Deep|edition # 20051031






Inget intressant alls



När jag kom hem med bussen fastnade jag en stund för att titta på fruns nya klänning. Hatten ingick inte... Och förhoppningsvis ser hon mer städad ut på julbalen.

Sen åkte jag till Kuppan. Jagade en överrock. Självklart fanns det en lite för liten på Kapp-Ahl av samma märke som jag har kavajer i. På Dressmann fanns en för lite mer pengar. Så den hängde jag undan. Ska kolla Kapp-Ahl i Falun imorgon.



Imorgon ska jag vara spöke.













Kaos

Lätt kaos på jobbet efter inbrottet. Inget affärskritiskt har försvunnit men ändå. Thank God and Mother Mary för att jag hade min dator hemma! Ingen presentation lär det bli eftersom tjuvjävlarna norpat videokanonen...









Deep|edition # 20051030






För övrigt har vi haft inbrott på jobbet.













Depraverat. Jag har suttit i soffan precis hela dagen. Jobbat med presentationen till imorgon.
Så mycket mer har jag inte att säga. Nu blir det bok och sängen.









Deep|edition # 20051029






Skugge har gått för långt

Nu har jag tröttnat på Skugge:

Om du tänker lite längre än näsan räcker så inser du att dissningen av Zlatans brud inte bara handlar om henne. Det handlar om större saker än hennes porriga kjol eller shorts eller vad det är hon har på sig.
Hur bra är det för våra barn att medelålders kvinnor och män går omkring i tonårskläder för att se unga och sassy ut?
Du vet ingenting om mina döttrar och hur de är. Vet du vad mina döttrar kan lära sig av mig? Jo att kvinnor också kan göra karriär och jobba hårt och tjäna dollar. Jag lär mina döttrar den viktigaste saken av dem alla: att aldrig nånsin bli ekonomiskt beroende av en man. Så jag är en utmärkt förebild för dem och alla andra unga tjejer.
Till sist, vad gäller dina kläder. Ja du är på tok för gammal för att klä dig i nåt som Ebba tipsat om i sin blogg. Väx upp!
Ps. Jag vet att du störde dig på mitt inlägg enbart för att jag träffade din ömma tå. Dvs att du är 42 men klär dig som en pubbeunge.


Det är hennes svar på ett oerhört genomtänkt och seriöst mail från en person som är 42. Skugge är körd. Jag slutar härmed att försvara henne. Du är ute i kylan, bitch.

Linda - du har missat något viktigt: kläder handlar inte om ålder längre. Du borde uppdatera dig på omvärldsanalysen. Du börjar låta som en kd-kärring. Kanske du ska ta upp Hägglunds erbjudande och bli en riktig surtant av typen "Häxan Surtant".













Viktiga nyheter

Oerhört intressanta nyheter: Vi snackar paparazzi som tar bilder på Lena Ph som ska städa på området. Kan man tänka sig att anledningen till att hon "smiter" beror på att hon fått syn på fotografen Per-Olof Sännås... Patetiskt Aftonbladet (via Hedgehog)









Deep|edition # 20051028






En fyra i tid

En styck Fredagsfyra (med ny administratör: Ester från Hallonmos - tufft!)

Tema: Försvar

1. Behöver Sverige ett starkt försvar idag?
Vi har rent historiskt aldrig haft ett starkt försvar utan att vi klarat oss från krig i över 150 år beror på vår svenska modell av tyst diplomati och total inkonsekvens. Så istället för att snacka om försvar i avskräckande syfte behöver vi snarare, som Karin skriver, ett psykologiskt försvar - att svensken vågar stå upp för sitt. Och ett mycket starkare försvar av vår digitala infrastruktur.

2. Vad tycker du om att det svenska försvaret ska bli ett insatsförsvar?

Ska vi vara med måste vi vara med fullt ut. Det går inte längre att hävda vår neutralitet samtidigt som vi vill vara med i den ekonomiska unionen. Fr a eftersom ekonomi är ett minst lika starkt vapen som krut. Själv tycker jag att vi också kan börja gå mot ett professionellt försvar - vilket iofs går tvärtemot fråga 1 - å andra sida så känns inte "lumpen" som någon fantastisk utbildning i psykologiskt försvar.

3. Vilka tror du tjänar på att svensk militär deltar i ett gemensamt EU-försvar?

Förhoppningsvis de som slipper vara utsatta för förtryck och liknande.

4. Försvarspolitiken som den skötts de senaste åren - bu eller bä?

Vilken sa du? Vår försvarspolitik har mycket lite med krig och säkerhet att göra utan mer med nationalfinanser och arbetsmarknadspolitik att göra.













Blopp

Självklart glömde jag två av presentationerna på min dator på jobbet. När jag öppnade USB-minnet här hemma insåg jag att jag haft för bråttom när jag la över de filer jag skulle ta med mig hem - istället för en ppt var det en pdf. Blä...

Sen har jag hunnit hämta Solstickan på skolan och sedan åkte jag och handlade på ICA Maxi, tillsammans med åtminstone en tredjedel av Borlänges samlade befolkning. Det kände så i varje fall. Funderade när jag gick i gångarna över två saker:

- hur kommer det sig att jag helt plötsligt betalar allting på min lön?
- när kommer larmrapporterna om självscannernas pipande och strålning? (Läs på Wired om annoying sounds of the ordinary day)

American Takeaway ikväll. Ingen av oss orkar laga mat. --- Nej, det blev vanlig pizza från Fortuna.

Roligast idag är Bianca. :)













...

Ulrika och barnen försvinner i flodvågen













Tjopp

På måndag ska jag köra en intern presentation av ett antal projekt som vi kört fram under sommaren och hösten. Borde sätta mig och plocka bland alla ppt-filerna för att få ihop det på cirka 45 minuter... Just det - varje presentation i sig är mellan 45 minuter och en timme... nu ska jag koka ner fem såna till en enda på 45 minuter och helst mindre. Det blir... intressant.

I övrigt tänker jag plocka ut flex idag. Jag ligger på +51 timmar vilket innebär att jag åter ligger i topp av de som inte kan hantera sin arbetstid. Att jag inte lär mig? Problemet är ju också att jag ändå måste jobba med presentationen... Addicted som fan.

HS och Terrorprinsessan sover. Solstickan är i skolan. Det regnar annars skulle jag försöka ta en halsbrytande promenad längs älven. Med iPoden fylld av Assemblage 23, Front 242 och andra hårda bodyband (men de flesta utan siffror i namnet).













Äh, stuff it. Att skriva om känslor får man inte göra som karl. Så glöm det. Nu är det bara bärs, bilar och billiga brudar som gäller.













3 lök i sekunden

3.350 kronor i sekunden. Det är vad Donald Trump kostar när han håller tal.

Tjena. Själv kostar jag 750-900 ex moms. I timmen. Och då gör jag i princip vad som helst :)


Källa:
Dagens PS









Deep|edition # 20051027






Sex och Skugge

Äntligen! Synd bara att jag inte kommer att kunna välsigna mina kompisar.

Dagen har för övrigt varit rätt keff. Pitch 1 insåg vi var omöjlig att hinna eftersom vi plötsligt fick nya incitament. Pitch 2 ansåg den potentiella kunden att vi kunde flytta bakåt - till nu på tisdag. Tror de att vi inte har något annat jobb?

Det kalla kriget har åter igen blossat upp. Hej och hå.

Stress hem för att hinna "avlösa" HS. Hon är på LC.

Jag kollade referrals och det har kommit in ett gäng besökare från Skugges blogg.

Ett gäng losers på TVn - dvs. Paradise Hotel. Jag bara måste se när Natascha kommer tillbaka... Resten är jävligt ointressant.

Sex. Jag råkade på statistik som säger att man som svensk har sex 2,9 gånger per vecka. Fasen, en del måste verkligen ha sex flera gånger per dag för att det statistiskt ska balansera mitt obefintliga sexliv.

På tal om Linda Skugge och sex (den kopplingen var ni inte med på...): Skugge mötte Alexandra Pascalidous anklagelser om att hon bara skrev om onani med följande:

Jag onanerar aldrig för jag är, till skillnad från Alexandra, gift,


Stackars hennes man...

Mest idiotiska tagline i TV-reklamen: "Libress Discrete multiform - älskat av alla trosor" Nån borde ställa upp arbetsgruppen och skjuta skarpt.













Lix my shiny boots of leather

Hittade en LIX-kalkylator via 19hundra76. Testar lite olika texter från deep|edition och blir rätt nöjd - lixvärden mellan 25-31 är bra. Ska testa vidare med texter från Researcher och andra saker.













Idag är jag övertygad om att alla hatar mig. Det är en rätt nice känsla.









Deep|edition # 20051026






Igel har hybris

Igel har ett skönt storhetsvansinne...

Svenska nättelefoniföretaget Skype är övervärderat. Hade köparen Ebay, som betalade 20 miljarder för bolaget, vänt sig till Telia Sonera hade de kunnat fått lika bra teknik, men till en bråkdel av priset. Det hävdar Telia Soneras vd Anders Igel som nu kommenterar den uppmärksammade affären.


Man kan fundera om han gjort samma uttalanden om Skype inte varit framtaget av en svensk...


Källa:
Sveriges Radio - Ekot













Idag är det möte med ett gäng andra byråer runt ett gemensamt projekt. Regementet hela dagen. Tjohej.













Vådan av flirtande

Min företrädare på copywritertjänsten bor på Irland och skickar hem välskrivna berättelser nån gång i månaden (jag har försökt att få henne att blogga men...). I månadens brev finns en underbar historia:

Vådan av att flirta med en lomhörd kvinna
– Det verkar som om någon har tappat dom här, sa jag och langade över den lilla knippan till chauffören.
– Sätt på tevattnet tills jag kommer, svarade han med ett flin och tog emot nycklarna.
Och så steg jag av bussen. Då trillade tjugofemåringen ned…


*ler*









Deep|edition # 20051025






Hata-Linda-Enkäten

Det känns lite som om Skugge är ute och går med stora medlidandeshåven i samband med sin Hata-Linda-Enkät men självklart svarar man - det är ju om inte annat lite småkul:
1. Varför väcker jag så mycket känslor?
På grund av att du är något så osvenskt som inkonsekvent, utlämnande och elitistisk. Själv gillar jag det men förbehåller mig rätten att påpeka inkonsekvenserna. Andra gånger tror jag att du väcker känslor för att du säger sanningar. Andra gånger för att du frankt säger sanningar som inte är underbyggda för fem öre. Skäms inte för att vara elitist!
2. Vad är det största felet på mig?
Det är antagligen samma saker som samtidigt är din styrka (se ovan). Plus att du bloggar recept... det är om möjligt värre än att blogga om sina katter (se ordet kattblog)

3. Varför engagerar ni er så i mig om ni tycker att jag är så dålig?
Jag tycker inte du är dålig så det är väl antagligen inte mig du frågar. Däremot tycker jag att du ibland slirar in och blir rent politiskt korrekt när du försöker vara rebell. Då blir jag trött.

