Deep|edition # 20060131






Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten

Aftonbladet kör en Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten efter SVT:s försök att förnya dokusåpegenren med "Toppkandidaterna". Det enda roliga i det här är jurysammanträdena. Dominika P och Sturmark tjoar i kapp medan Lotta Gröning tar en mer norrländsk om än högljudd pose. Hanna Zetterberg har sin kunskap om debatt väl prövad i Vänsterpartiet medan Gringos chefredaktör Zanyar Adami var mest chockad och försökte få ordning på sina egna tankar mitt i denna orkan av välverserade tyckarproffs.

Deltagarna? Bleka. Och förutsägbart "extrema". Typifiering istället för möjliga nya "toppkandidater". En ultrablå slipsgosse, en autonom, en invandrare, en snygg ung tjej, en extrem person inom fetischfacket, och en väldigt vanlig Svensson. Och sossen åker ut på grund av att han är för duktig.

En halvtimme är lite kort, men det var onekligen ett smart drag att driva med alla som förklarat att det är "förfärligt att göra politik till såpa".













Killen med koll

Klockren PR-insikt. Eller? SSU:s pressekreterare Peter Skeppström om varför han tipsade tidningarna när hans chef Anna Sjölin blev tagen av polisen:

- Jag förstod att det förr eller senare skulle komma ut. I stället för att vänta var det lika bra att direkt informera vad som hänt. Det har hela tiden varit vår ambition att det här ska genomsyras av öppenhet.


Öppenheten ja. Hur är det nu med hemsidan?



Inte ett ljud. So much for transparens.

Och självklart - han vidhåller att Anna Sjölin var nykter:

- Jag bedömer inte henne som berusad. Däremot var hon skakad och upprörd över det som hade hänt. Två personer satt på henne och en tredje slog henne med batong. Hon blev utsatt för kraftigt övervåld.


Ja, kära nån.



Källa: Resumé













Tänk om allt är PR!

Jag fick en uppenbarelse!

Tänk om hela Sjödin-affären är stagead? Ett PR-jobb DeLuxe? Målet är att just få Anna Sjödin att framstå som ett offer, och en folkhemshjältinna som vågar ta fajten med det kapitalistiska etablissemanget i form av Stureplans sunkigaste hak. Skulle kunna funka. Får hyra in någon liten vakt som inte kan göra så stor skada. Se till att pressekreteraren har en laddad mobiltelefon och sen se till att resten av gänget håller käften.


Ja kära nån. I min bransch vore det inte helt omöjligt...













Sjödinaffären bloggandets verkliga genomslag

Varför är så många bloggare intresserade av Anna Sjödin och hennes numera legendariska barfajt? En del bloggare anser att det är fånigt att ta upp det hela.

Antagligen för att det handlar om personer och händelser som de flesta bloggare kan identifiera sig med. De flesta av oss har antingen (eller både och) varit fulla och dumma på krogen, och kanske fått en smäll av en vakt när man vägrat att hörsamma dem. Eller träffat vakter som varit idioter. Eller jobbat i krogmiljö, i närheten eller som vakt eller what so ever och varit med om kvinnor och män där vettet går ut där spriten går in.
Och nu är det en ordförande för det största politiska ungdomsförbundet som det hela handlar om. Ord står mot ord, och blogosfären delas upp i rött och blått, kvinnor och män (inte helt fullt ut nej), politiskt korrekta och politiska vildar (som jag).

Jag tror att Sjödinaffären blir bloggandets verkliga genomslag i Sverige. Varför? Jo, det intressanta debatterandet sker på bloggarna. Genom knuff.se kan man läsa alla som kommenterar skeendet, och mainstreammedia halkar liksom efter. Citizen journalism är inte nödvändigt "finare" än traditionell mediajournalistik - men den är här för att stanna. Hittills har bloggandet mest setts som något övergående, lite småfånigt och medias småpåvar har mest visat ett nedlåtande överseende med "flugan".













Dark copy metal

Fungerar ganska bra att lyssna på Arch Enemy, Evil Machine, In Flames, Dark Tranquility mfl samtidigt som man skriver annonscopy för skönhetsmedel...
Fast det är lite konstigt, det är det...













Ikväll

Kvällen kom också den. Bilen är återbördad i mina händer efter en sejour hos Ford. Det verkar som de till slut faktiskt fått fast avgassystemet. Åkte och tankade, kö till Jet långt ut på vägen. Sen hem, snabb middag och kaffe. Jag och Solstickan åkte ut till Coop för att köpa ett stycke elementluftarnyckel och en hockeyklubba. Det är så häftigt att ha en sexårig son, som i Renaulten kan sitta i framsätet. Han är rolig - och pratar konstant. I rondellerna låtsas han att det går jättefort och liksom blir "klistrad" mot fönstret.
På Coop drog vi en vända genom Power - kollade datorspel och gamepads, jag hittade en Logitechmus jag är sugen på. Men vi höll på oss. Inne på själva Coop hittade jag istället fyra böcker till det facila priset 100 spänn för alla. En Klas Östergren ("Tre berättelser"), en biografi över Andy Warhol, "Shutterbabe" - nån sorts dokumentär om en kvinnlig krigsfotograf och den bok som gjorde att jag började att rota runt - Bard och Söderqvists fortsättning på "Nätokraterna" - "Det globala imperiet".
Efter mycket om och men hittade vi också elementluftarnyckel. 89 spänn. För en grej som inte direkt är daglig användning. Och en Reebok-hockeyklubba. Solstickan var nöjd, och jag med. Han är inte som andra. HS kom ner och berättade att han sagt, nästan lite skamset: "Mamma,jag får så mycket av er." Kära nån! Är det någon som inte är speciellt bortskämd så är det han... Det är en fin ung man vi har fått. Ett stort hjärta. Jag är stolt över honom. Precis som jag är över Terrorprinsessan, även om hon har mer ego-boosting...
Sen då? TV såklart. Det är ju måndag. Dock fick jag lägga mig när det gällde "CSI" - då ville HS kolla en timme "Guldbaggegala" - och ursäkta men vad var det där sista jönsandet för något? En liveintervju? Men en utfrågare som använt mer tid till att se ut som en Hollywood-star på speed än att göra research? Och det fixar de en försening av "Vita Huset" för? Innan det såg jag självklart "Commander in chief". Både HS och jag konstaterade att den snyggaste kvinnan i serien är talmannens bitchiga side-kick. Och så "Vita Huset". Det var tungt minst sagt...









Deep|edition # 20060130






Det här är konstigt

Hela grejen runt att muslimer både i Sverige och andra länder, liksom diverse militanta terrorgrupper börjar att hota danskar, norrmän och av någon konstig anledning också svenskar på grund av att den danska tidningen Jyllandsposten publicerade ett antal skämtteckningar av profeten Mohammed.

Hur ska man förstå det här?
Antagligen utifrån att det är oerhört skilda kulturer vi pratar om. Danmark och andra europeiska länder är sekulariserade, yttrandefrihetstroende och individualistiska. Många muslimska länder är det inte. Att de nordiska regeringarna (jodå - Sverige liksom blir guilty by association - de har missat att vi egentligen är Schweiz...) blir hotade, nordbor får lov att gömma sig i muslimska länder i rädsla för repressalier och vi får se bilder på brinnande flaggor visar att man ofta är van att personer med den politiska makten också har kontroll över media. Islam är också en ung religion, jämförelsevis. Vilket innebär att den fortfarande är i utveckling längs med de stora linjerna.

Själv har jag länge varit pro-palestinier men de senaste händelserna, med de hot mot tryckfrihet som uttalats gör mig fundersam. Å andra sidan är det sorgligt att diverse politiker verkar vara beredda att sälja ut pressfriheten på grund av exportintäkter som går ned.













Dagens låtar:

Ricky's Hand Fad Gadget
Only Nine Inch Nails
Destroy Everything You Touch Ladytron


The Fall of the Dark Lord Avathar
Crawl Through Knives In Flames
Der erste Tag Lacrimosa
Burning Heretic Apoptygma Berzerk













Mer Sjödin

Sjödinaffären fortsätter.

Det intressanta är hur två annars mediatränade politiker kan vara så korkade att de förklarar att alla andra ljuger. Nu måste de motbevisa de uppgifter som kommer från polisen om våldsamt motstånd...

Nä, det hela börjar bli fånigt. Och ännu fånigare tycker jag diverse debattörers försvar för Sjödins handlande.

Faktum är:
a) en ordningsvakt har rätt att avvisa personer som bryter mot ordningen
b) en ordningsvakt har rätt att använda det våld som de anser nöden kräver

Detta verkar många debattörer strunta i. Övervåld innebär i det här fallet i princip att vakterna skulle ha överfallit fröken Sjödin och piskat på henne utan att hon skulle gjort någonting.

Sorry. Men jag tror inte på det. Jag har jobbat med tillräckligt många vakter under långa våldsamma nätter* för att veta att de är mer rädda för att faktiskt göra för mycket än att de skulle få för sig att puckla på en person som inte gjort något.

För övrigt anser jag fortsatt att det är en jäkla skillnad på att ha ett jobb, och att vara förtroendevald.





*Nu kanske någon "vän av ordning" vill påskina att det är skillnad på Stureplan mot "Dödens triangel" i Borlänge. Tillåt mig le en smula. Under min tid som nattvandrare blev två personer skjutna på Sveatorget, varav en så illa att han dog. En person blev skjuten execution-style inne på en krog men överlevde. Jag har fått slänga mig undan från totalt galna amfetamin- och dopingpåverkade personer osv osv osv. Och mitt i allt det här - vakter som ska försöka sköta sina jobb. Med vetskapen om att Dalarnas två polispatruller är i Sälen...













