Deep|edition # 20060228






Dagens|060228

Tog en promenad bort till Näringslivets hus för att hämta inbjudningar till Gyllene Hästen. Och gick en runda på andra sidan ån om Heimer & Company. Så här ser vårt hus ut.













giff

Fan. Jag hinner inte med annat än att försöka springa ikapp saker som borde varit klara för några dagar sedan...













Möten

Idag har jag mest gått på möten. Och åkt på möte. Och varit på möte. För att avsluta med att försöka skriva lite förpackningstext. Bilen är fylld av samma skräp som imorse - jag hann inte till sopstationen. Imorgon.



(och nytt finns på Deep|stories)









Deep|edition # 20060226






Guld.

Oh fy fan...



Min fru efter att ha hållit andan i hela slutperioden...

(och det har varit rätt kul att läsa Legally blonde - Woho! under matchen :))













3-2

Och jag som tackade nej till att viga Nicklas Lidström för några år sen...













Jämförelser

mymarkup.net har visat på jämförelser mellan Rättvis och balanserad, respektive en blog som knappast kan sägas vara en borgerlig motsvarighet: Lovsång till Perssons ära.













Lite om bloggar och email

De senaste dagarnas avslöjanden om socialdemokraternas något burleska sätt att dra igång valkampanjen får mig att fundera över bilden av media bland politiker och tyckare.

♠ "Timbrohögern" och deras svans har ofta påstått att svensk media är vänstervriden. Själv har jag många gånger gått i klinch med deras mytbildningstendenser genom att hänvisa till ett antal utredningar som visar att media generellt är rätt så medelpolitisk. Det brukar dock sällan ta någon skruv eftersom man då använder sig av "subjektivets diktatur"-argumentet: de "vet" att det är så.

♠ Nu menar både "s-mejlaren" Lindström och idag Tobias Gerdås, vars blog "Rättvis och balanserad" blivit uppmärksammad av Expressen (men inte av Aftonbladet...), att media varit för dåliga på att hålla koll på borgerligheten - att socialdemokraterna blivit hårt åtgångna på ett sätt som inte är balanserat.

Själv försöker jag, eftersom jag spenderat flera år med att forska i medias påverkan på människans världsbild, ändå att hålla mig till de (alltför få) undersökningar som fr a MKV vid Göteborgs universtitet gjort under åren, vilket inte visar samma svart-vita bild som politiker vill göra gällande.

Faktum är följande: i undersökningen från slutet av 80-talet "Makten över tanken" - som är en av de största sociologiska undersökningar som gjorts runt media - visar det sig att journalisterna personligen har en viss övervikt mot att personligen ha vänsterinriktade åsikter. Observera "viss övervikt". Å andra sidan var de flesta tidningars ledarsidor liberala, borgerliga eller opolitiska - en utveckling som avvecklingen av A-pressen fortsatt. Den rena politiska åsiktsjournalistiken sker på ledarplats och numera i vissa krönikor, de senare oftare i sakfrågeaspekt. Att journalisternas egna politiska åsikt skulle styra deras vinklingar är knappast någon regel - dels finns fortfarande en hård kärna av journalistiskt objektivitetskodex men sen är det också redaktörer som är med och bestämmer vinklar i artiklarna. Problemet verkar snarare vara att de debattörer som anser sig "se" att media är vridet åt något håll helt enkelt ser den enskilde journalisten som solitär. De glömmer att ett media alltid består av ett antal filter innan något släpps ut (vilket ju är skillnaden mot bloggandet).

En annan bild, som Alliansen försöker att befästa i väljarnas medvetanden, är att det som hänt i samband med Reinfeldt-mailen och nu "Balanserad"-bloggen ingår i en "socialdemokratisk kultur". Reinfeldt, förståeligt upprörd över att blivit kallad pedofil, anser att det handlar om att göra honom omänsklig:
Det här är konsekvent från stora delar av socialdemokratin - att göra mig omänsklig. Man vill ta bort mina mänskliga drag, för att skrämma människor.

Reinfeldt är medvetet eller omedvetet ganska historielös när han, idag av alla dagar, menar att det här skulle vara något specifikt socialdemokratiskt drag. Är det något som Palmemordet bevisade var att det fanns en hatkultur inom dåtidens MUF just mot Palme och socialdemokratin och Reinfeldt ljuger rätt rejält om han anser att inte diverse borgerliga bloggar och media använt sig av diverse tillmälen gentemot Perssons person. Och självklart har SSU haft samma ingångar när de under åren gjort elaka karikatyrer av Bohman, Adelsohn och Bildt.

Det är en grundläggande behavioristisk reflex - att göra fienderna mindre mänskliga = mindre lika oss. Det har alltid gjorts i såväl krig som politiska strider, i sport och i kärlek. För att kunna vinna fördelar måste man visa sin motståndare som mindre värd att vara omtyckt. Diverse sociologiska experiment under sextio- och sjuttiotalet bevisade detta och att försöka förneka det grundläggande beteendet är dålig omvärldskunskap.













Gatunamnen som man minns

Annat än Röda vägen:

1 Psykopatstigen (Psycho Path)
2 Skilsmässodomstolen (Divorce Court)
3 Långtifrånbajsgatan - den enda vägen till Förstoppningsgatan (Farfrompoopen Road, Constipation Road)
4 Korsningen av ensam och fattig ( Lonesome and Hardup)
5 Korsningen av Clinton och trohet (Clinton and Fidelity)
6 Hinkmedblodgatan (Bucket of Blood Street)
7 Oväntad gata (Unexpected Road)
8 Dödsskuggans väg (Shades of Death Road)
9 Korsningen av Count och Basie
0 Korsningen av Potatis och Skalare (Tater and Peeler)


Källa: Aftonbladet: Här är galnaste gatunamnen













Korkad fråga

- Det är förmodligen den mest korkade fråga jag någonsin ställt, säger Leijnegard.


Micke Leijnegard ångrar sin fråga:
"Vad värdesätter du mest", säger Leijnegard och pekar med mikrofonen mot Neumannovas dotter, "din dotter eller guldmedaljen".


Kära nån. De börjar bli lite trötta nu, de där journalisterna.













Hellfire

Jag har sovit bort nästan hela dagen. Och nu sitter jag uppe för länge. Ont i halsen, ont i kroppen. Och nog fasen börjar jag känna av att jag pressat gränserna de senaste veckorna. Hellfire.









Deep|edition # 20060224






Lindström avslöjar sig själv

Mats Lindström gör totalpudel och erkänner att det är han som skickat mailen om Fredrik Reinfeldt. Han är opinionsanalytiker på Sveavägen 68. Sossarnas PR-apparat går för högtryck och försöker att göra skadan så liten som möjligt.

Själv tvivlar jag faktiskt på att det är en enda person som i frustration valt att skicka mailen. Snarare att Lindström offras. Jag har väldigt svårt att tro att en analytiker och som varit medarbetare på partikansliet en så lång tid som honom ger sig på att göra såna här politiska stunts.

Elitlistan är liksom en fjärt i universum gentemot det här. Reinfeldtmejlens mening var att bli offentliga, att snacka skit och skvallra om moderaternas partiledare. Det hela handlade om att vinna makten. Det intressanta är att få i blogosfären reagerar. Varför? För att det handlar om den makt som man själva inte förstår? Jag menar - hur många människor säger inte "jag är inte intresserad av politik".

Ja kära nån...

EXPRESSEN.SE/Första sidan: S-mejlaren träder fram
Aftonbladet: Mejlaren avslöjad













Stafettinlägg om vardagslycka

Att känna lycka är något som många inte tänker på. Jag som varit djupt nere i depression kan njuta av att känna lycka – den där lyckan som är i vardagen. När det kickar till i hjärtat när man ser den man älskar, får det där fina mailet eller, framförallt, ser sina barn friska, glada och tillfreds.

CrimsonAnna på Ljudet av ett hårdrockshjärta gav mig ämnet för mitt bidrag till Blogstaffeten: Fem skäl till vardagslycka.
Ett spännande ämne på många sätt. Ska jag hitta de där speciella tillfällena? Eller försöka utröna vad som i vardagen faktiskt gör mig lycklig?