4. Jag vet en massa skribenter/skådisar/artister som jag tycker är dåliga men inte ägnar jag dyrbar tid åt dem. Varför lägger ni ner tid på att läsa mig när ni tycker jag är dålig?
Logiskt borde det då vara att du anser att alla som du faktiskt dissar i dina krönikor och bloggpostningar är bra? Pascalidou, Ranelid och Rosing för att ta några som fått känna av din vassa tunga. Inkonsekvens igen, kära du. Du lägger ner tid på att irriteras över olika personer - du är en mediamänniska och därmed öppet mål och a sitting duck.

5. Ni tycker att jag är obegåvad, det är helt okej, men ger ni er på alla andra som ni också tycker är obegåvade? Mailar ni dem och skriver hatiska saker?
Knappast. Snarare jävligt begåvad. Men ibland slänger du bort begåvningen på att skriva fortare än du tänker. Och jag har aldrig skrivit "hatiska saker" till dig. Inte vad jag vet i varje fall.

6. Ni tycker att jag ska sluta skriva, men alla de som gillar mig, ska de inte ha rätt att läsa och gilla mig?
Gud förbjude! Själv har jag läst alla dina böcker och följt dina krönikor sedan Fredagsbilagan tog in dig (vi snackar tidigt nittiotal om jag inte missminner mig). Det skulle bli bra mycket tråkigare om du inte skrev men du borde kanske hushålla lite med dina ord. För mycket ger alltid inflation, oavsett om det handlar om ekonomi, krönikor eller varumärken.













Men... varför får jag inte Blogger for Word att fungera? Någon som lyckats?













Snön kom i år också

En tisdag i slutet av oktober hos Dalatrafik:

"Öh, Kalle. Det faller nåt vitt och blött från himlen!"
"Åh, fan. Vad kan det vara?"
*ringer sin tremänning*
"Han säger att det är snö."
"Vad är det?"
"Vet inte. Har för mig att det var samma sak som föll i fjol."
"Inget jag kommer ihåg."
"De säger att det är halt."
"Varför det?"
"Det är snön."
"Aj fan. Är det för sånt man har såna där vinterdäck?"
"Jag tror det."
"Inte har vi väl satt på några såna på våra bussar?"
"Nä, tyckte inte det var nån mening."


"Kalle. De ringer från bussarna. 53-orna kommer inte uppför backarna i Karlvik!"
"Varför inte?"
"Det är halt säger de."
"Ska vi säga något till alla passagerare som står och väntar?"
"Äh!"


"Kalle. Det är arga passagerare som ringer och säger att de stått och frusit i över fyrtio minuter och väntat på 53-an. Vad ska jag säga?"
"Säg att vi inte räknat med snön."
"De påpekar att vi bor i Sverige som ligger i Norden."
"Och?"






Idioter.













Rosa Parks är död



Den kvinna som antagligen betytt lika mycket för medborgarrätt och rättvisa i världen som Nelson Mandela har gått bort. Rosa Parks, kvinnan som på bussen hem vägrade ge sin sittplats till en vit man, har dött. 92 år gammal. Hennes vardagsmotstånd startade hela medborgarrättsrörelsen i USA, gav Martin Luther King en historia att berätta och förändrade världen. Rest in peace.


Källa:
Sveriges Radio - Ekot













Balanserad

Balanserad snubbe:

Den 21-årige badvakten stötte på alla tjejer han mötte på krogen.
När han fick nobben misstänks han ha förvandlats till "krogskäraren" och snittat sina offer på dansgolvet.
- Han tycker att alla tjejer som inte vill är horor och slynor, säger en kamrat.



Källa:
EXPRESSEN.SE: Knivskar de som nobbat honom på krogen













Ibland växer mina horn...













Spökringning

Det ringde på dörren för en halvtimme sedan. Klockan ett på natten. Jag rusade upp och öppnade.

Ingen där.

Jag tittade runt och det var tomt. Gnistrande tyst av minusgrader.

Efter en stund ringde dörrklockan igen.

Samma sak. Tomt. Isande kylslaget utanför.

HS ställde sig att titta i arbetsrummet och jag i köket.

Väntade.
Väntade.
Väntade.

Dörrklockan ringde igen.





Antingen spökar det eller så har kylan spelat ett spratt med vår dörrklocka. För det finns ingen utanför...







Nu sitter man här en smula adrenalinfylld och borde ligga och sova. Billiga elektroniska prylar ska man akta sig för.









Deep|edition # 20051024






Linda Skugge gillar inte mig men det jag skriver ;)













Snaskigt

11.000 ton om året.
Nio miljarder kronor om året.

Det är svensk godiskonsumtion.


Källa:
di.se













Färdig

Texter skrivna. Blev till och med riktigt bra. Jag har inte samma goda självförtroende när det gäller copywriting som jag har när det gäller planning - vilket ju är lite underligt eftersom jag faktiskt har pluggat copywriting med goda betyg. Antagligen beror det på att La Bossa Nova är så van vid den stil som min kollega har. Och mitt manér är svårare att ta.

Nåväl. Jag är inte orolig för att det skulle hota min anställning.













Jamenkomigendå

Jag har inte skrivit ett ord ännu. Sitter och tittar på Trackslistan utan ljud. Kan någon förklara logiken hos SVT att fortsätta köra ett program som handlar om musik när inte ljudet fungerar?!

Ljudet återkom lagom till Madonnaklippet. Det är nästan så man tror på en pop-gud.

Fan, jag måste komma igång. Ett två tre...













Ditt

Klart! Åtminstone med vinterlaggen. Nu är det bara copyskrivandet som är kvar. Kroppen är så där lagom smärtande och genomfrusen...

Terrorprinsessant tittar på Bollibompa. HS och Solstickan är ute och shoppar ny hjälm till den senare.

Borta hos Hedgehog diskuteras Bloggis frånfälle och rykten om att Christian tänker sälja adressregistret och texterna.

zibbo påpekar att backup är det enda riktiga. Själv kör jag fortfarande enligt devisen: "Tuffa killar gör inte backup. De börjar om." Och även om det inte är genomgående så är det mycket så för min del. Fyra års jobb inom kyrkan är borta på grund av en hårddiskkrasch, liksom ett och ett halvt års research- och planningarbete under min tid på Sprida. Detta efter ytterligare en hårddiskkrasch. Och jag har valt att rakt av fimpa ett antal bloggar utan att spara dem. Varför? Jag är inte säker på att man måste spara allt. Samtidigt som vårt samhälle aldrig skapat så mycket information har vi också en nästan sjuklig önskan att spara all information.

Ajaa. Dags för lite copy.













och för övrigt verkar ingen sett att jag bytt topplimpa.













Bända däck

Jag tog 15-bussen hem. Måste lägga på vinterlaggen på Svarta Faran. Tyvärr... jag älskar sommarlaggen - breda och med rejält bett. Nu kommer fula jäkla stålfälgar på med smala fåniga vinterdäck.
Sen ska jag jobba - en hel radda med texter ska skrivas till imorgon bitti. Och det är förpackningscopy vilket innebär att det kommer innebära ett jäkla harvande och hantverkande för att få ihop det. Jabbadabbado.
Jag pratade länge med Ulrica idag. Mycket om känslor efter att ha fått lov att vända 700 meter från Cho Oyus topp och hur man går vidare därifrån. Vi ska ta en sittning och strukturera den fortsatta kommunikationen, göra en strategi för att använda den här erfarenheten till att bli en styrka i hennes personliga varumärke.

Men först - ut i minusgraderna och bända däck!









Deep|edition # 20051023






Goodbye Bloggi

Så har Christian på Bloggi till slut lagt av. Själv påpekade jag det faktum att han helt klart hade varken kunskap eller ekonomiska muskler att driva en bloggtjänst och fick en jävla massa skit från folk som ansåg att jag var elak mot någon som faktiskt "försökte". Och nu sitter massor av bloggare med sorgen över att ha förlorat massor av sina gamla postningar...

Samma sak tror jag kommer att hända med blogg.se och webblogg.se - de har mycket strul, de har inte lyckats att få ordning på sin trackback-funktion och liknande.

Mitt tips är att dels antingen använda stora kända tjänster - exempelvis Blogger. Den ägs av Google som är ett företag med såväl stora ekonomiska muskler och ett genuint intresse för Internet. Eller använda någon gratisapplikation och lägga det på ett eget webbhotell. För att inte bli av med gamla postningar: spara dem genom att spara ner hela webbsidorna (exempelvis per månad eller per ämne).

Jag har varit uppkopplad varje dag sedan 1995. Jag har sett tjänster komma och gå, varit med i de flesta nya användningsområden som nätet framavlat. Om jag dissar så gör jag inte det utifrån någon allmän elakhet utan utifrån en rätt djupgående kunskap och erfarenhet av social networking och liknande på nätet.













Höjden av lycka

Snö och barn.















Akademiker får det bra, säger Paul

Sånt här gör mig förbannad. Paul Nilsson, som går en kockutbildning via AMS svarar på frågan om det verkligen är rättvist att Ams-eleverna får betalt för att plugga på attraktiva utbildningar, när tusentals högskolestudenter tar stora studielån för att bli ingenjörer eller förskollärare:

- De som går på universitetet får ju en jättehög lön när de kommer ut. Det får sannolikt inte jag, säger .


Jo tjena liksom. Kan nån ge Paul en kurs i verklighetsförankring?


Källa:
EXPRESSEN.SE/Ekonomi-nyheter: Trebarnsmamman Louise, 30, gjorde kursklippet









Deep|edition # 20051022






Gravity super

Jag köpte ju också Cardigans "Supergravity" i veckan. Den har fått stå tillbaka för DM:s fabulösa nya platta. Men nu har jag tagit mig tid att lyssna genom och det är en riktig rockrökare som smålänningarna släppt. Visserligen rent logisk följd av den väg de valt att gå från Emmerdale-tiden och framåt via Gran Turismo.

Är det bra? Självklart. Själv hör jag bland annat influenser från gamla Whipped Cream, en rejäl dos av ringande Quadrophenia-nostalgi, en del influenser från riktig pop (Big Star etc), gospel (!) och Nina Persson sjunger med ännu mer kaxighet i rösten. Mixningen är oerhört läcker, med framträdande gateade odämpade trummor. Enkla arr. som känns oerhört närgångna. Det känns som om man är inbjuden i replokalen snarare än till någon högteknologisk studio.













Den sista fredagsfyran?

Kanske är det här den sista fredagsfyran? I postningen Fredagsfyrans framtid beskrivs en önskan om att någon annan ska ta över.

