Deep|edition # 20051130






Min uråldriga farsa ska ställa ut sin konst i Paris.













Hej och hå RFSU

RFSU tycker det inte är någon stor fråga att en elev från Dramatiska Institutet läste en sexnovell för små barn.

Lena Lennerhed, ordförande för RFSU, tycker att uppläsningen överhuvudtaget inte borde ha blivit föremål för rättslig prövning.

- Jag säger inte att det var okej att läsa den här novellen. Han borde inte ha gjort det, men jag tycker att frågan har fått orimliga proportioner.

Risken finns att vuxenvärlden drar sig för att prata om sexualitet med barn, säger Lennerhed.


Plötsligt verkar idioterna regera varenda organisation...













Ännu mer om hat och idioter

Hacke skriver bra om Green:

Intressant. Det har varit mycket sådant på sistone. Inte från udda pastorer, utan från politiker, statliga tjänstemän, intresseorganisationer, ledarskribenter och opinionsbildare.
Tillsammans har de klargjort att folk som uttrycker otillåtna åsikter ska sättas i finkan. För toleransens och kärlekens skull.
Det jag vill ha sagt är detta: Sannolikheten för att Åke Green får något att säga till om är mindre än att jorden träffas av en meteorit.
Sannolikheten för att en kommande statsminister finns bland dem som anser att "kärlek" och "tolerans" kräver att oliktänkande finkas och brinner i helvetet, är stor.


Exakt. Det är liksom det som är problemet. Vad skapas för demokrati om den som inte tycker rätt inte har rätt att tycka fel?













Som uppstånden

Hepp! Visar sig att gamla Silverplanet faktiskt lever. Det var många år sen nu när många av oss äldre lunaranvändare flyttade till den nya communityn. Ett tajt gäng och när SP sedan började strula och larva sig valde Q att skapa en community som var till för oss. Nu ska Silverplanet integreras med FL-net och konkurrera (på riktigt) med Lunarstorm.

Källa:
Dagens Media













Hate speech eller hets

Det är intressant att läsa inlägg om Åke Green (kolla in Svenska bloggar om hets homosexuella). De flesta uppfattar HD:s dom som om Åke Greens predikan inte är hets mot folkgrupp. Det gör de - men de använder sig av uttrycket "hate speech" som enligt riksåklagaren är det som EU-domstolen bedömer utifrån.

Att sedan GKS och andra påstår att den svenska hetslagstiftningen är densamma som EU-lagstiftningen får stå för dem - jag tror ändå, oavsett om man kan tycka att domarna i HD är fega, att HD har en viss insikt i EU-lagstiftningen.













Onlinefajt i Fjollträsk

Kharma och andra restauranger tänker starta en till Stureplan.se konkurrerande innerstads-livstils-skvaller-reklamsajt: Sthlmsfinest.com. Jag har bara en kommentar:




Källa:
Dagens Media













Lindmarker om kungens pung

Well. Hon borde ju veta:

Mest jubel fick TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker när hon sjöng om kung Carl Gustafs snopp och pung.


Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: Hon sjöng om kungens pung









Deep|edition # 20051129






Ett vardagsspel

En het kopp African Roibos, torktumlaren lite hemtrevligt brummande i tvättstugan (eller tvätt-krypin - gå in backa ut. Iofs kan man göra tvärtom men det blir oerhört svårt att sätta igång maskinerna bakom ryggen) och det lyxiga ljudet av min Acers väldämpade tangentbord.

Jag skickade brevet till mina tio arbetskamrater. Fick svar från La Bossa Nova. Det var positivt och varmt. Konstigt vore annars. Vi är ett team.

Jag är en arbetsgivares dröm för övrigt. Idag har jag skrivit två artiklar. Trots att jag är förkyld och tar ut annan övertid. Jag vet - ingen behöver säga något. Men ni förstår vad jag menar med att vara diagnosticerad arbetsnarkoman.

Sen såg jag "Örnen" för första gången. Väääääldigt likt "Kommissionen" men utan den här extra touchen av anglofixering som jag gillar. Innan det tittade jag på "Äntligen Hemma" och det var ju lika kul som att se på färg som torkar... vilket var just vad man fick se.



Jag såg också slutet på Debatt - där diverse personer debatterade den friande domen mot "bakterien" Green (som en av debattörerna valde att likna honom med). En debatt som stärkte min bild av hur diskursens topografi ser ut:

⇒ I övrigt rätt liberala kristna anser att det finns gränser för yttrandefriheten. Denna åsikt har även andra som inte uttalat står för en frihetlig liberalism oavsett tro.
⇒ Journalister tenderar att se domen som en vinst för yttrandefriheten i stort och att det innebär mindre risk att faktiskt låta stollar som Green säga vad de tycker än att inskränka friheten.
⇒ Sen är det Greens fanclub och diverse ljusskygga element på yttersta höger och yttersta vänsterkanten som applåderar det hela eftersom de antingen anser att han har rätt eller ser det som en möjlighet att propagera för hat mot såväl hbt-personer, som judar och muslimer och alla andra som de av någon anledning inte gillar.

Själv vidhåller jag att det finns stora problem med domen men att inskränkningar av grundlagsskyddade friheter aldrig är bra, oavsett hur goda intentionerna är. På lång sikt kan man aldrig se konsekvenserna av att döma Åke Green. Att han fördöms av alla utom hans närmaste hang-arounds räcker gott.



Resten av familjen har jag inte sett sedan jag slog upp mina gröna efter en tupplur. De gick och la sig halv åtta. Terrorprinsessan har fått hög feber (39,5) och HS har varit hos läkaren och sedan direkt till sina kollegor i Falun. Hon ska gå upp på halvtid nu, vilket rent faktiskt innebär endast 30 % mindre än hon jobbade tidigare.

Sitter och väntar ivrigt på att Mozilla äntligen ska släppa en skarp version av Firefox 1.5 - enligt Infoworld "i eftermiddag" (dvs eftermiddag amerikansk tid). 1.0.7 har varit lite buggig senaste tiden, säkert någon av de extensions som jag använder. Det tråkiga är att det brukar ta några veckor innan programmerarna runt om i världen kommit ikapp med uppdateringarna av livsnödvändiga extensions som Make link, Post del.icio.us, Bloglines och Tab Mix. Samtidigt vore det oerhört skönt att slippa de underliga självstängningar som programmet börjat med på senare tid.

Dagen har också inneburit ett stort antal påringningar från El Steffe för att försöka få någon ordning på hans uppkoppling, och på hans ouppdaterade XP och av spyware välfyllda burk. Jag hjälper gärna till men ibland är det svårt att gå så sakta fram som behövs. Och svårt för honom att lyssna.

Imorgon skulle jag egentligen åkt ner till Stockholm och varit med på Aheaddalarnas företagsevent på Mondo. Fast det kan vara lika skönt att slippa. Sedan några år har jag vissa problem med större folksamlingar. Jag kan klara det alldeles utmärkt men det kan också innebära att flyktadrenalinet stiger.

Så istället för att mingla omkring i kostym blir det sunkjeans, t-shirt och en massa tecknat på TV. Antar att jag får se Barbie tio gånger, Sonic ett par och förhoppningsvis kan jag få Terrorprinsessan att se "Hajar som hajar" eftersom jag inte sett hela.













Se där

Nu borde Virtanen förstå vinken:



Uppdatering: Eller kanske inte.













Grönt ljus för mörkret?

Jonas skriver vist angående den friande domen av Åke Green i HD:

Slutsatsen blir att dagens dom är beklaglig i det korta loppet, men på sikt kan samhällsutvecklingen endast gynnas genom ett principfast värnande av yttrandefriheten. Bara med hjälp av detta kraftfulla demokratiska verktyg kan reaktionära cancersvulster till abnormiteter bekämpas på ett effektivt och bestående sätt.


Även ledaren i DN och PJ Just NU/Ledare är insiktsfulla och menar att den svenska lagstiftningen inte är synkad med den europeiska. Dumhet är inget brott.

Problemet är att fr a pingstvänner och andra fundamentalister nu, på kort sikt, kommer att ta den friande domen som förevändning till att vädra allsköns anti-hbt och anti-islamska åsikter. Det visar onekligen Greens självgoda smil och nya hatiska uttalanden mot alla som inte lever enligt hans synnerligen inkrökta exegetik:

– Det är ingen tvekan om att otukt är synd. Bibelläsarna borde kunna läsa innantill, men en del kolleger lever inte upp till det.


Det här befarar också Åsa Petersen på ledarplats:

Om man får säga att homosexuella är en cancersvulst, vad får man då inte säga? Åke Greens yttrandefrihet står mot homosexuellas personliga frihet. Samhället har idag valt helt fel sida att stå på.
Åke Greens frihet att vräka ur sig hat mot homosexuella har värderats högre än homosexuellas frihet från hot, våld och trakasserier. Det är allt en konstig tolkning av människorätten och människovärdet.


Och det är onekligen också oroande att andelen anmälda sk "hatbrott" [pdf] mot homosexuella markant ökat under senaste åren, liksom liknande brott mot både judar och muslimer.

Ett annat problem är att JK för tillfället utreder anti-semitiska predikningar som hittats på band i moskén på Södermalm. Hur ska han nu ställa sig till dessa uttalanden i ljuset av HD-domen mot Green? Det blir oerhört märkligt om man ska, i religionens namn, uttala saker som att "homosexuella är en cancersvulst på samhällskroppen" men inte, i religionens namn, uttala aversion mot judar. De båda är lika illa.

Expressen lyckas att fullkomligt missa hela essensen genom att på ettan ropa ut vad någon förvirrad folkpartist hävt ur sig och sedan spinna vidare på det i sin webbenkät:



Sjöberg är sannerligen en slaskredaktör.













Unik bild

Det här är i det närmaste en unik bild. deep|edition utan något sorts skägg:



Varför?
Svar A) jag rakade av mig alltihop för att - jag kände för det.
Svar B) jag har oftast något sorts skägg på hakpartiet eftersom jag tycker jag ser smalare ut med det.













November spawned a monster

Ett strålande vinterväder. Och jag är sjuk. På flera sätt har jag insett under morgonen. Dels är det någon ilsk influensa som satt sig i halsen och ger mig sån där fånigt halvhög feber - en sån feber som jag förr ignorerade. (Vilket påminner mig om när jag hade en ungdomsmässa med 39,5 graders feber och knarkade Alvedon före, mitt i och efter - hade jag kunnat hade jag tagit Alvedon istället för oblat också...)
Det andra handlar om inuti. När jag satt på sängkanten och funderade vad som var upp och vad som var ner av rummet kom jag på att det är något djävulskt med slutet av november - början av december. '99 körde jag sönder bilen inne i en tvätthall, '00 fick jag (vad jag nu förstår var min första panikångestattack) hjärtont när jag var ensam med Solstickan, '01 blev jag sjukskriven, '02 bestämde jag mig för att bryta med min morsa ('04 vet jag inte). Nu sitter jag här - märgtrött. Igen.

Tänkte på hur jag skulle vilja berätta det för mina arbetskamrater. Betänk att jag jobbar med ett undantag enbart med kvinnor där den yngsta snart är trettio. De tar på sig skulden för en massa saker. Så jag tänkte något sånt här:

Älskade ni. Att jobba med er är roligt, spännande och fullkomligt underbart. Men jag vet att ni ibland försöker skydda mig, att inte låta mig jobba så mycket som min kicksökande hjärna vill. Det är vackert. Men tyvärr rätt meningslöst. Hur mycket ni än vill så kan ni inte skydda mig från mig själv. Det är bara jag som kan, och jag har ändå blivit bättre och bättre på det under årens lopp. Men fortfarande: jag är arbetsnarkoman, rent psykologiskt är jag en knarkare av de kickar som jobbet ger mig. Jag bränner ljuset i båda ändar. Ständigt. Det har jag alltid gjort. Och det går ett tag - sedan kommer smällen. Det har det alltid gjort. Frågan är bara hur stor den blir. Och det brukar ske just nu - i slutet av november och början av december (Morrissey har skrivit en låt vid namn "November spawned a monster" vilket känns väldigt träffande). Så stå ut med mig, tyck om mig - för jag kommer att vara låg några dagar, ett par veckor framöver.