Nya sökningar

som hittat hit:
feng shui tinnitus
bäst är helt klart:
Eniro - borlänge sopstation













Adjö Anna

Hur man avslutar en politisk karriär:



SSU:s ordförande Anna Sjödin blir anhållen och får sova ruset av sig i fyllecell efter att ha slagits med ordningsvakter och uppenbarligen kallat en av dem svartskalle. Inte bra för en ordförande i ett vänsterinriktat förbund med antirasism på programmet...

Adjö. Och tack för fisken.

Uppdatering: Tyvärr måste jag säga, så verkar sossarna väldigt måna om sina egna. Det är väl iofs bra men det har varit för många som fått fortsätta trots uppenbar brist på såväl kompetens, hyfs och intelligens. Bosse sitter kvar, trots ifrågasatta affärer under sin tid som kassör i en idrottsförening, trots diverse märkliga uttalanden om poliser när han glömt stänga av telefonen etc. Freivalds och UD-tjänstemännen, liksom Lars Danielssons märkliga försök att förmildra in inkompetens i samband med tsunamikatastrofen är ytterligare saker som fått vara. Nu råkar SSU-ordföranden i råkurr på ett hak vid Svampen. Och lägger all skuld på vakterna. Hon kanske borde inse att det hela blir löjeväckande:
- en krog har rätt att neka överförfriskade personer att köpa mer sprit. Annars kan krogen förlora sina tillstånd. Kallas "överservering". Uppenbarligen ansåg sig Sjödin stå ovanför sådana saker.
- oavsett vad hon blir kallad av vakterna så borde hon inse att en hel jävla pudelkennel borde vara vid handen i samband med att det kommer fram att hon använt ordet "svartskalle".
- några kommentatorer anser att hon gått ut som "privatperson". De menar alltså att en person som är vald till ett förtroendeuppdrag väljs till posten utifrån dess "förtroendeuppdragspersonlighet" - inte utifrån den person hon eller han de facto är? Sjödin är alltid SSU-ordförande. Det är inget jobb - det är ett uppdrag.
- trots sin mediaträning har hon inte insett att det här är rena katastrofen.

Löjets skimmer får också Ung Vänsters ordförandes pressmeddelande (via Henriks blog) där hon helt tar ställning för sin kollega tillika kombattant och enbart går på Sjödins linje - att hon är ett offer för a) omvänd rasism b) könsförtryck c) ett oerhört luddigt klasskampsförtryck.

Kära nån. För att läsa kommentarer tipsar jag om Anna Sjödin | Svenska bloggar | knuff.se.













Närmare

Det är närmare nu. Snart flyttar jag till en egen domän även med den här bloggen.

På tal om att flytta så flyttade några av våra kompisar isär idag. Snackade med S och frågade hur det kändes, och han tyckte ändå att det var ok. De ska bo isär och känna efter hur de vill fortsätta. Och jag insåg att jag är glad att jag inte är i den situationen längre.

Dagens aktiviteter har varit skridskoåkning. Hela familjen ute på banan redan innan lunch. Och efter lunch stack jag och Solstickan ner till Kupolen för att fixa: a) nya skruvar till hans visir b) hockeyklubba c) täckväst.
Hockeyklubbor är för fan tokdyra! Mellan 400 och 600 skulle de ha. Glöm det. Nya skruvar fick vi, helt gratis, från Stadium. Tackar man för. Och en täckväst hittade vi, plus en cool mössa. Solstickan var nöjd. Han börjar bli en riktig stylare.

Vi hämtade upp Solstickans kompis på vägen och sedan lekte de. Jag skrev det jag fått till uppdrag att skriva för Resumé.

Terminator 3 och lite annat. En trist dag eller bara vanlig.









Deep|edition # 20060129






Dagens självinsikt:













Amadeus

Vi såg "Amadeus - Directors Cut" - för en gång skull en dc som inte blivit sämre (jag klarar inte av att man förstört Apocalypse så mycket genom Redux-versionen). Återigen fascinerar riktigt bra film. Jag har väl sett den tre - fyra gånger. Den här gången kände jag igen mig, kunde identifiera mig på helt andra sätt.

Mozart - brinner för sin kunskap. Jag känner igen det. Så nära galenskap, så nära självförbränning. Så lätt att ta till absinten.

Salieri - önskan att få inspirationen. Hatet mot den Gud som lovade så mycket och höll så lite.

Och jag känner igen HS aldrig sinande tro, hopp och önskan om ett vettigt liv. Som Stanzi. Och jag såg mig själv i kärleken till barnet.

Och jag insåg att jag aldrig kommer ifrån det. Expressiv klassisk musik, Mozarts musik, jag har det i mig. Dirigering, känslan. Trots att jag inte lyssnar på den så finns det där. Jag känner igen att skriva musik per automatik, jag är uppvuxen med en far som kunde sitta och arrangera vid TV:n. Jag har suttit bredvid honom så många gånger på pulpen.

Om jag ställdes framför en orkester skulle jag inte göra så illa ifrån mig. Det är märkligt. Sannerligen.

Det är en bra film. Och jag är äldre. Förhoppningsvis har jag lärt mig någonting.









Deep|edition # 20060128






Taggad #1

Åsa taggar mig att svara på lite frågor:

Four jobs I’ve had in my life

Församlingsassistent (16 år - jag fick inte skriva på legala papper)
Skötare på låst akutpsykavdelning
Präst
Planner/copywriter

Four movies I can watch over and over

Apocalypse Now
Pulp Fiction
2001
Breakfast Club

Four places I have lived

Hoting
Köping
(Västerås)
Uppsala
(Hedemora)
Borlänge

Four TV shows I love to watch

Vita huset
Commander in chief
Rapport
Nyheterna

Four places I have been on vacation outside Sweden

New York (vacation nåja...)
Paris
Oslo
Ekenäs

Four websites I visit daily

Gmail
Bloglines
Researcher (admin)
Blogger

Four of my favorite foods

Hemmagjord pizza
Sushi
Det HS lagar
Det svärmor lagar

Four places I would rather be right now

I sängen med naken fru
...
...
...

Four bloggers I am tagging
Presidenten som också fixat till det.
A. von Achtersnurra aka Carpman - svarat (fast kallar mig "farbror" - jag är ju Dalatrollet! :))
ThingsSheSaid aka Bianca har också svarat.
Schmut har svarat.













Taggad #2

Det är nästan lite pinsamt efter min lilla postning om memes och taggningar. Men jag har i varje fall blivit utmanad av både Batbut och Nefertiti (aka Carpe Diadem).

Du anmodas härmed göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. De ska även bifoga de här korta reglerna i sina inlägg. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.


Det är en intressant utmaning. Vissa ovanor är ju faktiskt oerhört självvalda - egentligen och andra, som är mer "egenheter" (tics?) är man kanske inte medveten om. Men jag ska försöka:


1. Jag lider av "restless legs", vilket innebär att alla omkring mig blir irriterade på mina hoppande ben. Det svåra med det hela är att jag inte kan styra det, medan de flesta verkar tro det.

2. Jag gillar att ge komplimanger. Däremot är jag lika kass som alla andra att ta emot såna.

3. Jag är arbetsnarkoman. Fast fan vet om det är konstigt...

4. Solstickan anser att jag har ovanan att svära mycket. Vilket numera innebär att en stor del av mina pengar går till böter och rakt ner i "svärlådan".

5. Jag är fullständigt renons på att hitta - jag har minus i lokalsinne.



Och jag taggar följande:
Heidi på Mitt liv och jag (har svarat - klicka på länken)
Petra aka guldängeln har svarat. Men fegar ur i fortsatt taggning :)
Trettinånting
prästflickan har gjort det och verkligen erkänt sig lite ... udda...
i'll grow back like a starfish - också antagit utmaningen.













Förflugna ord

I samband med en diskussion efter min postning Spjuvrar (postningen handlar om Blogrunkers och diskursen handlade en del om att vissa bloggare väljer att fortsätta att marknadsföra Blogrankers trots deras märkliga beteenden med hot om polisanmälan etc.) har jag funderat över bloggande en del. Också då det snurrar runt en del utmaningar och taggningslistor i blogosfären.

Fr a är det intressant att det tidigare aldrig skulle hända att man antingen lät bli eller skrev "den som vill svara" om det hela handlade om att faktiskt tagga fem stycken. Men numera är det åtminstone hälften som väljer det, i mitt tycke, lite slöa sättet. Visst - många blir taggade snabbt. Men det är väl inte svårare än att faktiskt gå in hos den som man vill tagga och se om h*n redan svarat? Om det visar sig att alla man tänkt sig svarat - varför inte knyta nya kontakter genom att plocka några andra, för en själv tidigare okända, bloggare och tagga dem? Det är ju bara att kolla Bloggportalen, knuff eller nyligen. Det roliga med uttalade taggningar, och att man som "taggare" sedan också länkar till respektive postning, är att man kan följa utmaningen runt på webben.




Idag är jag och Solstickan kranka. Halsont och snuviga. Jag sitter fortfarande (kvart över tolv) i pyjamasbyxor och en piké från USPA. Snacka om crossover-dressing. HS och Terrorprinsessan är på stan med HS bästa väninna. Idag skulle vi egentligen varit i Romme och åkt skidor med kompisar - nyårsbrudparet - och sedan skulle de bott över. Men det kändes lite väl mycket för två sjuklingar.
Det rör sig på jobbet. Och i fredags visade det sig att Heimer & Companys namn kommer att vara i Resumé även den tredje veckan i följd - jag ska skriva "Kanon och Kalkon". Vi fick in ännu ett case i det nummer som kom i torsdags så... det känns rätt bra även om det den här gången smugit sig in ett antal felaktigheter.




Följetongen "biljävel-Renault-helvete" fortsätter. Igår ringde jag försäljaren och påpekade att det faktiskt var något rejält fel på avgassystemet eftersom det verkar lossna hela tiden. Han lovade att se till att det blev fixat under måndagen och att jag skulle få låna en bil tills Renaulten var klar. Bra jobbat Bil-Focus - det är sån här kundvård jag kan prata mig blå om i samband med varumärkesstrategier (och nu besparade jag er från en lång harang om teorier och sifferexercis runt vad ett företag förlorar i varumärkesvärde om man inte sköter sina kundkontakter).




