetsjournalisterna bara läser bloggar och inte gör som han säger...


Pscht som man säger till katter... Ingen kommer att sakna er.

Uppdaterad:
Drakbloggare (intressant namnval) kanske borde använda sina kunskaper i research för att inse att saker och ting fanns innan ni försökte uppfinna det hela: det är bara att läsa hos Allas Vår Bloggarmoder Tiger: Bloggdöden, Jag vill vara bara jag och inget annat., En ny blog var 6:e sekund. Eller varför inte rent historiskt leta reda på gamla reloaders. Då kanske någon äntligen inser att bloggande har funnits sen 1996. Typ. Och tidigare.













80-tal

En del pang pang blev det. Fast det kändes som ett Festival Salute Budget. Kvällen var trevlig - jag rotade fram de gamla "Partyplattorna" och vuxna (födda på tidigt sjuttiotal) och barnen (döttrar - födda '01 och '02) dansade sig svettiga till Alphaville, Accept, Alarm, Pat Benatar, ZZ Top, Scorpions, Dio, T'Pau, diverse Scotch-mixar, Ratata, Culture Club, Toto, mm - säg en åttiotalshit och den fanns att tillgå...













Jäklars

Medan jag städade toaletterna med Pain i lurarna ringde uppenbarligen min mobil. Det var Ulrica som ringde från Tibet.

Fan också!

Nu är i varje fall 8201-bloggen redirectad till Dispatchsidan. Och jag har SMS-at lösning på det problem som fanns.


För övrigt har jag varit och handlat på Gröna Skylten, letat efter någon som säljer tidningen Att:ention (med sämre resultat - jag bor i en rödgrön håla) och så har vi cyklat. Till La Bossa Nova för att jag skulle skriva av byråvalsfrågorna som jag ska jobba med imorgon och HS för att kolla in LBN:s hus. Inse att LBN har konst nog för ett större galleri.

Sedan var det cykel för hela slanten. Dottern har lärt sig cykla - 3,5 år gammal. Utan stödhjul. Och Solstickan cyklar på sin nya cykel. Jag filmade lite, gjorde en redigering med "Schnappi" som bakgrundsmusik och skickade till svärisarna. När jag orkar lägger jag kanske ut den någon annanstans (jag har inte nog med bandbredd på Researcher.se)



Snart är det "frimärkerier" och HS väninna med familj anländer.













Elva timmar

Elva timmar. Jag sov elva timmar inatt. Endast tre i min egen säng eftersom den som vanligt stals av Terrorprinsessan vid 22-tiden. Jag började titta på den där skumma serien på TV4 men det kändes rätt så ointressant ganska snabbt.

Det är fascinerande att se diskussionen i media om F!. Fr a organisationens demokratiska underskott - kritisera inte för det tas inte upp under årsmöten. Nice way. Ebba Witt-Brattströms avhopp gjorde tyvärr F! till något ointressant.

Hemmavid är det smått kaotiskt. Skulden läggs på mig som en tung filt. Och jag måste iväg till La Bossa Nova för att hämta ett papper - jag måste jobba i helgen. Hårt. Presentation av potentiell kund som håller på med ett byråval. Vi är i final.

Dags att röra på sig. Jag har lovat att städa också - och ikväll kommer HS väninna med familj. Jag gav efter för det. Vi ska se Salutens fyrverkeri från vår veranda.









Deep|edition # 20050909






En svårartad "vill-ha"-känsla drabbade både mig och AD-Anna när vi såg iPod nano. Dags för mig att försöka övertala HS att hon behöver en mp3-spelare...













Kärnfamiljen

Uttrycket kärnfamilj irriterar mig. Fr a användningen av det. KD:are och Sverigepartister i en ohelig allians hävdar tillsammans med ett gäng bibelfundamentalister en kärnfamilj. Grejen är att uttrycket endast är en statistisk definition - en sorts medianfamilj för att använda för att räkna "anomalier" - dvs. den som inte ingår i kärnfamiljen. Det innebär helt enkelt att kärnfamiljen inte handlar om sex, man och kvinna som någon sorts värderingsgrund. Kärnfamiljen definierar varken etiska, moraliska eller andra värderingsmässiga idéer. Oavsett vad KD-fjantarna eller SP-idioterna tycker.