Jag väljer det senare – för vardagslycka är ett tillstånd på många sätt snarare än händelser. Och för mig är det numera viktigt att omfamna dessa tillfällen när jag känner lyckan mitt i vardagen.

Så. Min lista:
1. Mina barn. När de gör saker som bara de kan göra och lindar sin pappas hjärta runt sina små fingrar.
2. Att vara behövd. Det är grunden till människans överlevnad – att känna att någon verkligen behöver en. Utan det blir man galen, tror jag. Sen att det ibland går till överdrift är en annan sak. Men fortfarande – jag behöver känna att jag är behövd för att känna lycka.
3. Kärlek. Det har med nummer 2 men också mer. Kärlek handlar om en psykisk-fysisk kontakt. Den där förstulna smekningen på kinden, ett av barnen som kryper upp i famnen på kvällen.
4. Internet. Ja va fan. En stor del av mitt liv handlar om nätet. Mitt jobb bygger på tillgång till all information som är möjlig, mina kontakter sker mestadels med hjälp av mail och IM. Och en stor del av de vänner och bekanta jag skaffat finns på nätet.
5. Gott kaffe och nikotin. Behöver inga mer förklaringar. Så är det.

Nästa stafettinlägg ska Shw få skriva i ämnet: "Om du vore en sport – vilken sport vore du?"













Skugge fightar Schottenius angående Elitlistan

Skugge smäller till och visar att det faktiskt fortfarande gäller att sopa framför sin egen dörr innan man försöker städa utanför andras. Hon ger DN:s kulturchef en rejäl dagssedel och drar fram dubbelmoralen i ljuset:

"Att hon (Anna Björkman, Skugges anm) flitigt deltog som skribent på listan i ett forum där våra konkurrenter ingår, diskuterade kommande publiceringar var inte förenligt med hennes arbete på redaktionen", skriver Schottenius.
Men Maria, känner inte du Olle Svenning lite väl intimt om man säger så. Hur kan vi lita på att ni inte snackar om "kommande publiceringar" med varann innan ni pussar varandra godnatt? Va? [exakt. Schottenius ligger med Svenning; min anm.]
"Dessutom blev hennes extra komplicerad eftersom Alexander Bard deltar i melodifestivalen som artist. Man kan inte rapportera och recensera från en tävling där en av de medverkande styr ett av ens privata nätverk", fortsätter Maria.
Va, är detta ett skämt!? "Extra komplicerad." Haha! "Privata nätverk." Tänkte du innan du skrev den där krönikan, Maria? För hur ser egentligen ditt privata nätverk ut?
Du är ju bästis med diverse författare till exempel Kerstin Ekman och har kontakter ända in i akademien.


Och sen visar Skugge att hon fortfarande kan:

"Det gäller att välja sitt sällskap, Olle Wästberg. Det finns bättre eliter", avslutar Maria.

Just det, Maria väljer den riktiga makten, dvs Göran och statsråd och politiker.
De är rikare och det är mer gåslever och mer makt på riktigt. Det är maktens riktiga maktelit.


And there go Schottan ner för räkning.

(tipstack till Money)

Uppdaterat:
Nu börjar även Mustafa Can få saker mot sig. Han hävdar hårt att journalister ska hålla sig för goda för att umgås med politiker. Själv sitter han in Kulturrådets styrelse bland annat med Anna Hedberg, (numera fd) generaldirektör för RFV och generaldirektören för Statens kulturråd Kristina Rennerstedt.

(tips från Vassa eggen)













Naken på isen

Om någon undrar vad som hände när den nakne mannen ramlade in under OS-finalen i curling så kan ni läsa om reklamkonceptet goldenpalace.com kört under många år på min andra blog Researcher.













Humor

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att det är lite humor med konståkning. Särskilt namnet Irina Slutskaya.













Nytt

Nya saker på deep|stories.









Deep|edition # 20060223






Resning

Det här är strongt gjort. Jag hoppas att jag har samma moraliska resning som flasknosen













Duka under

Vill bara tipsa om Dukningstips för budgetkalas hos Husmusen. Smart snyggt och kreativt.













Choo Can

Okej. Nu har Mustafa Can förklarat sig. Imorse på morgon-TV. Och efter ett tag släpper han ner garden och visar vad det verkligen är som är problemet: att Mustafa anser sig ha rätt att moralisera över allt som han inte gillar. Hela ytbeläggningen om "att journalister inte ska liera sig med dem som de är satta att iaktta" faller pladask och Can jiddrar mest.

Det är också intressant att både programledaren och Mustafa Can tjatar om "den här sidan" som om det skulle vara en sajt, eller en blogg. Det är en mailinglista. Du kan inte komma åt den på annat sätt än att du blir inbjuden eller pysslar med avancerad cracking av mailservrar där du vet postlådor som är medlemmar finns.

Jag håller med load: Can borde gå en kurs i koll.

Sen måste jag ge Pontus Schultz en hedersmedalj för att han inte började skratta åt de andras fullständiga okunnighet runt nätet och vad som händer på nätet.













Hösten

Det ska vara mössa i höst:




Snyggt från Munthe plus Simonsen:



Skirt och klassiskt från Bruuns Bazaar:



Köpenhamn har en lite annan ingång än Milano.

Bilderna är snodda från DI.se.













Vålnadsaffärer

Fick känslan av något spöklikt:



Jan styr sina affärer från graven?













Sigge säljer ut sig

Sigge gör sig en hacka: Aftonbladet köper Bloggportalen.













Bitchen är tillbaka - long live the biatch!

Bloggosfärens favoritbitch är tillbaka från sin exil i ... Sverige... Han tycker till om den "Bloggmobbningskampanjen" som några av de mer högprofilerade bloggarna satt igång.

Okej.....nu tänkte jag sticka ut hakan lite och skriva lite om vad jag tycker om den sk bloggmobbingen........Det har länkats en massa till ett inlägg som uppmanar till att stoppa mobbingen...visst det är väl fint och sött i all ära.....men vad de där små madamerna missar är att de själva sitter och fäller kommentarer om kändisar som inte är direkt smickrande....för jag tror inte att Agnetha Sjödin håller med om att hon har fläskiga armar som någon skrev en gång i just en blogg där det så friskt uppmanas till civilicerat beteende.....och skulle man göra en kommentar som inte håller med men inte är otrevlig så får man fan av dem som slickar bloggägaren i arslet....och såvitt jag vet så är det lika mkt mobbing......eller är det ok att man säger att folk inte vet vad de talar om när de har en avvikande åsikt och även förlöjliga dem med insinuationer?


Kunde inte sagt det bättre själv. Och samma bakvända logik används just nu runt Elit och Alexander Bard. Som en bloggare skrev: "Den som är utan synd skriver första debattartikeln".

Om man börjar titta på hur kommentarerna går i diverse av de bloggar som handlar om kläder och liknande de sk "modebloggarna" (ett konstigt ord eftersom de ofta skriver om mycket annat) så är det knappast att tala om något annat än kotterier. När det "taggas" för diverse listor så taggar man varandra, och länklistor är ibland mer eller mindre kopior av varandra. Jag tycker inte det är fel, jag tycker inte det är konstigt - men jag blir irriterad på dubbelmoralen när samma personer både kan häva ur sig dissningar om kändisar på sina bloggar och samtidigt förfasa sig över elitlistan, eller att de i ena postningen skriver "Vi är trötta på bloggmobbning" och i andra postningar kan uttrycka sig oerhört nedlåtande om personer som inte stämmer överens med deras smak.

Visst. Det är också en mänsklig svaghet att försöka visa upp en högre moralisk resning än den som är verklig - liksom att det är mänskligt att skvallra, tycka illa om och tycka saker om det som skrivs (läs Kjellbergs postning förresten). Men jag förbehåller mig rätten att bli irriterad och påpeka den dubbelmoral som grasserar. Själv har jag släppt såna saker - jag inser att jag både är cynisk, ironisk och ogillar vissa saker och personer.

Skruplerna lämnade jag samtidigt som jag lämnade skillnaden mellan den yttre och den inre personen. Jag har gjort mitt val - och jag säger inte att det är rätt. Men det funkar för mig. Och jag tänker fan inte hålla klaffen.