Fast så skriver man väl inte till sina arbetskamrater?

Jag är grymt trött. Har sovit approximerat tre timmar inatt, upphackat på korta intervaller. Terrorprinsessan har bökat omkring:
3 gånger har vi letat efter "katten" (gosedjur)
2 gånger har hon sparkat mig i magen
2 gånger har hon kickat mig i hvudet
1 gång har hon hostat tio minuter och direkt efter, i sömnen, börjat sjunga "Lille Katt" och avsluta med att vissla. I sömnen.

Över mig hänger två grejer som måste skrivas. En "spök"-sak och en artikel. Plus att jag måste börja med "vid sidan av jobbet" också.

Och jag sitter och somnar när jag skriver. Bra jobbat. Dags att duscha, raka av skägget och försöka återfinna livsgnistan.













Dags för bloggdäng

Virtanen har gått på pumpen. Att använda ord som "cp" och liknande i en krönika är lågt. Hedgehog har försökt få ett svar på varför - men likt många mediamänniskor väljer han att låtsas som om det regnar. Glöm det. Häng med på Bloggdäng - länka till Hedgehog och till Virtanens artikel och skriv vad ni tycker om att använda handikapp som nedsättande ord.



(varför det här? Den utmärkta tjänsten Knuff.se känner av vilka länkar som används bland bloggar - därför är det viktigt att pinga Nyligen.se och Lemonad.)













Lassievarning

Honom känner jag! :). Jag och HS var värdpar på hans och Marias bröllop. Så det så ;)

Bland annat kommer Gerhard Andersson från Linköpings universitet att berätta om de första studierna gjorda på personer som lider av lätt till medelsvår depression. En majoritet som genomgick terapin blev bättre efteråt. Hälften blev av med sin depression helt och hållet.

- För någon kan det handla om att man fungerar bättre på jobbet eftersom man har mindre självtvivel. För en annan kan det innebära att man fungerar bättre i en relation hemma. Det är olika från person till person


Källa:
DN - Terapi på internet kan vända livet









Deep|edition # 20051128






Madonna ett pr-geni

Björn på JMW utnämner Madonna till ett konstant PR-geni. Jag håller med.













Firefox 1.5

Internetworld berättar att nya Firefox 1.5 släpps i skarp form imorgon.

Äntligen.













Rub it in

Kan inte hjälpa det - men istället för CS urtrista rubbe "Surfa på webben med nätansluten gitarr" borde det väl vara "Kolla eposten på ackord"...



Originalkällan:
CNN.com - Go surfing with Web-enabled guitar













Web log ...

Enkelt att skapa sin egen Web Log med billig och modern teknik
2,4 milj, dvs 20% av de Internet-aktiva USA-tonåringarna publicerar sin egen Web-Log. Det är en hemsida där man delar med sig av bilder, musik och skrivna berättelser ex dagböcker. Många skolor har nu förbjudit sina elever att använda sig av sådana tjänster av rädsla för att de ska lämna utför mycket information om sig själva.
Samtidigt sprids problemet med omedvetenhet bland ungdomar som använder sig av upphovsrättsskyddade bilder på nätet. Detta påverkar såväl media som skivbolag, bibliotek och Hollywood.


från Sveriges Marknadsförbunds nyhetsbrev

Godmorgon. Sovit gott?













Frågeformulär

Den här var kul.

(X) snott den här listan från nån
- det är ju hela idén. Den här snodde jag från F på QS.
(X) rökt en cigarett
- jamen tjena liksom. För tillfället är favoriten Prince nya Highland. Jag är en sucker för bra stories.
(X) rökt en cigarr
- oja!
(X) varit hög
- mmm
(X) varit full
- men herregud
(X) hånglat med någon av samma kön
- beror väl på om det krävs att det var seriöst eller bara skojigt
(X) varit kär
- konstant tillstånd
(X) blivit dumpad
- självklart
( ) dumpat någon
- det är en erfarenhet jag tror att jag har kvar att göra
( ) fått sparken
- faktiskt inte. Trots att jag är en bister jävel.
(X) varit i knytnävsslagsmål
- japp. Men jag har alltid förlorat.
( ) rymt hemifrån
- borde antagligen ha gjort det
(X) haft känslor för någon som inte känt samma sak
- självklart. Många gånger.
( ) blivit arresterad
- nej, men det har varit på vippen några gånger.
(X) hånglat med en främling
- jodå. Men jag har bara andrahandsinformation om detta ;)
( ) gått på en blinddejt
- visserligen är jag närsynt men...
(X) ljugit för en kompis
- det gör vi alla då och då.
(X) varit kär i en lärare
- ujuj. Vi hade världens vackraste vikarie i nian. Jag var otroligt förälskad.
(X) skolkat
- Jag vann konstant vår klass frånvarostatistik under gymnasiet. Och ingen lärare kunde säga något eftersom jag ändå fick bra betyg i de ämnen som intresserade mig.
( ) legat med en medarbetare
- nej... inte vad jag vet.
(X) sett någon dö
- japp. Ett antal.
(X) varit kär i en av mina internetkompisar
- självklart.
( ) varit i Kanada
- Det verkar meningslöst. Ungefär som Sverige fast de pratar både engelska och franska.
( ) varit i Mexiko
- För varmt.
(X) flugit
- Jupp. Längst till Chicago.
(X) spytt i en bar
- Antar det.
( ) sett en del av dig själv brinna
- Eh... nej...
(X) ätit sushi
- självklart.
( ) åkt snowboard
- näe... jag lärde mig åka slalom när jag var 20 så det känns som om jag missade hela snowboardgrejen.
( ) crowdsurfat under en konsert
- man ser så fånig ut i hjälm om man går på konsert.
( ) varit i ett våldsamt förhållande
- den enda som någonsin slagits är HS.
(X) tagit smärtstillande
- men komigenliksom.
(X) älskar eller saknar någon just nu
- ja.
(X) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
- jodå.
(X) gjort en snöängel
- japp.
( ) haft ett te-party
- vad är det? Boston Tea Party var iofs en hejdundrade fest men jag var inte född då...
(X) byggt ett sandslott
- har jag säkert.
(X) hoppat i en vattenpöl
- min son skämdes senast jag gjorde det.
(?) lekt uppklädd
- va?
(X) hoppat i en lövhög
- inte i år.
(X) åkt släde
- japp.
(X) fuskat när du spelat spel
- att vinna är prio ett.
(X) varit ensam
- jag är alltid ensam.
(X) somnat i skolan/på jobbet
- konstant.
( ) använt ett falskt id
- inte haft anledning.
(X) tittat på en solnedgång
- ja.
( ) varit med i en jordbävning
- möjligen kan det kännas så när man är riktigt tokförälskad.
(X) rört en orm
- ett antal gånger.
(X) sovit under stjärnorna
- jag har ju varit både scout och skitpackad... (fast inte på samma gång)
( ) blivit kittlad
- jag är inte kittlig.
( ) blivit rånad
- förutom att man betalar skatt och betalar av till CSN
(X) blivit missförstådd
- det blir man väl konstant.
( ) tagit hand om ett rådjur/en get
- nä. Däremot har jag haft bockskägg...
(X) vunnit en tävling
- jodå.
(X) gått mot rött
- mer regel än undantag.
( ) blivit avstängd från skolan
- konstigt nog inte.
(X) varit i en bilolycka
- ett antal. Fast jag har aldrig kört.
(X) haft kramp
- jodå. Både kroppslig och skrivkramp.
(X) känt dig som en utstött
- det gör jag alltid. Min lott.
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
- varför skulle jag? Jag heter inte Bridget.
(X) dansat i månljus
- faktiskt. Naken också.
(X) hatat ditt utseende
- jodå. Fr a när jag var som fetast.
(X) varit vittne till ett brott
- jag har levt i diverse märkliga sammanhang + att jag har nattvandrat flera år.
(X) ifrågasatt ditt hjärta
- alltid.
( ) varit besatt av post-it lappar
- nä, jag ser alltid till att sluta i tid. Däremot ska vi inte tala om whiteboardtavlor.
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
- verkar lite onödigt.
(X) varit vilse
- jag är konstant vilse. Och för övrigt har jag minus i lokalsinne.
(X) varit på andra sidan landet
- jag har varit i såväl Göteborg som i Piteå. Fast ännu inte i Skåne - det anser vi inte vara Sverige i alla fall ;)
(X) simmat i havet
- som fiskarna.
(X) känt som om du håller på att dö
- jag har lidit av panikångest.
(X) gråtit dig själv till sömns
- det har jag gjort. Som liten.
(X) lekt polis och rånare
- trodde det hette "tjuv och polis".
( ) sjungt karaoke
- nä, inte "äkta". Däremot sjunger jag med i alla låtar jag spelar i bilen.
(X) betalat för mat med bara mynt
- jodå - och rätt mycket mat med.
(X) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
- det gör man väl hela tiden egentligen. Men ja, det har jag gjort.
(X) busringt
- vem har inte det?
(X) fångat en snöflinga på tungan
- ända tills jag insåg att det var koncentrat av miljögifter i dem.
(X) dansat i regn
- japp. Fast inte naken.
( ) skrivit ett brev till tomten
- tror inte det. När jag var liten var jag med i kyrkan och då fick man inte riktigt tro på tomten - och nu tror jag varken på Gud eller tomten. Fast jag har skrivit brev till mig själv och enligt vissa har jag tomtar på loftet så...
(X) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
- jag ser ingen anledning att stanna och titta på solnedgångar med människor som jag inte bryr mig om.
(X) blåst bubblor
- lärt mina barn.
(X) gjort upp eld på en strand
- jag har som sagt varit scout.
(X) förstört en fest
- jag är en bister kille :)
( ) åkt rullskridskor
- nej. HS har det. Nerför backen i centrala Hedemora. Det kallas numera Diakonissbacken efter hennes sagolika vurpa. Själv satt jag med JJ och väntade på att de skulle komma tillbaka med mer groggvirke.
(X) fått en önskan inslagen
- i paket...
( ) haft sex med en apa
- nä, men säkert anser några som jag haft sex med att de haft det ;)
( ) burit pärlor
- strass och sånt men inga pärlor.
(X) hoppat från en bro
- jodå, fast den var inte så väldans hög. Däremot har jag klättrat på spannet över Skolgatubron i Uppsala. Då kan vi snacka om att eventuella skyddsänglar fick jobba övertid...
( ) ätit hund/katt-mat
- fisk äter jag visserligen.
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
- filosofisk fråga: när slutar vi att vara främlingar för varandra?
( ) kysst en spegel
- näe...
(X) sjungit i duschen
- jag gör många saker i duschen... ;)
( ) burit en svart klänning
- inte vad jag kan minnas...
( ) drömt att du gift dig med någon
- jag trodde jag drömde men det visade sig att mardrömmen var sann...
(X) limmat fast din hand i något
- det har väl alla som haft träslöjd?
( ) fastnat med tungan i metall
- nä.
( ) kysst en fisk
- möjligen har några jag kysst liknat fiskar och torskat löjeväckande mycket.
( ) varit en cheerleader
- jag passar inte i sån kjol
(X) suttit på ett tak
- jag har suttit på det mesta
( ) skrikit så att du inte fått luft
- nä. Jag har en rejäl pipa så jag behöver inte skrika mycket innan det händer saker.
(?) byggt en kärra
- kärra?
(X) pratat i telefon i mer än sex timmar
- skojar du...
(X) stannat uppe hela natten
- ojojoj. Under fem år gjorde vi en tidning fyra gånger per år. En helg i Sigtuna per nummer. Då sov vi sällan. Eller inte alls. Sen minns jag ett läger på Uskavi när vi bestämde oss för att vara vakna hela natten. Vi missbrukade koffeintabletter och till slut var vi så virriga och uppjagade att vi trodde vi höll på att dö.
(X) inte duschat på en vecka
- japp. Innan svärföräldrarna byggde om stugan första gången.
(X) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
- jamen...
(X) klättrat i träd
- jodå. Senast när vårt äppelträd skulle beskäras.
(X) haft en träkoja
- japp.
(X) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
- jag ser inte skräckfilm
( ) tror på spöken
- nej och ja. Om vi säger så här - om man tror att väsen icke synliga finns så borde spöken finnas. Alltför många har berättat om saker som hänt, personer som annars inte skulle tro på andar och liknande. Samtidigt - människans psyke är till största delen outforskat.
(X) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
- jag gjorde det hela tiden när jag var goth
(X) spelat kyckling
- inte subservient men chicken race
(X) blivit puttad i en pool med kläderna på
- jodå.
(X) blivit tillsagd av en främling att du är het
- japp. En sjuksköterska när jag hade feber ;)
(X) brutit ett ben
- räknas axeln?
(X) fångat en fisk och sen ätit den (efter tillagning ja..)
- självklart den var så här stor... :)
(X) fångat en fjäril
- jag har haft biologi i skolan
(X) skrattat så mycket att du grät
- japp.
( ) gråtit så mycket att du skrattade
- nä.
(X) fuskat på ett prov
- ja. I högstadiet. Sexualkunskapsprovet. Mest för att det var kul att fuska just på det provet.
( ) haft en Britney Spears-skiva
- när Bettan började hade jag slutat med skivor.
(X) glömt någons namn
- det gör jag hela tiden.
(X) sovit naken
- gör jag helst. Tyvärr sällan numera.