Själv anser jag att äktenskapet juridiskt ska vara avkönat - dvs. endast en ordning utifrån hur man väljer att leva tillsammans med en annan människa. Kyrkorna kommer vi aldrig få med på såna saker - därmed bör den juridiska vigselrätten tas ifrån kyrkorna (inse att jag därmed anser att undertecknad inte heller ska ha denna juridiska vigselrätt som jag fortfarande har trots att jag inte utövar denna). Det är egentligen rätt sjukt att en stat ger en trosrörelse den juridiska överheten över hur människor ska leva samman. Partnerskapet är inte nog. Gör som i Frankrike - den juridiska vigseln sker, oavsett vilka de tu är, i statsapparaten - sen kan man välja vilken religiös välsignelse man vill ha.

Så kära fåntrattar inom diverse mer eller mindre demokratiskt sinnade grupperingar. Ni är fan ute och cyklar.


Läs mer hos Karin Långström Vinge













Salsa på stela ben

Alltså. Ta en styck bankdirektör, en styck datasupportnisse, en styck HSB-chef, en IT-konsultbolagschef, två planners varav en VD för en byrå. Försök få dessa att lära sig att dansa disco och salsa.

Varsågod att skratta...

Så illa har det varit idag. Round Table: adopt, adapt, improve. När det gäller dans har vår klubb jävligt mycket att improva...

Själv försökte jag påpeka att jag faktiskt är musiker och att musiker inte dansar. Ingen jävel trodde på mig eftersom ingen av dem hört mig spela. Så det var bara att se ut som en överviktig flodhäst i träningskläder.

Ja herregud.









Deep|edition # 20050908






Men va fan!

en vakt, fyra expediter varav tre män. på en liten tjej.
Skitsamma om hon hade snott hela jävla affären - nån måtta får det vara. Intersport i Borlänge är befolkat av en hoper fega fjantar till män. Jag hade god lust att gå in och plocka på mig ett par skor för att se vad de skulle hitta på då?

"Shoplifters of the world/unite and take over" The Smiths

Jag blir förbannad på vuxna som oavsett om unga gjort, begår övervåld mot dem – bara för att de är ungdomar.

(skrivet på palmen i loungen på Scandic)













Ridå Apple

Beigt.

SvD: Apple presenterade Ipod-nyheter









Deep|edition # 20050907






Det här är inte bra

Jag känner igen känslan. Och jag gillar den inte. Jag känner igen tröttheten. Ledsnaden. Jag gillar det inte.
Och helt plötsligt står jag handfallen. Jag som trodde jag byggt upp skyddet. Jag trodde jag hade lyckats.

"Things can be damaged, things can be broken." (Depeche Mode: Precious)













Lukta gott [uppdaterad och tillfräschad]

Herrejävlar. Fyra produkter för huden - 765 spänn! Snacka om att vi jobbar i en lägre division... Det var kul i alla fall:

Medan damen i affären slog in varorna i kassan och tog mitt betalkort för att göra processen kort med mitt konto så frågade hon:
- Så ni ska på en solresa?
- Eh... nej... alltså...
(själv flinade jag gott åt AD-Annas försök att inte säga för mycket men samtidigt inte bli sedd som min flickvän :))
Till slut fick AD-Anna haspla ur sig:
- Vi jobbar med design. Förpackningar och så...

Efter det fick vi se varenda snygg förpackning som fanns i parfymeriet och ett gäng med tester fick vi med oss. Anna snodde snabbt Mugler - Thierry Muglers nya uni-sex. Jag fick en A*MEN och en B*MEN. Den första var ju extra kul för min del :) och jag testade den innan jag åkte hem. Kvinnorna i familjen gillade den - sexåriga Solstickan ansåg att det luktade tant...