HS har köpt nya underkläder och hon var oerhört sexig. Men det är mycket "se men inte röra". Synd. Det är sannerligen ett problem - hon är typ den mest kvällströtta människa som finns, och jag har svårt att vakna till och "göra rätt för mig" på morgnarna. Och på morgnar är barnen vakna + att de i princip varje natt sover inne i dubbelsängen. Och visst är det så att det är "småbarnstid" osv. men jag kan fundera om verkligen en gång i månaden (i bästa fall) inte är i minsta laget...




Fick ett udda spam till min admin-adress på Researcher:
his cough listen
active run think
somewhere watch see
The spell make
was play break
false shut want
you rain worry
our give try
My try do
right travel study
place ask read

Nästan som poesi. Från något kinesisk-klingande namn.









Deep|edition # 20060127






Det är fredag

Det är fredag i reklambranschen: Resume - Artikelkommentarer.

De har lyckats med en rubbe idag också:



Dagens låt: Cocorosie - Jesus loves me













EvaEmma dissar bloggar

EvaEmma Andersson skriver en krönika om bloggar - Bloggar - forum för vuxenmobbare. Utan att blinka förklarar hon bloggandet som ett allmänt vederstyggligt sätt - att alla är otrevliga, mobbar varandra och samtidigt att det är konstigt att folk väljer att skriva om sina innerst tankar på bloggar... och hon dissar alla som skriver om sina eventuella företräden (men själv påpekar hon att hon minsann har 124 i IQ) - don't ask about the logic...

Det intressanta kommer dock sist. Det visar sig att EvaEmmas dom över bloggande i gemen beror på Viggo Cavling, Resumés chefredaktör som i sin "blogg" gjort narr av EvaEmma. Sålunda väljer hon att anse att ett helt format, tusentals människors skriverier, är mobbande på grund av en mediablogg och till på köpet en mediablogg av en person som få ens orkar ta på allvar. Förutom EvaEmma då.

Det är sorgligt men hon visar att media inte orkar titta utanför sin egen lilla krets. Hon borde lära sig research - det verkar vara något som fattas många journalister idag.













Headache and carbash

Huvudvärkens motsvarighet till Schumacher vaknade jag med. I Solstickans säng eftersom både HS och Terrorprinsessan skällt på mina snarkningar. Stapplade upp och funderade hur bright det vore att faktiskt köra bil till jobbet...

Men jag slapp det. När jag försökte rädda min imploderande skalle från att bli ett svart hål sa HS att Solstickan har feber. Det var ganska enkelt för mig att säga att jag tar halva dagen VAB. Solstickan fick också den första Bionicle-filmen, så vi spenderade morgonen med att kolla på den. Nu har han alla tre filmerna och nu sitter han och spelar Bionicle-dataspel.

Renaulten kommer att bli min död. Nu är avgassystemet löst igen. Den låter ibland som en sunkig raggar-Volvo och ibland som en tändkulemotor med astma. Jag orkar inte bråka men det blir ju (som vanligt) jag som får ta tag i just bråkandet på företag. Jag vet inte riktigt vem jag ska bråka på: bilhandlaren som gett mig tre månaders garanti eller verkstaden som sa att de satt fast det.

Att jag hade ont i hårbotten berodde på RT-mötet så klart.













Skofynd

Bilder på mina skofynd [edit: jag hade satt fel bilder till fel bildtext]:



De är så snygga!





Underbart sköna. Gick ner på stan i dem första gången jag hade dem på mig och det kändes som om jag använt dem hur länge som helst. 99,50...













Marit bloggar på papper

Måste bara tipsa om en blog. Fast i pappersform.
Marit Bergman har börjat att skriva i Dalarnas Tidningar och det är sannerligen blogglikt. Och bra.









Deep|edition # 20060126






VIKTIGT!

Läs Foxy's postning om idealism och verkligheten.









Deep|edition # 20060125






Shopping och död bil

Efter jobbet åkte jag till Kupolen för att få ett nytt batteri i klockan. Jag har inte använt klocka sedan 2001 så den hade stannat. Ungefär som nån filmstjärna: "Ingen kollar på mig ändå..."

Tog en tur genom köpcentrumet. Kollade lite kläder och hamnade till slut på skopunkten. Eftersom mina vinterdojjors sula dött behöver jag något nytt - och något annat än mina boots som är livsfarliga när det är halt. Hittade ett par - halva reapriset. Gick iväg till den Vagabond Outlet de har och hittade ett par oerhört läckra lite retro-aktiga kängor. Halva reapriset.

Så jag gick därifrån med två par skor. För 299 kronor. För båda paren. Tillsammans.



När jag satte mig i Renaulten höll jag dock på att få hjärnblödning. Den startade inte. DEN JÄVLA BILEN STARTADE INTE! Efter tio minuters prövande började jag ringa hem - en natt på Kupolens parkering var inte vad jag önskar mig. Och den jävla biljäveln kunde gott få stå där ensam och skämmas... Men ingen svarade. Varken på hemtelefon eller på HS' mobil. Efter att ha ringt om och om igen tänkte jag att det var bara att sitta och försöka starta bilen. Och då går den igång...













Imperalismen frodas i pingisklubben

Dagens mest korkade pucko måste helt enkelt vara Inge Augustsson och hans fullkomligt oförståeliga jiddrande om kinesiska kvinnor som arbetar på risfälten även när de är gravida. Allt för att han är putt på att hans pingisklubbs (Trelleborg) stora kinesiska stjärna är gravid och inte vill spela.

Förgäves har jag försökt informera om att kinesiska kvinnor kan stå böjda och jobba på risfälten fram till åttonde månaden.

Källa: Aftonbladet

Augustsson lyckas att visa på ytterligare manschauvunistiska och imperalistiska åsikter i Rapport där han menar att Li Fen, genom att bli gravid, varit oerhört illojal mot klubben. Idrottsledaren Inge (vidare) Augustsson lovar att se till att den gravida kinesiskan nu ska ställas på bar backe - han tänker inte hjälpa henne att bli svensk medborgare, se till att hon blir av med lägenhet och cykel.

Läs också Schmuts ilskna kommentar.

Jag tror att det snarare är Trelleborgs Bordtennisklubb som behöver byta ut Augustsson. Och skeppa honom till någon öde kobbe där han inte har kontakt med andra människor.


(Sen har redigerarna på Aftonbladet lyckats att få till en riktigt usel rubbe: "Sparkas - för att hon inte vill spela gravid". Spela gravid - är det att vara skengravid?)













Äntligen får man veta!

Fråga Manolo: Vad är den lilla fickan till?













Morbida sökningar, porriga kläder... och så Jesus förstås

Måste bara...
Underliga sökningar som fört folk hit. Såna här referals gör att man inser vad man skrivit mycket underligt...

allvädersskor
kefft
indianer i kanoten lyset tänt ingen hemma (varför söker man på det?!)
"roger viklund" jesus
frisk som en nötkärna (Nån verkar gå igång på usla ordstäv)
porriga kläder (Äntligen får jag lite skojiga sök-refs!
pictures of "broder roger" dead (snacka om morbid sökning...)


För övrigt verkar Site Meter slutat att räkna nyligen.se och lemonaden som referals...













Utfall

Glömde dagens bild:



Min whiteboard efter ett kreativitetsanfall. Det hela borde ha utmynnat i en koncept-tagline, men jag gick och fikade istället...













Lite om allt möjligt

Jag har fått ett otroligt fint omnämnande av Batbut. Jag blir nästan generad.


Idag har jag jobbat med en pitch hela dagen. Tror vi hittat något - frågan är bara om vi kan förklara det på enbart ett eller två A4. Imorgon ska vi ha möte om det koncept som ska presenteras på måndag. På torsdag ska vi jobba klart pitchen. Då ska jag också käka lunch med en snubbe som äger en annan byrå. Undrar om det innebär något spännande workwise? Jag är nyfiken. Fredag är det lunch med en potentiell återvändande kund - deras kontaktperson är den man som gav mig inspiration att satsa på att bli planner... Det ska också bli spännande.


På lunchen, som för övrigt bestod av illustra samtalsämnen i stil med död, sjukdom och olycka, fick vi äntligen reda på vem som AD-Anna "kilar stadigt med" (det är sannerligen ett märkligt uttryck) och det gjorde mig glad att det inte var den person jag hade misstänkt - och oroat mig för. Det här är en bra snubbe. Anna verkar lycklig och det gör mig glad. Hon är värdefull för mig.


Jag har försökt att förstå hur jag ska få mitt nya domännamn att fungera som ett sånt och inte som någon sorts vidarebefordran. Får antagligen ta och ringa webbhotellet och fråga. Hatar att inte förstå - å andra sidan: de har ett GUI som är helt osannolikt uselt. Om jag, som är rätt bra på datorer, ip-nuffror etc. inte förstår - hur tror de då att människor som vill ha en hemsida men inte har phD i teknik ska klara det?



Solstickan och Terrorprinsessan har för övrigt blivit popsnören. Ikväll fick jag en intressant inblick i att vara pappa - att man gör allt för sina barn. Jag gjorde en skiva med Darin, Amy Diamond, Alcazar åt dem. Letade upp låtarna och gjorde en riktig diskoskiva åt dem. Okej, vi tar det igen: jag letade upp låtar med Darin och Amy Diamond! När HS frågade varför datorn lät konstigt höll jag på att svara att den mådde illa... Innan denna upplevelse av hur mycket man kan göra för sina barn hörde jag barnen och HS diskutera just Darin. Terrorprinsessan sjöng refrängen på "Money for nothing" om och om igen (såklart klockrent - hon har ärvt musiken...) medan Solstickan försökte komma på den andra Darin-låten han hört. HS, som en gång i tiden försökte att ställa sin Modern Talking-skiva bland mina skivor, frågade mig och jag började sjunga "Step up" utan att reflektera att jag faktiskt kunde låten. Snacka om brain control...
Samtidigt - det är som jag alltid sagt: för att revoltera mot mig när det gäller musik får mina stackars barn börja lyssna på dansband eller extremt lättviktig pop. Det senare har de gjort. Det är nästan så att man saknar småbarnstiden när Solstickan tyckte att den dödsmetall jag spelade lät otäck och Terrorprinsessan headbangade till samma musik. Och kunde somna gott till Covenant.