Sno den.













Sex kronor

Total öken. Jag är kvar hemma. Ont i halsen, feber och allmänt slutkörd. PL ringer och frågar hur vi ska göra med de texter som ska vara klara imorgon (eller egentligen idag). Stressar mig ännu mer. Jag påpekade att jag måste sätta mig själv i första rum - för allas skull. Jag har ingen lust att behöva starta en tredje karriär efter ytterligare en lång sjukskrivning.

HS gick imorse genom räkningarna och gick igång på min mobilräkning: 649 spänn varav hälften är fasta kostnader. Herregud liksom. Vi talar om de fantastiskt höga siffrorna: Ringda inom Sverige - 71,86; SMS - 71,92; MMS - 9,28; Till andra mobila nät - 16,80; Min Familj - 13,23 och Online-trafik - 5,69. Samtalsavgifter på summa summarum 188,78 kr. Och gissa vad hon gick igång mest på? Online-trafiken... Sex kronor. Att hon tar bilen ner på stan kostar tio gånger så mycket. Per dag.
(Att jag inte förstår hur Telia får ihop 500 sms för 100 kr med att ta ut 160 kr för tjänsten är en annan sak.)

Och de vanliga "du-är-dum-i-huvudet-och-har-tur-som-har-mig"-påminnelserna.
"Har du ringt jobbet?"
"Kan du göra det-eller-det?"
"Vad ska vi äta till lunch?"

Helvete - klockan är halv nio på måndagmorgon, jag har feber och kämpar mot att inte falla ner i hålet! Lägg ner!!

Ja, jag vet att hon är trött. Jag vet att natten var bökig med en dotter som var orolig. Jag vet - eftersom jag också låg i samma säng. Det är fan så illa att jag lärt mig att sova sittande på snedden, liksom lutande ut från sängen.

Måste betala alla räkningar innan hon återvänder hem, annars blir det ett jävla liv. Det här funkar inte. Så är det. Måste ringa läkaren också - snart slut på medicin. Bäst att bunkra upp - lär få höja dosen framöver för att överleva.

Blä för såna här dagar. Blä för det här livet.













Visste du att...

...presidenten i det afrkanska landet Gabon heter Bongo?

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker det är lite skojigt.



Källa:
DN - Nyheter - Bongo anklagas för valfusk i Gabon













Bara en tanke...

... om man skulle göra en psykologisk test på deltagare i Kvitt eller dubbelt - skulle inte man då få ett väldigt högt utslag av både Aspergers syndrom och autistiska drag hos de deltagande barnen?

Nu är det dags att sova. Godnatt.









Deep|edition # 20051127






Morelli hittad på nätet

"Om depression är den känsla av vanmakt som infinner sig när det inte finns några yttre skäl till varför man inte gör bra ifrån sig..då är jag deprimerad."


De som skriver vet att det är svårt. Ibland kan det flöda men 99 % av tiden är det ett svettigt, ångestfyllt hantverk. Och ändå är det just det som många av oss inte kan sluta med. Jag har haft turen att få skriva mycket både i min förra karriär och i min nuvarande. Fast jag tror att jag ibland skrev mer än jag behövde i min förra - och skriver för lite idag.

Nåväl. Citatet är hämtat från Jenny Morellis Dagliga. Jupp. Den Morelli. Poeten. Lite läckert att hitta hennes blog. Jag undrar om det finns fler av sena åttiotalets och nittiotalets poeter som bloggar. För om jag numera är reklamnörd mas grande så var jag då en 00-poetnörd. Och jag älskar såna saker som ovan. På nåt sätt är det "the sum of the cardemum" (och av en tillfällighet är det just den tröja jag har på mig :/)



Min bloglines har återigen blivit hårt ansadd (ansatt kanske är ännu bättre). Ett gäng bloggar har försvunnit, fr a inom branding och reklam-delarna. Men också några i den grupp jag kallar för "Vanity Sve" - svenska personliga bloggar. Vanity efter vad hemsidor kallades när "alla skulle ha en". Helt enkelt känner jag att jag vill läsa bloggar som är mindre ironiska och mer ärliga.

Några nya har jag också hittat: Mathimlen som lever ett liv som är fascinerande att läsa om. k o n t e m p l a t i o n är lite otäck. Nästan. Jag undrar om jag känner personen. Eller om jag borde känna personen. Vacker är den. Också. Maleandro - en stridbar svensk hbt:are i Spanien. Guess who ;). Trevligt att hitta. Igen. Fast på annan virtuell plats. Jag läser ganska få bloggar som skrivs av män. Det är väl som med mina övriga relationer: jag förstår inte det här med att vara "man" rent psykologiskt... I varje fall har jag hittat ett par pärlor: En enkelriktad återvändsgränd.. via intelligenta kommentarer här på Deep|E. Och så Yrsel. Inte nog med att han heter samma sak som jag (i förnamn) - jag känner igen en hel del sardonisk ironi i hans sätt att skriva.

Sen har Sanna äntligen kommit ur sin blogg-lowperiod: yukio.se är tillbaka och alla hurrar! Välkommen tillbaka vännen!

Och nu är min lista över olästa postningar från Foxy uppe i 179 stycken. Det blir liksom tyngre och tyngre. Och jag vill ge henne min odelade uppmärksamhet. Vill jag.

En som jag verkligen önskade att hon bloggade är Mitra. Jag saknar hennes gnistrande briljanta tankar.













Linda börjar tröttna?

Jag tror att Linda Skugge har börjat att tröttna på att blogga. Var och varannan postning är nu bara ett länktips eller något kort om någon annans (eller hennes egna) krönikor. Och mail som hon slänger in oredigerat. Fru Skugge börjar måhända drabbas av bloggdöden? Inte så shiny längre det här med blogg?













Blogghypen ett halvår efteråt

Under senaste halvåret har det hänt saker i blogosfären: a) media hajpade bloggandet - därmed dök de sk "mediabloggarna" upp b) antalet som använder bloggformatet har ökat likt en präriebrand. Och (oväntat) många har faktiskt fortsatt.
Bloggandet som fenomen har också setts som hot från två grupper: a) traditionella (vänsterinriktade) journalister som ogillar en vildvuxen mediaarena och b) webbutvecklare, programmerare och andra i kommunikationsbranschen.

De sistnämnda är kanske intressantast. Varför skulle de se bloggandet som ett hot? Antagligen är det så enkelt att dessa förlorar sin sista möjlighet att exklusivt äga kunskap. När bloggformatet blev möjligt att använda, och förenklade såväl publicering som användning, och gav vem som helst möjligheten att skapa en scen för sig själv och sina åsikter, kunde dessa inte längre "skina" på samma sätt. När deras flickvänner utan deras hjälp kan skapa sina egna bloggar, och där skriva hur nördiga deras älskade pojkvänner är, rågades måttet.

Det är anledningen till att många hardcore-coders verkar vara surmulna och dissa blogg"trenden". Synd - jag skulle hellre se att dessa gav sig den på att förbättra såväl usability som funktioner.

Hypen* som fenomen är oftast sedd som en negativ form av uppmärksamhet. Jag upplever det mest som någon sorts politiskt korrekt romantisk syn på saker och ting - det som är exklusivt är alltid "finare" (vilket hela varumärkesbranschen använder för att differentiera produkter). Att bli hajpad är därmed samma sak som att bli sell-out. Men som ren effekt handlar hypen om pr-effekt. Någonting har förpackats så pass bra, möter ett (pop)kulturellt behov vid rätt tidpunkt osv.

Och återigen. Bloggen är flera saker men fr a handlar det om ett format. Att kalla det "dagbok på nätet" visar numera enbart på antingen illvilja eller okunskap. Sen upplever jag att det ofta är killar som använder den termen och att de själva uppenbarligen inte tycker dagböcker är något att ha.
Möjligen skulle man kunna definiera många bloggar är "scrapbooks" ordnade i datumformat. Men det är inte heller hela sanningen.









*ja, jag är helt jävla inkonsekvent. Jag använder hajp- när det handlar om verb men hype när det är ett substantiv. So shoot me.













En delfin i badkaret

Stackars delfiner...

Brittiska forskare vid University of Leicester Medical School har låtit en grupp patienter simma med delfiner under en tvåveckorsperiod.
Deltagarna led alla av olika former av depression.
Vetenskapsmännen uppger att simturerna med delfinerna var så framgångsrika att deltagarna inte behövde äta läkemedel under de tre närmaste månaderna efter sista besöket.


Så. Istället för Prozac gäller nu en delfin i badkaret...


Källa:
EXPRESSEN.SE/Hälsonyheter: Är du deppig? Gör som Mariah Carey!



Uppdatering: Verkar vara som om delfinerna försöker säga något (varför inte Ajöss och tack för fisken...). På reprisen av När&Fjärran simmade Vilgot Sjöman... nej, Vigor Sörman med sådana däggdjur. Och i Kvitt eller dubbelt tävlade någon överintelligent trettonårig tjej i kunskap om just delfiner. Jag börjar ana en konspiration. Vogonerna är på väg.













Kokainet gjorde henne vackrare

The beauty of marketing :)

Kate Moss trodde att de avslöjande bilderna när hon tar kokain skulle hjälpa hennes karriär. Hon fick rätt.


Källa:
EXPRESSEN.SE: Kokainet gjorde Kate Moss rik













Aldrig utan barnen

Oerhört bra skrivet Liza. Det är en märklig diskussion om Nalin Pekguls flytt från Tensta:
(Texten ger mig grymt dåligt samvete för mina egna barns skull och min egen inkompetens att vara "närvarande")

När barnen är små verkar målet vara att sitta hemma med dem hela dagarna. När de blir större, och inte längre har tillgång till dagis och fritis, då ska man lämna dem ensamma för att få vuxenpoäng hos grannarna.
Jag får faktiskt inte ihop det.
Och minns en sak: om alla tog hand om sina barn skulle vi inte ha några problem, vare sig i Tensta eller vid min tunnelbana.