Vi får väl helt enkelt se. Så till veckans fyra (på en lördag)

Tema: Blogg

1. Vad hade du för målsättning när du startade din egen blogg?

Jag har ju startat ett antal bloggar eftersom jag använt formatet ända sedan 2001 och innan dess även reloadade lite, och skrev dagböcker på både Lunar, Silverplanet och på QS. Men de två bloggar som numera är mina huvudsakliga så är Researcher.se inriktad på reklam. I början var det en intern spaningsblogg för den byrå jag då jobbade på, och ett sätt att spara länkar och saker som jag hittade i samband med min research. I samband med att jag slutade på Sprida, och i present fick både webbhotell och domän av Kenneth på Bold valde jag att satsa hårdare på att Researcher skulle bli en riktig blog om reklam, media och omvärldsanalys.

Deep|edition är en fortsättning på Researcher 2 vilken kom till i samband med att jag kände ett behov av att även vara personlig och skriva om saker som inte får plats inom Researchers ämnesramar. Det är också en fristående fortsättning på de dagböcker som skrevs på olika communities, och de bloggar från den allra "mörkaste" tiden. Bloggar som numera är raderade.

2. Hur har den målsätttningen förändrats fram till idag?

Jag tror att hela blogosfären förändrades markant på grund av två saker: a) mediabloggarna som ansåg sig uppfinna bloggandet och b) att formatet numera mognat och det är inte längre "nytt, nördigt och unikt". Men målsättningen för mina bloggar är fortfarande fast.

3. Om någon ville läsa endast fem inlägg som du skrivit på din blogg, vilka inlägg skulle du då rekommendera?

På Deep|edition: de fem senaste. Bloggpostningar är färskvara. På Researcher är det omöjligt att säga - 2132 postningar innebär att det finns alltför många som är bra. Och för övrigt lägger jag inte enskilda postningar på minnet på sånt sätt.

4. Finns det någon bloggare som du tycker har lyckats särskilt väl med sin blogg?

Åsk. Adland är en av de äldsta bloggarna - och en av de största.













Hoppsan... citerad

Senaste veckan har jag varit usel på att läsa nyheter. Och därmed missat att Linda Skugge citerat mig i en av sina krönikor angående Pascalidou-affären. Självklart dissas jag - vem hade väntat sig något annat? Alla länkar och sånt hittar ni på Researcher.

Idag är en regnig innedag. Jag tror att det blir mycket läsande och skrivande. Behöver sköta om Researcher lite, och försöka att tömma min Bloglineslista på olästa poster (lycka till liksom - över 3500 olästa poster...). Solstickan är också han rätt förkyld och blir hemmavid under dagen.

Den blå känslan är fortfarande kvar. Men lite mindre påtaglig och, som jag skrev till Foxy i ett mail: hellre en blå känsla än en svart död.













Skugge gone pathetic

Rätt så patetiskt Linda:

"Jag är aldrig den som har tyckt att ?pk, det är fan en ganska bra grej?, så jag ska inte komma med någon pk-skit. Jag tycker faktiskt att man kan skämta om det mesta och det jag uppskattar med dig är det att du säger vad du tycker, oavsett. Men det här, jag förstår inte riktigt din tanke och jag ser inte det roliga i sammanhanget. Inte för att jag tycker att det var ett slag under bältet, för det skiter jag ärligt talat i. Men vafan liksom, på dig låter det verkligen som att du är värsta bästa tjejen som är gift med barn och bla bla bla. Typ ?ja, nog är det ju tur att gifta kvinnor får den riktiga biffen istället för alla andra stackare som minsann får improvisera på egen hand?. Ok, jag kanske drar egna slutsatser och är helt ute och cyklar men jag har en svag aning om att många tolkar ditt uttalande på ett liknande sätt. Om så är fallet, om jag är ute och villar, kan du väl bara ta och förklara för mig vad du egentligen menar.
Hälsningar
/Maria
Linda svarar: Läs vad Alexandra själv skriver om mig, se länk till Metrokrönikan här i bloggen. Det var hon som började.


Alltså: om någon trampar det minsta på Linda Skugges tår förhåller hon sig rätten att stampa så hårt som möjligt tillbaka - eftersom den andra började? Barnsligt. Stå för att vara elak istället.
Källa: EXPRESSEN.SE/Linda Skugge









Deep|edition # 20051021






Still

Fortfarande känner jag mig blå i själen. Jag hatar det här. Och det oroar mig. Mycket.













Den blå känslan sitter kvar

Den blå känslan sitter kvar.

Vaknade 4.20 inatt och insåg att jag vaknat av den tomma känslan i bröstet. Bytte säng till en som inte var fylld av sparkande Terrorprinsessa. Imorse var själen fortfarande sådär av blå känsla.

Nedkänsla. Tårkänslan.

Gick upp och duschade, funderade över vilka sätt som skulle vara enklast att lösa morgonens logistiska problem med. Det slutade med att jag tog bilen. Och nu har jag nyss kommit till byrån efter ett möte med aheaddalarna.se-redaktionen. Skjutsade Jess ner på stan - det regnar kallt blött regn.

Jag önskar att jag fick ha den här helgen för mig själv. Jag skulle behöva "grinda" lite tankar. Men sånt kan jag bara önska.

Jag önskar att jag kunde gråta. På riktigt. Inte bara inuti.

Ett koppel idémöten/internmöten resten av dagen. Jag känner mig inte speciellt kreativ. Inte för fem öre faktiskt.

Thought-smashing. Soul-bashing. Jag saknar någon.













Brand me and marry me

En bra Tendensdag på Cirkus idag. Lång men bra. Martin Lindstrom är otrolig föreläsare och CEO för Saatchi&Saatchi Europe, Africa, Asia såg ut som Funky Business-snubbarna gjorde för fem år sen. Simon Anholt var kanske ändå mest fantastisk. Inte en ppt-slide, inget annat än honom själv som berättar om nation branding. Och det kändes som tio minuter fast det var en halvtimme. Den siste snubben från Sydafrika var... fullkomligt sjövild. Spelade didgeridoo och höll på. Rena performance-föreställningen runt holism och förändring. En torr professor med DiLeva-varning.

Sen fick vi skjuts med informationsansvarig på SAAB:s försvarsdel och han underhöll oss med berättelser om hur det är att sälja JAS Gripen. In på Åhléns för att smygfotografera (som det visade sig) MUJI:s skönhetsserie och därutanför stod Essa! (Och Frigg såg jag efter att ha överfallit Essa med en kindpuss). Hur stor är chansen? Tyvärr hade vi för bråttom så det blev bara några korta ord och kramar.

Trötta var vi på tåget som vi satte oss på efter att ha käkat sushi och köpt take away-lattes.

Just nu. Blå känsla. Tomt inuti.

How did we get to be this far apart?
How did we get to be this far apart?
I want to be with you, something to share
I want to be near you, sometimes I care
Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible

Depeche Mode: Nothing's impossible









Deep|edition # 20051020






I marginalen

Det är alltid lika frustrerande och samtidigt roande när man jobbar med layout. Jag gjorde klart inbjudan till julbalen igårkväll. Nu kom ordföranden i kommitén och frågade: "kan man lägga in menyn också". Jamen vardå liksom? Så jag fick tänka nytt och göra om allt till en fyrsiding...

Det bästa exemplet är från min tid som redaktör på Landskapsposten. Den Långe 1Q kom någon dag innan tryck och förklarade att "det är en sak som måste med". Lätt stressad (och antagligen bakis) förklarade jag att det var omöjligt. Den Långe 1Q tog då en hög utskrifter och sa sedan: "Men det finns ju en massa plats i marginalerna!" Jag hoppas han inte var allvarlig...

Dags att sova. Tidig uppgång för att ta X2000 till Stockholm.









Deep|edition # 20051019






Ny approach mot tele-marketers

Hihi!
Jag har bestämt mig för en ny approach när det gäller tele-marketers. Jag kommer att fråga varenda fråga jag kan komma på. Jag började nyss. Det ringde någon stackare som skulle sälja på mig kosttillskott (fast det visste han inte att det räknades som) och började lite trevande förklara att paketet innehöll ginseng och Omega-3.
Jag började med att fråga:
"Men vadå omega 3? Det är väl ett ämne och inte ett märke?"
"Eh.. ja... vänta lite..." *letar febrilt efter information och efter en stund kommer han tillbaka*:
"Jo... eh... det är ju kapslar här alltså... med omega 3."
Sen rabblar han en sväng om att man inte kan äta så mycket fet fisk som man motsvarar det man får i sig av en sån kapsel.
"Och sen är det massor med olika vitaminer och mineraler. ... Det är tänkt att vara till för personer som är aktiva. ...eller för den som inte orkar komma igång med träning och så..."
"Menar du att de är istället för träning alltså?"
"...ne..nej... alltså - att få lite mer ork..."
"Men omega 3 är väl inte till för att ge mer ork?"
"...nej... alltså det är mineralerna och vitaminerna..."
Här började jag tycka lite synd om honom. Han började stamma och jag insåg att han antagligen började bli svettig på överläppen. Så han fick fortsätta att förklara dealen men kunde inte låta bli att ifrågasätta själva prenumerationstanken. Och så kom det vanliga:
"Det låter väl som ett bra erbjudande?"
"Det gör det nog. Fast jag tycker inte du har kunnat förklara varför jag ska köpa det här. Du bör nog läsa på lite om du ska sälja saker som ingår i hälsovård och kosttillskott."
"Okej, det ska jag göra. Tack för samtalet." *klick*

Och varför gör jag det här? Dels säkert för att jag är en elak jävel :) men också för att jag jobbar med reklam och anser att tele-marketing kan vara en bra idé. Men då måste det vara människor som vet vad de pratar om: "living the brand". Tyvärr är det många företag liksom reklambyråer som inte inser att det är minst lika viktigt att se till att kommunikationen mellan en tele-marketer och konsumenten fungerar och verkligen kommunicerar varumärket som att göra snygga annonser etc.













Hurra!

Hurra! Åsk har fått en dotter!!! Fick SMS i förmiddags om att Perle föddes igår kväll! Snabbt hade det gått och det är en stor krabat: 53 cm och 4010 gram! Jag är uppspelt - så roligt när vänner får barn!









Deep|edition # 20051018






Percy tar sig ton

Även Percy - mannen, myten och den person vars inlägg på Resumés kommentarer borde publiceras i en bok kommenterar Pascalidou vs. Skugge:

2005-10-18 11:41 Percy - förvånar sig
Triss i underlighet
1) Att gonzojournalistiska dokukrönikor öht har en marknad
2) Att även en catfight inom denna nisch anses vara värt att publicera. Dag efter dag.
3) Att jag gitter kommenterar det hela utan att ens läst dravlet.