InfluensA

Jag har influensa.
Tack för det.


-----------


Jag är frusen...


------------

Och nu är jag varm...









Deep|edition # 20060222






En förstfödd

Chris fick en son! Hurra!!













SVT, sponsorer och reklam

SVT har problem. Dels har de varit usla på att kommunicera varför de använder så många sponsorer och ger dem så mycket tid i OS-sändningarna.

Nu ifrågasätts också SVT:s ena expertkommentator; Wikegård. Samtidigt som han gör lysande jobb i OS-studion jobbar han också för det omtalade vadslagnings- och spelföretaget Expekt. Han ska enligt uppgift blogga om hockeyn under OS (men på Expekt.com är det inte direkt lätt att hitta någon blog) och finns med i reklamen för företaget - en kampanj som av en händelse går samtidigt som många svenskar tittar och fascineras av hans svada och kunskap.

Själv tycker jag snarast att SVT äger problemet. Och att de regler som statlig television satt upp inte är riktigt uppdaterade med den nya mediavärld som finns.













Största diskussion runt ingenting

Media Culpa har samlat mediernas moraliska moras runt Elitlistan. Bloggarna skriver som fan på knuff.se. Och gör man en sökning på Mustafa Can kommer ännu fler upp (många dubbletter självklart) och Elit-listan ger ytterligare några bloggares åsikter.


Mina tidigare postningar:
deep|edition: Schottenius själv elitist
deep|edition: Mer om Elitdiskussionen
deep|edition: En avslöjad elit eller dålig DN-journalistik?
Researcher » Blog Archive » Elitlistan diskuterad













Schottenius själv elitist

Maria Schottenius är chef. På DNs kulturredaktion. Hon är rätt rolig med sin eviga jakt på "kotterier" och frimurarliknande grupper. I samband med Mustafa Cans "avslöjande" av Elit-listan på hennes egen tidning har hon såklart sin åsikt klar:
- Det är intressant att för allmänheten berätta om den här typen av hemliga sällskap med kända människor och journalister, och där det finns tydliga regler dikterade av en sektmästare, här Alexander Bard, att man ska leverera skvaller annars åkter man ut. Ett slags frimureri med låga syften. Och det kan vara bra att veta att exempelvis Jan Söderqvist som skriver kulturartiklar och filmkritik i Svenska Dagbladet är en av de värsta skitsnackarna och vuxenmobbarna på listan.


Det är ju verkligen bra att veta det Maria S - eftersom SvDs kultursidor ofta anses som av bättre kvalitet än DNs...

Schottenius är knappast själv utan fläckar.

Gentemot min tidigare kombattant Nicke på Mediakoll väljer hon att svara på en intressant fråga på följande sätt:

Ovanligt korkad synpunkt, tycker jag. Vem står bakom denna stupiditet?













Mer om Elitdiskussionen

Logik?

toshoblog lyckas verkligen visa på hur oerhört logiska folk som diskuterar epostlistan Elit är:

Jag associerar direkt det jag läser till den där barnsliga mobbinggemenskapen som så lätt uppkommer inom vissa kompisgäng på mellan- och högstadieskolor. Alexander Bard har ju alltid varit sjuk i huvudet, så ju inte förvånande att han har sånt här för sig, men att vuxna människor så gärna dansar efter hans pipa bara för att få va en i gänget?


Alltså: det är mobbing som sker på Elit men tosho anser sig ha rätt att säga att Bard är "sjuk i huvudet" - det är uppenbarligen inte mobbing...

Andra intressanta saker är att vissa bloggar - ex.vis Karin Långström Vinge väljer att häva ur sig saker som de bara läst från en sida - och sedan inte tillåta andra än sina egna att kommentera det hela... Om det inte är ett slutet sällskap så vet jag inte.

Hela diskussionen börjar bli löjlig. Intressant är att det finns två poler: dels personer som likt mig (har också skrivit om det på Researcher) anser att det hela knappast är något annat än normalt mellanmänskligt åsiktsutbyte i en sluten form respektive de som uppenbarligen anser att mediakändisar och liknande personer inte får skvallra alls. De sistnämnda söker någon sorts übermänniska utan normala mänskliga svagheter (ex.vis skvaller). Det förfasas, och det "ulkas". Allt i någon rätt märklig form av brott mot Elits medlemmars personliga integritet och rätt till att säga vilka idiotiska saker som helst. Det som efterfrågas är censur - allt i det heliga demokratiska namnet.

Fascism är inte alltid brunfärgat.













En avslöjad elit eller dålig DN-journalistik?

Mustafa Can "avslöjar" mailinglistan Elit i DN Kultur. Citationstecknen finns där eftersom mailinglistan Elit är typ världens sämst bevarande hemlighet. Den har varit känd i alla de tio år som jag hängt på nätet och dess innehåll har knappast varit okänt om man haft vett att läsa mellan raderna hos de skribenter som är medlemmar.

Det intressanta är att Can anser att en stängd lista är en fara för demokratin, och anser att det är bättre att dessa personers privata åsikter blir kända genom att avslöja dem i Sveriges största morgontidning. Jag menar - om Janousch och Söderberg anser att Kjöller är fet så är det väl deras inskränkthet, inte ett allmänt intresse som ska trumpetas ut i DN.

Det hela blir fånigt när Can uppenbarligen antingen varit med på listan eller har en person som anser det hela vara så intressant att h*n väljer att gå ut med det hela. Det hela är kvällstidningsjournalistik och moralism för sin egen skull. Fånigt helt enkelt. Mustafa Can borde tänkt en vända till.













Guldmedalj

Fick ett MMS med bilder från Turin. Bland annat av en av Sveriges OS-guld. Inside info. Min kompis Hasse är därnere och ser till att skidlandslagen äter riktigt.













Fråga

Vad är du rädd för?
Varför vågar du inte - bara vara.
Bara vara i det som är. Och det som blir.
Det blir.













Mer bilder

Lite fler bilder från jobbet (tidigare här):


Gatan vi "bor" på.


Baksidan. (bilden är tyvärr så liten. Den där glasburen mitt på är vårt stora konferensrum)


Framsidan. Med gammal logotyp.


Från mitt rum, utsikt i korridoren (gammal bild - saknas en jättelik takkrona över "ön").

Bilder som ni sett förut:

Vår reception alldeles nymålad och renoverad.


Fasad med den nya logotypen.


AD-Anna läser någon tråkig text. Med största sannolikhet en av mina kreativa briefer :). Plats: Lilla konferensrummet.


Vy från min skrivbordsstol med sonen på besök.



Det här var kul! Kanske ska ta lite nya bilder imorgon...
Andra reklamares kontor kan du tjuvkika på hos Clayton på adtothebone









Deep|edition # 20060221






Bara lite annat

En lång dag mot sitt slut. Ikväll var jag på årsmöte med Marknadsföreningen i Dalarna (MiD) - det var den styrelsen jag blev nominerad till förra veckan. Så nu är jag styrelsemedlem. Spännande.

Inatt har sonen toppat sin feber med att ha 41 grader. Jag stod med honom i dörren för att snabbt få ner temperaturen. Och nu har Terrorprinsessan feber. Och min hals börjar att göra ont.

Möte med kommitén inför torsdagens Barbara Cup, och en massa folk som ringt mobilen från olika lag. Vi blir rätt många verkar det som. Kul!

Diverse pill på jobbet och sen intervju med J om vår nya grafiska profil. AD-Anna och jag satt och försökte få saker sagda.

Imorgon ska jag jobba hemifrån på förmiddagen.


Jag har startat upp en ytterligare blogg. deep|stories. Där kommer jag att samla lite andra sorters texter.













Bild



Hedgehog visar bilder från sin arbetsplats. Jag kan visa utsikten från jobbets balkong.









Deep|edition # 20060220






Rörelse

Våld kan vara vackert.



Bilden från Valentine's Day pillow fight via Spirre













Barbie överbord

Kan Barbie simma?
"58 containrar med Barbiedockor blåste överbord.
Ett av A.P Möller – Maersk-koncernens skepp tappade i torsdags 58 containrar i havet utanför den holländska kusten."


Källa: N24.se













Jojustdet

Första april ligger tidigt i år....