Läs hennes krönika: EXPRESSEN.SE: Liza Marklund - Aldrig mer ska mina barn få lida













Ironi är svårt

Men A Place For Robots har lösningen :) a place for robots: textironiproblematikens lösning (tips från Enkelriktad återvändsgränd)













Bloggar och pingtjänster

Svenska ping-tjänster är oerhört kreativa!
Lemonad, vars pingtjänst alltid fungerat oerhört bra har också skapat ett cron-jobb som samlar ihop inpingade bloggar till en tidning. Ett lysande tilltag! Ytterligare lysande är Bloggleken - en surrealistisk upplevelse!
Nyligen.se är stort, intressant.se är smart och knuff.se är läckert.

Keep it up killar!

En märklig diskussion om bloggar har förts på Bold - Bloggar - förstår inte hajpen. Själv hittade jag igår en intressant artikel där Loïc Le Meur, Europachef för bloggföretaget Six Apart, (visserligen i eget intresse) skriver om företagsbloggandet. Även hos Industrial Brand Creative finns en artikel om bloggande och företagande. Fler finns på min andra blog: Researcher » Bloggarna svår marknadsföring













Där var den

Ah.
Det var där den var.
Väggen.

Jag har spenderat dagen liggande. Tröttare än trött. Så outsägligt slut som jag inte varit sedan 18 april 2002. Den dagen låg jag och sov hela dagen också.
Skillnaden är att jag nu inte tänker bli sjukskriven. Nu är det lågväxel som gäller istället.

Jag och Solstickan har åkt på förkylning. Ont i halsen. Solstickan fick akut ont i magen igår när vi var hemma hos El Steffe, och när Solstickan kom hem så kom middagen upp. Själv satt jag och bråkade med El Steffes dator som inte systemuppgraderats på tre år. Den uppförde sig rätt egenartat, tappade kontakten med nätet lite som den ville. Och så drack vi grogg.

Plus att jag är i the dog-house. Problemet är alltid ärlighet. Det vore så enkelt att spela med och säga: "Allt är lugnt." Samtidigt - varför det? Så istället säger jag som det är vilket genererar stürm und drang, och en lördag av sura bittra miner. Åtminstone den del av lördagen som jag inte sovit mig igenom.

Jag hatar jul. Jag har alltid gjort det och gör det fortfarande. Numera behöver jag inte heller jiddra om julens "sanna budskap" osv. Så - julen är skit. Jag hatar den. Passionerat. Det har jag gjort sen jag var liten och min sk mor fick för sig att min farsa skulle vara med och klä julgranen. Problemet var att det fanns en anledning att han inte längre bodde hos oss - och det innebar ångest mas grande i hemmet inför denna begivenhet. Plus att vi ofta varit iväg hos andra familjer på jularna, kärnfamiljer där vi liksom klämde in oss. Fy fan.

Pyntandet har tilltagit. HS har dragit fram adventspyntet, köpt nya gardiner osv. Däremot har hon lyckats gömma undan adventsstaken på ett så smart sätt att den inte finns att uppbringa.

Imorgon åker Terrorprinsessan och HS till kyrkan. Sen på något adventsfika. Jag och Solstickan sitter väl här hemma - vi har börjat att bygga på ett Meccano-flygplan. Lussebullebakning på eftermiddagen. Jag borde ta och jobba med det där sidan-av-jobbet som ger mig dåligt samvete.

Dags att göra det som jag gjort så bra hela dagen. Sova.









Deep|edition # 20051125






Kick butt

Done.
Det gick bra. Mycket bra till och med.
Och presentationen var så jäkla snygg! Float-effekter som ger ett mervärde av upplevelsen. Stökigt var att ha konferenstelefonen i närheten och att de som satt med via den inte kunde sitta still, och inte hade stängt av "tut-i-luren". Sen var det någon som andades väldigt tungt, vilket hördes väldigt väl :). Det gör en själv något ofokuserad... Tur att det inte var en kvinna som gjorde det - då hade man väl tänkt på helt andra saker än färger, brand concept och typsnitt :D.
Nu är det fika, sen är det ytterligare telefonkonferens med potentiell kund.
Och två artiklar som måste vara klara idag.
Hey ho, let's go. I går var Murphy på byrån - idag har vi kickat honom i arslet.













Adrenalin

Om en halvtimme (halv åtta) ska jag vara hos en kund. Presentation av brand concept inför hela personalen - typ sextio pers.
Presentationen är den bästa jag gjort. Rent tekniskt.
Jag tror jag har kontroll över vad jag ska säga.
Det här är det enda som jag antagligen saknar från mitt gamla jobb. De stora gigen - adrenalinet. Mina sista två gig som präst var Ondskamässan - den ena gången för typ fyra-femhundra pers, den andra för 100+. Den sista gången gick iofs hela ljusriggen åt fanders men det är smällar man får ta.
Dags att åka.









Deep|edition # 20051122






"Så trött på ditt jävla gnäll"

Gissa vad personerna på bilden gör...



De står i hällregnet och väntar. De köar mitt i natten. För att köpa nya Xbox 360. En låda som kommer att finnas att köpa i många år framöver. Kom igen liksom...

Okej. Jag är ingen spelfantast. Jag har inte förstått vitsen med att lägga ner timtal med att sitta och spela spel. Jag har inte tid - det finns för mycket att läsa, för många saker att skriva om. Visst - jag har spelat igenom Quake 2 för några år sedan, efter tentor kunde jag försvinna in i Sim City eller något annat strategispel. Det finns en viss charm att spela FIFA med sonen eller nån gång ibland köra rally på datorn eller på El Steffes Xbox.

Men numera är Solstickan duktigare än mig på FIFA. Han är sex år. Och även om jag fortfarande slår honom i rally så är han bättre och bättre när han väl koncentrerar sig på att köra och inte snackar hål i skallen på mig.

Samtidigt kan jag ibland vara avundsjuk på människor som är dedikerade. Fr a för något som är så utan mening som att spela dataspel, samla frimärken eller någon annan hobby som liksom är improduktiv. (Vän av ordning kan då påpeka att reklam väl inte direkt gör världen bättre. Nej, men man kan tjäna pengar på det :)).

Antagligen handlar det också om att jag under de senaste åren förlorat rätt mycket av dedikationen, av passionen och engagemanget.


Dags att sova. Positiva saker: La Bossa Nova är översvallande glad och nöjd med de skisser som vi gjort för pitchen. Och den potentiella kunden verkar vara mycket nöjd. Negativa saker: Jag har insett att jag inte kommer att ha en susning att ta ut kvarvarande semester eller mina 54 timmars flex. För övrigr suger mitt liv rätt rejält.













Researcher omtalad

Jag var tvungen att kolla om det var sant att Researcher verkligen var utnämnd till en av tre bra affärsbloggar. Det var det.



Och det är verkligen inga skräpbloggar som jag delar ruta med.













Some badlandish

Hittade en kul likhet i Att:ention och DIego:

badlandinspiratoin

Verkar som inspirationen kan komma från många håll. Att:entions bild är av en serie leksaker - man kan bygga sitt eget kontorslandskap. DIegos bild är en 3D-bild som över ett helt uppslag som bygger på en sida text.













Dagens musik är inkontinent

Akut Åsikt - bloggvärldens gossen Ruda - har teori en som han fick för sig när han städade:

Dagens musik är fruktansvärt dålig och ingen vill betala för den. Hur vet man att musiken är dålig? Jo, tänk efter! Har du någonsin undrat hur den och den artisten skulle vara som gammal, hur artistens liv skulle sett ut? Näe, jag tänkte väll det. Dagens artister är just "dagens" artister. De lever för en dag och sedan är de bortglömda.


Eh... den gode Kommissarie Akut måste ha snortat i dammsugarpåsen eller blivit blind av en alltför närgången undersökning av lösningsmedlet till ugnen. Om man tittar på veckans Trackslista visar sig följande:

1 Madonna: Hung Up 47 år och 25 år som artist
2 Kent: Dom Som Försvann 35+30+ (Kent-konnässören Bianca förklarade att de fortfarande inte är riktigt torra bakom öronen) och har hållit på längre än Kommissarien har haft pubishår.
3 Thåström: Fanfanfan Finns det något att tillägga? 1978 och Rågsved. Pimme var redan där. Vad gjorde Kommissarien?
4 Robbie Williams: Tripping Man kan tycka vad man vill om snortar-Robbie men att kalla honom dagsslända känns lite galet.
8 Cardigans: I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer Envisare än en vinterförkylning.
11 Depeche Mode: Precious Det är ju ett väldigt nytt band som kommer att försvinna... inte.
17 Son of a Plumber: Jo-Anna Says Gyllene Tider, Roxette och soloplattor. Kom igen - att kalla Gessle för "dagens" artist är att hoppas på för mycket. Han kommer finnas kvar till nästa istid.
20 Millencolin: Shut You Out Millencolin spelade redan första gången det var kul att skejta. Typ.

En överväldigande majoritet av artisterna på veckans Trackslista har legat på toppen i minst tio år. Flera av dem har firat 25 årsjubileum för sina första listhits. Musikvärlden luktar inte välling - den luktar inkontinens!









Deep|edition # 20051121






Trippel Salkov med skruv

Underbart sätt att icke-svara. Den här gången är det Anna Lindmarker som lyckas göra en trippel Salkov med skruv:

- Men snälla nån...för det första kan jag säga att något bråk har det inte varit tal om och för det andra skulle jag självklart aldrig - om det nu hade varit det - svara på några frågor.


Källa:
EXPRESSEN.SE: Tv-stjärnorna i jättebråk (via annika bryns blog)













Varför ska tjejerna ha allt det roliga? :)

Hittade en rolig lista hos Hedgehog:

1. Hur många jeans/toppar/skor har du?
Typ tre par jeans. Toppar? Hello - jag gissar att jag har cirka sju skjortor jag använder, fem piké som jag "love, wear and tear" och en del T-shirtar.

2. Hur många kläder/skor/accessoarer köper du i veckan?
Det går i vågor. Ett par månader kan vara synnerligen oshoppade och sen får jag ett ryck och shoppar järnet.

3. Hur många väskor har du?
En jävla massa. Fast jag använder typ två. Eller egentligen bara en numera - min messengerväska med påsydd Josh Rubin-logotyp.

4.. .och hur många av dom är märkesväskor?
Filosofisk fråga. Hur definieras ett märke? Den enda som inte är ett märke är den utmärkta träningsväskan som jag inte kan använda längre eftersom det står Sprida Reklambyrå på den :).

5. Hur mycket pengar lägger du ut på modefronten i månaden?
Det beror på. Förra månaden köpte jag en rock - då blev det många pengar. Den här månaden blir rätt oshoppad.

6. Vad är din favoritaccessoar?
Min Razr V3. Och mina tumringar.

7. Beskriv din stil med tre ord?
Svart, low-tech preppy, reklambyrå.

8. Hur många solglasögon äger du?
Inga eftersom jag har glasögon. Däremot brukar jag tappa bort ett eller två par clip-ons per sommar.

9. Vilken stilikon klär du dig efter om du har någon?
Klär efter? Vet inte om jag egentligen apar efter. Dels klär jag mig efter tillfälle - kundbesök är det lite mer up-tight, instängd planning innan deadline väldigt ostilat. Mer att jag tar inspiration från olika håll: tidningar och liknande.

10. Vilken är din favoritdesigner?
Paul Smith utan tvekan.

11. Vilket är ditt favoritplagg just nu?
Min diskret kritstrecksrandade kavaj, min nya cashmererock och mina halvhöga boots. Plus mina pikétröjor såklart...