Honken rules

Debatten om spökskribenterna går vidare. Dock har den nu hamnat i ordinär kvällstidningsnivå, där Skugge påpekar att hon inte onanerar eftersom hon är gift... vad nu det har med saken att göra... Det hela får "Honken" att ta bladet från munnen och rapa följande på Resumés kommentarsida:

Två mongolida media-pentabrudar i 2000-tals version battlar på sunktidningarnas krönikesidor - storm i en toalettstol. Skugge var mongo redan på den tiden hon var en lönnfet rockskribent, paskan var mongo redan när hon gifte sig med Stockholms Negern-alonso. Kan ingen skicka iväg dessa till någon menlös norrbottenblanska där dom kan battla på krönikesidorna? Låt dom gå i pollemik med varandra i smamma blaska, ge dom varannandag, ge dom valium, ge dom stryk, ge dom barnmat eller sänk dom i Hjälmaren eller ngt.


Kunde inte sagt det bättre själv.

Min egen åsikt i sakfrågan finns på Researcher » Hantverket är bara en liten del

Källa:
Resumé
Resume - Artikelkommentarer













Ingen trängsel för politikerna

nu visar det sig alltså att samma riksdagsledamöter som i juni förra året beslutade om att införa trängselavgifterna kommer att slippa betala dem, i alla fall när de åker bil till jobbet.


Hur kommer det sig? Jo, ser du - lagstiftarna (dvs. riksdagen) har fixat det för sig:

Riksdagsledamöter får nämligen räkna tjänstestället som bostad, så när de åker till jobbet kan det räknas som en tjänsteresa. Och tjänsteresor står arbetsgivaren för, det vill säga riksdagen och i förlängningen skattebetalarna.


Det är nästan så man blir tårögd. Ars politica innebär gräddfil. Stenhårt. Själv betalar jag redan trängselavgift - jag åker buss.


Källa:
di.se













Depeche Modes nya är bra. Skum men bra. En överfylld buss och en isande kall morgon blir mycket bättre i sällskap med DM, Cardigans och Phillip Boa.
Trött, somnade sittande på bagagehyllan (enda lediga platsen) och höll på att ramla åt helvete när bussen gjorde hastiga inbromsningar och kraftiga svängar runt alla dessa vägarbeten. Det blev en lång natt inatt.













She whispers but does not show. Everything hides behind the veil of vowen fears. I feel the tension. The sound of her silent tears. Melting down the surface of my rescue. The longing of all those days in solitude. Love that is for real. But in obscurity. Dreams are like angels. And truth is demon's seed. And my flesh is torn by the heart's blistering. And everything seem just like a forgotten heaven without a god.













En måndagsrant

Det har varit en lång dag. Imorse var det sju minusgrader och lokalradion berättade om ett par olyckor. Jag som fyllt bilen med skräp för vidare transport till de sälla jaktmarkerna i.e soptippen fick snabbt planera om och jaga buss även imorse. Soporna åkte HS och slängde, och kunde inte låta bli att fnittra över all hjälp hon fått av männen på Fågelmyra. Bilen kom sen till användning för inköp av allvädersskor till Solstickan vars fötter växer värre än något annat. Jag hittade ett par av hans strumpor i min strumplåda.

Jobbet har idag inneburit diverse ad-jobb (alltså ad som i art direction - ad som i advertising gör jag ju varje dag...). Varför det? Jo, för våra ad:s "har ta'tt slut" dvs. de har sina söta häckar fulla med andra jobb. Jag har "pyntat" en konceptpresentation vilket inneburit att jag kört både Illustrator och Photoshop. Kunden är nöjd, nu gäller det bara att konceptet blir insålt imorgon. Men det är utom vår kontroll. Åkte hem till kunden ikväll med presentationen nedbränd på cd och hon ringde vid halv nio och kollade några detaljer i underlaget för konceptet.

Efter att jag kommit hem från kund, via ICA Maxi, har jag suttit och gjort inbjudan till RT och LC:s julbal den 17 december. Återigen har CS (och då inte CS som i Counterstrike utan CS som i Adobe Creative Suite...) fått bekänna färg.

Den långa dagen börjar kännas bakom ögonlocken. Och det är tidigt imorgon igen. Jaga buss, sitta och trängas med gymnasister och sura kärringar. Nästa kärring som ber mig dra ner ljudet i mina hörlurar slänger jag av bussen på nya Ornäsbron. Och imorgon tänker jag ha jeansjacka och skinnjacka på mig. Idag var det för kallt med tjock tröja och halvrocken. Och på torsdag ska jag ha min nya kostym - jag kommer vara så jävla snygg!

På tal om snygg: när jag gick runt på Maxi ikväll lyssnade jag på Cardigans och jäklar vad det är en bra skiva.
Och Nina Persson är fortfarande Sveriges popprinsessa #1.









Deep|edition # 20051017






Jaga buss

Två skivor inköpta via iTunes:

Depeche Mode och Cardigans. Den senare lovar mycket mycket gott. Nu ska jag packa mig iväg till bussen. När jag kommer hem ska jag packa ihop en del grejer och åka iväg till en kund med en glimrande presentation. Idag har jag varit AD och "pyntat" presentationen med bilder och gunk.

På torsdag ska jag till Stockholm igen. Tendensdagen. Tjohej. Nån som ska dit? Bianca?

Nej. Dags att sätta på sig en jävla massa kläder för att röra sig utomhus.













Upprop: planner behöver hjälp av Generation Y!!!

Jag behöver hjälp! Fr a av er som är upp till 30 år. Så här är "briefen":
Baby boomer-generationens viktigaste bok är antagligen "Catcher in the rye" av JD Salinger ("Räddaren i nöden på svenska). Den definierar den generationen till stor del. På samma sätt är Douglas Couplands "Generation X" viktig när det gäller att definiera den generation jag tillhör (och som också kallas Gen X). Men jag är helt jävla blank när det gäller böcker som skulle kunna definiera Generation MeWe/Gen Y. Finns det någon bok som känns direkt definierande av värderingar, livsstil och liknande för den generationen. Vilken är den viktigaste boken för personer födda mellan '79-'89 (egentligen rör sig generationer över tjugo-trettio år men min dotter läser inte riktigt samma saker som Fretardo och andra ;)).









Deep|edition # 20051016






Nobbad

Allt är uppställt uppe på loftet. Det innebär åtminstone tre kvadratmeter till i garaget - vad jag nu ska med det till? "Medicinmannen" är en riktig söndagsserie=usel. Och när HS gick och la sig frågade hon:
"Ska du inte följa med?"
Vad det handlade om är någon sorts månatlig uppoffring.
Jag kände mig bara less. Less på att hela tiden göra saker The HS-way. När jag sa
"Nej."
kom det självklart från HS:
"Du tycker inte om mig längre."
Vad i helvete svarar man på det en söndagkväll? Jag ska upp och jobba imorgon. Hur många gånger har jag inte blivit nobbad? Ska jag ta varje tillfälle som hon nobbat mig som att hon inte tyckt om mig? Det innebär ju att hon inte tyckt om mig på femton år...

En del personer tycker jag bara ska gå. Det är inte så jävla lätt. För min del innebär det att lämna det sista av släkt jag har kvar. Och att bara träffa mina barn varannan vecka eller i värsta fall ännu mer sällan får det hela att bli ännu tuffare. Det är inget lätt beslut. Särskilt inte för mig som själv är skilsmässobarn och som fick se sig övergiven av båda föräldrarna - den ena flyttade, den andra kunde låta sin borderline utvecklas i full frihet och utnyttja mig såväl fysiskt som psykiskt. (Nej, jag är verkligen inte orolig för att HS skulle utveckla sådana saker men det är min bakgrund).

Allt jag hoppats på. Allt jag trott på.
Aska.













Små funderingar

a) Depeche Mode kommer (äntligen) med en ny platta. På onsdag. Både "Precious" och "Free" indikerar att det kan vara deras bästa platta sedan "Ultra". Och videon till "Precious" måste bara vinna pris - det är fasen konst!

b) Varför väljer Alanis Morrissette att göra sin comeback genom att göra en cover på Seals "Crazy"? Det är ungefär det mest korkade karriärsteg man kan tänka sig: Alanis som gjort sig känd som en synnerligen duktig låtskrivare väljer att göra en cover på en låt där originalinspelningen är så bra att det är dömt att misslyckas.

c) Jag tänker köpa "Snö" analogt dvs. på skivaffär.













Halvtid

Allt är fastsatt. Nu är det bara kvar att lyfta upp all skit på loftet. Notera: jag bygger ett loft för att vi ska få plats med saker vi aldrig använder... Snacka om att det är en sorts inverterad feng shui...

HS har städat bilen och det visade sig att hon lyckats att misslyckas när hon bytte bromsljus senast. Det innebar att det nya bromsljuset låg löst inuti ljuskåpan.

Snart dags för sista halvlek. Min gamla vagga ska upp på loftet plus en hoper kartonger med saker som vi knappt längre vet innehållet i.

Sen tänker jag lägga mig i ett bad med Liza Marklund. Eller åtminstone med hennes bok "Röda Vargen". Att jag iofs inte skulle ha något emot att ligga i samma bad som Liza själv må vara hänt men det skulle antagligen bli väldigt trångt...













Söndagscitat

Hittade det här på Åsks privata blog (kollar om Åsk 2.0 behagat att dyka upp):

I'm as fragile as an eagles egg, with the same potential. --åsk


Like that och så oerhört mycket "Åsk".













Jag måste gå nu

Under täcket. Idag är en sån dag. Jag skulle helst ligga under täcket och gömma mig för resten av världen. Solen hånskrattar från en klarblå himmel. Jag måste ge mig ut och bygga klart loftet, flytta upp alla jävla lådor, vaggan, provdockor, cases och snowracers så att bilen går in.

M å s t e. Ett ord jag lovade mig själv att förbanna, fördöma och utrangera från min vokabulär. Det gick inte så bra.

Jag mår illa av den gråt som aldrig kommer fram. Tårar som aldrig får rinna och svalka en överhettad själ. Kroppen är fylld av oroliga bubblor av ångest, som kolsyra i varje åder. Jag vet inte varför. Mer än att meningslösheten i allt knackar på.

Gårdagen bestod i utflykt med familj och svärföräldrar. Och provköra svärmors nya C3. Först till Falun och visning av byrån för svärisarna, lite shopping på designgatan (Kärringen Mot Strömmen och Kuckelikana). Sedan lång färd mot Torsång, under vilken jag höll på att somna när jag körde och det var bara försynen, turen eller min egen omedvetna livskraft som förhindrade att vi tog diket. Fika på Torsångs café och prat med Sara som tagit över det från mor och far sin. Svärmor och Sara har jobbat ihop förut. Jag släppte av HS och Terrorprinsessan hemmavid och åkte vidare till Jet och ICA Maxi. När jag kom hem med tacoskal och annat för kvällen visade det sig att svärföräldrarna skulle stanna på mat och jag fick åka och komplettera på Konsum.

Sagan om ringen på fyran. Jag har sett den tre gånger. Den är vacker - den är värd att se flera gånger för att se de vackra avsnitten. Jag drack två GT. När HS varit uppe hos Solstickan en sväng kom hon ner och med sin normala aversionsfyllda röst:
"Och du dricker bara sprit."
Kan nån förklara för mig varför jag stannar kvar? Varför är jag så jävla dumenvis? Allt jag gör är fel och gör jag ingenting är det också fel. Och på grund av det förlorar jag så många vackra saker, så många vackra människor som försvinner.