Övriga presentationer har gått över förväntan. Nu är jag jävligt trött. Men Solstickan vill gå och titta på fotbollsträning, och eftersom HS är borta får både jag och Terrorprinsessan hänga med. I regnet. Jag slapp! Det regnade för mycket. Med löfte om att spela FIFA på datorn med Solstickan så stannade vi hemma. HS har åkt på förskoleråd för sista gången och sedan ska hon åka iväg och handla.













Tio

Om tio minuter ska jag ligga ner.
Imorgon släpper vi två koncept. Sen ska jag ut och researcha bland premium-hudvårdsartiklar för att hitta "språket". Hur skumt kommer det inte se ut med en något överviktig karl i 35-årsåldern som går och idogt kollar in var och varannan förpackning i den dyrare prisklassen inne på parfymeriet... *ler*
Imorse var jag än en gång ute på soptippen med ett lass. Jag och pensionärerna. En kärring var så skröplig att hon kanske borde ha lämnat sig själv till återvinning. Resten av dagen har varit produktion av koncept, kreativa briefer och presentationer för idag. Två nya jobb har också ramlat in - och vi är vidare i ett byråvalssammanhang.
Pressmeddelanden ute för OmForm. Och Ulrica och Richard är i Tibet.
Det tar fem minuter att göra sig i ordning.
Godnatt.













En ny telefon?

Idag får vi veta hur Apples iTunes-bestyckade telefon kommer att se ut. Gizmodo har en spoof-show av förslag: The iPhone iSpoof Art Show

Själv gillade jag den här bäst:









Deep|edition # 20050906






Jag också

Eftersom alla andra snott "Hej Konsument" från DN:s På Stan så hänger jag på - självklart!

Senaste impulsköp: Det känns som om varenda inköp är ett impulsköp. Senaste måste vara Pains senaste platta via iTunes.
Bästa promenad: Runt älven nedanför där vi bor.
Favoritdryck: Mineralvatten. Kaffe.
Äter lyxmiddag: Hemma.
Favoritgata: Jag gillar Garvaregatan. Antagligen för att Heimer & Company ligger där.
Bästa förfestmusiken: Oftast något barnen vill lyssna på :)
Reser helst: Inte alls.
En bra gå bort-present: En flaska vin. Den dricks oftast upp samma kväll.
Favoritlyxartikel: En bra cigarr.
Älsklingsljud: Ljudet av när mina barn fnittrar. Eller ljudet av njutningen hos den jag älskar med.
Senaste upptäckt i Stockholm: Att jag inte vill bo där.
Tidning jag gillar: Print – Bon, King, Att:ention, Resumé (nåja). Digital – alla andra.
Här bjuder jag mamma på middag: Jag bjuder inte min mamma på middag. Jag pratar inte ens med henne.
Favoritförort: Falun ;)
Fikar gärna på: Café Vi3. Wayne’s i Kupolen.
Favoritbutik: Apple iTunes Store
Bästa lunchställe: Finns inga speciellt bra i Falun. Väntar på att Jans Sushi ska öppna.
Favoritgrönsak: Tomater. Jag gillar tomater.
Favoritfärg: Svart och vitt.
Favoritdjur: Örn.
Världens bästa nu levande regissör: Tidig Tarantino.
Stjärna jag vill träffa: Madonna.
Favvoskor: Trots att jag inte längre använder såna: Doc Marteens.
Klädkonto per månad: Inte speciellt högt. Tyvärr.
Modeförebild: Den var kul...
Motionerar: Promenerar. Tänker. Kropp och själ vet ni :)
Mest överskattade affär: Skandiaaffären.
Dyraste jag köpt: Huset.
Mode jag aldrig vill se igen: Sjuttiotalsmodet. Utsvängda brallor. Träskor.
Favoritprodukt på Systembolaget: Laphroig.
Bästa fyllekäket: Om jag är rejält full så kan jag inte äta. Annars äter jag det som finns i närheten…
Dansar helst till: Goa, trance och annan techno.
Senast gnolade: Carry The Cross med Arch Enemy.
Senaste fyndet: Stora PR-boken och 101 tips för att få gratis media billigt inklusive Använd media inkluderat.
Bästa romanen: Liftarens Guide till Galaxen. Såklart.
Bästa diktsamlingen: Allt av Majakovskij.
Favoritprodukt på Apoteket: Alvedon. (jag borde antagligen skriva någon CCS-produkt också).
Fulaste färgen på kläder: Rosa på vuxna människor.
I min cd-spelare: I bilen just nu Arch Enemy Doomsday Machine.
I mp3-spelaren: Arch Enemy, Pain, At The Gates, Pantera, Depeche Mode m fl.
Beställer i baren: P2, American Dream eller öl.
Användbar pryl: Datorn är en användbar pryl.