12. Vad är nästa köp?
Antagligen ett par jeans till. Eller ytterligare en kavaj eftersom det mer och mer blir varje dag i kavaj.

13. Shoppar du secondhand ibland?
Nej. Jag orkar inte.

14. Vilken är din favoritaffär?
KappAhl har börjat med en lysande line av kostymer och kavajer med det för mig passande namnet Madison Avenue. Oerhört fint sydda för att ligga i den prisklassen. Att gå in och drömma om att köpa Paul Smith på NK är i en annan liga.

15. Är din garderob fullsmockad?
Näe, inte av kläder i varje fall :(

16. Vad för plagg/accessoar köper du helst? Väskor/skor/jeans/toppar?
Om jag hade råd: kostymer och kavajer. Jag är en sucker för snygga rockar och jackor också.













Måndag

Imorgon ska sista grejerna gå iväg till den pitch som man trodde skulle vara klar för länge sen... "kan vi få se ditten och datten". Yes sir, we can boogie and do the fandango. Helst på samma gång.
Bommade halv sex-bussen hem så nu får jag ta nästa som går om en halvtimme.
Pratade med La Bossa Nova och just nu känns det lite tungt. Det är en osäker bransch jag gett mig in i, den saken är säker. Det gäller att hålla sig flytande, bygga sitt personliga varumärke och ha ryggen fri. Samtidigt är det här jag vill vara. Vi har en jävla potential - bara någon vågar att tro på oss. *muttrar*

"Kylan kommer från norr
sveper in
en unken gammal rock
värmen finns söderut
en säng en kvinna
kött och blod
kärlekens blödande sår"


Nu är det dags att plocka ihop datorn, kränga på sig rocken och ge sig ut i vintern. Det är ingen snö så kylan biter hårt.

Ikväll ska jag ta mig en överdos LilFoxyRetard - 100+ postningar som jag inte läst...









Deep|edition # 20051120






Kort om...

Det var ett bra spa-dygn. Sätra Brunn är helt ok - god mat och skön avkoppling i ett nybyggt badhus som bygger på antroposofernas tankar om färg och form. Självklart somnade jag under min massage - det gör jag ju alltid. Massösen flinade över det faktum att jag bara verkade sova djupare ju hårdare hon knådade och tryckte...

Barn och svärföräldrar kom upp och käkade lunch så åkte vi direkt därifrån hem.

Imorgon är det jobb igen. Jag ska köra en presentation för hela byrån över hela arbetet med vår största kund. Jag borde antagligen gå igenom den och loosa en del slides men jag orkar inte. Får göra det på bussen eller nåt.









Deep|edition # 20051118






Anonym inte anonym

Internet har varit i snart sagt var mans och kvinnas dator i flera år. Om och om igen har det sagts "du är aldrig anonym på nätet". Ändå är det människor som tror att de är anonyma på nätet. Kära Anonymous i förra inlägget - eller ska jag kanske kalla dig vid förnamn - jag har tillräckligt med tjänster kopplade till mitt blogger-konto att jag kan hålla koll på allt som händer här.













Sorg minnen och trender

Jag läste en oerhört fin postning hos Christian om sorg saknad minnen och föräldrar. Det slog mig att jag också förlorade mina föräldrar - men de dog inte. De bara slutade att fungera som föräldrar. På nåt sätt. Morsan genom att sätta mig som pseudomake när jag var sju - både psykiskt men också fysiskt. Farsan genom att han försvann mer och mer in i ett nytt liv. Mina goda minnen handlar väldigt mycket om den tiden innan de skildes - efter det startade den långsamma döden på nåt sätt. Jag har nog inte tänkt på det men jag borde kanske försöka att vårda de minnena istället för de minnen av ont som så länge förgiftat mig.

Status är fortfarande en förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Idag hade vi ett event tillsammans med vår kund. Cay Bond, grand old lady i trendspaning, pratade i två timmar. Hennes presentation var jävligt snygg - sen är det ju Promostyls generella och bygger på deras trendböcker. Men man blir lite avis när man jämför med sina egna. Bra genomgång - fr a så log jag lite åt de ord hon tryckte på - samma ord som jag "sålt in" till den kunden att vi ska jobba med. Lunchade med "huvudpersonerna" vår kunds viktigaste köpare - ett gäng kvinnor som var... väldigt stockholmska. Vi pratade Stella, Debenham's och trender.

Eftermiddagen spenderades runt La Bossa Novas stora middagsbord hemma hos henne. Hon har ett hus fyllt av fantastisk konst och av glas och annat. Hennes pappa var konstsamlare uppe där vi båda kommer ifrån. Vi pratade BSC och framtid. Ett bra snack - det märks att de som nu finns på byrån vill framåt.

Imorgon åker vi på spa (eller rättare sagt - imorgon åker vi till svärföräldrarna och lämnar av barnen, jag installerar ipTV-box och på lördag åker vi på ett dygns spa). Det ska bli ok. Jag är inbokad på en halvkroppsmassage.

Men innan det är det en hel arbetsdag. Så nu är det dags för mig att sova.









Deep|edition # 20051117






Morbiditet

Expressen har excellerat i morbiditet:

Mamma och söner ströp och åt man

Sov brevid sin döda fru i fem månader













Zoloft hjälper mot tinnitus?

Jo tjena.
"I studien, som är en av de första i sitt slag, har 80 personer som har haft stor risk att drabbas av mycket svår tinnitus ingått. Varken patienterna eller läkaren har haft kunskap om vem som har fått placebo, sockerpiller, eller vem som har fått det antidepressiva medlet Zoloft."

Jag har inte märkt någon skillnad.
Vad kommer härnäst? "Tinnitus är bara psykologiskt".


Källa: Sveriges Radio - Ekot













Torsdag mitt i november

Morgon hemma. HS tog chansen och drog iväg ett par timmar på jobbet eftersom jag ska på ett event här i stan. Tillsammans med vår största kund har vi bjudit in deras viktigaste kund till en inspirationsdag om trender. Cay Bond kommer och pratar. Vi är typ trettio personer som ska frottera oss med henne. I eftermiddag ska vi jobba framtid med byrån.
Dags att duscha. Smörja in ansiktet med Lumene Skin Boost for men så man inte ser så jäkla trött ut. Ont i halsen börjar jag få också. Inte bra inför helgen.
Terrorprinsessan sitter och tittar på sin Barbie-film, för fyrtiofjortonde gången minst.
Dags att förvandla mig själv från sunkig hemmaklädd 35-åring till svartklädd planner. Here we go!









Deep|edition # 20051116






Dagen visar sin mörka sida

Tyvärr visar sig Dagen-journalisten Marie Skogward vara en lika sorgligt feg person som många andra inom svarta gänget. Hon förvägrar Alex att lägga ut hennes svar på varför hon missat att citera hans inlägg rätt.
Det är sorgligt att hon lyckas med att skrämma bloggägaren så. Fr a eftersom hennes nekande till stor del bygger på ett försök att gå runt yttrandefrihetslagstiftningen. Hon har ingen rätt att vägra publiceringar av mail som hon skickar från sin jobbadress - det är inte hennes privata domän. Att Alex sedan väljer att ta bort länkar och liknande visar tyvärr att många inte vet om att det i Sverige inte finns något lagrum där en sajtägare kan vägra att man länkar.
Det Alex får lov att lära sig är att man helt enkelt inte ska fråga så jävla mycket :)













En tunna

Jag är så extremt oinspirerad att blogga. Det är för många som läser - och samtidigt är det rätt kul. Men jag känner inte för att fläka ut mig längre.
Imorgon ska jag presentera en skiss över hur ett stort varumärkesjobb kan se ut, om kunden i slutänden väljer att gå med oss. Samtidigt som detta ska vi igång med två andra varumärkesstrategiprojekt - varav det ena har projektledaren tänkt att jag ska köra igenom på fem veckor. Tjena. För få timmar är också satta.
"Det var ju synd att kunden redan fått tidplanen."
"Det var ju synd att du inte kollade med mig innan du skickade den."

Det jobb jag suttit och fixat med under kvällen är lagt över ett halvår. En del varumärkesstrategiprojekt har legat på nära ett år. Fem veckor. Johejsan.
Terrorprinsessan hostar och hackar fortfarande. Morgondagen verkar bli lika arbetstids-zebrarandig som idag. Allt för att HS ska kunna jobba sina timmar.
Solstickan har äntligen tappat sin lösa tand, så nu har hans far lite lugn och ro. Jag vet att jag har haft svårt för skelett i allmänhet, och nu vet jag att jag har svårt för lösa tänder. Det känns i "empatimuskeln", som på mig sitter i svanskotan och neråt, när han ruckar på tanden.
Självklart kör vi hela konceptet med tandfé, guldtia och gömma tanden. Det sista har jag lite svårt att förstå - varför spara på barnens mjölktänder? Vad är vitsen egentligen?
Dags att gå och lägga mig. Det har jag försökt i en timme nu. Men nu somnar jag samtidigt som jag skriver - något som får teorin om "automatisk text" att få helt nya dimensioner.









Deep|edition # 20051114






Dagens diplom och stora rosbukett

går till Walentine Andersson som orkat hålla huvudet högt och ryggen rak genom de här veckorna av homohat och attacker på den lista han startade efter att svartrocken Kalin fått för sig att leka Gud.

Heja Walentine!













Svar på mail

Måste ge journalisten Marie Skogward en eloge för både snabbt och genomtänkt svar:

Hej Niclas,

Har försökt dubbelkolla din anklagelse för att jag skulle ha citerat fel, att jag skulle ha missat ett frågetecken. Men det verkar som om inlägget på Alex blogg försvunnit.
När jag citerar gör jag det, självklart, alltid noggrant och ordagrant och hade inte heller den gång, tänkt att något annat skulle ske. Det var inget medvetet fel från min sida.
Visst har jag läst bloggen och noga gick jag igenom det som stod där. Frågetecknet är alltså en miss från min sida.

Om det är så att min notis innehöll felaktigheter, får jag se till att en rättelse kommer in i tidningen. Och visst kan jag förstå, nu när du lyfter fram exempel, att jag kanske borde ha förtydligat vissa delar.

Utifrån polisanmälan och en intervju med Yngve Kalin har jag sedan skrivit ihop notisen. Bilderna på Kalins familj var något som Yngve Kalin personligen kände sig kränkt över, vilket jag också skrev.

Om jag gjort fel ber jag om ursäkt och försöker rätta till det.
God journalistik är det viktigaste och något som jag alltid strävar efter att upprätthålla.

Med vänliga hälsningar
Marie Skogward


Jag börjar därmed omvärdera mina tidigare negativa erfarenheter av kontakter med Dagen och journalister på denna tidning.













Mer om Alex vs Kalin

Via Alex hittar jag också den oerhört märkliga artikeln av Marie Skogward om "händelsen":

Yngve Kalin, initiativtagaren bakom prästdeklarationen, känner sig kränkt och ofredad av det som skrivits om honom på en webbsida på Internet.
I går polisanmälde han händelsen och begärde att hemsidan stängs.
På en så kallad bloggsida, en slags webbdagbok, på Internet kunde man i går se bilder på Yngve Kalin och hans familj. I samband med dessa kunde man också läsa mycket nedsättande och ifrågasättande kommentarer. Bland annat kallades Kalin ”en djävul i prästrock”. Bloggaren frågade sig också hur Kalin skulle ställa sig om något av barnen på bilden blev homosexuellt. ”…Vad gör du då? Kickar du ut ungen???”
Yngve Kalin känner sig kränkt och upprörd över att hans familj, barn och barnbarn utsätts för detta.
Och i går, strax efter lunch, valde han att polisanmäla händelsen.
Kalin understryker att detta inte hindrar honom från att stå upp för det han anser vara riktigt.
– Vi håller ut. Man får inte vika undan för att en sådan här sak inträffar, säger han till Dagen.