"Sonic Teenager Deterrent heter apparaten som kan skrämma bort stökiga tonårsgäng. Brittisk polis tycker enligt uppgift att det är en bra idé. Det högfrekventa ljudet låter så illa att de som kan höra det måste hålla för öronen och till slut inte står ut utan måste gå därifrån.

Ljudet kan bara höras av dem som är under 20. Vuxna är helt immuna eftersom kroppens förmåga att höra vissa frekvenser nästan helt försvinner efter 20 års ålder."


Källa: Apparat skingrar tonårsgäng- IDG.se:













Poetisk källkod

Cool geekighet. Apple har gömt poesi inuti källkoden för att stressa hackarna:

”Your karma check for today:
There once was a user that whined
his existing OS was so blind
he'd do better to pirate
an OS that ran great
but found his hardware declined.
Please don't steal Mac OS!
Really, that's way uncool.
(C) Apple Computer, Inc.”


Jag tror inte att det fungerar men onekligen känns det jäkligt mycket "Apple".

Källa: Apple försöker avskräcka hackare med hjälp av poesi- IDG.se













Tärnabytjurskalle

Det är något speciellt med de där människorna från Tärnaby:

– Låt mig sura ett tag, det behöver jag, men jag hoppas att jag under kvällen kommer över den här missen. Kanske, kanske kan jag känna mig lite nöjd också, säger Anja Pärson.
Hon fruktar dock att det kommer att vara precis samma underlag i dag.
– Det finns en viss risk för det och då kan nog folk springa ikapp oss i backen. Samtidigt kan jag vara rätt snabb när jag är sur, säger Anja Pärson.
Och ler. Faktiskt för första gången sedan hon gick i mål som bronsmedaljör.


Inse att det här är grunden till storheten både hos Stenmark och Pärson - envisheten och tjurskalligheten. Jag tycker det är charmant.


Källa: Aftonbladet: Arja Pärson firar bronset













Om det där med bloggmobbing

Jag ramlade över diskussionen om "bloggmobbning" via Schmut och försökte förstå vad det hela handlade om genom att läsa Livet enligt Mocca och hennes något överreagerande postning. Jag letade runt hos anna och hittade några suraktiga kommentarer av någon "kajsa" och nån från någon "lisa". Några korkade kommentarer från nån "linda" hann jag också läsa. Men att det skulle vara mobbing? Nä, knappast. Dumt - ja, rätt korkade och inbilska - jodå. Men mobbing?

Själv har jag fått stå ut med både ditten och datten via mina olika bloggar och under mina många år på BBS:er, communities och liknande. Nånstans får man lov att inse att det finns "folk till allt". Det vettigaste är inte att sluta blogga/skriva, eller försöka göra sig själv till ett offer utan att låta kommentarerna ligga kvar och svara med en rejäl dos av ironi.

Argumenten från "strejkvakterna" är också intressanta: man tjoar om att bloggar är ens egna och att det har med demokrati och yttrandefrihet att få blogga om det man vill (stora ord) men att folk då ska åtnjuta samma rättigheter att säga vad man vill i kommentarer gäller inte.


En annan sak som däremot gör mig jävligt förbannad är att bloggare har gett sig på Schmut aka Lisa Darling och anklagat henne för att vara "lisa" i anna-bloggen. Ni som gjort det borde skämmas! Och det om något visar på en oerhört omogen känsla för rätt och fel, och de som samtidigt försöker försvara anna-bloggen genom att anklaga någon annan borde fan göra något annat! Eller ge fan i att göra något alls.


Nu kommer antagligen ett antal rättrogna bloggare att förklara att jag inte förstår någonting, att jag mobbar genom att skriva det jag gör etc. etc. Må så vara. Olika kommentarer om annas ätstörningar är mer än lovligt korkade och okunniga. Men okunnighet är inte detsamma som mobbing. Det skulle innebära att 7/8:ar av jordens befolkning är mobbare. Eller egentligen att 100 % är det. Att folk reagerar på såna saker som ätstörningar är knappast konstigt - det handlar om ett sjukdomstillstånd som är svårförståeligt. Precis som andra sjukdomstillstånd som har sin uppkomst i psyket.









Deep|edition # 20060219






Hej sökmotor

Alla vägar bär till deep|edition:

Lena Ph + trosor (jahaja... låter ju som en logisk sökning)
Hällefors (...okej...)
lunar storm hemsida angela
bilder på min fitta (snacka om att ha hamnat fel...)
lilla n (det här med att specificera sina sökningar...)
att vara chef (fråga inte mig - fråga HS...)
grand danoa (norrmän gillar stora hundar)
igenkänning (som sagt - det där med specifierade sökningar...)
blopp (jo just...)













Helgens bilder

Solstickan käkar Chicken McNuggets på Donkan:


Svåger och svägerska gör sushi:













Overload...

Beware of the Cute Overload. En massa söta djur och annat. Det är verkligen... overload...













Prosit

Jag sitter i Västerås och väntar på lite lunch och hemfärd. Har precis tackat ja till en nominering i en viktig styrelse. Pillat inför Barbara Cup på torsdag. Vägen ner igår var mest smutsig. Inte speciellt halt.

Hemgjord sushi igårkväll och halv elva låg alla utslagna av trötthet. Jag känner mig faktiskt riktigt utvilad. Det är skönt för en gång skull. En soft söndag verkligen. OS på TV. Solstickan har feber.

Inte så mycket mer att säga känns det som. Det är något som jag börjat att märka - att jag inte har så mycket att säga. En fråga via MSN fick mig att tappa sugen för att faktiskt öppna upp hjärtat. Vad har jag för rätt att göra det? Och varför ska jag det?









Deep|edition # 20060218






Jävla PRO

Ett gäng besvikna sexåringar är inte att leka med. PRO hade bokat upp gympasalen för att spela boule, där Solstickans fotbollslag tränar varje lördag förmiddag. Ingen hade berättat det för Forssas ledare så inse hur besvikna killarna var när det bara var att vända.

Snart måste jag börja packa och fixa köket. Solstickan börjar bli otålig att åka söderut. Det har snöat hela natten. HS, svärmor och svågerns fästmö är på dagspa. Morfar och Terrorprinsessan ska ha mysmorgon.

Gårdagskvällen var OS, pizza och mys. Vi låg och läste instruktionsboken för Harry Potter 3-spelet. Sen hörde jag efter någon timme att Solstickan var uppe och rörde på sig - han hade svårt att sova så han fick läsa tills han somnade.

Sent igårkväll - bitterljuva minnen. Sorgsenhet av något som kunde varit. Sånt är livet. Dags att bryta upp från det som var och gå vidare.









Deep|edition # 20060217






Morgon

Jag drömde inatt att vi skildes. Det var inget jag ville. Kan bero på att jag såg "Wanted" innan jag gick och la mig (för övrigt en fullkomligt usel serie...). Samtidigt berodde det kanske på att vi haft sex - vad vet jag?

I drömmen ville jag inte skiljas. Vilket ju faktiskt är positivt. Och samtidigt är jag trött på denna känslomässiga jävla berg-o-dalbana som vårt förhållande är. Nu är det bra, till och med jättebra. Men sen blir det uselt. Balans mon compadre - jag behöver balans.

Det var jävligt halt imorse. Men Volvon med "Aliens" som nummerskylt försökte köra ifrån mig. Puckot tog fel fil i rondellen. No one beats the White Duke of France :). Det snöar som fan. Jag är en sån här dag glad att vi köpte en 1,6 liters Renault istället för en 1,2 liters Opel Agila.

Den här veckan har gått fånigt fort. Nu är den snart slut. Jag känner att kroppen har tagit en hel del stryk av stressen, det gör ont i leder och muskler. Jag har ett par grustag i varje öga och delar av kroppen är svårkontrollerade.













Rapport innan läggdags

Idag har varit en trött dag. Efter gårdagens fullständiga adrenalinuttömning av ultrastress för att få tävlingsbidragen klara och den dygnslånga kampen mot panikångestens demoner känns i hela kroppen. Den gör ont. Fortfarande känner jag av det. Min vänstra tumme brukar "sköta sig själv" när det blir så här och nu har det hänt. Tänk er att man tänker sig att tummen ska röra sig neråt - och den rör sig uppåt istället. Det är en rätt otäck insikt att stressen kan förstöra så mycket. Jag får leva med det här - att min kropp rent fysiskt gått sönder på grund av min utbränning.