Bättre bild

Bilden från igår var lite dålig. Jag tog en ny idag:



Det är två tjejer som håller på att renovera en av Faluåns bryggor. Stående i en båt. Snacka om att ha ett svajigt jobb...













Handbok för... realityn

Årets viktigast boksläpp?

"Handbok för dokusåpa-wannabes", den svenska utgåvan av John Saade och Joe Borgenichts "Reality tv handbook" som kom i juli förra året. [...] Enligt ett pressmeddelande från det svenska förlaget beskrivs i boken "vägen från castingen till livet som stjärna steg för steg". Bland annat sägs boken erbjuda kunskaper om hur man till exempel manipulerar sina medtävlare, bildar en pakt och visar känslor på beställning.


Och jag som precis bränt av tusen pix på diverse böcker om PR...

:)


Källa:
SvD: Dokusåpahandbok ges ut på svenska













Var inte rädd

Det är segt att komma iväg till jobbet. Det oroar mig lite - känslan är inte där. Trött och lite less. Jag ska fylla bilen med skrot och köra upp till sopstation idag igen. Sen iväg och jobba ihop saker inför morgondagens två presentationer. Ont i nacke och rygg, vid halv tre flyttade jag in till Solstickans säng eftersom det var fullt i dubbelsängen. Det är verkligen baksidan med att barnen är en smula välväxta - det är jäkligt trångt att ligga fyra stycken i en dubbelsäng (2x120).

Det kändes kul att skriva för Researcher.se igen. Och nu ska jag bara ta mig i kragen och återaktivera mig på Bold.

Dags att stänga ner, ta den nybrända skivan med Arch Enemy och slänga in gamla mattor och skräp i bilen.

Till en person vill jag bara säga: var inte rädd.









Deep|edition # 20050905






Dagens jobb

När jag stod ute på balkongen för veckans första jobbcigg såg jag två tjejer som hade ett rejält svajigt jobb:













Döda hamstrar i ättikslag

Björn Mellstrand skriver helt enkelt vad jag också kände när jag åtminstone försökte att engagera mig i gårdagens partiledaredebatt:

Det var ingen munter tillställning. Inte ett skratt. Inte särskilt engagerande. Det såg ut som samtliga partiledare hade svalt en liter ättika innan debatten och just innan de klev in i debattstudion fått besked om att deras älskade lilla hamster dött.


Alla är till sig över att valkampen börjat så tidigt. Men blir resten av valkampanjen lika dödande tråkig som gårdagskvällens debatt lär det hela sluta med massdöd - alla väljare kommer att dö av tristess.


Källa:
JMWs blogg: Partiledardebatten: sex döda hamstrar och sex liter ättika













Print me down

Solstickan och jag åkte iväg och handlade lite. Cyklade. Jag köpte snus, Fusion och ett ex av DV Mode till HS. Hon skrattade gott åt priserna - jag påpekade att hon nog läst för många inredningsmagasin och missat en del av modevärlden.

Jag brukar köpa tidningar till henne. Hon själv är för snål för att göra det. Sen läser hon också mina exemplar av King - för tillfället ligger senaste numret vid hennes säng och jag anar att det beror på att unge herr Wilson är på framsidan.