Jag har ett antal frågetecken runt artikeln. Dels verkar det här med ren faktakoll tas lätt på av Dagen. Vidare verkar inte journalisten inte ens tittat på Alex postning. Fr a så hänvisar Skogward till ett citat som inte är riktigt: hon har valt att inte ta med det frågetecken som finns i originalet. Följaktligen kändes det som om jag ville fråga henne om detta:

Det är intressant att du (och hela Dagen) anser att ett frågetecken inte är så noga när det gäller att citera. I din artikel om Alex Sevillas blogpostning skriver du att denne skulle skrivit "en djävul i prästrock" när det riktiga var "en djävul i prästrock?"
Språkligt sett är det en stor skillnad mellan de två olika citaten - det ena är mycket riktigt att se som ett uttalande som möjligen kan anses lätt kränkande (åtminstone mot en präst) medan det andra helt klart kan ses som en fråga - en fråga för betraktaren att fundera över. Att som du gjort - göra om en fråga till ett påstående är mot journalistisk etik. Har du läst Alex postning? Om inte har du därmed också brutit mot normal journalistisk god sed där det handlar om att kolla sina källor. Men det kanske inte är något som Dagen anser vara viktigt?

För övrigt ifrågasätter jag dina påståenden om att Kalin skulle begärt att hemsidan skulle stängas. Rent faktiskt innebär det att han begärt att webblogg.se skulle stängas och därmed skulle ett tusental bloggar försvinna. Eller var det Alex Sevillas blog som skulle stängas? Av vilken anledning då? Det enda Kalin rent faktiskt kan begära utifrån normal rättspraxis är att själva bilden tas bort. Möjligen den enskilda bloggpostningen.

Vidare är Alex Sevillas frågor knappast att anse som kränkande, varken rent objektivt och inte heller i den situation som Kalin själv satt sig i. Det vi tidigare sett när det gäller PUL och liknande är att personer som är kända från media får finna sig i hårdare tag och mindre skydd när det gäller såväl PUL som regler under tryckfriheten. Problemet med Yngve Kalin är att han anser att hans namn inte ska få nämnas i saker som är negativa medan han själv anser sig ha rätt att uttala i såväl tidningar, radio som TV och använda argument som tekniskt gränsar till förtal.

Så min fråga till dig är: är det viktigare för Dagen och dig att svartmåla Kalins meningsmotståndare än att uppehålla journalistisk etisk praxis?

mvh
Niclas


Faktiskt så förväntar jag mig inget svar. Fr a inget som kommer vara mer än "goddag yxskaft" eftersom Dagens journalister oftast visat sig anse att tro är viktigare än god journalistisk praxis.













Bredbandsbolaget och Blogsoft

Vilken beige dag. Bredbandsbolaget lyckades fimpa nån dns-koppling vilket gjorde att jag a) fick prata med två personer på deras tekniska support - och den första visste inte att det var någon fel alls. Vilket därmed gjort att jag under ett par timmar försökte starta om alltihop ett par gånger om. b) de enda sajter som fungerade är QS-communityn (vilket visar att Q lyckats skapa en oerhört solid plattform), telia.se och Acer.com... jävligt rafflande sajter att använda. c) jag har inte kommit åt min jobbmail vilket inneburit att jag nu suttit och författat tio olika svar på kort tid.

För övrigt har de fullkomligt ryggradslösa fåntrattarna på Blogsoft självklart fallit för trycket från "stackars Kalin". Läs hur "snyggt" abuseanmälningar sköts hos dem: AlexSevilla - Jag en hotare...... Suburbia och Media Culpa skriver om det hela - den senare sätter det hela i ett större sammanhang.

Hur många har verkligen satt sig in i Blogsofts regler? Och uppenbarligen anser sig Blogsoft stå över den svenska juridiken och därmed anse att saker som kan "tolkas som förtal" bör tas bort.

Och Roland "rekommenderar" mig också att städa bort sådant som kan tolkas som förtal.....såvitt jag vet så har jag inte på ngt sätt förtalat ngn.....jag bara skriver vad jag tycker om Yngves åsikter.......
AlexSevilla - Abuseanmälan


En sak är säker - det är helt klart förenat med viss fara att ligga hos Blogsoft.









Deep|edition # 20051113








sprödgräddad, täckt med mozzarella, tryffel, tunnskivad oxfilé, parmesanost och drivor av rucolasallad.


Jatack.

Källa:
EXPRESSEN.SE/Mat & dryck: Här är den godaste pizzan - i Norden













Mer konstigt

Dalarna har fått en ny stad - Tjärna...













Solna är flyttat

Åtminstone om man får tro min statistiktjänst:













Inlåst i banken

Det här är nästan för bra för att vara riktigt sant...

Flera polispatruller ryckte ut till SEB:s lokaler på Drottninggatan i Örebro natten till söndagen, sedan rörelselarmet inne i banken lösts ut.
Men det var ingen bankkupp på gång. En sömnig festprisse hade löst ut larmet, skriver Nerikes Allehanda på sin hemsida.
En person hade somnat och blivit kvar i lokalen efter lördagskvällens personalfest. När den övergivna sömntutan kvicknade till och började fundera på refrängen löste personen ut rörelselarmet.


Nu vet vi vad de gör på banken efter tre...

Källa:
EXPRESSEN.SE/Första sidan: Festprisse utlöste banklarm - polis ryckte ut













Tralala

Jag ogillar min kropp. Den vill mig illa. Yrseln har varit konstant idag. Känner mig sjuk och har höjd temperatur. Men som vanligt inga andra symptom på en vanlig sjukdom. Och i bakhuvudet "det var så här förra gången också".

Terrorprinsessan håller fyraårskalas imorgon. Ett gäng fyraåriga flickor ska röja runt i ett par timmar. Och sen är det måndag igen.

Det bästa med Jackie Chan-filmer är de bloopers som kommer i slutet. Annars är det rätt mediokert rent berättarmässigt. Men vad gör man när man fortfarande bara har bondkanalerna. Tittar på Holm och Ravelli i "På Spåret"? Nä.

Som vanligt på helgerna har jag inte sett till HS sedan hon la Terrorprinsessan vid halv åtta. Den enda gång som hon är vaken senare är för att glo på "Medicinmannen" på söndagskvällarna - och då går jag och lägger mig. Vi jobbar verkligen hårt på att inte umgås.

Idag har jag inte gjort någonting. Förutom att sovit bort ett par timmar av eftermiddagen, tittat på hockeyn med El Steffe och sånt. Värdelös är jag.

Dags att knyta ihop säcken. En lördag åt helvete igen. Tralala.









Deep|edition # 20051112






Jackie Chan-överdos på fyran.













Känns skönt

Det känns skönt när man går igenom listan av präster som skrivit på IKT-listan att inse att där finns majoriteten av mina gamla vänner både från stift och utbildning. Visserligen saknar jag många namn men de kanske helt enkelt har missat att listan finns...













Mer problem för kyrkan

Det är verkligen något fel med kyrkan i Kolsva.
Det är inte första gången präster i Kolsva gör konstiga saker. En har fått cancer och snabbt dött, en annan blev fullkomligt galen och inlåst, andra har fått lov att lämna tjänsten innan de tagit sig själva av daga. Och nu är det en präst som kommer att avkragas på grund av rykten från församlingsmedlemmar. Präst slogs med svartsjuk jägare - är en märklig soppa. Och det faktum att både kyrkoherde och dumkapitel verkar bestämt sig för att tro på en person som uppenbart har problem med sin impulskontroll visar tyvärr att även Västerås dumkapitel faller för någon sorts missriktad populism. Att ge en präst sparken på grund av äktenskapsbrott känns som om man fastnat i 1800-talet.









Deep|edition # 20051110






53rd state

Svensk media håller på att amerikaniseras. Ett bevis på det är att man anser att det här är en nyhet:

Antalet sexscener i amerikansk tv har fördubblats på sju år, visar en studie.
Studien visar att allt fler tv-program i USA innehåller scener som på något sätt anknyter till sex. 1998 fanns det 1 930 scener under 1 000 timmars tv-tittande. I dag finns det 3 783 scener, visar den amerikanska studien.
70 procent av alla tv-programmen hade något slags sexuellt innehåll, allt från att man refererar till sex till sexscener, skriver brittiska BBC.


Källa:
SvD: Mer sex i amerikansk tv













Artikel som inte blev

Min mobiltelefon ringde vid halv tvåtiden. Det var en journalist på den ena av våra många lokaltidningar. Hon ville prata om IKT-listan. Jag förstod inte riktigt hur hon lyckats att koppla samman mig med Borlänge men vi pratade lite och självklart sa jag vad jag tyckte. Diskussionen om homosexuellas rätt att välsignas i kyrkan har jag spenderat så många timmar med. Hon frågade om hot och såna saker och jag sa som det var: att det på båda sidor finns idioter som inte fattar att man kan säga saker om varandra men aldrig hota och fr a inte dra in kombattanternas familjer i det hela.

Hon skickade artikeln och dels var den rätt beige. Men framförallt kändes det helt fel att det stod "...är en av prästerna i Dalarna som skrivit på."
Är jag? Det kändes helt enkelt inte som jag. Inte att det handlade om mig. Jag känner mig inte som präst längre.

Jag skrev ett mail till journalisten och förklarade att jag inte kände att det var helt rätt att jag skulle stå som präst. Jag berättade väl inte den personliga reflektionen utan tryckte mer på att det inte är så bra för byrån att jag figurerar i en sån här fråga. Vi ska verka utan att synas för mycket.

Samtidigt kände jag mig som en jäkla förrädare.



Jag funderar också på att lägga ner deep|edition.













Dålig rubbe och TV4-seminarium

DN misslyckas (som vanligt) med sin rubriksättning:



Det är alltså fler folkgrupper i storstäderna. Och då är frågan - varför räknar man individerna?


Jag har varit på seminarium idag. Om Effektiva Mediaval, inbjudna av TV4. Intressant även om det för min del inte var några revolutionerande saker som presenterades. Orvesto är knappast något nytt för mig. En sådär affärslunch på Harrys även om gratis alltid är gott. Språkade en stund med föreläsaren Lars Antiinen som jobbar på TV4:s marknadsdel. Han kom fram och undrade var i branschen jag jobbade som hade sån koll på statistiken och blev inte förvånad när jag berättade att jag är planner :).

Dags att skriva ett besvär till PRV. De är inte kloka på det där stället sannerligen!













Kvinnor borde komma med manual. Helst med illustrativa bilder. Och en checklista...

Idag fyller Terrorprinsessan fyra år.
AD-Anna och La Bossa Nova åkte till NYC inatt.
Jag har löjligt mycket jobb som hänger över mig.
Och en massa saker som nu snurrar runt runt i mitt huvud.

"Fanfanfan... (osv)"









Deep|edition # 20051109






Bloggtips igen

Lysande! Göran tänker. Dock tror jag att den kommer att försvinna så fort sossarna får nys på den... Är det något GP:s pojkar lärt sig så är det att använda PUL... (tipstack till Glamourprinsessan)













Bloggtips

Spirre - En hyllning till en bortgiven katt. Jag gillar.













Det ringer på kyrkogården

På Irland är ett växande problem att det ringer i igenskottade gravar. Åtminstone om man förstår artikeln hos Dagens PS rätt:

”Mobilen börjar bli de ungas mest kära ägodel, något som nyligen har gett upphov till en moderniserad variant på en gammal begravningsritual”.


Folk lägger alltså ner mobiltelefoner i kistorna.

Jag kan fundera över vad man spelar in för svarsmeddelande: "Tyvärr kan Ian inte svara förrän linjerna ner till helvetet öppnats för trafik. Lämna gärna ett meddelande så lyssnas det av om ett par eoner."