Mest möten idag. Och börjat skriva på ett par grejer, varav ett är spökskrivande. Igen. Satt och lyssnade på Neosonic-låtar mest hela dagen. En märklig grej var att jag inte kände igen "Hunny Bunny" - skumt att känna sig främmande inför en låt som man själv gjort. Jag blev sugen på att spela igen, och göra musik.

Imorgon åker Terrorprinsessan och HS tåg till mormor och morfar. Jag och Solstickan ska köpa pizza och mysa. På lördag har Solis fotbollsträning och efter det har jag lovat lunch på Donkan. Sen åker vi neröver för att sammanstråla i stugan. Melodifestival och fest med svärföräldrar, svåger med fästmö och vi.

Nu är jag trött. Dags att släcka.









Deep|edition # 20060216






Madonna

Hon är 47 och fortfarande jävligt jävligt snygg!









Deep|edition # 20060215






Ännu en lista

Snott från Hedgehog.

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka?
Svart halvlång rock. Och en brun moccarock med luva och fårpäls i sömmarna.
2. vad använder du just nu för skor?
Ett par halvhöga kängor i retro-MC-stil.
3. favoritfärg på kläder?
Svarta.
4. favoritmaterial på kläder?
Ull, denim och bomull.
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu?
En ny schysst kavaj. Varför inte från Paul Smith...
6. favoritaffärer?
Cubus, Kapp-Ahl och Dressmann.
7. favoritmärke?
Out-of-bounds: Paul Smith. In-budget: Madison Avenue.

GREJER
vad har du för:
1. plånbok?

Ingen. Har en kreditkorts/visitkortsask. De få gånger jag har vanliga pengar har jag dem i den lilla jeansfickan.
2. smycken?
Halsband med tribal, tumring (tribal - tappade min andra i helgen), vigselring (Sarek), klocka (av titan), två ringar i vänster öra (guld)
3. solglasögon?
Jag använder alltid glasögon och har därför påhäng. Som jag konstant tappar bort.
4. nagellack?
Haha! Nej, inte på cirka tjugo år.
5. mp3?
iPod Shuffle 1 gb.
6. mobil?
Motorola Razr V3. Som fungerar halvdant.

BLANDAT

1. var har du i din:
a) jackficka just nu?

I rockens innerfickor: rikskuponger och iPoden. I min svarta kavajs innerfickor: cigaretter, visitkort (andras...).
b) handväska eller liknande just nu?
Datorväska. Jobbdator, digitalkamera, en gammal Resumé.
2. vad är du beroende av?
Nikotin, koffein och internet.
3. vilken sorts lipsyl använder du?
Det heter väl lypsyl. Inget.
4. vad tror du på?
Inget. Konstigt nog med min bakgrund.
5. vad köpte du senast?
En skink-ostsallad på Köpmanskrogen.
6. har du nåt husdjur?
Räknas barn och fru? Annars är det väl dammråttorna.
7. vad bor du i?
En stad. I ett radhus.
På Internet. Här. Och här.













Dagens|060215















Cathode rays burn

down on my knees
hundreth time
and whipped by demons
broken down by the lord of flies
crossed crucified corrected
heart breaks heart crashes
this is my fate
ode of my own wasteland

cathode rays burn my eyes
shallowness and beauty
she walked
she stalked
death is a beautiful gift
every killing is a harm not being of me
this is not life
it's a poison from my hell of nothing









Deep|edition # 20060214






Chaparal

Workshopen avklarad. Fantastiskt kul jobb och en fantastisk kund. Hennes engagemang liksom glödde. Kände igen mig själv - hur jag kan bli alldeles rosig av engagemanget.



Men det är onekligen rätt krävande att köra en varumärkesworkshop på över tre timmar.
Dags att åka hem. Och fortsätta jobba med tävlingsbidragen...













Vorsprung dürch Technic. My Arse.

Idag är tekniken inte min vän:


Min Palm har lagt av. Går inte att hard-resetta.


Razr:n har nån skum glappkontakt så att den tappar all kontakt med både sig själv och nätet.













On the playlist t'day

T'day it gonna go hard:
Crucified Agnostic Front
Psyche Angels in Bondage
Burning Heretic Apoptygma Berzerk
Spiritual Reality Apoptygma Berzerk
Leader of the Rats Arch Enemy
Dead Eyes See No Future Arch Enemy
Carry the Cross Arch Enemy
Dead Bury Their Dead Arch Enemy
Ravenous Arch Enemy
Breath Of Ghosts (143 BPM) Assemblage 23
The Fall of the Dark Lord Avathar
Invisible & Silent Covenant
We Want Revolution Covenant
Dead Stars Covenant
Unforgiven Covenant
Through Smudged Lenses Dark Tranquility
Cathode Ray Sunshine Dark Tranquility
White Noise/Black Silence Dark Tranquillity
Dissolution Factor Red Dark Tranquillity
From Whom The Bells Toll Die Krupps
Fire Die Krupps
Lepers Among Us Dimmu Borgir
Devil's Path Dimmu borgir
Burn in hell Dimmu Borgir
Spellbound by the Devil Dimmu Borgir
Down Drain STH
Insanity's Contagious Entombed
Scottish Hell Entombed
Stratosphere Front 242
Blend the Strengths Front 242
Crapage Front 242
Awakening the Ancient Evil Funeral Dust
...and Sorrow Danced in Silence Gates of Dawn
Slave to the Parasites Hypocrisy
Born Dead Buried Alive Hypocrisy
Evil Invaders Hypocrisy
What Comes Around Ill Nino
Liar Ill Nino
Trigger In Flames
Evil in A Closet In Flames
Episode 666 In Flames
Master of Puppets Metallica
St. Anger Metallica
Creeping Death Metalllica
Closed Eyes Mnemic
Bloodstained Mnemic
March of the pigs Nine Inch Nails
The Hand That Feeds Nine Inch Nails
Closer To God Nine Inch Nails
Hurt Nine Inch Nails
The Tables Have Turned Pain
Dancing With the Dead Pain
Just Hate Me Pain
Shut your Mouth Pain
Angel Tears Paradise Lost
Eternal Paradise Lost
Bombtrack Rage Agaist the Machine
Bulls on parade Rage Against the Machine
Fuck Tha Police Rage Against the Machine
Guerilla Radio Rage Against the Machine
Fistful of Steel Rage Against The Machine
Kokain Rammstein
Crush Sixer
Left Alone Stormgarde
See You In Hell Suicide Commando
Fuck the System System Of A Down
Plastic Jesus System Of A Down
Step on it Teddybears Sthlm
Dancin' With Manson Therapy?
Screamager Therapy?
Potato Junkie Therapy?













Dagens|060214



Snügg idag. Vit skjorta, svart kavaj, svarta jeans, retroboots av mc-modell.
Workshop med ny high-endkund. Försöka att skaka av mig gårdagens fullständiga fall ner på grund av en annan kunds totala schizofreni. Man borde blivit van men det är tungt varje gång.

Alla hjärtans dag. Solstickan fick ett pc-spel "Harry Potter: Fången från Azbakhan" och Terrorprinsessan fick ett smycke som en lokal konstnärinna gjort.

Igår var en stressig dag. På tre timmar skapade jag ett koncept från ax till limpa och skrev ihop en konceptbrief. Igårkväll skrev jag alla tävlingsbidragen klart samtidigt som jag såg på "Commander in chief" (ett av de bättre avsnitten), "Vita Huset" (sanslöst snurrigt avsnitt - precis som CJ måste ha känt sig) och sen "Cityakuten" (ett av de bästa avsnitten någonsin med Carter i Afrika med kärlek, engagemang och känslan av frustration över den mängd av människor som är döende).









Deep|edition # 20060212






Mäh!

Det tar fan inte slut. Nu när bilen verkar vara ok har elen i huset fått fnatt... Jag ger upp. Jag är så jävla less på att saker inte bara kan fungera!