Nej, jag hatar henne inte. Jag hatar mig själv. Och det är jag så van vid att det är någon sorts livsgnista i sig själv. En sorts surrealistisk negativ livskraft i det konstanta självhatet. Det som skrämmer mig är att det ska smitta av sig på mina barn - att de ska ärva min självdestruktivitet.

Jag gräver igen. En grav åt mig själv. Djupare och längre in i jordens mitt. Jag rör mig åter i utkanterna av mitt Wasteland, där jag kan vara ensam utan att beröras av ondska i människoform. Människor - jag tycker inte om människor.

Och nu är min tid över. HS kommer in och ger det onda ögat, inlindat i "snällfluff". Jag måste gå nu.













En för mycket?

Sverige har fått en ny affärssajt: N24. Det är helt enkelt SvD:s Näringsliv som blivit autonom(are) och ska tälja guld från den galopperande ökningen av onlinemarknadsföring.

Min enda reflektion hittills är: "Dagens PS". Det hela känns som en ren ripoff av den sajt som, likt många bloggar, använder sig av rewriting som metod. Känns som om N24 måste hitta ett eget språk.









Deep|edition # 20051015






En fyra till

En fånig fyra den här fredagen. Åtminstone för en cyniker som jag och särskilt efter ett par glas rödvin, en whisky (Mõr) och två rejäla GT:

Tema: Fredshjältar

1. Vilken historisk person har gjort mest gott för världen (tex Gandhi, Moder Theresa)?

Jag. Kan inte komma på någon annan.

2. Skänker du pengar till välgörenhet/hjälporganisationer?


Räknas svenska staten? Om inte: räknas Systembolaget?

3. Är du aktiv i någon hjälporganisation?


Round Table har charity. Vi leker med FUB varje år.

4. Vilket är det mest “onda” i världen (det sämsta för alla levande varelser och naturen)?

Människan. Det var nästan för enkelt.













Bloggens död kraftigt överdriven

Jag skrev ett mail till Sundling på Resumé efter hans fullkomligt huvudlösa nedsabling av bloggandet. Hans slutsats var att bloggandet stod inför en snar död och byggde det hela på att DIAGNOS och Per Svensson slutat att blogga. Hej och hå.

Mitt mail från i torsdags:

Vilken oerhört fånig kolumn i veckans Resumé! Bara för att några av
mediabloggarna, som dök upp för några månader sedan, slutar anser du
att bloggandet var en fluga? Det låter lite väl likt Uusmanns
internetkunskap för många år sedan. I den sk bloggosfären kommer
medianissarnas bloggande endast vara en parentes - vi som bloggat i
flera år har väntat oss utvecklingen. Så det är onekligen riktigt
dålig research och ett rejält skott i ribban att du ropar på bloggens
död i samma anda som du anklagat blogosfären att ropa traditionella
medias död. Putsa brillorna.


Hans svar:



Precis. Zip and nada. Är vi förvånade? Nej.

Läs mer på Suburbia som också listar övriga bloggar som skriver om Sundlings idioti.

Själv förbereder jag ett inlägg på Researcher som visar på att Resumés reporter har missat att bloggar används till så mycket mer, fr a till marknadsföring. En alltför typisk sak som även visar sig i övriga Resumé.









Deep|edition # 20051014






8 sanningar om att vara chef

Dagens PS

Åtta små hemligheter – vad alla chefer bör veta…
Gått och blivit direktör? Di.se har med hjälp av dn.no, Badbossology.com och DDI sammanställt åtta "sanningar" du bör veta om.
1. GLÖM ATT DU NU ÄR DERAS VÄN. Du måste behandla alla lika, oavsett vad du tycker om dem.
2. DITT JOBB ÄR INTE ATT FÅ DEM ATT SKRATTA. Sätt dig i respekt från dag ett..
3. DINA ANSTÄLLDA SLÖSAR TID. Mer än en tredjedel av all arbetstid är bortkastad.
4. ANSTÄLLDA ACCEPTERAR FÖRÄNDRING. Om de blir tillfrågade dvs! Inflytande ger arbetsglädje.
5. FÖRSÖK INTE ATT IMPONERA. De bästa anställda hjälpr sina anställda till att lyckas, anser 60 procent av de tillfrågade.
6. TEAMET DELAR INTE DINA MÅL. Räkna med att dina anställda prioriterar annat än vad som står på sista raden.
7. RÄDD FÖR ATT DU ÄR INKOMPETENT? DU ÄR INTE ENSAM… 20 procent av de anställda är rädda för att cheferna ska ”genomskåda” dem.
8. OROA DIG INTE FÖR ATT TEAMET OGILLAR DIG. I så fall slutar de…









Deep|edition # 20051013






Stikkan ryter till

Stikkan ryter till:

Jävla knallpulverrevolutionärer. Tiina Rosenberg hoppar av. Den genusteoretiska ansatsen har visat sig totalt värdelös ställd inför verkligheten.
Tråkigt är det. Hade hoppats att queertänkander skulle kunna vitalisera den politiska debatten, syresätta feminismen och ta dem ut ur den statsfixerade stålbur de med hjälp av kommitégodis och halvtidstjänstetet lurat in sig i (Mot patriarkatet, För paternalisman!)


Heja Stikkan!













Inte riktigt navlad

Lucka, lucka, hjärncell

Jenny har samlat en mängd omskrivningar av att vara lite kort i knoppen. Underbart! (tipstack till steffanie)













Åsa är snabb. Hon har svarat på min fråga:

Åsas anteckningar- Bloggstafetten: Vad är viktigast - den som slår i spiken eller den som gör ritningen?













Sverige är Hotel California

Om man drar vissas kommentarer om jobb och sjukskrivningar för psykiska åkommor till sin spets så anser människor att det hade varit bättre att jag inte blivit sjukskriven (eftersom det är fel per se) och hellre sett att jag antingen dött på grund av hyperstress eller tagit livet av mig på grund av depressionen. Ty så är det i Sverige idag: bli inte sjuk. Jobba. Tills du skär handlederna av dig. Struntsamma vad som händer med de närmaste så länge skattebetalarna inte behöver stå för kulorna.

I like. Det är ungefär på det sättet som extrema nyliberalister och filosofiska satanister tycker. Folkhemmet har blivit ett Hotel California.













Om ett arbete

Två blogginlägg som jag reagerat på nu innan sängdags:

Wiz skriver om hur många det är som inte orkar, kan eller vågar ta tag i sina liv och kanske byta bana. Han använder mig som exempel vilket självklart gör mig glad. Dock är det några saker som skiljer min historia från andra:
a) jag hade att välja på att ta livet av mig eller att lämna det jag i sex år utbildat mig till.
b) jag är redan utbildad nog enligt CSN aka Helvetets Förgård. Därför får jag numera betala varenda utbildningskrona ur egen ficka. Min copywritingkurs gick på 25 000 och den plannerutbildning jag räknar med att gå inom kort kostar närmare 100 000 - och då exklusive resor (Sthlm en gång i veckan ett år) och förlorad arbetsinkomst. (än så länge har jag inte kunnat lura ut hur jag ska finansiera det...)
c) jag gick visserligen ner fyratusen/månad i lön när jag bytte jobb men slapp också att ta ansvar för andra människors själar liksom att jag inte behöver jobba nätter och helger (om jag inte väljer det dvs...)
Jag tycker det hela snarast är ett exempel på ett samhälles inkompetens att förflytta sina system gentemot en övergripande värderingsförändring och förändrade livsval.

Babsan skriver om sin dagmamma. Hur duktig hon är som jobbar och engagerar sig för barn och ungdomar, trots att hon är sjuklig och liknande. Slutsatsen Babs gör är att deras dagmamma gör rätt men andra, som blir sjukskrivna, gör fel. Själv tycker jag dagmamman verkar lida av arbetsnarkomani i samma stil som min. Och det låter rätt idiotiskt att ge attan i att vila om man har såna fel som hon har i kroppen. Plus att jag blir lack på såna åsikter om utbrändhet och liknande psykiska åkommor. Jag var "utbränd". Det innebar en djup depression, kroppsliga symptom som svårartad yrsel liksom en förvärrad tinnitus (jag har konstant ett högfrekvent tjut i öronen och när jag blev utmattad blev det tio gånger värre). Vi vet att en utmattningsdepression är farlig av två orsaker: det är en hög dödlighet genom självmord liksom att det hela innebär att kroppen inte längre klarar av att hantera de skyhöga halter av stresshormoner dvs. adrenalin som personen under flera år gått på. Adrenalin har den funktionen att det hjälper till att fly eller fäkta. Men också att bryta ner kroppen snabbare när man varken kan fly eller fäkta. Jag är också diagnosticerad som arbetsnarkoman - alltså: jobb är som knark för mig. Det bygger på samma grund som annat missbruk: jag kan alltså missbruka jobb. Det innebär att man inte kan sluta att ge sig in i projekt, man har inte samma spärrar som andra. Jag blir orolig om jag inte ska jobba på ett tag. Ledighet är inte kul alls. Måndag är en bättre dag än fredag osv. Sjukt ja. Missbruk är klassat som sjukdom. Men vissa missbruk ses som önskvärda - ex arbetsnarkomani men är i längden lika dödliga som annat missbruk och socialt skadas familjen också av ett sånt missbruk.
Min fru, en annan gammal vän till Babs, är sjukskriven nu. Hon är diagnosticerad posttraumatiskt stress-syndrom. Det är ett syndrom som är vanligt hos personer som varit i krig på något sätt - eller varit utsatt för övergrepp. Hon fick spö av en arbetssökande på sitt jobb. Det utlöste det hela. Sen har hon under flera år levt med mig och min sjukdom, med konstant insikt om att jag kan vara död när hon kommer hem. Barnafödsel under samma tid och en dotter som fyra veckor gammal får en svår släng av RS och håller på att dö. Det hela har skapat en hög stressgrad hos henne som nu helt enkelt skapade en situation lik den jag hade. Fysiska tecken som ihållande huvudvärk, svår yrsel och liknande kroppsliga symptom. Icke bearbetade PTS-syndrom räknas även de som farliga, med en hög dödlighet.

Det intressanta med åsikter som Babsans är att om du är fysiskt sjuk så är det ok med den säkerhet som sjukskrivningarna faktiskt är. Men man får inte bli sjuk på sätt som inte är direkt fysiska utan mer psykosomatiska eller psykiska. Då är man kverulant och "lever på staten dvs. oss skattebetalare". Samtidigt lever vi i ett samhälle där kroppen blir mindre och mindre viktig för att vi ska kunna göra vårt jobb. Fler och fler arbetar med saker som enbart kräver tankekraft och kunskap. Det psykiska kunnandet är viktigare än det fysiska. Men vi sitter fortfarande fast i ett gammalt industrialistiskt tänkande om att kroppen är det viktigaste på arbetsmarknaden. Vilket därför också innebär att psykiska syndrom eller sjukdomar är fult och ifrågasatt. Om man får ett brott på själen är det inte ett skäl för att bli sjukskriven men om man bryter benet?