Jag måste försöka att vända tillbaka dygnet. Börjar känna av den gamla "vågar-inte-lägga-mig-ifall-jag-inte-kan-sova" -känslan som jag hade förut. Det är också extremt korkat att gå och lägga sig en halvtimme när man kommer hem. Samtidigt är jag då så oerhört trött att jag inte kan tänka mig att vara uppe.


Och så börjar jag känna av en ond hals. Till helgen får vi besök, och vi planerar heldagar i skidbacken. Det kan jag fetglömma om inte halsen blir bättre. Jag har varken lust, råd eller tid att bli sjuk - det börjar röra på sig på jobbet med nya uppdrag så jag vill inte bli hemma.


Nä, dags att stänga ner. Over and out.









Deep|edition # 20060124






Tandgnisslande ljud

Sjukt trött. Somnade vid köksbordet när barnen och HS hade åkt. Sämsta dagen att ha glömt sätta i motorvärmar/kupévärmarsladden i Renaulten. Tre lager isbark fick jag hacka mig igenom. Var tvungen att använda stålskrapan och när man missar med den ger den ifrån sig ett ljud av 100 x gnisslande-kniv-mot-billig-tallrik... Teethgrindingsound.

Den här dagen har börjat riktigt dåligt. Undrar om den tänker fortsätta i samma stil eller om jag fått mitt för idag...













15 minutes of fame [uppdaterad]

Karolina är i SVD: Glamour botar tristess. Gissa om många som kommer bli störda på den artikeln...




Uppdatering: Som jag sa...

Vetenskap och socialism kan inte annat än önska att Lassbo inte kan förverkliga sina drömmar om att bli överklass, då glamouren lever av merprodukten.

Faktist riktigt underhållande att läsa en riktigt obsolet socialist skriva en blogg: Vetenskap och socialism: Överklass i vardande?. Patetiskt men roande. En del av V&S (hihi) kommentatorer är lika rödvinstunga i sina analyser:

Vi får väl se hur det går efter revolutionen, jag tror inte det är särskilt många som anser att handgjorda praliner är något det ska slösas arbetskraft på (ja, eller då får man väl lära sig att tillverka sådana själv om man nu vill ha det).

Sagt av en snubbe som har en bild av sig själv i studentmössa på sin Blogger-profil. Historielösheten verkar vara total inom den brunröda vänstern...

Personen "henrik" lyckas även visa på den konservativa vänsterns unkna homofobi:

Frågan är inte om "glamourprinsessan" är smaklös eller inte - frågan är varför jag inte blir förvånad. Med den tid jag spenderat vid Uppsala Universitet, samt att jag är från Uppsala, gör att jag nästan rycker på axlarna och undrar vad som är så exceptionellt med denna dam. Det finns hundratals likadana personer av båda könen (HBT-människor göre sig icke besvär med snacket om något "tredje kön" eller vad det är som är på agendan för dagen) som hela tiden är fysiska uttryck för denna konsumtionshetsideologi.


En sån rolig stund att inse att det finns individer kvar som tror på en marxistisk revolution. Är det några som är extremt elitistisk och kälkborgerliga är det såna som V&S. Då jag var aktiv inom extrema vänsterrörelser var såna där kanonmat. De fick möjligen vara med för att roa genom sin totala verklighetsfrånvaro. Numera tycker jag mest synd om dem, och fascineras över vilken märklig världsbild, så skild från alla andras, de skaffat sig.













Musik

Hittar en kul grej hos Britta:

Öppna itunes eller liknande program. Gå till låtbiblioteket och svara, hur pinsamt det än må vara.

Hur många låtar?:
2317 spår. 7,1 dagars speltid. Det är min jobbdator.

Sortera låt efter titel:
Första låten: (Here Comes The) Rain: The Cult (12" Extended Version)
Sista låten: Österns Röda Ros: Imperiet

Sortera efter tid:
Kortaste låt: It's Not O.K...: Refused (1:02)
Längsta låten: Café del Mer - Dinner: Buddah Bar (1:18:01)

Sortera efter album:
Första album: Lemon Jellys "'64-'95"
Sista album: Tv on the Radios "Young Liars (Ep)"

Sortera efter artist:
Första låten: Let Me Go: 3 Doors Down
Sista låten: To the Sea: Yello feat. Stina Nordenstam

De fem mest spelade låtarna:

Therapy: Anti Pop Consortium
Long Lost Penpal: Hello Saferide
Divinity: Amorphis
Burn: Anders Manga
The Source: Anders Manga

Första låten som kommer upp på Shuffle:
Rise up: Die Krupps

Sök ...
"sex": hur många låtar kom upp? 7
"love": hur många låtar kom upp? 75
"death": hur många låtar kom upp? 26
"you": hur många låtar kom upp? 196
"chewbacca": hur många låtar kom upp? 0













Klockan är slagen

En klocka som ska väcka dig i rätt sömncykel. Låter ju bra.



Frågan är om det finns någon som man kan implementera i barnen...


(tips från Prylfeber)









Deep|edition # 20060123






Två vita hus

Snacka om att det är skillnad mellan Commander in Chief och Vita Huset... Vita Huset har puls, det är oerhört välskrivet och det känns som om det var på riktigt. President Bartlet och Leos samspel är oerhört.

Ok. Commander in Chief är inte dåligt. Men Vita Huset är det bästa som gjorts. Och efter sjunde säsongen är det slut.

Själv vill jag ha alla säsongerna av West Wing på DVD...













Is

Så surrealistiskt. Det har varit tokkallt i Östergötland men i Falun var det plusgrader... Eftersom vårt konferensrum är som en glaskub, hängande ut över ån blir det lätt magnifika istappar:



För övrigt har det varit en dag i researchens och konceptandets ljus. Det är jävligt kul. Helt enkelt.













I TV-soffan

En bra tv-kväll. Först "Commander in Chief", sen "C.S.I NY" och sist men mest efterlängtat: ny säsong av "Vita Huset". Some how I start to like Mondays...




Andra bloggar om: , , ,













Tråkig administration

Halleluja! Timrapporteringen äntligen gjord!

(det gör mig på dåligt humör varje gång - jag behöver en sekretär)


Nu ska jag åka hem.


"Drinking the blood of jesus
Drinking it right from his veins
Learning to swim in the ocean
Learning to prowl in his name"


Ministry: Psalm 69













"But no more apologies
No more, no more apologies
Oh, I'm too tired
I'm so sick and tired
And I'm feeling very sick and ill today
But I'm still fond of you, oh-ho-oh


Oh, my sacred one ..."




The Smiths: What Difference Does It Make













Firefox rules



Helt klart är mina läsare upplysta och insiktsfulla. Hela 38 % av er använder Firefox!





Andra bloggar om: , ,













Påminner bara lite...




Jag är nominerad med Researcher.se
Snälla - gå och rösta!!!!













Jag tänker inte bli rörmokare

En sak är säker. Jag kommer inte att satsa på en karriär som rörmokare. I eftermiddag har jag bytt rör på ett av tvättställen och det var inget för nervklena. Fy fan...
I övrigt har dagen gått i praktikens tecken. Hylla "Lack", som vi köpte av HS lillebror för två år sedan är slutligen uppsatt. Och takboxen sitter på Svarta Faran. Jag har hittat högtalare i Renaulten (efter att ha brutit upp en kåpa...). Jag har slängt ihop en inbjudan till Barbara Cup och mailat iväg den. Det har varit en sån där dag liksom.

Det är 6,6 grader minus ute. Hur jag vet det? Jo, ringklockan ringde... Det är sanslöst!

Sov gott alla ni.
Godnatt.




Andra bloggar om: , , ,









Deep|edition # 20060122






Inget sex

Nya sätt att hitta hit:
morbiditet - Google-sökning
AltaVista Search: laptop and väska
Google-sökning: snösläde
mp3 blog "beat city" raveonettes - Recherche Google
odd molly - Google-sökning
anna lindmarker affär kungen - Google-sökning
Bloggar om jesus
Spray Sök - resultat för : linda rosing













Ta det lugnt med kaffet

En engelsman har fått fängelse efter att ha kört "koffeinberusad"... Okej, han plockade i sig tjugo burkar Red Bull men ändå...
Roligast är uttalandet från Red Bull:

"en eller två burkar" av koffeindrycken räcker för att minska trötthet och att ytterligare intag inte har någon positiv effekt.













Helig arbetslöshet

Tur att man lämnat det sjunkande skeppet:

Medlemmarna flyr från Svenska kyrkan.
Men allt fler vill bli präster.
Det har lett till risk för arbetslöshet för nyvigda präster.
-Man får kanske ställa in sig på en mindre säker tillvaro som timvikarie, eller ha annan försörjning, säger Maria Ottensten, rekryteringsansvarig på Stiftskansliet i Göteborg.


Aftonbladet: Nya präster kan bli arbetslösa









Deep|edition # 20060121






*flinar*
Den sexistiska debatten runt min "topplimpa" har fått ett ironiskt inslag: Expertpanelen: Utrota sexismen! är ett riktigt elakt sätt att diskutera det hela. Jag kan inte hjälpa att jag gillar det :D.













Jag håller på att flytta in på en ny blogg. När det är klart kommer jag att berätta det.