Helgen har inneburit besök av kompisar med två barn som är minst sagt vilda. Jag fattar inte att föräldrar inte blir arga. Det gör mig frustrerad när föräldrar inte sätter upp klara regler, och håller de regler man satt upp. Tjat ska fasen inte löna sig.

Fördelen är att man blir stolt över sina egna barn.

Skidåkning i lördags. Solstickan åker bara i stora backar.

Idag pulkaåkning.


Jag känner mig oerhört låg.









Deep|edition # 20060210






Säpo och UD gör en Kina

För övrigt tycker jag det är helt åt skogen att UD och Säpo väljer att göra Sverige till ett nytt Kina genom att stänga av SD:s nättidning.

a) de går förbi yttrandefrihetslagstiftningen - som är en grundlag.
b) de skapar incitament för att SD blir martyrer och får god pr som yttrandefrihetskämpar (vilket de egentligen inte är)

Korkat värre är det hela.













Dagens|060210













M as in marvellous

M var i tidningen idag. Det är en fascinerande kvinna. Och go. Jag är tacksam för att få vara hennes vän. Och jag garvade gott åt hennes "jamen det var ju nästan pinsamt mycket om mig" i telefonen när jag hade läst artikeln. Det fascinerar mig varje gång att en så stark och envist framgångsrik kvinna alltid har en del av "men-inte-ska-jag" kvar. Till alla ni fantastiska kvinnor, sluta att förminska er själva!













Morgonen

Strulig morgon. HS till tandläkaren 7.15 (vem i helvete säger ok till att gå till tandläkare då?!!). Hon hade tänkt promenera så skulle jag ta bilen, lämna barnen och åka till Falun. Det var elva minus. Jag sa åt henne att ta bilen, eftersom tandläkaren skulle ta mindre än en timme. Det gjorde det nu inte så Solstickan kom försent till skolan, jag var tvungen att jaga till La Bossa Novas bostad för att hinna få tag på backup-disken innan hennes man åkte till jobbet. Sen körde HS ner mig på stan - till bussen. Japp - nu är jag åter en kollektivåkare...



Men det var rätt mysig morgon ändå.

Renaulten är lagad. Eller, när det gäller den bilen, det fel som varit mest akut är lagat: en kontakt i tändningen. Nu ska den starta enligt uppgift. Until next time...













Brudar och gummar

"Alla" verkar liksom visa sina bröllopsutstyrslar.



Vi gifte oss juni 1995.









Deep|edition # 20060209






Domän

Äntligen fungerar deepedition.com


På förekommen anledning: det enda som händer är att ni kommer till blogspot eftersom jag ännu inte lyckats få tid att lösa det lilla problemet med två bloggar på samma konto hos mitt webbhotell.













Dagens|060209



Dagens låt: "Machine gun justice" med Sator













Sverige har inte lärt sig sin läxa.

Nu är vi svenskar och Sverige hotat av islamisterna - eller det har vi varit hela tiden. De protestanter som uttalat sig struntar blankt i att danskar, svenskar och norrmän är olika nationaliteter. Tyvärr. Vilket har gett det hela ett nästan löjeväckande bevis på att det hela inte handlar om karikatyrerna.

Nu hotar "den muslimska världen" också Sverige. Varför? Jo, för att "en svensk tidning tänker publicera teckningarna".
tv-kanalen al-Manar varnar:
- Sverige har inte lärt sig av Danmarks läxa.

Vad är det för tidning som tänker publicera bilderna?

Jo. Sverigedemokraternas tidning.

Alltså anser de islamistiska ledarna att en publicering av bilderna i en oerhört obskyr tidning på den brunfärgade högerkanten innebär att alla svenskar ska hotas?

Och den svenska beskickningen i Libanon funderar på att be om ursäkt.

Ni får ursäkta, men hela den här historien har fått mig att förändra min syn på Mellanöstern rätt rejält...









Deep|edition # 20060208






Dagens|060208

Dagens N|.














Lolita Pop

(jag struntar i alla som gör sig roliga på min och Renaultens bekostnad... ni blir ledsna när mitt testamente öppnas jojomensan ;))

Alltså. Måste bara säga - Lolita Pop! Självklart köpte jag lite Lolita Pop på iTunes och, tja - kom igen: "Mind Your Eye" rockar fortfarande...

Karin Wistrand - du kommer alltid vara min Blondie...













Kör aldrig franskt

Morgonen innebar lämning av båda barnen. Renaulten startade snällt två gånger - men den tredje, när jag skulle åka till Falun så ville den inte. Det har hänt förr men då har den kommit igång efter ett tag. Inte nu.
HS var hemma, skulle iväg till terapeuten vid kvart i tio. Som tur var. Så efter nån timme dök Svarta Faran upp. Vi testade att starta med batteri, även om batteriet i Renaulten är helt nytt, alla lampor lyste glatt och så. Inte ett liv. Sen bogserade vi hem Renaulten och den ville inte starta ändå - trots rull på hjulen och allt.
Det finns därmed två möjligheter: 1) Startmotorn är kass. Men då borde den inte starta de andra gångerna. 2) Det är något fel på startspärren.
Sånt här är inte bra för en person som varit utbränd. Jag höll på att somna på vägen (efter att ha kört HS till Previa och tagit Svarta Faran till Falun). Typisk reaktion som jag numera får på adrenalintoppar.









Deep|edition # 20060207






Sounds like... Pop

Ramlade in på Trackslistan och fick se The Sounds på scen. Och jag trodde att jag blev flyttad tillbaka. Det var ju Karin Wistrand på scen! Shit, vad lika de var att ta över scenen och bara vara. Lolita Pop och The Sounds.









Deep|edition # 20060206






Intense and beautiful

Nu har jag skrivit om Super Bowl på Researcher tills ögona blöder. Mer imorgon - jag har ett koppel filmer kvar att glo på och recensera. Och så har jag skrivit långa haranger hos Helene som råkat ut för ett riktigt stolpskott bland kommentarerna. Sen har jag förstått att Blogger haft stora problem under helgen - och allt finns förklarat på deras utmärkta statusblogg. Och mitt i alltihop har jag också tittat på Vita Huset och Commander in chief. Såklart (fast jag fick tradea CSI mot Aktuellt).

Nu ska jag gå och sova. Så det så.













Gadgetsug

Jag har fått ett svårt sug efter en ny mobil.



Sony Ericsson M600. Läs mer hos Prylfeber

Visst - självklart är nya P990 ännu läckrare - inkluderar även WiFi-uppkoppling men hallå - jag är inte gjord av pengar...













Snörök

Vägen till jobbet var hal. Vägen hem var tio gånger värre. Fullt med snö och snörök. Helt klart var man glad att det är tvåfilig väg hela vägen.
Jobbade över en del - kollade en tredjedel av Super Bowl-reklamen och skrev rent ett koncept och började skissa upp en Nöjd-Kundundersökning. Det är, trots att jag sitter i eget rum, skönast när alla andra har gått hem. Det är lite som om man sitter på spänn att någon ska behöva hjälp, nån dator fungerar inte etc etc.
Nu är det måndag - det innebär Commander in chief, CSI och Vita Huset. Sen tänker jag gå och sova - jag är trött efter nattens Super Bowl...













En fet paj

"Slutprodukten beräknas innehålla 5 000 kalorier, eller 1 250 kalorier per portion."
Världens fetaste paj enligt Aftonbladet. Undrar om man skulle göra den till jobbet - bara för att retas med alla kvinnorna som räknar "points" :)













Statistik

Det som fascinerar med Amerikansk fotboll är den oerhörda mängd statistik som den genererar. Det värsta under dagens Super Bowl är när de amerikanska kommentatorerna diskuterade antalet bokstäver i efternamnet på historiens quarterbacks...













Nämen?!

Barn är en dyr affär. Enligt siffror som Föreningssparbanken tagit fram kostar ett barn 1,2 miljoner kronor fram till sin 18-årsdag. Två barn är ännu dyrare 3,2 miljoner.


Tell me about it...
Men läs också Louises text: Hemligheter så förstår man varför...

Källa: DN - Ekonomi - Ditt barn kostar 1,2 miljoner



Och nu lyckades Seattle plocka en touch-down. Nu är det match igen.













Ministry

Äntligen en vettig quiz!