Och i slutändan är både Wiz' och Babsans inlägg sammankopplade. Wiz' positiva syn på människor möter en syn där människor bara försöker att sno åt sig pengar från skattebetalarna. Problemet med det Wiz' säger är det som Babsan föreslår: att inga, eller oerhört låga, bidrag ska utgå till såna som a) inte kunde bestämma sig när de gick i nian vad de skulle bli b) personer som ska inte få studera under sjukskrivning och arbetslöshet. CSN bygger på tanken om Den Enda Karriären. Ett synsätt som snabbt håller på att förändras.









Deep|edition # 20051012






Sexuell statistik någon?

Under många år har jag funderat över hur ofta folk egentligen har sex i långa förhållanden. Och om man faktiskt ska känna sig som en riktig sexdåre om man önskar sex lite oftare än en gång varannan månad?

Fördelen är att jag kan skriva en bok om olika sätt att bli nobbad. Några av de allra bästa sätten:

"Nej, jag vill läsa den här boken." (särskilt när just den boken varit tråkig några minuter innan.)
"Nej, jag är så avslappnad." (eh... jahaja...)
"Nej, då kanske jag vaknar." (den tycker jag är fullkomligt lysande...)
"Nej, barnen kan komma." (vilket logiskt innebär att man ska vänta med sex tills barnen flyttat hemifrån...)

Jag ska researcha lite statistik tror jag. Fast då blir jag väl bara deprimerad...













Oj vad odd

Jag har fått inbjudan till höstrea hos Odd Molly. Jag kan inte gå men är det något av modelejona som inte fått det kan jag säkert fixa det...













Min ondskefulla syster påminner:

*skrattar* Jag kommer ihåg en ungdomspräst som sa till mig att han kunde prata med tjejer/kvinnor om nästan vad som helst, men så fort det gällde pojkar/män så var han lost, typ "vad snackar karlar om i bastun - jag fattar inte?!"


Jamen inse. Jag förstår mig varken på kvinnor eller män. Jag är helt jävla isolerad!


:)













Om jag någonsin sagt att jag förstår mig på kvinnor så tar jag tillbaka det. Jag fattar verkligen ingenting... *skakar på huvudet*





















Deep|edition # 20051011






En hel storstadstisdag

Superb dag i Stockholm. Tidigt åkte vi iväg med X2000.

Träffade och kramade om syster på stationen i Uppsala och lämnade över en kasse exegetisk litteratur. Väl framme på Centralen gick vi iväg till Embrink Design. En bra dragning, oerhört välvillig VD som var skönt säker på var företaget var på väg, vad de kunde och att vi inte var någon fiende. Mycket inspiration för oss.
Mat på Moderna. Själv åt jag en rådjursbourgoin och en starköl. Fast jag tror att räksalladen slog högre, "riktiga" räkor och en jävligt god skaldjursfromage av något slag.

En sväng på Östasiatiska och den japanska tatueringsutställningen. Rätt häftigt. Och lite skojigt att gå runt och kunna berätta religionshistoriska anektdoter om de statyer och statyetter som fanns i övrig utställning.

Varmt som fasen var det redan på Moderna och inne på Östasiatiska var det en lätt känsla av tropikerna. Än värre blev det inne på Nationalmuseum där vi gick på designutställningen. PL-Annika gav upp och PL-M satte sig tidigt utanför. Det var en okej utställning, oerhört mycket grejer som de hittat. Jag saknade mycket av den oerhört goda grafiska formgivningen som Sverige skapat.

Dags för fika. Att bestämma var man ska äta/fika är alltid en stor ångest i sällskap med det här gänget. Jag brukar hålla klaffen - det är dumt att diskutera sådana viktiga saker med nio kvinnor med klara åsikter om vad som är ett bra fik :). Till slut hamnade några av oss på Östermalmshallen och aldrig har väl en latte smakat så gott!

[av misstag raderat stycke om min eftermiddag med Moe och Essa]

På Pressbyrån köpte jag cigg och Pause och loaded:Fashion. Letade mig sedan till spår 5 där tåget redan stod inne. Resten av byrån var redan där. Tågresan hem handlade mycket om jobb. La Bossa Nova drar till Rom imorgon så det fanns en hel del att försöka fixa. Och sedan lusläste vi loaded:Fashion för att hitta inspiration till ett av de projekt som vi håller på med.

Trötta reklamare gick av tåget i Borlänge runt åttatiden. När jag kom hem var det bara en sak som fanns: dusch! Efter en oerhört svettig och klibbig dag var vattnet skönt. Och Solstickan dök upp i dörren - frågade om jag trott att han och HS hade somnat och skrattade gott åt att de lurade mig.

Kommissionen var oerhört bra idag. För övrigt.













Om några timmar drar jag till Stockholm. Embrinks Designbyrå besöks och Moderna runt lunchtid. Först ska jag slänga av en packe böcker till syster på Uppsala station. Stackars henne som får gå och släpa på Jerome-kommentaren... den väger ton.

Hej på er!









Deep|edition # 20051010






ZX990?


Ett svårartat ha-begär kom över mig när jag först såg Sony Ericssons nya P990. Fast när man ser knapparna känns det lite väl mycket ZX Spektrum över det hela. Läs mer hos Prylfeber













Readers

Google har släppt en betaversion av sin RSS-reader. Jag tror det kan bli en stark konkurrent till Bloglines. Observera kan. Som det är nu finns det för få funktioner för att jag ska börja att använda Googles Reader. Jag behöver kunna dela in mina feeds i olika kategorier - med över 300 stycken blir det omöjligt att ordna. Det är snyggt men samtidigt är det inte riktigt bra UI. Ännu.













Free

Okej. Så här är det. "Free" från Depeche Modes Precious EP är bättre än Precious. Total fucking synthmania... Man hör Jupiter 8-ljuden! Fabulous!!













Diagnos lägger ner

DIAGNOS lägger ner. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över den patetik Karins och af Kleens avskedsinlägg innehåller. Själv hoppas jag att Joakim fortsätter - hans manliga Sex & The City-postningar har varit det enda som varit värt att läsa.













Ingen som har lust att fika med mig imorgon eftermiddag i Stockholm?













Murphy you SOD!

Murphy you SOD!
Mitt nätverk har slutat att fungera.
Jag är på väg ut i kylan utan att fatta varför.
Skit in. Skit ut.
Jag tror jag ska börja knarka...









Deep|edition # 20051009






Jag har flugit lågt. Ett jetplan i ljudets hastighet. Alldeles ovanför marken. Bränslet är slut. Igen. En vacker krasch. Krevad av ljus och mörkret sänker sig. Igen. Jag skrattar åt demonerna och bjuder upp dem till dans. En galenskap värd att fira. Aldrig någon katapult. Råttorna mönstrade aldrig ens på. Det finns bara jag. Och marken som rusar fram. Under. Närmare. Och närmare. Doft av svedd jord. En vindil bådar om stormen. Ögat skådar bortom. Det ögat. Allblindhet. Och mitt i. Bränder. Häxjakt på liken. Betalar priset. Det högsta priset. Offerlamm. Blod och tårar. Varje gång samma läxa. Ensam är du. Ingen finns, och fångar upp. Jag är vargen. Alltid denna vandring. Och önskar att bli styckad. Sliten i småbitar slängd till hundar. Djupt inuti deras skall. De har fått upp vittringen. De har fått upp vittringen. Igen.













Jag vill inte mer

Ibland blir jag så oerhört trött på att vara vuxen. Att göra vuxna saker. Just nu bygger jag loft i garaget. Hur jävla vuxet är inte det? Och hur tråkigt låter det inte? Jag gillar inte att vara vuxen. Inte att göra allt sånt där som man "måste" göra.



Och sen gör det ont att hålla på att lyfta reglar på 4 meter och tio kilo styck 2-3 meter upp i luften och spånskivor på 35 kilo... Blä!


En annan sak: kan någon förklara varför man ger en roll i en film som The Cell till JLo? Jag menar - hon är snygg i underkläder men för övrigt är det rätt så stelt...













Mitt bidrag till Bloggstafetten:

Tommy gav mig ämnet ”Om nu rökning är förbjuden på krogen, varför inte förbjuda spriten också?”

Jag satt i loungen på Scandic med en kall, glittrande öl. En Old Gold – ett val jag inte gjort på kanske femton år. Ända sedan 2000 har jag nästan varannan torsdag landat i en fåtölj i den här loungen med en öl. Vid sextiden, en halvtimme innan RT börjar.

Förr har jag också tagit en cigarett till ölen. Jag har druckit Mariestads, Pripps på fat och oftast har jag bett min favorit-bartender om en Boddington’s. Skummande fet av skum och sedan bittermjuk som utmanar varenda smaklök.

Jag satt där och tänkte på den märkliga blogstafettfrågan. Det finns egentligen bara ett svar: för att öl är så pass gott som det är. Det är skillnad på njutningarna. Det är olika saker.

Så. Lägg in en prilla istället. Och njut av maltens skönhet och smak.









Deep|edition # 20051008






Bush - en religiös galning?

Sånt här skrämmer mig, fr a eftersom jag vet hur oerhört starkt tro påverkar människans sinne:

- Och nu känner jag åter Guds ord komma till mig. "Se till att palestinierna får sin stat och israelerna sin säkerhet. Skapa fred i Mellanöstern!"


Det är George W Bush som ska styras av sina inre röster. Inse att det är som om Runar vore statsminister i Sverige. Det är en skrämmande tanke...


Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: Tar bara order från Gud













Varm korv och misshandel

Jag vet att man inte ska skämta om förfärliga saker men jag kan inte hjälpa att jag funderar:

- Thorsten var mycket arg och aggressiv, berättade den 21-åriga exflickvännen om lägenhetsbråket våren 2004.
Skådespelaren ska enligt åtalet först ha slagit kvinnan med en senapsflaska och sprutat ketchup i hennes ansikte.


Det jag funderar över är om de käkade varmkorv...


För övrigt är Flink en medial fascination. Den mannen uttalar sig om precis vad som helst som händer honom. En sann sociopat.


Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: Jag ville bara att hon skulle bli rädd













Du är ditt CV

[Skiss på whitepaper]

Dagens PS Lotta Alsén skriver om konformism och Burning Man-festivalen. Och om Sverige.