Uppdatering: Jag frågade min företrädare, som numera bor på Irland, om det verkligen kunde vara sant. Hennes svar var något i stil med "Jag önskar att jag kunde säga att jag var förvånad."













Rödtjut för 13 lök

Inse hur många lådor schysst rödtjut man kan få för 13 495 kronor... Men Sören Nielsen, en tandläkare från Köpenhamn köpte endast en flaska i måndags. För samma summa. En Romanée-Conti.

Det är det jag alltid sagt - danskar och alkohol är det något konstigt med... :)


Källa:
Dagens PS













Till alla som tror att de kan läsa ut sanningen ur en bok:

"Det är en vacker värld Men den är platt jag svär Hör på mej Jorden är platt Jorden är platt Alla har fel" Thåström: "Alla har fel"













No rest for the wicker

Jag hade tänkt vara ledig imorgon. Men det visade sig att vi bokat in promo-fotografering av byrån. Plus att jag fått in ett jobb på att skriva pressreleaser till en kund och att även titta på hur de skulle kunna gå bredare med dylika. Och pitchen fortsätter... Men det är fan kul! Roligare än att vara teolog och dividera med fåntrattar inom mörkergänget.













Klippet



Vi svenskar ska alltid höras överallt!









Deep|edition # 20051108






Mer god teologi finns på http://lizaslilla.blogspot.com/













Ok.

En svensk it-legend har gått ur tiden. Björn Eriksen "ber" har dött. Sedan 1983 var .se-domänen hans "egen" och under många år skötte han den själv.

Läs Ulf Hedlunds text om ber på Bold













Tomten Kalin på TV

Heja Karin!

Ser Debatt och Kalin är en riktig tomte! Han försöker få det hela till att kyrkomötet ju bara handlar om Svenska kyrkan... ja och?

Han är så jävla korkad!

Karin är superb! Kalin fattar inte vad hon ens säger! *asgarvar åt tomten Kalin*
Check utan täckning. Jamen kära nån, din fåntratt Kalin!

Åh! Karin du dödade Kalins argument!!! Superbt att ställa honom inför faktumet att han säger emot sig själv och låta honom bli arg och ge sig på din debatt-teknik! Så underbart. Han är så jäkla totalt sönderplockad!

Karin rules! Han är så totalt borta! Snacka om att bli fullkomligt bortkollrad!

"Det är som det alltid har varit." är väl Karins bästa sammanfattning.

Dagens största hjälte är Karin Långström-Vinge!













Dumargument

De personer som exempelvis på Walentines lista förklarar att man bör gå ur kyrkan eftersom kyrkan vägrar deras kärlek är ungefär lika korkade som de präster som skrivit på Kallins lista. Det är ju faktiskt så att kyrkan vill välsigna homosexuella partnerskap - det är ju det beslutet som Kallin och de andra mörkermännen och tillika kvinnorna går emot: att kyrkan bestämt sig för att tillåta officiella välsignelseakter! Att börja med en anti-kyrklig kampanj i det här läget är så korkat att det renderar utvisning. Jag blir lika trött på såna personer vars intellektuella förmåga inte överstiger knäpp-prällarnas.



Som teolog då? Vilka är mina argument för att enbart lämna förakt till de sk ämbetsbröder och systrar som skrivit på Kalins lista?

1. De ord som förr översatts med "homosexualitet" i tidigare översättningar, och tyvärr i den första versionen versionen av Bibel 2000 har ingenting med den homosexualitet vi idag talar om. Ordet på grekiska handlar inte om kärlek eller ömsesidighet utan om män som köper sig unga pojkar för sexuella möten. Har jag fel? Well, min c-uppsats i bibelvetenskap handlade om detta - så den genomgång jag gjort av grekiskan som ligger till grund för översättningarna är solid.

2. De präster som uttalat sig menar att "de inte vill välsigna..." Det de gör är anmärkningsvärt. De välsignar inte - enligt luthersk teologi (och all annan) så är det Gud som välsignar. De präster som utifrån en hybris tror att det är deras personliga nojor som styr välsignelsen bör därmed avkragas.

3. En del präster menar självklart är det Guds välsignelse som ges - men att Gud inte vill välsigna homosexuella relationer. Då är de visserligen clean när det gäller eventuella hybristankar men de missar det faktum att:
a) Om Gud är den Gud de själva predikar lär Gud själv kunna bestämma om en välsignelse ska delas ut eller inte. Deras argument innebär att de också förminskar Gud till att vara i behov av deras "skydd". Det blir sannerligen en rätt menlös Gud som måste skyddas av ett gäng svartrockar.
b) I Bibeln står det mycket om välsignelse. Enligt luthersk teologi, en lära som dessa präster är vigda inom, är Jesus evangeliets kärna och stjärna. Vad säger då Jesus om välsignelsen: "Välsigna dem som förbannar er och be för dem som skymfar er." (Luk 6:28). Vad gjorde han? Jo, han förvägrade inte någon välsignelse:

En man var blind och Jesus gav honom synen tillbaka. Fariséerna ville självklart inte tro på det och försökte utreda hur det hela hade gått till. Det är en rätt skön historia. Den förut blinde mannen är skönt spetsig mot de som anser sig veta en massa saker:

För andra gången kallade de alltså till sig mannen som hade varit blind och sade till honom: ”Ge Gud äran. Vi vet att den här mannen är en syndare.”
Han svarade: ”Om han är en syndare vet jag inte. Men det vet jag, att jag som var blind nu kan se.”
De frågade honom: ”Vad gjorde han med dig? Hur öppnade han dina ögon?”
Han svarade: ”Det har jag redan sagt er, men ni ville inte lyssna. Varför vill ni höra det igen? Kanske ni också tänker bli hans lärjungar?”
Då snäste de av honom och sade: ”Du är hans lärjunge, men vi är Moses lärjungar.
Vi vet att Gud har talat till Mose, men varifrån den här mannen kommer, det vet vi inte.”
Han svarade: ”Ja, det är det märkliga, att ni inte vet varifrån han kommer, och ändå har han öppnat mina ögon. Vi vet att Gud inte lyssnar till syndare, men om någon fruktar Gud och gör hans vilja, då lyssnar han till honom.
Aldrig förr har man hört att någon har öppnat ögonen på en som var född blind.
Om den här mannen inte vore sänd av Gud hade han inte kunnat göra någonting.”
Då sade de till honom: ”Du föddes syndig alltigenom, och du skall undervisa oss!” Och de körde ut honom.
Joh. 9:24-34


Nån som känner igen Kalin och gänget i fariséerna?

3. Dessa präster är delar av Svenska kyrkan. Om man inte gillar den organisation man är anställd i bör man överväga att lämna den. Det är självklart skillnad när det gäller att vara medlem, deltagare - men om man ställt sig som ämbetsbärare inom en organisation är det lite mer att gilla läget. Själv gillade jag inte läget - jag är inte aktiv präst längre. Simpelt. Under alla dessa år har denna grupp inom kyrkan ställt sig mot såväl kvinnor som homosexuella, det är samma andas barn som de biblicister som tidigt av förra århundrandet inte ansåg att kvinnor skulle få rösträtt, att det aga är bra barnuppfostran och även bland dessa fanns personer som inte ville ge juridiska rättigheter till barn födda utanför äktenskapet. Det här beslutet är genomgånget under snart 30 år. Det är taget i kyrkans högsta beslutande organ och med full demokratisk kraft genomröstat. Dessa präster kan jämföras med om vissa svenska medborgare ansåg att de beslut och lagar som stiftas i den svenska riksdagen inte gäller dem eftersom de inte stämmer överens med deras "tro" eller värderingar. Det skulle straffas hårt. Det är djupgående obstruktion mot demokratiska beslut.

4. Lika ologiskt är dessa prästers åsikt att de har "hemortsrätt" i kyrkan - att kyrkan ska acceptera deras obstruktion. Ja, visst. Som medlemmar. Men inte nödvändigtvis som ämbetsbärare. De har inte insett att där ligger en oerhört stor skillnad. Om de inser den så lär vi ha mer än sexhundra präster som antingen får lov att gilla läget och hålla käften eller lämna sitt ämbete.


Så - skriv på listorna som ger stöd till det beslut som kyrkomötet äntligen vågade ta.













Fan fan fan det skulle vart du
Thåström: Fanfanfan













Skriv på.

Jag har skrivit på: IKT gå till IKT-uppropet.


Igår var jag på meeting hela kvällen så det blev ingen text. Det kommer.

Ni som inte är präster - glöm inte att skriva på hos Walentine.com » Upprop mot prästförtrycket.









Deep|edition # 20051106






Färdig

Färdig. 35 slides.
4,5 timme igår.
6 timmar idag.
Tillsammans med mina befintliga 51 övertidstimmar så blir det nästan sextifem timmar.
Färdig. Och jag har uppenbarligen inte lärt mig någonting av min förra krasch :/
Snart kommer PL-Annika för en genomgång av morgondagens pitch. Vid tio-tiden imorgon vill jag ha så många goda tankar som möjligt. Vi behöver det här jobbet. För vårt självförtroendes skull.





Ps. Ni glömmer väl inte att skriva på: Walentine.com » Upprop mot prästförtrycket













Fredagsfyra om datorer

Jag har som sagt haft lite bloggfritt. Så Fredagsfyran blir på söndagen.


Tema: Datorer

1. Vilket operativsystem är det på datorn du använder nu?

Windows XP SP2 och Flyakite (som gör så att GUI får samma utseende som MacOS X)

2. Föredrar du bärbara eller stationära datorer? Varför?

Bärbara. För att de går att flytta med sig *duh!*

3. Har du en egen dator? Hur kommer det sig?

Ja. För att få ha den ifred.

4. Hur ofta är du vid en dator?

15 timmar om dygnet. Minst. Och ska man vara kinkig och definiera dator som mikrochip så lär det väl vara mest hela tiden eftersom mobilen är en dator. Också.













Skriv på!

Skriv på för bövelen!

Walentine.com » Upprop mot prästförtrycket - Walentines Värld













Förakt

Kunde inte låta bli att kolla igenom Yngve Kalins lista för motståndare mot homovälsignelse och de här har skrivit på från Västerås stift:

Arne Rubin Hällefors församling Västerås
Leif W Östborg Västerfärnebo församling Västerås
Karl-Olof Berglund Västerås Lundby församling Västerås
Staffan Rönnegård Leksands församling Västerås
Leo Esko Johansson Falu Kristine församling Västerås
Tord Magnusson Skultuna församling Västerås
Torbjörn Larsson Kung Karls församling Västerås
Christina Svensson Stora Tuna församling Västerås

Det är väl tur att det inte är så många från mitt gamla stift. Men det är ändå sorgligt - Arne Rubin som ses som en så bra präst väljer att gå den mörka sidans ärenden.

Det mest sorgliga är den kompakta tystnaden från biskopshåll. Den enda som vågat öppna truten är Biskop Martin Jr i Linköping.

Personerna bakom listan menar att kyrkomötet lider av demokratiskt underskott. Det finns inga andra incitament för detta påstående än det faktum att besluten går dem emot. Samma personer klagar över att befrielsen från staten inte gett det som var tänkt: det innebär för dem en elitkyrka där endast de mest aktiva = de mest inriktade på en sekteristisk kyrka skulle få mest att säga till om.

Vissa menar att "vi måste samtala med dem". Noway, det går inte. Jag har under många år försökt men såväl kvinnoprästmotståndet som motståndet mot att respektera homosexuellas kärlek handlar om makt och inskränkthet. Det faktum att dessa personer inte kan acceptera demokratiskt fattade beslut innebär att de har avsagt sig rätten till att vara med i en öppen folkkyrka. De är för fan ämbetsmän! Om de inte kan acceptera kyrkan kan de göra samma sak som jag - låt bli att utöva ämbetet. Fullt ut. Allt annat är dravel.