Animositisomina
You're the eighth album, Animositisomina. Like the title says, you're full of animosity, fowards and back. Unlike the raw, ugly rage of Filth Pig however, your anger is incredibly raw and focused. You get homicidal thoughts at least a dozen times per day, but you hold yourself back, because you're just cool like that.


Which Ministry album are you?
brought to you by Quizilla

(snodde den av Snabelapan)



Och samtidigt gör Seattle en mäktig interception...













Super Bowl

Shit vilken touchdown av Pittsburghs Parker! Och vilka totala missar av Seattles backlinje...









Deep|edition # 20060205






Konstiga sökningar

Nån har kommit hit via en sökning på animerad video lunga...













Rejält Elakt Annorlunda

Utmärkta load har hittat en Lindströmbild när det gäller Sjödin-affären. Tyvärr verkar bilden försvunnit från Bon Ton.









Deep|edition # 20060204






Fascinerande

Okej. Två år efter att hälsenan gick av. Kajsa tar världsrekord. Nån som kan säga annat än att det är något speciellt med svensk friidrott?













Alliansen går på speed

Allvarligt. Jag vill också ha det roliga knark som både KD och Centern verkar ha tagit:

KD:s utspel: Kd lovar jobb till frigivna fångar och Centerns: Slopa las för unga"

För att inte tala om KD:s förslag om att införa kommunala supernannies: Svenska supernannys ska hjälpa familjer med problem"













Masjävlar

Interiör inför inspelningen av kvällens "Nisse Hult"
"Fan, jag ska spela Gustav Wasa. Hur i helvete pratar man dalmål?" skriker Rheborg och slänger ett ölglas på Glans.
"Inte vet jag. Jag pratar alltid på samma sätt för jag förstår inte bättre och jag är Nisse Hult."
Rheborg snortar en lina och förklarar belägenheten:
"Jag kan ju för fan inte komma upp till Kalle Moraeus och grabbarna och låta som en jävla stockholmare!"
"Men du är ju en Stockholmare..." säger Glans innan han får en kristallskål med jordnötter nerkörd i halsen.
"Fan. Måste ringa Robban. Han låter ju som en dalkarl. Eller åtminstone som Tony Richardsson."
Glans, som plockar jordnötter och glasskärvor ur halsen, försöker förklara att Tony Richardsson är från Avesta och att Avesta knappast är Dalarna. Möjligen rumpmas-Dalarna.
Tyvärr har jordnötterna gett Glans en attack av tonårsfinnar vilket gör att han enbart kan säga "Öh..."



(Bra var det. Jag skrattade hårt.)













En liten översikt av åsikter runt Sjödingate

Det finns olika kraftiga intressesfärer när det gäller Sjödin-affären. Anna Sjödins alkoholintag har verkligen ruskat om såväl blogosfären och även media som sådant.

♠ Dels är det en markant skillnad mellan hur Expressen och Aftonbladet väljer att göra sina nyhetsvärderingar - AB återvänder till den traditionella fållan av socialdemokratins språkrör medan Expressen återvänder till sina liberala, "sosse-bashing"-rötter.

♠ Det finns ett gäng socialdemokrater som rejält enögt väljer att försvara Anna Sjödin och socialdemokratin i gemen medan ett antal moderater och andra högervridna spöken väljer att se det hela som någon sorts självklart bevis på att Sossarna är maktfullkomliga.

♠ Mellan de som förstår dörrvakter och de som hatar dörrvakter finns ett kontinuum av åsikter, medan några av oss slirar runt i allmänhet och irriteras över att politiker som Sjödin väljer att ljuga om så flagranta saker som att hon varit full, att man väljer att sälja ut all heder genom att försöka spela på offer-rollen och misshandlad-kvinna-rollen.

♠ Några få har gått på samma konspiratoriska linje som jag la ut - att det hela är ett PR-stunt gone wrong.


Det som är tråkigt är händelserna runt Martin Melin. Han bloggade om ett samtal med sina kollegor som var med att plocka in SSU-ordföranden, och nu tvingas han ta en bloggar-timeout och hans chefer verkar vara rejält analfabetiska (för eventuella polischefer som läser det här kan jag berätta att analfabetism innebär att man inte kan läsa) som väljer att jönsa om internutredningar mm.













Bowl my super

Det hade jag missat! ZTV sänder Super Bowl på söndag! Yesyesyesyesyes!!!
Måndag kommer jag vara rätt trött - men so what!













Att knacka kod

Fotbollsträning med sonen imorse. Satt och pratade laestadianism med en annan pappa. Det är kallt som fan så vi tog bilen trots att gympahallen ligger ett par stenkast härifrån. Solstickan gjorde ett mål och såg professionell ut i sina nya fotbollskläder.

När han kom hem hade han konstiga utslag på kroppen. Och självklart nojade HS igång. Hon är en hypokondriker av Guds nåde (bland annat har vi två oerhört söta men pratiga cancertumörer...), och värst när det gäller barnen. Till slut tröttnade både jag och Solstickan på hennes oavbrutna "få se, få titta på dig" och sa ifrån. Hon ringde till slut sjukvårdsupplysningen som sa åt henne att lugna sig till på måndag.

Själv satte jag mig att koda hemsidor. Har ju ett dåligt samvete - ett löfte om att göra en sajt till ett företag. Så idag kändes det som om det var läge att komma igång. En ny splash-sida ligger ute på Existensia.se. Det svåra har varit att jobba utifrån någon annans skiss. Men efter mycket meckande börjar det likna något. Nu ska jag sätta mig att skriva texterna - en del ska bara skrivas in, annat måste göras copy på.













Inte LOB förrän senare

Sjödin-affären blir mer och mer intressant. När nu polisrapporten läcker ut visar det sig att Anna Sjödin verkligen målat in sig i ett hörn genom att påstå att hon inte var speciellt onykter, och att hon bad om att bli skjutsad till polisstationen:

SSU-basen Anna Sjödin blev ”gripen misstänkt för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd” efter tumultet på Crazy Horse i lördags natt.
Tidningen Västerbottens-Kuriren avslöjar nu innehållet i det så kallade arrestantbladet, som upprättades på polisstationen. Där står bland annat att det fanns en ”recidivfara”, det vill säga en risk för fortsatt brottslighet, och att Anna Sjödin fördes till Södermalms station för tillnyktring.


Hon blev alltså gripen - inte intagen enligt LOB. Vilket gör att Silbersky får använda rejält mycket juridisk magi för att lyckas fortsätta deras "hon-är-oskyldig-alla-ljuger"-linje.

Källa:
Aftonbladet: Polisen trodde att Sjödin skulle begå fler brott













Lysande

Det sämsta man kan höra på en anställningsintervju för ett jobb på ett kärnkraftverk:

Dina betyg är helt enkelt lysande.


Eller vad säger du Josh? ;)









Deep|edition # 20060203






Hem

Med Depeche Modes Newborn (extralåt på singeln A Pain That I'm Used To) drar jag hemåt. Konceptpresentationen gick vägen. Skönt att kunna lägga huvudet på kudden och veta att man gjort något rätt den här veckan...













Ljud

Dagens ljudmix:

Wiper Amusement Parks on Fire
Local Boy Makes Good Amusement Parks On Fire
Venosa Amusement Parks On Fire
Solera la Reina Amusement Parks On Fire
Blackout Amusement Parks On Fire
You Made Me Realise Amusement Parks On Fire
Smokescreen Amusement Parks On Fire
Venus in Cancer Amusement Parks on Fire


Shoegazing mon amour...













80

Nu är det 80tal som gäller. Kolla själv!









Deep|edition # 20060202






Dravel och drägg

Hemma med sonen. Han är fan frisk. Hör honom säga "yessss!" när han gör mål i NHL 2005. Själv har jag försökt jobba men insåg att jag glömde en massa papper på jobbet igår. La Bossa Nova kom upp alldeles när jag höll på att packa ihop datorn och berättade att ett projekt måste göras om eftersom kunden gjort en 180 graders vändning. Så drygt! Det är såna här gånger jag har svårt för det här jobbet - att man måste bita ihop och le.