Fussball early in the morning

Imorse var det väckarklocka som gällde. Solstickan skulle på sin första fotbollsträning. Vi pulsade dit - tack och lov var det på Klacken som ligger ett par stenkast från där vi bor. Spännande och själv insåg att det är dags för ännu en ny era i livet: att hänga med på träningar och sånt.
Solstickan är rätt duktig. Tränaren frågade om han hade tjuvtränat hemma. Han läser spelet och väljer rätt ögonblick att försöka ta bollen av motståndaren. Jag var stolt. Fr a eftersom jag själv aldrig sysslade med någon sport. Det fanns liksom inte i min morsas världsbild att hon skulle behöva åka med på träningar. Jag skulle spela musik. Det var det enda som var något värde med. Medan alla andra ungar åkte på träning åkte jag som sjuåring på fiolspelning. Kul...
Terrorprinsessan skulle, som vanligt, på kalas idag. Så HS och Solstickan skjutsade henne dit först, och sedan åkte de ned och köpte benskydd, nya fotbollsstrumpor och riktiga Umbro-kläder. Sen skickade vi bilderna till morfar eftersom HS tyckte att om mormor betalar för Terrorprinsessans dans kan ju morfar betala för Solstickans fotbollsträning. De har det inte lätt gamlingarna :)
Själv har jag skottat fram Renaulten. Den är som en enda stor isklump. Baksidan med att ha motor- och kupévärmare. Kollade också om det satt högtalare i den. Det gjorde det inte. Men alla sladdar verkar vara dragna så det är inte någon stor sak att peta i ett stereopaket.




Andra bloggar om: , ,









Deep|edition # 20060120






Varför går jag inte och lägger mig?
Kanske är jag rädd att bryta det jämnviktsläge vi nått.
Att rucka den balans vi ändå har.

Såg The Perfect Storm. HS har sett Fredsmäklaren tidigare idag. Hon är en sucker för George Clooney.













Rösta på mig!




Jag är nominerad med Researcher.se
Snälla - gå och rösta!!!! Ryssarna ligger väldigt bra till....













Lite annat

Lunchat med Advokaten och Mediasäljaren. Pratat Barbara Cup. Det mesta verkar ha fallit på plats - rinken bokade jag innan jag gick, plats för mat och prisutdelning är preliminärbokad. Jag hade tänkt att gå till Bolaget och köpa vin men det var så jävla kallt och snön var som småspik i blåsten + att lunchen tog längre tid än väntat så jag får göra det efter jobbet. Förutom det trodde jag att näsan skulle ramla av i kylan.
Idag känner jag att kreativiteten och engagemanget bubblar i mig. Var på möte med ahead och gillar att jobba med det. Grattis Em till nya jobbet! Kommer dock att sakna dig.
Sitter och väntar på att Resumé ska ringa igen. Han hade missat att jag skickat honom en drös med material. Ingen större idé att börja med något allvarligare jobb innan - koncentrationen bryts så lätt.













Domänix

Inatt köpte jag en domän till: deepedition.com
Sitter och förbereder ett redaktionsmöte med aheaddalarna.se ska snart ta Renaulten och susa till Falun. Det snöar horisontellt idag.
Tog en lång dusch idag vilket gör att jag redan skickat iväg ett gäng mail till projektledarna med idéer, påminnelser och annat... jag har nog varit fisk i ett tidigare liv. Eller apa i regnskogen.
Har sovit för lite. Men nu är det helg. Såklart börjar jag känna mig jävligt förkyld. Det kliar i halsen. Näsan är täppt och jag nyser.
Åtta noll noll. Om man kör fort hinner man mellan Falun och Borlänge på en kvart (kör man väldigt fort på sju minuter...). Idag känner jag inte för att åka speciellt fort - det är halt som fan. Så nu tänker jag åka.













Då dör man lite

Händer det inget i mitt liv? Jodå, har bara inte känt någon inspiration att skriva om det. Känns liksom lite som om jag skrivit klart för nu. Reklam är roligt igen, Bold känns fräscht igen och Researcher känns roligt. Igen.

Jobbet rullar på. Texten till broschyren är äntligen klar - många saker fram och tillbaka och jag har nästan misströstat. Nu jobbar jag med ett koncept.

HS har varit sjuk ett par dagar. Hemma från jobbet. Renaulten är livskvalitet - det innebär att jag kan ta barnen och lämna dem på dagis och lekis, hämta Solstickan hos kompisar och ändå inte behöva passa en massa bussar.

Förutom att vi äntligen fått in ett jobb i Resumé fick jag idag hälsning från en marknadschef på ett jättestort företag (vi snackar internationell standard ok?) som gillade Researcher. "Mycket matnyttigt på den." Guess who's proud?

RTs egen hockeybockey-turnering börjar bli planerad. Jag är boss för den kommitén. Lunch imorgon. Det ska nog gå vägen det med.

När vi klivit ur bilen, efter att jag hämtat Solstickan hos en kompis och han åkt i framsätet hem så stannade han, vände sig om mot mig och sa:
"Pappa? Vet du en sak?"
"Nej, vännen."
"Jag älskar dig."

Då dör man lite av kärlek.




Andra bloggar om: , , , ,









Deep|edition # 20060119






Rektorer lyckas klanta till det

Thomas Holmgren citerades med att "det finns många lantbrukarbarn i Skurup. Den gruppen har sämre studietraditioner än barn till andra grupper i exempelvis Ystad."


Oopsie Daisy! Här är rektorn som snackade dynga

Wenströmska gymnasiets rektor Birgitta Andersson ser elevernas språkbruk som en jargong och anser att det bästa sättet att få bukt med hot och fula ord i skolan är att öka medvetenheten bland eleverna. Vad betyder orden jag säger? Och hur kan människor reagera?


Jajustja. Brott i skolan lika allvarliga













Farligt gift

Det är farligt att vara gift i Danmark:

- Mord på en främling straffas som regel med 12 års fängelse men när det handlar om äkta makar är straffet i utgångsläget 10 år eftersom man säger att det är en extra belastning mellan dem som är gifta.


Mördade ex-frun efter telefonterror (jag vet - rubriken hos Expressen lämnar en del i övrigt att önska...)



Andra bloggar om: , , , ,









Deep|edition # 20060118






Less och le

Fan vad less jag är!
Less på idiotiska argument som enbart dumförklarar mig (se sexist-debaclet)
Less på dåligt väder
Less på att alltid känna att det jag gör inte duger
Less på att konstant ha dåligt samvete
Less på att glömma bort att göra viktiga saker
Less less less.









Deep|edition # 20060117






En annan sida av Paris

Undrar hur Paris Hilton ser ut om man ser hennes vänstra sida?



Bilden hittade jag hos Skvallerbloggen.

Update:Hittade faktiskt snabbt en bild på den andra sidan av Paris. Även denna gång hos Skvallerbloggen.


Andra bloggar om:













Shopping

Nya inköp på ITunes:

Long Lost Penpal Hello Saferide
My Best Friend Hello Saferide
Silent Shout The Knife
Island New Model Army

Knifes nya är en rätt mörk sak. Och New Model Army är liksom klassisk musik för en gammal gothare och svartrockare som jag. Och den gör mig inte besviken.





Andra bloggar om: , , , ,













Virtanens talkshow suger

Jag råkade knappa mig in på Virtanens talkshow på TV8 igårkväll. Det var faktiskt det mest värdelösa jag har sett! Gäster var Natascha Peyre, Hello Selfride och Hans "jag-har-varit-chef-på-SVT" Blomnånting... Virtanen har lyckats skapa en talkshow som inte innehåller någon som helst substans. Frågorna till Natascha P var menlösa, intervjun med lysande Hello Safefride var en uppvisning i någon sorts journalism-navelskådning och filmtipset var väl det enda som möjligen kan gå förbi som värt att lägga på minnet.

Virtanens första show hade tusen tittare enligt MMS. Jag gissar på att det knappast blir så många fler.



Andra bloggar om: , ,









Deep|edition # 20060116






Jabba

Det har varit något trasigt med Blogger på förmiddagen. Själv har jag suttit med sonen och tittat på fyra timmars blandade tecknade serier på Nickelodeon, Kanal 5 och Barnkanalen. Jag har läst och skrivit för Researcher, gjort comeback på Bold med sedvanligt trollskap och druckit kaffe.
Solstickan har ont i magen - det hörs när han går på toa... "det är som att kräkas fast från fel håll." Ibland önskade man att han inte var fullt så duktig på att förklara saker...
HS kom hem tidigare och klagade över sin mage och med sedvanliga "nu förstår jag hur du känt dig i helgen!" Det är så dags.
Jag drog till Falun. Möte om en timme och ska försöka äta något vettigt idag. Jag har feber och ont i magen men jag vägrar bjuda staten på min lön.

---

Nu ringde Resumé. Fattar de ingenting de däringa journalisterna :)

---

Dagens låt: "Lucretia My Reflection" med Sisters of Mercy













Lite om ditten och lite om datten

För den som inte riktigt orkar hänga med i alla svängar undertecknad tar finns nu The Total Experience of N|.. Nästan i varje fall - jag har inte hittat något sätt att rss:a de inlägg jag gör på Bold. Vilket säkert vissa anser vara en nåd.

Idag har feber och mage gått upp och ner. På mig och Solstickan. HS börjar känna sig krank också. Terrorprinessan har varit på barnkalas idag igen. Snacka om partypingla.

Imorgon lär jag vara hemma med Solstickan - åtminstone på förmiddagen. Jag borde vara hemma även resten av dagen eftersom jag är sjuk men jag har en viktig grej som måste vara klar på tisdag. Vi får se helt enkelt.

Sen har jag insett en sak: framöver kommer jag säkert vara utan bil då och då eftersom Renaulten är den enda som används... så när jag behöver åka till jobbet kommer den väl säkert vara sönder eller nåt på grund av att den körts av HS...