Om ni går i kyrkan. Ta en koll på listan - gå inte till gudstjänster med personer som finns på den. Visa ert avstånd mot deras åsikter.

Från min sida är förakt det enda de får.









Deep|edition # 20051105






Udda

Om jag jämför statistiken mellan deep|edition och Researcher.se så är det fler personer med Mac som besöker d|e än Researcher...













Retrospektion III

Zoloftjunkie ©nws







Unwanted ©nws













Retrospektion II

Catcher in the rye (2002-03-07 00:10)

you said i will catch you when you fall
that´s what friends are for
it´s no way out red light stoned face
why do i feel like falling through thin air
get me that fucking guitar
i will bang the talking heads
full of air
full of all that words
that spinning like everything is nothing
i´m on top of your world
i´m demolition
i´m nothing to wrote home about
just something
something that vanishes
that won´t stake anything
memory loss
human: erase debase freesize
cut the rope
rip the ground
make a big fucking hole for me to fall in
put the dirt over me
forget me and live
i forgot
never trust
never be the one to be weak
i forgot
i´m sorry
locking the vault






Atomic ©nws








Fråga - svar (2002-06-17 14:10)

Jag frågade.
Jag fick svar.
Jag blev inte gladare för det.
Skruva av mitt huvud.
Formattera min själ.
Inget är att leva utan att existera för någons skull.
Nerver är bojor.
Slit upp min hals.
Jag vill skrika.













Retrospektion

rivningskula (2003-09-13 14:54)

säger upp mig som mig själv...

kan man köpa färg som gör en transparent?

när kroppen reagerar utan att jag vet varför
allt blir en enda stor blykula av skuld
som slår sönder mitt sköra bygge

jag orkar inte idag
inget mer än att bara ligga här
inte delta IRL
jag behöver kunna kontrollera så mycket som möjligt
bestämma för att hålla mig inom min kropps gränser

kulan slår
bultar på mina väggar
de går sönder en efter en
tunnelseende





Deus ex machina





andas tungt andas ytligt
paniken paniken (the horror the horror)
jag orkar inte
jag vill inte
allt jag gör blir åt helvete
kom och rädda mig
kom och ta mig härifrån
omslut mig med kärleksdoft
ta min sorg i ditt sköte





Leker kull med livet som insats (2003-08-09 23:21)

jag besvärjer er
demoner i min själ
jag besvärjer er med min egen död
ni vet inte när
var eller ens hur

hellre tomhetens famntag
än bunden av kättingarna ni lägger
över hela min kropp

jag besvärjer er
hotar er existens
jag kan göra slut på er
en hög kostnad men aldrig för hög

ni sveper in mig i era lögner
era slängkappor av svärta
kippar efter andan
när era smutsiga fingrar
trycker tillbaka mina tårar

jag besvärjer er
döden är vackrare
ni är dess motsats
existensen är tripolär

undflyr er aldrig
håller er stången med mina ord
utmanar er aldrig
mina meningar skyddar från giftet i era pilar

jag besvärjer er
vi leker kull
med livet som insats




Decayed ©nws






Demoner (2003-08-07 15:20)


Tro inte att du ska klara dig från oss
när du börjar känna dig lycklig
efter gårdagen där du känt hur gott det är att leva
vi tar dig
du har börjat att bli stark
men vi vet hur vi ska komma åt dig
nån gång måste du sova
då invaderar vi dina drömmar
tar över och skickar in den onda små tankarna
vi är dina demoner
det är vi som styr dig
du har ingen makt
vi är de allsmäktiga
i sömnen tar vi dig
vi kommer att ge dig de värsta mardrömmarna
du kommer att uppleva fasor du inte ens kan tänka
alla vanliga regler upphävs
du kommer att dö i dina drömmar
vi spelar på de allra mest dova strängar
en ödessymfoni - ett requiem för din död
du kommer förstå vad som är sanningen
att du är dömd till mörkret
din mur är alldeles för hög
ingen kan rasera den
och släppa dig fri
vi är dina demoner, de marodörer som lever
evigt evighet du är i vårt våld


du vill dö fort
glöm det
du kommer att få lida
pinas i åratal
innan din kropp till slut inte orkar med
våra attacker
du är för feg att göra slut på det
fegis fegis fegis
glöm bort att du kommer ur
du är innanför murarna som du byggde så tjocka
för att du trodde att det skulle skydda dig
istället kan du inte komma ut
undan från oss
vi finns härinne
när du går så går vi
när du stannar så står vi still
väntar på nästa chans
att göra ditt liv till ett helvete

men gnäll inte
andra har det värre än dig
ingen jävel bryr sig om din klagan
alla har nog med sitt
du försökte rädda världen
ge av dig själv till andra
tror du att någon annan är lika korkad?
bit ihop för nu kommer stormen




Biohazard ©nws






Silent words (2003-06-20 10:25)

i got silent words in my pocket
i can´t light them
cause my matchbox is wet and worn out
from the rain of tears
invisible to everyone but me
unrecognized to everyone but my soul
scar tissue black water demon’s seed




ner i svarta vatten (2003-05-03 16:11)

sänker mig ned i det svarta vattnen
återigen de omsluter mig
dränker mig i själens dödsskrik
nöd och lust är inte sant
lust och att stå ut är sannare
men sanning är inget annat än
vindens spel i lövverket
i ett hemligstämplat
dokument stod att jag
lider av jag är psykiskt
sjuk och oförmögen
jag är ett fall för nämnden
fall på knä inför människan

jag är döende själen
dör för varje andetag
jag vill sluta andas
intravenöst insprutat
om ändå hopp kunde ges
i droppform jag har
kämpat i hela mitt liv
skulden är evig det är bara
givarna som förändras oavbrutet
hon är på väg någon annan stans
jag blir kvar här
i dalen solen skyr
hon tar livet med sig jag
är ett skal utan väggar

broder Job du som aldrig sa ett
ont ord om den som prövade dig
det är inte något att sträva efter
omänniska att inte få vara vred
ta oskyldigt på sig skulden jag är
inte Kristus på ett modernt kors (α & ω)
korsfäst blev jag men inte till att
stå upp utan dö som människa

jag följer anubisk rygg följer
nedåt djupt under allt som varit
är och ska komma en gång
under jorden under ytan är allt
stilla som kvällssolen över jöl
rytmen av nåjdens spel rör mig
inte mer som en fjärils lätta slag

jag sänker mig ned i de svarta vattnen
ner under ytan
ner under allt



Tagged life ©nws & v.s







+Poetry2+ (2001-09-10 00:53)


This is where it all ends
frustration, bitterness
and running round the bush
where love turns to poison
and the words of tenderness
becomes strategic weapons

This is where it all ends
an evolution of the dark,
hatred and disrespect
where passion is suffocated by ordinary day
and lust becomes something
that’s seems like disgust
so where are the plan for catastrophe,
the strategy for rescuing?

I don’t care.
I give up,
give in
and turn away.

it’s better to be lonely in loneliness
than lonely in togetherness.

This is how it feels when love turns to dust.
This is how it feels when it all ends.




7oktober2001-Love Like Blood (2001-10-08 14:14)


En dag är mycket. Stor kärlek mycket hat. Inte nödvändigtvis alltid men ändå. Bush bombar. Min son älskar mig. Oskyldiga kommer att dö. Herny Rollins är arg. Love Will Tear Us Apart är vacker som krossat glas. Min fru älskar mig. Lunar är segt och Silverplanet är segt. Jag börjar bli sjuk. Vi boar. I världen sprängs tillvaron sönder. Av kryssningsmissilernas vita smäckra kroppar. Flaggan vajar. Ingen orkar längre. Nästintill bry sig. Kriget är vunnet. Robinson har börjat. Jonas Gardell är en profet. Jag ska leta stenar vid älvstranden. Stenar lever. Lever gör de. Morpheus rules. Jag ska jobba imorgon. Och dagen efter. Jobbet äter mig som en cancer. Min son är stor. Världen ser ut att gå sönder. Om fem veckor kommer #2. Jag vill ha en fet elgitarr och en mikrofon. Alla är involverade. Ingen har sett det verkliga. Allt är bara på TV. Kriget är lika verkligt som Farmen. Farmen är lika verkligt som Kriget. Djuren ska skyddas. Vädret är fortfarande snyggt. Jag vill förälskas. ”I remain burned beyond recognition”. Det Mördande Skämtet är mitt. 80-talet är tillbaka. The Eighties. Love Like Blood. New York blir aldrig vad det varit. Sorgen är stor. Sorgen är lika verklig som Baren. Baren är lika verklig som sorgen efter de döda. Men Baren har Billy Butt och Dag Finn. Åttiotalspastisch. Jag vill vara som någon annan. Jag vill ha Toni Hallidays händer på min nacke. Jag vill ha kropp. Jag vill ha hennes händer på min kropp. Jag vill vara ung. Jag vill vara yngre. Jag vill inte äga ännu en byrå. Jag vill ha fred. Jag vill ha kärlek. I en bok av glas. I en glasbok som läses genomskinligt. ”War, what is it good for - absolutely nothing”. Holly Johnson är försvunnen. Litet namn stor sjukdom. Kultur är allt som inte är något annat. Tungt tyngre Martina Axen. Slå hårdare. Slå mig död. Kör mig död. Gör mig röd. Så att jag kan uppstå. Nemesis. 20th Century Boy. Mediakåt och van vid fotoblixtarnas skräckslagna blinkanden. Blinkanden av blixtar. Mynningsflammor i mediakriget. Smarta bomber med kiselhjärna. Bomba min själ med kärlek. Assassination of the heart. Get real get unreal get yourselves into the G-spot. Orgasmiska mutationer. Är du blond. Är du en bimbo. Har du en hjärna. Varför det. Än sen då. Livet blir inte lättare för att man tar det seriöst. Jag vill vara arg igen. Jag vill brinna igen. Brinna med den där elden som förtärde mig. Som gav livet smak av rök. Livet som ett inferno. Livet. Som en drive-by-shooting på mammas gata. Blinkar du så klarar du dig. Blinka inte.




Scream ©nws






.::Wolfpack::. (2001-10-30 23:04)

Han reser sig från sin viloplats. Hans tunga huvud som vilat på hans tassar. Lejonman. Han anfaller. Med vinande tänder, hela sin styrka, pistolen spelar i hans hand, de faller som korthus, han sliter sönder deras halsar med de stålblanka klorna. Krutröken sticker i hans näsa och han ger sig på dem igen.

Han smakar blodet. Hämnden flödar genom hans ådror. De gjorde honom detta, de gjorde henne detta. Han pulvriserar dem med sin tyngd. De blir inget kvar, de blir inget mer. Rovdjuret har talat. Rovdjuret har gett dem sina märken. Rovdjuret har dödat. Rovdjuret har talat.

När allt mostånd är över. När den sista av den andra flocken ligger i dödsryckningar. Han reser sig från sin hukande position. Reser sig mot den bländande månen. Och utstöter skriet. Segerskriket. Skriket av frustrationens brand. Ett läte av ångestens indränkta gummitårar.

Han lämnar allt där. Går vidare. Ser sig inte om. Lunkar iväg för att lägga sig ner.

Vänta.




21november2001-knocked down (2001-11-21 00:18)


Så kom man till vägs ände. Sjukskriven på grund av utmattningssymptom. Rätt skum känsla. Jag har aldrig varit sjukskriven. Jag vet inte ens hur man gör när man är det. Så kvällen har gått åt till att ställa in, skjuta fram och fixa vikarier, B-planer och sätta in autosvar, telesvar och svaromål för att se till att alla får reda på det och inte förväntar sig att jag hela tiden kan jobba.