Å andra sidan så vet hon hur dennes äldre bror ser ut - de är inte speciellt lika. Fast Chrille är en oerhört duktig teolog och en jäkligt rolig snubbe som vi spenderat oräkneliga kvällar med (det var dagens Lassie jag vet).

Däremot har HS ännu inte förstått storheten i Bon och hur mycket intressant som finns att läsa i Att:ention. Så dem får jag ha för mig själv.

Jag är en printälskare. Jag köper ofta tidningar som jag tidigare inte sett. Ofta första eller andra numret av såna som kommer och går snabbt. Sen spar jag dem i flera år tills det blir för många.

Mina händer luktar rökta räkor eftersom jag skalade hela skålen när vi käkade ikväll. Det var gott men det luktar för jävligt. Vi drack upp den halva flaska bubbel som var kvar sen LC-mötet i tisdags. Bubblor på en söndagskväll.

Imorgon tar jag bilen till jobbet. Ska åka förbi soptippen och slänga första lasten av vad vi rensade ut från garaget. Och jag har takräcket med så att jag kan åka in och köpa nya reglar till loftet. Fyra och tjugo långa ska de vara - det kommer vara tungt att få upp dem på taket. Själv.













Paypal och deras galna påhitt

Paypal har frusit stora tillgångar som är tänkta att gå till hjälp för överlevande i New Orleans. Varför? Det är lite oklart - de funderar om det är en scam... eller så vill de tjäna lite ränta:

Something Awful is Somewhere Awful har blivit frysta. Läs också om det på AdLand som själva blev frysta på grund av en bild som Paypal ansågs vara för "vågad".

Grejen är att Paypal anser sig ha rätt att såväl frysa, och om det visar sig att de anser en scam alternativt ett brott mot deras EULA vara vid handen, även plocka åt sig pengarna själva.

De är fan inte riktigt kloka...









Deep|edition # 20050904






Garageröj

Jag har rivit hela loftet i garaget. Det handlade om våld och när det inte räckte - ultravåld. Och vinkelslip.
Snart ska jag åka till brädgården och köpa nya grejer för att bygga ett ännu bättre loft.
När vi rensade insåg vi vem som är familjens värsta ekorre - Terrorprinsessan skulle spara allt...













Liten söndag

Så. Morgonens joxande klart.
Jag har lite ont i hårbotten efter gårdagskvällens kräftskiva i området - sista dagen med tältet den här sommaren (vi har ett jättestort partytält som vi köpt in till samfälligheten).
Jag låg länge och sen har jag läst feeds, uppdaterat Researcher.se (den veckliga designlänkspostningen). Självklart har jag rensat 65 kommentarsspam från Researcer också.
Ikväll ska jag skriva en postning om AB.se och deras underliga sätt att hantera Blogsoft och Rolands PR-idioti.
Jag fick ett mail från Katmandu - men nu verkar både 8201m.se och dispatcherna från Himalaya fungera.
Lite underligt att veta att Richard och Ulrica är på andra sidan jordklotet, och ändå känns det som om hon sitter och skriver som vanligt. Äventyret har börjat.
Igår skickade jag ut pressmeddelanden om att de åkt iväg - förhoppningsvis ger det lite media.
Det verkar som om det blir färre och färre kommentarer på bloggen. Beror det på word verification eller på att jag skriver ointressant. I don't know.
Idag blir det lite städning, lite bilfixning och lite sånt.
Söndag. Imorgon är det full fart igen på byrån.









Deep|edition # 20050903






The sun fires blanks
and laugh me in the face
darkness invade my soul
and noone is to blame but me
Good weather is the re-orientation
Bad weather turns the tide
and my guilt is glaring in the surfaced water
Demonic side-show
and hunger for the wickedness
starving my eyes from all that is beautiful
imprisoned once again
imprisoned and life-sentenced
over and over again like set on repeat
courage to kill me
courage to leave
I couldn't afford to get it
condemned by the judge and juror
subjectivity sublime and seriously estranged from here.