Diskursen om min påstådda sexism pågår annorstädes. Jag blir mest full i skratt över uttalanden som
Det är en jäkla skillnad på att ha en bild av Ljungberg eller en naken tjej. Vi kvinnor är förtryckta. Sämre lön etc... Men män är inte det så man kan se humorn i att ha en nakenbild på en karl. Men en nakenbild av en kvinna är inte roligt eftersom det är vi som är förtryckta. Basta!


och förklara logiken i det här:

jag ser det knappt som en förolämpning att kalla någon sexist. Fan vet om jag inte är sexist själv. Men jag vill inte själv bli utsatt för sexism.


För min egen del får jag väl vara sexist i space-donnans ögon (eller i hennes mans ögon verkar det som). Det rör mig inte. Jag hittade en skojig bild på en kattunge och det råkade vara så att det är ett par rejäla bröst den sitter mellan. Jag tycker bröst är vackert - oavsett storlek faktiskt. Om det gör mig till sexist må så vara. Själv funderar jag mer över vad alla politiskt korrekta feminister anser om såna kvinnor som själva väljer att lägga ut liknande bilder på sig själva, som min vän Nina. Är de sexister eller offer? Och om man kallar Nina ett "offer" kommer åtminstone jag kalla det mobbing.

Det som är skrämmande i en sån här diskurs är den nästintill fundamentalistiska enögdhet som visar sig - en rabiat åsiktslikriktning. "Basta!" handlar i citatet från mette ovan inte om något annat än "så är det och den som inte tycker så har fel och bör hålla käften".

Horsey Spike gör kanske den mest insiktsfulla analysen:

Oavsett den sexistiska vinkeln så kan man inte ha supportfolk som gör narr av användarna (så att de hör det). Djävla idiot, borde jobba på en PC-fabrik, inte någonstans där han måste interfejsa med folk.

Vad beträffar musen så finns det nog arbetsplatser där man utan vidare kan komma undan med sådant. Dit hör dock inte Spejsbejbs jobb, där det vimlar av välutbildade vänstertjejer. Att ens antyda ett slipprigt skämt inför någon man inte känner väl på ett sådant ställe är som att sticka snorren i en bikupa.


Håller med. I interaktion med kunder och liknande bör man aldrig skämta - oavsett om skämtet innefattar eventuella dubbeltydigheter eller annat. Men det är då fan om man som skribent inte ska kunna be om ett förtydligande utan att bli kallad sexist...



För övrigt ger jag upp när det gäller att använda bloggar.se. Det hela verkar inte fungera något vidare oavsett hur mycket man än pingar hit och dit.
Nu tänker jag gå och lägga mig. Och smida sexistiska planer. Eftersom jag är man (även om vissa skulle ifrågasätta detta utifrån ett queerteoretiskt perspektiv).









Deep|edition # 20060115






Kan man spränga ett kärnkraftverk?

En viral från Greenpeace. Oerhört emotionell. Frågan är bara: är det en verklig fara eller spelar Greenpeace bara på 9-11-rädslan?




Andra bloggar om: , , ,













Jag ger fan upp.













Dagens katastrofjournalistisk femtio år gammal

I en debbattartikel i Aftonbladet menar Liselotte Englund, vetenskapsjournalist och massmedieforskare menar hon att den närgångna journalistiken startade för femtio år sedan. I Bergslagsposten.

Jag tror det är oerhört viktigt att som journalist veta hur journalistik har bedrivits genom tiderna, vilka framsteg och misstag som gjorts, vilka lärdomar man dragit. Varför ser dagens katastrofjournalistik ut som den gör? Vad påverkar dess utveckling? För mig var det förvånande att upptäcka de påfallande likheter med dagens rapporteringssätt som dominerade mediebevakningen av Ställdalenolyckan för snart 50 år sedan.













Starfighters cameo

Jag har beviset!
"Nisse Hults historiska snedsteg" är ett anakronistiskt mästerverk! Inte nog med att Brainpool spelar på Gyldene Freden - Batman är med på maskeradbalen. Och superb är den kungliga audition som hålls: "nu har vi haft en norsk och en dansk - och nu har vi en Bellman".



Kenny Starfighter gör en cameo i första avsnittet.



Andra bloggar om: , , ,













Tre

Mäh! Klockan är tre igen!! Fan, måste få ordning på det här.

Jag har feber. Jag och Solstickan har fått Terrorprinsessans influensa. Tack kära älskade dotter. Dagen spenderades till största delen kvar i pyjamasen och vi tittade på diverse snöaktiviteter som sändes på TV. Dottern var på ett femårskalas - och imorgon ska hon på nästa.
Bordet ser ut som efter en bättre fest - fast det är mest läsk och Ramlösa som inmundigats. Och Apollo 13 såg jag också. För vilken gång i ordningen har jag ingen aning om.

Mina känselspröt är ute och jag anar något. Jag frågar men får bara glättiga svar. Det gör mig oroad.

Söndag imorgon. Mer Meccanobyggande. Jag och Solstickan håller på att förfärdiga den tredje modellen i hans byggsats, en bärgningsbil. Jag behöver sätta mig och jobba några timmar också, och få till stånd möten med kommitén.









Deep|edition # 20060114






Vem fan är Nisse Hult? (hur många kommer att använda det som rubrik tro...)

Helt underbar! Det är verkligen känslan av serien "Nisse Hults historiska snedsteg". Glans är lysande och det hela känns som om man tagit det bästa från Killing-gängets galna idéer och förfinat det. Jag menar - att sätta Brainpool i Bellmans tid, att låta Kenny Starfighter glida förbi på Maskeradbalen... SVT har satsat på en vinnande häst minst sagt!





Andra bloggar om: , , , , ,













Jag blir så trött...

Jag förstod inte riktigt var det sexistiska låg i den kommentar som Mathimlen råkade ut för i samband med ett supportärende på hennes jobb. Helt enkelt kunde jag inte fullt ut se det oerhört sexistiska i det hela och bad om att få höra mer hur hon kände och hur hon tänkte. Eftersom att jag vet att det är minerad mark försökte jag så mycket som möjligt att förklara att jag inte var ute efter att kritisera eller något liknande. Det sket sig. Jag blir så trött - jag får höra att jag är sexist och någon fånig kommentar i stil med "du kanske inte vet att mus är slang för fitta".
Det intressanta i fallet är att jag helst inte använder ordet "fitta" - jag ser det inte som något annat än nedvärderande. Lika lite som att jag tycker ordet "kuk" knappast visar på något värdefullt.
Men vad hade jag väntat mig?













Bäst just nu

"Long lost penpal" med Hello Saferide ft. Firefox AK




Andra bloggar om: , ,













Krönikans innersta mening

Varannan lördag är det fest. På morgonen. I Dalarnas tidningar har vi en helgbilaga som heter "Pralin". Storyn runt namnet har verkligen sin egen plats - läs om den på Researcher. Varannan vecka skriver min gamle vän, författaren, 1Q Emeritus och Greiderstalkern Niklas Darke krönikor om livet som 38-årig fyrabarnsfar i Moje. Han är sannerligen en gudabenådad krönikör som kan berätta om vardagen och få till den extra twisten av såväl humor som existensiellt perspektiv. Ta bara hans berättelse om hur hans ena glas i glasögonen förlorade en flisa i samband med ett besök på en loppmarknad:

...en halvblind farsa på knä i dammet som i förtvivlad bön, gråterskor i form av två storasyskon som högljutt gisslade den nu ångerfyllda lillasystern - allt ackompanjerat av ettåringen, som larvade omkring bland hyllorna och slog takten med två kristalljusstakar som en liten Hare Krishna.


Minnet av denna händelse triggades igång av att han på väg hem från mellandagsrean i Kupolen sett ett naket barn mellan två familjebussar, där fäderna som bäst håller på att städa ur den ena av bilarna. Och han tänker, igenkännande, "clementin- och chokladspya".

Slutsatsen, Darkes existensiella tanke, är just denna igenkänning för den som lever mitt i småbarnslivet - och det stora främlingsskapet personer utan småbarn känner inför det:

...åren med småbarn är lite som att vara anhängare till en konstig religion. En extrem livsstil, omöjlig att förklara för utomstående, enkel och självklar för oss invigda."


Jag känner igen mig. Och får samtidigt ett nytt perspektiv på det liv man lever i vardagen. Och det är ju det som är krönikornas essentiella mening - en större mission för att få läsaren att lyfta blicken men också förstå djupare det egna livet. En bra krönika ska roa och oroa, berätta om vardagens metafysik. Darke tillhör de allra bästa.

(och själv fick jag precis den stora äran att sätta upp Terrorprinsessans hår i en tofs - den som inte varit pappa med en utseendemedveten dotter förstår inte storheten i detta)


Andra bloggar om: , , , ,













Ännu en natt utan sömn.
Fan.









Deep|edition # 20060113






The real Hooters calendar.













Jpod

En fortsättning på "Microserfs" kommer i maj när Douglas Coupland släpper "Jpod". Övriga nya släpp kan du läsa om hos Guardian Unlimited (via mymarkup)

Med andra ord måste jag ta och läsa klart "Alla familjer är psykotiska" som liksom inte blivit läst...



Andra bloggar om: ,













Nätet slutar att fungera

Mymarkup-Erik postar en skojig framtidsvision via BoingBoing: vad händer om nätet slutar att fungera. Erik är inte lite bitsk:

Linda Skugge är en välkänd persona non grata i Sollentuna Centrum, som alla försöker undvika, när hon försöker tvinga på förbipasserande skryngliga utskrifter av fanmail hon fick 2005. De artiga svarar, "Jovisst Linda, men vi andra behåller vår post för oss själva", andra ser henne inte i ögonen. I Möllan står en f.d. Manolo-redaktör och viker origami av gamla nummer av GQ och säljer för €5 styck. I en källare i Bandhagen har några förvirrade själar träffats för att minnas Bloggforum 2 våren 2005 - någon har konverterat jpegs till dia-bilder, och några av de usprungliga deltagarna är faktiskt där. De andra är retro-blogg-fans, som var för små för att ha varit med när det begav sig.