Jag slås av konformismen varje gång jag landar på Arlanda. Svenskar ser bra ut, de är välanpassade, moderna och trendiga. Men i och med att alla följer samma tidningar, ser samma TV-program, och möts med samma direktiv, så ser också alla likadana ut. Själv har jag gått från svensk yuppie till gudinnehippie på fem år. Livet blir bara bättre och bättre;-). Numera väcker jag uppmärksamhet även på gatorna i San Francisco med min cowboyhatt och korta fuskleopardjacka. Bara genom att ändra min klädsel får jag en helt annan styrka.


Det hon skriver är saker som jag under senaste veckorna haft som bakgrund i jobbet - att vi numera bygger vårt personliga varumärke utifrån ytan lika mycket som på meriter och mätbara personlighetsfaktorer. Jag myntade begreppet Du är ditt CV. Att modebloggarna, att manolo.se och att många olika utseendefixeringar blivit viktigare bygger i djupet på den värderingsförändringen - vi är konsumenter och konsumerar inte funktion utan baserar mer och mer våra val på formen - produktens formgivning är viktigast. Och i längden innebär det också att vårt personliga varumärke måste vara formmässigt attraherande.













Pang pang

Chockartat. Segtittade på TV4:s nyheter om Perssons gård i Vingåker. En länstyrelschef pratade om olika bidrag som GP kan få för det hela. Jag tittar upp. Det är Gustav. Gustav! Ordförande i PIO (Pyromanernas Intresse Organisation) för tjugo år sedan. Han som hade med sig svartkrut på scoutläger. Jag skrattade gott.













Ett snabbt snitt

Jag fick inte ens en chans. Så är det. Ett snabbt snitt. Kirurgiskt. Rakt över pulsådern. Kallt. Stålhårdhet mot mjuk vävnad.

Min själ blöder men varför ska den som skär bry sig om såna petitesser? Döda det gamla för att släppa in det nya.

Jag har känt på mig det idag. Det onda. Kroppen reagerar för det omedvetnas medvetenhet. Nu exploderar allt. Demonerna tar chansen och skriker i full fasett "Dö din jävel!"

Fru Insomnia, närvarande. Tårar i ögonvrån. Jag är den som aldrig gråter. Men tårarna kommer utan gråten. De klingar till när de landar på min hårda yta av cynism. En cymbal. En ton av desolation.

Mitt Wasteland. Den sista tillflykten. Knackar på. Den välkända koden. Alltid detta val. Min fot nära att ta steget över gränsen.

Varför gjorde du inte jobbet ordentligt? Slit upp min strupe. Spotta på mig. Och låt mig försvinna.













Korta rader om...

Vi har köpt en DVD-spelare idag. Bra för dem i familjen som gillar film (alla utom jag). Och 4x4,20 meters reglar för garageloftet. Imorgon ska jag jobba med det. Det kräver koncentration. På det jag gör. Så slipper jag tänka på det där andra. Det där som gör ont.

Jag har gissat att Åsk får barn imorgon. Vi får se om jag får rätt. Och Pay-jävla-pal hatar mig. Som vanligt. Mitt kontonummer är kryssat eftersom jag inte längre har tillgång till den mailadressen. Klantigt av mig. Det också.

För övrigt är det en fåne som - anonymt - dissar allt som skrivs men anser sig ha rätt att marknadsföra sin egen blogg genom att skriva kommentarer hos mig. Glöm det. You're out of the loop sunshine.













decadence and isolation / gimme more, life's wonderful / we are the shiniest liars / stops the bleeding before 2pm / and life bore another whore / i fancied a quick winner / smell the flowers of hypocrisy / everywhere i walk / we are fools / we are fools / life is wonderful / life is wonderful trash
Phillip Boa & Voodoo Club: "Decadence and isolation"













"he's madly in love with her
they laugh (love) til they die
he's madly in love with her
scareless they lie
he saw (he's of the) the memories, memories of a sick mind
he's madly in love with her
they love til they die !"

Phillip Boa & Voodoo Club: "Memories of a sick mind"













"I don't need you anymore - no..."
savage girl
head of a girl
modern lovers - modern mo(u)rnings
sea gardens - sea front
night scene

Phillip Boa & Voodoo Club: "I Don't Need You Anymore"









Deep|edition # 20051007






Ick!

Via Fashionista hittade jag det här:



Kommer ni ihåg Robinson-Vincent? Han har en egen hemsida. Och fullkomlig frånvaro av självdistans. Inse att han gör en cover på "Jag vill ha en egen måne"...

Kära Vincent, vi är många som önskar dig en egen måne om du lovar att stanna kvar där så vi slipper se dig!.













En fyra fredag

Tema: Internet

1. Vilken sajt besöker du oftast?

Skulle gissa att det är jämt skägg mellan Bloglines och mitt dashboard på Researcher.se. I jobbet är det garanterat Google...

2. Vilken är den bästa sajten?

Researcher.se såklart :). Men både Bold.se och Ad-rag.com är också väldigt bra :).

3. Chattar du och i så fall var?

Ytterst sällan. Och då via MSN.

4. Är du med i någon community?

Jag har många medlemskap men är numera inte aktiv någonstans. Jag fimpade mitt lunarkonto i våras. QS går jag mer och mer sällan in på. Å andra sidan kan man också räkna mailinglistor som communities (social networks) och där är jag ju med på Adlist.


Fredagsfyra.













Ont i bollen - uppdaterad

Någon snodde rosorna jag skickade till min fru. Hon fick dem aldrig eftersom någon jävla människa (läs: ungjävel) uppenbarligen plockade med sig påsen som budet hängt på dörren. Tvåhundra spänn åt helvete.
Idag sitter jag i soffan. Hemma. Bakfull efter gårdagens RT-möte. Kändes som om jag behövde en bläcka. Medvetet drog jag i mig såväl whisky, öl och Aalborg. Och jag behövde ta en time out. Jag behöver ta mig en funderare på om jag kanske ska satsa på att söka mig till en större byrå. Å andra sidan innebär det att jag måste söka mig åt Stockholm typ. Vi får se. Jag är rätt trött att få höra att det är negativt att vara en stark personlighet, att vara tongivande och drivande. Jag vet att jag är duktig på det jag gör. Jag är jävligt duktig till och med. Och det blir tröttsamt att få höra "men han [för de vågar aldrig säga det direkt till mig] har ju så kort erfarenhet". Fuck off. Jag är beteendevetare. Jag har forskat i kommunikation och media utifrån ett beteendevetarperspektiv under min studietid.

Fan. Jag bara jiddrar på. Tänkte tipsa lite:
Missa inte Galateas livsirritationer. Hon är tillbaka.
Och checka in hos Besökaren. Den snubben har mer innanför pannbenet än många andra.









Deep|edition # 20051006






Massa grejer

Idag har det inte blivit så många knop gjorda. Mest sånt här småplock.
Vi har fått en hoper produktioner till oss. Ett par lådor med de re-designade CCS-produkterna respektive Bamse-serien som vi kämpat med under hela våren:



Och så har veporna kommit för Falu Fri:



(ja, det är elever på skolan som är modellerna). Det är kul när konceptet genomförs så genomgripande som vi kunnat göra här.

En av de roligaste burkarna som vi köpt in för att researcha är nog den här:



Min första kommentar när jag såg den var:
"Kan man röka det?" Visserligen rätt kladdig spliff men ändå :)

Efter lunch fick jag ett gott skratt när lorden ringde nerifrån Göteborg och tjatade lite. Det är skönt att inse att man dels inte är helt osannolik när det handlar om att vara såväl engagerad som förbannad på såväl kunder som ibland något räddhågade reklamare. Gôtt är det att höra av honom.

Ikväll är det RT. Tur att man är snyggt klädd. Inval verkar det kunna bli. Och ett antal pilsner. Jag funderar allvarligt på att ta morgondagen som flex - eller jobba hemifrån.

Och ja. Jag har skickat blommor till HS. Jag är väl inte helt jävla bombad...













Lysande analys Stikkan!

Stikkan har verkligen en av sina bästa dagar idag:

"I själva verket är medierna ständigt i färd med att bygga schabloner - och riva dem. Det finns ingen färdig grundmall i mediernas sätt att hantera berättelser och normer.
De kan ena dagen ge näring åt en traditionell kvinnobild, för att nästa dag kritisera den. Eller ännu tydligare, på en sida göda fördomsfulla mans- och kvinnobilder, för att på nästa sida angripa genussystemets fördomar.
Medierna skapar en hyperverklighet som bygger på en sällsam blandning av våra vardagserfarenehter, mytologiska föreställningar och hastigt föränderliga identiteter. Det finns alltid korn av vardagssanning i mediernas framställning, men de är vridna till upplevelseindustriella charader, ägnade att roa oss mer än att göra oss klokare."













Att förlora sin media

Stikkan Ljunggren skriver om något intressant:

Alla, eller årminstone nästan alla, vittnar om de fantomsmärtor det innebär att förlora medierna som en viktig informationskälla i sina försök att förstå världen.
Upplevelsen av att mediaverkligheten och verklig verklighet alltmer skiljer sig åt är präglad av viss ångest. Det är lite som att förlora sin Gudstro...













Klar dag



Det var klart och soligt imorse. Ingen dimma och jag hann med den bussen där det finns plats att sitta någonannanstans än på bagagehyllan. När jag kontrollerade vad som står på agendan idag kom jag ihåg att det idag är sexton år sedan HS och jag blev ihop. Fira? Nä. Jag ska på RT ikväll.



Men jag är jävligt snygg idag. Var bara tvungen att säga det. Igår var jag mindre snygg när jag irrade omkring och letade efter en vettig väg att gå till Lugnet och Scandic Hotel. Till slut gav jag upp, vände neråt stan igen. Och om jag trodde på något öde, någon ledning eller nåt så skulle jag säga att det var någon mening. Träffade M och det var länge sen.



Dags att ta tag i dagens jobb.









Deep|edition # 20051005






Tappade bort mig

Jag borde antagligen ge ett exempel på varför jag anses ha ett minusvärde i ämnet lokalkännedom. Men jag håller på att somna.













Lika dimmigt idag

















Huvudvärk

Utfärdar varning för ett depressivt, gnälligt och defatiskt inlägg.

Fick akut monsterhuvudvärk i samband med ett telefonmöte med kund.
Frustrerande är bara förnamnet på det projektet.
Mitt rum ser ut som om det bor en galning i det.
Det hänger utskrifter på varenda ledig vägg.
Naming innebär att man gör av med en halv skog.
Minst.
Funderar allvarligt på att fimpa bowlingen och bara gå på mentorsmiddagen ikväll.
HS påpekade "jag kan ju vara lugn - vem av studentskorna vill ha en gammal gubbe."
Tack för det...
Som vanligt skulle jag helst vilja åka hem men det är bara att glömma.
Jag måste börja socialisera lite.
Sen vill jag ha mer pengar.
Och tappa tio kilo snabbt.
Helst också en automatisk droppmaskin - Alvedon,kaffe och knark direkt in i ådran.
Vore liksom utmärkt.
Jag har fått ett underligt ämne för Bloggstafetten.
Vet inte riktigt vilken ände jag ska ta det i.
Eller vilka perspektiv som är vettiga.
Funderar vilken tonalitet som ska gälla.
Blir spännande.
Deadline den 9:e.
Och inser att jag ligger åtta dagar efter med tidsrapporteringen.
Igen.