La Bossa Novas dagbok

I dagens Pralin (helg-tidning för Dalarnas Tidningar med "feel-good"-inriktning) skriver min chef, här kallad La Bossa Nova, dagbok. Självklart blir man lite stolt ;) (se fredag).


Klicka på bilden för en version stor nog att läsa













Dagens rubbe

Dagens underbaraste rubbe:

Wahlbeck fylleskäms

*asg*


Källa:
EXPRESSEN.SE Wahlbeck fylleskäms













Apples egen mobil?

Apple ryktas släppa en egen mobiltelefon utrustad med iTunes. Inse hur snygg den kan komma att bli!


Källa:
Rykte: Apple lanserar mobil under eget namn- IDG.se













Louisiana

Vi står inför ett helt nytt kapitel där USA inte längre kan uppehålla bilden av sig själva som "the greatest country in the world":

En skrämmande bild av USA har framträtt: ett land där somliga lever i överflöd, medan de fattiga lämnas att dö i slummen efter en naturkatastrof. Det som händer i Louisiana är som scener från ett u-land.


Källa:
EXPRESSEN.SE/Utrikes: ÖVER 10 000 BEFARAS DÖDA I LOUISIANA









Deep|edition # 20050902






Trent R om katastrofen

Efter att ha sett kvällens nyhetssändningar tycker jag att New Orleans borgmästare Ralf Naygin borde få årets mod-pris. I en intervju dissar han federala myndigheter och påpekar det absurda i att ingen hjälp satts in förrän dag 3.

Det är oerhört stort. New Orleans är den stad som under de senaste åren faktiskt skapat nya subtrender, ny musik och ny konst. Idag är det mesta borta.

Jag läste Trent Reznors postning om katastrofen, Trent Reznor aka Nine Inch Nails, som lämnat Irland och levt många år i New Orleans.













Granskarna granskas av granskare som...

Hur långt kan man lyckas att gå innan det blir ohållbart? Granskarna kritiseras av granskare som kritiseras av granskare som kritiseras av granskare som kritiseras av granskarna... och flickan går i ringen...

Den omstridda Uppsalaprofessorn Eva Lundgrens genusforskning granskas av en expertgrupp. Nu kritiserar tio sociologiprofessorer själva granskningen.


Själv har jag läst på Sociologen samtidigt som Eva Lundgren skrev "Gud och andra karlar" vilket knappast var en modererad bok...


Källa:
DN - Granskning av professor kritiseras













Infall

När New Orleans står i brand och våld och kaos breder ut sig kan de politiska konsekvenserna bli avsevärda för president George W Bush. Han möter ursinnig kritik samtidigt som hans popularitetstal redan fallit mot


Det är nästan så att man börjar tro på en högre rättvisa...



Källa:
DN - ANALYS: Ursinnig kritik mot en allt mer impopulär Bush













En fyra spik

Veckans Fyra kändes ju som hand i (arbets)handske. Inte.

Tema: “Martin Timell-syndromet”

1. Bygger och fixar du mer hemma sedan gör-det-själv-programmen blivit så populära?

Nä. Men däremot har jag en jäkla massa maskiner om jag kände för det :). Däremot - som marknadsföringsstrateg - fascinerar det hela mig. Vad är det människor söker genom att göra så mycket själv? Beror det bara på att det är så jävla dyrt att anlita hantverkare eller handlar det om något annat - om att just få göra det själv?

2. Vilket är ditt bästa gör-det-själv-tips?

Öh... onanera? ;)

3. Vilket är den fulaste grejen man kan ha i ett hem?

Fuck if I know. Jag har svårt för vit eller helsvart skinnsoffa med glasbord. Oavsett om det råkar bli modernt igen. Det är fult. Been there, sat in it...

4. Vilken är den snyggaste?

Det... beror på trender... Bäst är nog värme, kärlek och en jävla bra kaffebryggare.