*asg*


Andra bloggar om: , , ,













Dokusåpor är här för att stanna

Att fortfarande se dokusåpan som en tillfällig pest som drabbat våra tv-apparater är att gravt underskatta genren. Dessutom gör vi oss skyldiga till en trångsynthet som upprepat sig genom tv-historien


Det säger Anna Edin som är mediaforskare som skrivit boken "Verklig underhållning: dokusåpor, publik, kritik".

Sigge Eklund får ett ord med i laget också:

– En bra dokusåpa skildrar hur ett antal personer från olika delar av samhället tvingas leva som grupp under en tid, med allt vad det innebär. Det är per definition intressant, för alla som är det minsta intresserad av gruppdynamik. För att kunna uppskatta dokusåpor måste du vara nyfiken på människor som du vanligtvis inte umgås med, och det är tyvärr inte alla som är det. Intellektuella svenskar är ointresserade av dokusåpor för att de är ointresserade av de unga deltagarna. Men det vågar de inte erkänna, därför hänvisar de till en karikatyr av genren, som inte stämmer överens med verkligheten. Dokusåpakritiker har sällan sett särskilt många dokusåpor, utan bygger sina åsikter på en panik över att de inte förstår sig på genren och känner sig utestängda.


Det var en skön bredsida. Jag håller med.





Andra bloggar om: ,













IT-stress

Enligt DN så börjar man dricka och röka mer när datorn strular:

den nya sköna it-uppkopplade världen ökar stressen vilket i sin tur leder till ökad tobaks- och alkoholkonsumtion. Problem relaterade till datorer och telefoni anges nämligen som stressfaktor nummer tre [efter skilsmässa och dödsfall; deeped tillägg] bland en stor grupp av de tillfrågade.


Det ska jag komma ihåg när det börjar bli dags för datorbyte: "Men älskling - om jag inte får köpa en ny dator kommer jag att ta till flaskan och rulla mig schyssta spliffar."


(egentligen tror jag att DN:s journalist läst undersökningen lite slarvigt. Tror knappast att alkoholkonsumtionen enbart ökar i samband med IT-stress... )


Andra bloggar om: , ,













En vardaglig betraktelse över ett vardagligt liv

Igår fick jag reda på att La Bossa Nova då och då läser den här bloggen. Det fick mig att fundera om jag kan fortsätta skriva direkt från hjärtat eller att jag kommer att censurera mig mer. Å andra sidan - jag har kört konceptet "Livet-är-en-öppen-bok" även IRL så varför skulle jag?

Imorse lämnade vi Renaulten hos fordonsdoktorn. HS hämtade den vid halv två. De hade skruvat fast avgassystemet - det satt i redan trasiga fästen så de fick de byta ut. Tyvärr måste vi in med den igen eftersom det var bussningar som behövde bytas. Jag funderar på att ringa bilhandlaren och fråga vad som egentligen ingår i tre månaders garantin.

Käkade lunch med Advokaten, en RT-broder, och Sumpa, en fd RT-broder. Rådhuskällaren och pocherad lax. Fina fisken verkligen. Ett trevligt avbrott. Jag, Advokaten och Mediasäljaren är ansvariga för klubbens evenemang Barbara Cup. Om en månad. Hej och hå - tre blåbär när det gäller såna tillställningar. Men det ska nog gå med lite vilja och vaselin. Dagens kommitémöte blev dock intet eftersom Mediasäljaren var i Sälen och förlustade sig.

När HS hämtade Solstickan var han kokhet och hade gått och beklagat sig. Han ville hem och sova. Han har åkt på samma skit som sänkte Terrorprinsessan i helgen. Stackarn. Den där taniga kroppen klarar inte feber något bra. Imorgon delar vi på dagen - eller snarare: HS jobbar sin halvtid och jag jobbar hemifrån, och sen åker jag in till byrån för att träffa vår datortekniker. Det ska förhandlas nytt kontrakt.

Jag hann in på Svensk Kass(a)service och hämtade mitt nya körkort också. Det var inte direkt något kort som man stolt kommer att flasha med. Usel bild - jag ser snäll ut. Snacka om falsk marknadsföring.



Andra bloggar om: , , , , ,













Tär mig

Det tär på mig. Allt det här med vår kompis som fått ett massivt bakslag i sin utbrändhet. Jag speglar mig och funderar hur det var. Och jag blir stressad av allt som jag lyckats ta på mig. Igen. Att jag aldrig lyckas lära mig.

Det tär min sömn. Jag sitter här, med en kopp te. Jag försökte att lägga mig - försökte. Men jag låg en halvmeter ovanför sängen. Stressen i kroppen. Än en gång. Det liksom kittlar i varje nervända. En lätt men konstant darrning i hela kroppen. Jag känner igen det.
Men det är ingen ångest. Tack och lov. Den är frånvarande. Demonerna är tysta. Bara det här.
Det är svårt att komma tillbaka. Kanske gör man det aldrig. Sömnlösheten finns alltid där i bakgrunden. Oron och stressen som min kropp inte längre klarar av att hantera. Jag vet ju det - att en utmattningsdepression aka utbrändhet skadar möjligheten att hantera stressen. Jag vet det - men ändå vill jag så gärna glömma det.

Jag insåg idag hur roligt det är med Researcher. Jag återerövrade känslan av bubblande passion för reklam. Samtidigt vet jag att det också - samtidigt - är en av farorna. Både passionen och att ha diverse projekt på gång. Jag har svårt att bara jobba med Projektet Livet. Hela tiden startar jag sidoprojekt. Och hela tiden finns det i bakhuvudet - det är bara tillfälligt. Det är rädslan, jag vet, men ändå. Jag känner varenda stig i Dödskuggans dal. Jag vill inte dit igen. Jag är rädd, och rädslan stressar upp mig ännu mer.


Andra bloggar om: , ,









Deep|edition # 20060112






Dyraste drinkarna

Inget att sänka på en klunk.


The Blue Bar på Algonquin Hotel, New York City, serverar Martini on the Rock. Priset startar på 80 000 kronor, beroende på vilken typ av diamant man väljer som is.

På Nordic Sea Hotel, Stockholm, kan du köpa en drink med Tanqueray 10 på is eller vodka och soda för 23 450 kronor. Lite väl dyrt? Inte med tanke på att du i glaset hittar en vattentät klocka – med briljanter och diamanter.

Ritz Sidecar, Paris, som serveras i Hemingway-baren på Ritz Hotel höll länge rekordet som väldens dyraste drink med sina 3 800 kronor. Den innehåller bland annat Ritz egen cognac från 1865.

På Harvey Nichols restaurang, inte långt från Manchester Uniteds hemmaarena, kan man köpa en drink för 205 000 kronor. Då innehåller den en ring med diamanter och rosa turmaliner, som gjord för en fotbollsfru.

MGM Grand Nattclub Teatro Euro Bar, Las Vegas. erbjuder High Limit Kir Royale, för 17 000 spänn, bestående av Cristal Champagne och 140-årig cognac.

Dubai’s Palm Grill Bar har en 60 000-kronors Diamond Martini Cocktail, med en 1-karats diamant. Dessutom följer en romantisk middag och en flaska champagne med på köpet.


Vem var det som gnällde över att BiB-vinet kostade 200? :)













kd-politiker med svansen mellan benen

– Gud älskar även pyromaner och kleptomaner, men han fördömer ändå deras handlingar.


Det är laestadianen, kd-politikern och riksdagsledamoten Erling Wälivaara som uttalar sig om homosexualitet för Nordnytt. Men självklart får han på pälsen och gör en pudel (det är ingen hejd på djurmetaforerna...)

– Det var ett olyckligt uttalande. Jag vill be om ursäkt om någon känt sig illa berörd eller trampad på tårna, för det var inte avsikten.


Jag vet inte vad som är värst: att han jämför homosexualitet med sjukdomar som leder till samhällsfarliga och brottsliga handlingar eller att han uppenbarligen inte förstår att ett sånt uttalande sårar människor...



Andra bloggar om: ,









Deep|edition # 20060111






So why don't you
Shut up take a walk
I'd rather drink than talk...

Sator: I'd rather drink than talk









Deep|edition # 20060110






Fjollbilar

Det är ju skönt när folk säger sanningen:



(Tack till broder Micke)



Andra bloggar om: , ,













Nya media bedöms hårdare än gamla [upd]

trettinånting skriver bra om att välja vad som ska lånas ut på ett bibliotek:

detta med urvalskriterier alltid är vanskligt och på ett sätt godtyckligt. Vi tenderar dessutom att döma nya medier hårdare än äldre vi är bekanta med.... Och hur mycket våld skall tillåtas? Om de gör en variant av Doom där du som spelare aldrig kan använda "mer våld än vad nöden kräver" elller där du vid varje speltillfälle måste kryssa i en liten ruta där du lovar att aldrig använda mer våld än nöden kräver - är konceptet ok, då? (Ni uppfattar ironin, va?)


Jag håller med. Nån som läst Naiv SuperWill Selfs "Min Grej" (jag hade blandat samman två böcker... sorry Erlend Loe)? Den är riktigt äcklig. Men den är knappast ansedd som "trash". Men datorspel är det - per se. Diskussionen om datorspelandets eventuella farlighet ekar av samma argument som användes i samband med diskussionen om videovåldet som ekade av samma argument som användes i diskussionen om televisionens fara för ungdomen som ekade av samma argument som i diskursen runt rock'n'rollens skadlighet för ungdomen som ekade av ungefär samma argument som användes gentemot bokläsandets fara för yngre kvinnor. Osv.