Deep|edition # 20051004






Vad vore världen utan rubriker.

Men hur svårt är det. Johanna - jag vill fika, inte inleda ett förhållande...

Tröttheten faller över mig. Så plötsligt. Precis som den blå känslan föll över mig på väg hem. Den där känslan av frustrerad meningslöshet. Känslan av att inget någonsin blir bra. Aldrig. Aldrig igen. Och jag skulle faktiskt behöva ta ut en ledig dag imorgon. Men jag har samtidigt inte lust att sitta här hemma och glo med HS. Jag har ett antal grejer jag behöver göra - däribland bråka med idioter på PRV.

Men jag var jävligt snygg idag. Svarta jeans, svart U.S.PA piké och min nya svarta kavaj. Synd bara att det är jag som ser om någon har något nytt på sig på mitt jobb...

Vad ligger för övrigt i pipeline? Mycket.
- naming av ett företag.
- två större varumärkesstrategiprojekt ska dras igång i mitten av oktober respektive mitten av november.
- förfina konceptet som jag presenterade imorse.

och det är bara en liten del av det som ligger framför mig. Och på tisdag ska vi åka till Fjollträsk med byrån (därav mitt fiskande efter att få fika med min idol Fretardo/Li'lFoxyRetardo). Nån annan som vill fika på typ eftermiddagen den 11:e?

Här hemma är det som vanligt. Vilket knappast är speciellt kul att ens skriva om.

För övrigt tillhör jag den lilla skara som tycker att "Kommissionen" är helt ok. Å andra sidan älskar jag serien "Vita Huset" (och hatar därmed SVT som valt att köra den i SVT24).

Fan. Jag har såna där krypningar i benen. Det är inget bra tecken. Dags att sova.













Burn the flags

Ni måste bara se den underbara videon till den helt enkelt underbara låten "Burn the flags" med Phillip Boa & Voodoo Club

Quicktime
Windows Media

Uppdatering: Fixat länkarna.













Dimmigt



Det var jäkligt dimmigt imorse.













Vafalls!

Här kommer man hem intet ont anande och hittar det här:



Det är ju som om USA valde att utnämnda Saddam till inrikesminister, som om Marit Bergman var med i Melodifestivalen eller att Paris Hilton utnämndes till Nobelpristagare i matematik.

Det är fruktansvärt. Ungdomarna på nationen har slutit fred med fienden, låtit det onda komma över tröskeln till himmelriket.













Introverta pretton?

Är det ett tecken på att man blivit gammal när man mest är glad att slippa leva ett sånt liv som Joakim lever under Bokmässan (Dag 1, Dag 2, Dag 3)? Eller visar det på en sorts Yoda-aktig visdom om alltings flyktighet? Allt jag i år läst om bokmässan visar på ett månglarspektakel med tunn fernissa av kultur. Jag tror inte att boken kommer att dö på grund av digitala media utan på grund av sin egen branschs introverta prettonödighet.

Jag har klarat av dagen idag. Det har till och med gått riktigt bra. Men jag meddelar mer genomtänkta, och förhoppningsvis mindre bittersura, meddelanden efter att jag låtit Phillip Boa söva mig under bussresan hem till bruksstaden.













Kopia

Jag ska gå och lägga mig. Alldeles strax. Snart. Ska bara.

- ladda över de grejer jag gjort till morgondagens presentation. Visio är min kompis. Powerpoint är mitt otium.

Jag har inte gjort tillräckligt. Men det tog liksom bara stopp. Så klart glömde jag papperen på jobbet när jag fick lov att jaga buss. Så det är nog en del av förklaringen. En annan kan vara att jag redan idag fixat klart en annan presentation - det finns en gräns för hur kreativ och pedagogisk (i skön förening) jag kan vara.

Det blir en stressig morgondag. Halv nio är det kundmöte. Där jag ska presentera ett helt nytt koncept. Klockan elva senast måste det vara klart eftersom vi ska åka till Mora för ett annat kundmöte. Där ska jag presentera ett förslag på fortsatt samarbete. Till det har jag inte hunnit göra så mycket. Det lutar åt att det blir arbete i bilen. Undrar hur lätt det är att göra slides i en bil som åker i full careta för att hinna i tid?

På onsdagkväll är det bowling och middag med studenterna och mentorerna. Jag funderar över hur jag ska ta mig hem. Eller om jag ska ta och slafa på kontoret. Mindre mysigt iofs men ändå. Och torsdagkväll är det RT. Jag måste ta tag i mitt ordförarskap i den illustra kommitén för Barbara Cup. Jag som knappt kan stå på ett par skridskor, än mindre försöka att få en bandyboll åt rätt håll. Det blir nog bra det.

Är det någon som har lust att köpa femtio timmars flextid förresten? Jag behöver pengarna och någon ledighet har jag inte tid att ta ut. Jag tycker man borde kunna sälja flextid och icke uttagna semesterdagar på Tradera. Eller åtminstone på Blocket. Fan vad flis jag skulle tjäna!



Dags att kopiera över kvällens jobb till USB-minnet. Stänga av. Borsta en tand eller två - vilket får mig att tänka på att Solstickan håller på att tappa sin första tand, och jag har insett att jag har en fobi - lösa tänder. Jag klarar inte av att se på honom när han vickar på den lösa tanden. Det går bara inte. Stackarn som är så stolt. Men jag ska se till att han får en present när han tappat första tanden. Han håller på att bli stor. Det blir en ståtlig man. Sannerligen en riktigt kvinnotjusare med ett varmt, snällt hjärta. Redan nu hänger flickorna runt honom på fritids.

Kopiera var det. Logga ner. Borsta tanden. Lägga mitt trötta huvud på en blommig kudde. Sova i fem timmar eller nåt. Godnatt.









Deep|edition # 20051003






Åh Nina!

Måste bara få lägga till en kändisförälskelse...


Nina. Nina Persson. God lord, heaven and hell. Nya låten är jävulskt bra - och videon. Jag blir kär...













Nattmangling

Fan.

Klockan blev sådär mycket igen. Och jag har inte gjort en enda Visio-ritning som jag tänkt.

Ajaa, blir hårdare imorgon. Måndag. Jobb. Jennys kommentar gnager - "men avsäg dig ämbetet då". Varför gör jag det inte? Jag vet inte.

Min högra hand är svullen. Jag har ingen aning om varför. Det är konstiga saker som händer. Idag var plötsligt gamla HS tillbaka - dissade min viktnedgång. När jag påpekade att andra sagt att de såg att jag gått ner var hennes svar: "Det beror bara på de svarta jeansen." Tack för det.

Jag dissar aldrig någon för deras utseende. Jag försöker se det vackra hos alla. Jag behöver inte bli påpekad att jag fortfarande har närmare femton kilo att gå ner - men med den takt jag tagit tio kilo den senaste månaden borde jag vara pinnsmal till jul.

Men varför skiljer jag mig inte? Bra fråga. Antagligen beror det på att vi varit ihop i sjutton år nästa vecka. Mer än halva HS liv. Och att det kräver så mycket energi att bryta upp just nu - något som ingen av oss har. Eller så handlar det om kärlek - även om ingen av oss visat något sådant på väldigt länge. Eller ens om vi känt något.

Och vi har två barn. Som skilsmässobarn själv knyter det sig i magen att tänka på vad jag med berått mod (eller berådd dumhet) skulle utsätta dem för. Att någon slår sönder deras tillvaro, den som de är vana vid. Själv får jag ångest av att inte få träffa dem varje dag.

Det är för jobbigt att tänka på det. Men jag säger som Fretardo: jag vill hångla. Nu.









Deep|edition # 20051002






Dörren är till vänster

De borde slängt ut honom på 10 000 meters höjd:

En 53-årig svensk kunde inte hålla fingrarna borta från en 13-årig flicka som satt i stolen bredvid under en flygning från Thailands huvudstad Bangkok till Köpenhamn.


Källa: Expressen













Allt vackert.

Allt vackert tar alltid slut.

Det är det som är det sorgliga.













Ledsen för expeditionens skull.

Stackars Ulrica! Efter att inte hört något av expeditionen på flera dagar fick jag total noja och ringde deras Iridium på vinst och förlust samtidigt som jag satt och "vaktade" barnen i leklandet på Mariebergs köpcentrum, Örebro. Jag fick tag på Ulrica och en sten föll från mitt hjärta. Men hon var ledsen. De hade fått lov att ge upp utan att ens kunna göra ett rejält toppförsök. Läs mer på deras dispatchsida via 8201m.se.


Örebro ja. Vi stannade på Marieberg efter att spenderat ett dygn hos faderskapet på min sida. Det gick bra, det var till och med riktigt trevligt! Och sedan stannade vi på Mariebergs köpcentrum. Donkan-mat, inköp av hårspännen till Terrorprinsessan och HS kollade toppar. Efter maten ville hon ha lite smakråd på Esprit men det var ingen hit och istället ramlade jag in på Kapp-Ahl och hittade faktiskt en kostym. En Madison Avenue, snygg svart med svaga kritstreck. Jävligt snygg. Och som passade mig!


Vid femtiden var vi hemma i Borlänge. Jag tog en sväng runt älven i sällskap med mina nya inköp från iTunes: Phillip Boa & The Voodoo Club. Det är bara att inse att gammal är äldst. Raveonettes är enbart en blek kopia av Boa och Voodoo-klubben. Underbar platta är det: "Decadence and Isolation". Det är som att bli kär igen.











Deep|edition # 20051001






De tilltufsade barnbarnen till frikyrkan

Tomas Andersson Wij på morgon-TV. Som vanligt oerhört bra. Saknar vår mejlkontakt. Jag tappade bort hans adress i samband med någon hårddiskkrasch. Det är en person jag känner att jag skulle kunna vara vän med. Vi har ungefär samma bakgrund, och är två av de tilltufsade barnbarnen* i frikyrkan. Vi träffades snabbt en gång - jag skulle ha mitt största gig med Ondskamässan på Rock for Moc och Tomas hade precis spelat.







* Man räknar oss i generation X till barnbarnen till de som skapade den svenska frikyrkligheten. Vi är uppvuxna i en frikyrka där våra föräldrar växt upp eftersom våra mor/far-föräldrar byggt upp församlingarna.













Ostyckad tid

Stephanie skriver en tänkvärd sak:

Jag har köpt ostyckad tid.
Ostyckad tid är utrotningshotat tillstånd i mitt och många andras snabbt accelererande metrovärldar.


Det är det stora säljet i framtiden. Hur säljer man "ostyckad" tid? Stephanie, sälj idén till King - det borde de köra för just SJ istället för de rätt beiga prisannonserna.