Sugen

Jag såg Shirley Clamp göra "Thousand miles" och blev nästan frustrerad - jag vill spela! Jag vill ha ett band, jag vill spela trummor! Fan, mitt Gretsch-set har varit nedpackat i ... typ tio år - minst. När jag jobbade på Humlan gick jag ner och smekte (...) skinnen i replokalen då och då. Är det något som sitter i förlängda ryggmärgen så är det att spela trummor. Sätt mig bakom ett schysst set med förlagsvis 7A-stockar i händerna så ska ni få se...













PTS

Posttraumatiskt stress-symptom. Det är diagnosen som HS fått. Nice - det är sånt som soldater som varit i krig får.

dvs. det är mitt fel.


Jag har skrivit ett prm. Ska försöka att skriva ett par till. Ont i axlarna, nacken, magen.













Fredag morgon. Allt är aldrig under kontroll.

Igårkväll var förståa gången jag hade tid att sätta mig och läsa bloggar. Och jag började fundera vart darling Fretardo tagit vägen eftersom det inte kom några uppdateringar på Bloglines. Gick till hennes blog och insåg att hon orerat på som vanligt. Jävla Bloglines - tappa bort något oviktigt och inte mina favoritbloggar!

Gårdagskvällen innebar inget mer än softning och försök att komma ikapp i feed-läsningen. Och en låg, blå känsla. Som jag trodde var det kört att få plats i sin egen säng så det blev Terrorprinsessans - och vid fotändan låg hennes käpphäst som också inkluderar ljudeffekter när man rör den (nåt gyro-tekniskt) vilket innebar att hästjäveln har gnäggat, frustat och galopperat så fort jag rört mig inatt. Och inte fan orkar jag flytta på den.

Idag ska HS till läkaren. Antar att hon blir sjukskriven. Själv ska jag försöka att skriva 4-5 pressmeddelanden:

8201m.se - idag åker de. Tyvärr har Ulrica glömt att vidarebefordra kontaktlista. Får försöka att ringa henne om en halvtimme och hoppas att de inte hunnit iväg ännu. Det är faktiskt lite nervöst även för mig som står på fast mark och kvar i Sverige. Ulrica är förkyld vilket knappast är bra när man ska kliva omkring på 8000 meter över havet.

OmForm - snart drar det igång. Gästerna är Jocke Jonason, reklamkändis efter att ha skapat Paradiset och Diesel Jeans reklamkoncept. Per Holknekt som är marknadsförare av Odd Molly och känd från första versionen av BB liksom att han är gift med Victoria Tolstoy. Marie Dimberg som är manager för Roxette, Gessle, Miskovsky etc. Volvos konceptbil gjord av kvinnor är också med liksom en rejäl designutställning med unga formgivare och modeskapare med rötterna i Dalarna.

För övrigt är jag just nu glad att jag inte har någon maskin som mäter mina stressnivåer... den skulle antagligen slå i taket. Det är fan inte bra. Det är inte bra för en person som för bara ett år sedan var helt sjukskriven inne på fjärde året. Men vad gör man?

Eftermiddagen innebär idémöte vilket antagligen drar ut på tiden. Nytt koncept - kanske till och med nya koncept för nya produktserier.

På bussen satte jag mig bredvid en kärring som verkar vänta på döden i KOL genom att plugga till ssk. Och hon bad mig sänka volymen på min iPod. Jag hade på tungan att hon då kunde gå och tvätta bort den odör av kärringparfym som står runt henne men jag struntade i att gå i clinch utan läste min Resumé istället. Jag har verkligen svårt för äldre människor som tror att alla som inte är över 45 kan man köra med lite hur som helst.

Hon brukar ofta gå på bussen på samma hållplats som jag så nästa gång ska jag be henne att tvätta bort parfymen. Hagga.

Dagens musik:
i iPoden - At The Gates, In flames, Pain, Arch Enemy, NIN, Entombed och Ministry.
i datorn - blir nog "Rock'n'Roll"-playlisten: Backyard Babies, Hellacopters, Black Rebel Motorcycle Club, Whipped Cream mfl.


Nu ska jag hämta ett glas kaffe.