Teethgrinding

Alltså - avgassystemet på Renaulten sitter löst. Jag ringde verkstaden hos Bil Fokus i Falun, stället där vi köpte bilen för en vecka sedan. Påpekade att de måste glömt att skruva åt systemet eftersom de varit på det och rensat det från omslagspapper. "Du kan få hjälp. På torsdag." Det var en jävla tur att killen satt i telefon och inte mittemot mig. På torsdag?! Jag behöver bilen nu - inte om några dagar! Idioter. "Du har tre månaders garanti." var löftet när jag köpte den. Garanti på vadå?

Jag ska ringa försäljaren och fråga om garantin - vad är det som egentligen garanteras?













En TV-kväll och en trasig bil

Två avsnitt av "Commander in chief". Kan bli bra även om det inte på långa vägar har samma känsla som "West Wing"... Det intressanta är att man relaterar tillbaka till de första säsongerna för just West Wing - de första dagliga pressbriefarna som CJ hade osv.

Geena Davis har däremot löpt amok med Sterylenesprutan... de där läpparna är ju sjukt stora.

Såg också fredagens avsnitt av "Riket". Det tar sig sa mordbrännaren. Nu verkar de fått till ett lesbiskt kärlekspar (eller försöker åtminstone antyda det). I fattigstugan gökar soldaten och häxan, och på slottet gogodansaren och juridikstuderanden. Det är nästan värre än "Paradise Hotel".

Dagen har för övrigt inte blivit bättre. Kollade vad det är som låter i bilen... det är det jävla avgassystemet som sitter löst! Det är splitternytt och tänk att de har lyckats att glömma att skruva åt skruvarna... extremt irriterande!

Dags att koja.



Andra bloggar om: , , , ,


Ps. Jenny - jag mailar off-blog imorgon. Ds.









Deep|edition # 20060109






Skitdag

En av våra vänner mår jättedåligt igen. Fy fan... och jag vet inte riktigt hur mycket jag ska våga gå in i det hela.

HS har varit på VC med Terrorprinsessan. Ingen fara på taket men läkaren gjorde ett EKG på TP eftersom även hon tyckte att hjärtat slog väl snabbt.

Renaulten har något som skallrar på tomgång.

Jag har lekt datortekniker hela förmiddagen.

Jag längtar hem.









Deep|edition # 20060108






Hela kvällen har gått åt till att mecka kod. Den här gången för att få någon sorts styr på Researcher. Därför har jag inte synts till - och jag har inte ens vågat öppna Bloglines RSS-läsare eftersom jag lär ha ett stort antal icke-lästa bloggar från mina favoriter...

Imorgon är det arbete som gäller. Ännu en vecka som är lite väl "tom" när det gäller bestämda saker. Jag gillar inte sånt...













Outgrundliga vägar

Underliga äro sökandets vägar:

Senaste sätten att komma till Deep|edition:

Bloggar om kjell häglund
"skyhöga klackar" - Google-sökning
tex-ten - Google Search
kent solstickan - Google Search
Andra bloggar om inlägget: Kjelle | knuff.se
Bloggar om nyår
+"mina barn" +"dark" +"hundar" +"borderline" - Google-sökning
Tab + Thåström fanfanfan - Google-sökning
Svenska bloggar om victoria tolstoy
Bloggar om sex
Svenska bloggar om häglund
Svenska bloggar om linda skugge
Bloggar om bilar
roliga clip - Google-sökning













Blogstafetten börjar idag

Jag väntar med spänning på vilket ämne CrimsonAnna kommer att ge mig i Blogstafetten. Mitt förra bidrag kan du läsa här.





Andra bloggar om: ,













Lite om en söndag

Jahapp. Så blev jag hemma med sjuk dotter. De andra kom iväg i bra tid. Själv såg jag slutet på "Let's Dance" och fascineras över vilken udda idé det är. Kändisar och toppdansare tävlar...
Inatt såg jag den utmärkta "Gangs of New York" - Scorceses historiska epos om irländare och protestanter i Five Points. Välregisserad och faktiskt - till och med Leonardo DiCaprio lyckas nästan vara trovärdig. Efter filmen tog jag en promenad i kylan, en cigg och funderade över de senaste veckorna. Funderade över varför det är jag som ska förändra mig hela tiden. Jag har inget bra svar. Idag har jag uppenbarligen missat att göra något eftersom jag för tillfället är ute i kylan. Igen.

Skrattade när jag läste Sundhs senaste kommentar i min postning om Häglunds senaste "jag-vill-så-gärna-bli-en-åsikstmaskin"-krönika:

Jag fick nys om häglunds blogg i Dagens Nyheters "alla pratar om..."-spalt, när kommer den här sippa bloggen att bli omnämnd av DN? Det luktar avundsjuka här "deep/ed"!


Vi diskuterade det någon annanstans: att en del kommentatorer tar till den enkla förklaringen - om någon inte tycker om någon annans skrivande så handlar det om avundsjuka... i slutänden innebär det att det inte finns något rum för kritik eftersom det bara är avundet som låter. Bullshit. Varför skulle jag vara avundsjuk på Kjell Häglund? Ingen som helst anledning. Om jag tycker att han är en patetisk person utifrån diverse tjafsiga krönikor - varför skulle jag vara avundsjuk på det? Kära nån...

Genom åren har jag fascinerats av de förklaringar som många använder by default:

1. Sanning är något relativt. Det vill säga: man får inte kritisera åsikter eftersom det som är sant för en person kanske inte är sant för en annan. Problemet med den förklaringen är att allt flyter - inget är stabilt. Därmed blir moralen oerhört mosaikartad.

2. Avundsjuka är det enda som finns.

Vilka fantastiska konsekvenser det får i slutänden...


Andra bloggar om: , , , ,









Deep|edition # 20060107






Skidåkning idag igen

Skidåkning idag också. Tyvärr bara hälften av gänget men för A har hans premiär gått bra och Solstickan åker som ett skållat troll nerför backen. Eftersom natten varit rejält röjig för alla utom mig, då jag låg i lugn och ro i Terrorprinsessans säng, så åkte vi ut först runt lunch.

Tyvärr är min telefon och dator svårkommunicerbara med varandra så det blir inga bilder just nu...




Andra bloggar om: , ,













Jag visste väl att jag kunde lita på Patrick! Just så fixade man problemet i FF - Inställningar/Avancerade och klicka ur "Markera text med tangentbordet"

Tack.









Deep|edition # 20060106






En röd fredag

Idag åkte vi ut till Romme för att klämma lite lagg. Det hade andra också gjort. Typ alla andra i hela Mellansverige. Det var som myrornas invasion eller nåt. Kön för att köpa liftkort gick en bit upp i slalombacken.
Men vi åkte lite i Korta knapp - Solstickan behövde värma upp lite och Terrorprinsessan åkte för första gången utan sele.

Tanken har varit att vi ska åka i Romme imorgon igen. Men nu ikväll har TP fått 39 graders feber. Och vi har kompisar här. Typical.

Planen är nu att A tar med sig sin son och jag Solstickan och åker ut i backen.

Dags att sova mao. Det är så mycket frisk luft ute...



Våra kompisar har också en pojk som är rätt liten så de har fått låna vårt sovrum. Terrorprinsessan är dålig och det är trångt i en bäddsoffa så jag får sova i TP:s rum... söt vägg va *ironisk*




Andra bloggar om: , ,













Irriterande bugg i FF

Först en extremt irriterande sak. Jag har kört Firefox länge. Men i och med nya 1.5 har en insättningspunkt börjat att grassera i alla sidor... ungefär som att den tror att allt är en inskrivningsruta... extremt irriterande och jag har ingen aning om det är en programbugg eller om det är något speciellt tillägg som får FF att bugga ur. Eftersom jag kör FF på flera datorer och har samma problem på alla så funderar jag om de skrivit skräpkod i den nya versionen... Nån som vet?


Andra bloggar om: ,













Stört omöjligt

Roger Viklund hänger sig åt en avancerad mot-mytbildning. Han menar att Jesus aldrig funnits och använder sig av rätt så underliga slutsatser av Paulus brev för att komma fram till det.
Läser man Viklunds debattartikel är det rätt så frapperande att hans egna argument är byggda på minst lika lös grund som de Jesus-myter han försöker falsifiera. Som teolog och efter att ha läst stora delar av NT på koinégrekiska funderar jag på om Viklund ens brytt sig i att läsa saker på grundspråket.
Nä, oavsett om jag själv inte längre tror speciellt mycket så blir man som teolog rätt trött på såna här generalistiska religionsstörtare.


Andra bloggar om: ,













Häglund fånar sig om Skugge

Fast Kjell Häglund är minst lika patetisk: Linda Skugges bloggande är genant. Vem fan har bett honom att stå som någon sorts försvarar för bloggande? Hans halvkvädna visor om Pascalidous spökskrivare - som han ansåg sig ha bevisat utan att kunna ge de minsta bevis - har i min bok förpassat honom till högen "Patetiska krönikörwannabees". Hans försvar kan ni läsa på Researcher (i kommentarerna).



Andra bloggar om: ,













Filmerna

Två löjligt bra filmer idag. Som jag sett ett antal gånger. Jag hoppade mellan "Meet Joe Black" (MJB) och "Breakfast Club" (BC). MJB är fascinerande i sin totala filosofiska läggning - vad som sker när evighet och timlighet faller samman. Brad Pitt är lysande i filmen - som Döden med total hybris men också som ett barn som ser världen för första gången. Och vill ha med sig allt tillbaka. BC vet jag inte hur många gånger jag sett - och jag minns när jag såg den första gången, tror det var runt 1987. Jag gick med långrock och sjalar runt skorna efter det. Senare har jag sett den och sett "mina ungar" i den. Idag såg jag mig själv igen - än en gång i Judd Nelsons figur. Den är stark. Den handlar så jäkla mycket om livet, oavsett om det är livet som ung eller som idag - 35 år och gift. John Houstons film, den bästa med "the brat pack", håller ännu. Att passa in men också att ha modet att möta sig själv - och våga tycka om den man är. Lyssna.


Andra bloggar om: ,