Jag är fånigt trött eftersom jag varje kväll bara måste se Cityakuten. Det är spännande, välgjort. Carter hittar sin plats på jorden. Undrar om det är utskrivning av honom nu. När han och "Debbie" (samma skådis som spelar säkerhetsrådgivare i Vita Huset) åkte iväg i solnedgången (sic!) kändes det som om snart sagt alla verkar lämna serien. Å andra sidan verkar Kovac bli kvar ett tag. Eller inte.

Eftersom vi inte haft andra kanaler än bondkanalerna så har jag inte förrän nu sett CSI och avläggarna av den serien. Och jag förstår varför folk tycker att originalet är bäst. Fast det är fasen äckligast - varje gång jag sett ett avsnitt har det handlat om lik som legat för länge... *urk*. Och sen tycker jag att Melina Kanakaredes som spelar Det. Stella Bonasera är snyggast. Men visst - Marg Helgenberger som Det. Catherine Willows är läcker att titta på. Det som jag ändå tycker är häftigast är Gary Dourdan aka Det. Warrick Brown och hans ögon. Det är något mystiskt med dem, vilket ger serien en extra dimension.

Oj. Dags att äta lite. Möte i Falun kvart över ett.













Blogosfären några dagar efter SSU-rodeon

Det är nog den största och fr a längsta diskussionen som pågått i blogosfären: den om Anna Sjödin, Crazy Horse och vad som egentligen hänt. Jag har tidigare försökt ge en metaanalys av det men tänkte kolla lite vad som hänt. Två saker är frapperande:

Namnantonymen KAS har snöat in på att citera läkarcodex och därigenom bevisa att vakten, som också är AT-läkare, brutit mot sitt ordinarie arbetes yrkesetik och därmed är han skyldig till precis allt. Anna Sjödin har, som det verkar när KAS skriver, inte gjort något alls. KAS kör också en debatteknik som går ut på att alla som inte är med honom (och därmed Anna Sjödin) är emot och därigenom indirekta kvinnomisshandlare per se. Detta gör han inte bara i sin egen blog utan i var och varannan kommentar han lämnar i andra bloggar - oavsett om postningen handlar om det. Som en gammal skiva som fastnat. Patrick har gjort en kommentar om debattekniken. Förutom KAS finns det ett antal andra manliga (även kvinnliga) bloggare som utgår från att en kvinna aldrig är skyldig. Per definition så innebär detta att kön har preferens i samband med misshandelsfall där ord står mot ord.

Det har dykt upp försvarare av Anna Sjödins heder, och som försöker att dribbla bort det något märkliga faktum att Leif Silbersky plötsligt byttes in som advokat. Fr a är det signaturen "Carina" eller "Cina" som på många olika bloggar lämnat exakt samma kommentar:

Leif Silbersky försvarar plötsligt inte Anna Sjödin utan något större, nämligen rätten för tjejer och killar att gå på krogen utan att bli misshandlade.

Stå på dig Anna!


Bloggar som fått påhälsning är bland annat Kiwis tankar, Lisa Falk, load », Beta Alfa 2.0. Hammarqvist resonerar har fått påhälsning av en "Frippe" vars ip-nummer kommer från Regeringskansliet.

Förutom att det är intressant att någon på Regeringskansliet använder stealth-PR vilket inte minskar min lilla cyniska misstanke om en pr-stagead händelse så visar det att bloggarna faktiskt börjar att ge eko långt uppe i maktens korridorer. Blogosfären har vuxit till sig.

En annan debatteknik fr a hos de som väljer att försvara Anna är att "om man inte var där kan man inte säga vad som hänt" och därmed har man ingen rätt att uttala sig om Crazy Horse-affären. En variant är personer som försöker att använda oskyldighetspreferensen som försvar, eller att påpeka att det är fel att namnge personer som ännu inte är dömda. Jag fascineras och undrar om dessa verkligen själva är konsekventa: det innebär att de aldrig kan kommentera någonting som de inte har first hand-information om. Irak, USA, brott och liknande ligger utanför deras kommentatorsvärjo. På samma sätt lär personer som inte sätter ut namnet på personer som ännu inte är dömda får omnämna Iraks förra diktator med nåt i stil med "tidigare ledare i oljeriktland med god skäggväxt".









Deep|edition # 20060201






Nosferatu

Wow! Hela den klassiska Nosferatu finns som public domain via Google Video. Nån kväll när jag inte har något annat för mig ska jag kolla den. Hoppas musiken är ok.













Fy fan

Om jag hade gjort samma som hon gjorde hade hon rivit upp himmel och helvete. Stackars A som hela tiden får sitta emellan.













fantastiskt

Jag blir stum:
Aftonbladet: De hotas till livet och förundersökningen läggs ner - med hänvisning till Åke Green-domen.
Tack för det HD...













Idag i Sverige

Jahaja. Då vet vi. Migrationsverkets medarbetare har inte brutit mot verkets etik i samband med den omtalade champagnefesten med anledning av en avvisning.

Det lär innebära att allt är tillåtet för om detta inte är oetiskt så kan jag inte se att det kan vara fel att spöa upp asylsökande så länge man är tjänsteman i verket, eller sno deras pengar eller kalla dem svartskalle.

Migrationsverkets egen utredning menar att formuleringarna i inbjudan var "olyckliga". Jo tjena.

Tjänstemannen i Hedemora som, bevisat via en bandinspelning, skrek åt en blind klient att "se henne i ögonen" har inte heller gjort något. Förklaringen är

det finns motsättningar mellan medarbetarna på enheten om hur man ska bemöta och förhålla sig till asylsökanden.


Dagens Sverige: juridiken ger Åke Green tillåtelse att kalla homosexuella för "cancersvulster på samhällskroppen", SSU-ordföranden förlorar inte ansiktet bland sina partikamrater även när hon anser att alla andra inblandade ljuger om hennes handlande i Crazy Horse-incidenten, Migrationsverkets tjänstemän anses handla moraliskt oförvitliga när de firar att en familj blivit utvisade.

Själv tänkte jag skattefuska, ge fan i att betala TV-avgift och köra mot rött ljus. Hoppas det också är ok?













Och för övrigt

VABbar jag med min son som startade onsdagen med att kräkas. Sen somnade han. Och enligt smittskyddsläkare måste han vara hemma i två dagar.
Försöker att logga in på FK för att anmäla VAB via nätet men icke. Trots att jag har e-leg så vill det inte fungera. Jag hatar när teknik inte fungerar - fr a om jag inte kan göra något åt det. Ingen av mina digitala skruvmejslar fungerar på e-legimitationen. Måste vara fel sort men min bank säger att det är rätt sort. *suck*
Fick lov att ställa in en lunch med en kontakt. Men fördelen med det hela var att jag kunde sova en timme på soffan.













NU ÄR JAG JÄVLIGT FÖRBANNAD

Läser via ThingsSheSaid och chespiriblog att gåtan om vart Foxy Lil Retard tog vägen äntligen fått sin lösning. Själv försökte jag skaka liv i henne när jag såg henne på MSN men ville inte göra för stor fuzz här i bloggen ifall hennes frånfälle från blogspot berodde på något speciellt.

Det gjorde det och anledningen gjorde mig jäkligt förbannad! På någon virrhjärna till brud som inte fattar när hon läser god litteratur (dvs. Foxys inlägg Ain't no sunshine) utan hotar och jävlas.

Foxys "pressrelease":
då främlingar skickade mitt mycket uppmärksammade inlägg om min lärarvardag till såväl Ibrahim Baylan som nästan till min rektor och just det inlägget fick en modersmålslärare på min skola att hitta min blogg panikerade jag och raderade min blogg med omedelbar verkan. Foxy är (sken?)död tills vidare.


och en närmare förklaring:
när jag kollade de som hade länkat till mitt inlägg fick jag se kommentaren saxade länken till Ibrahim Baylan, men vad värre var, var flickan som tog så illa upp av inlägget att hon skrev plocka bort det och allting du någonsin skrivit om dina elever eller så skickar jag länken till din rektor. Då tappade jag liksom lusten att blogga. Det enda jag gillar är ju att skriva. Jag ville aldrig skapa debatt eller lämna ut mina elever. Jag var talträngd, thats it.



Säg mig vem flickan är så ska jag dammsuga hennes egna inlägg efter felaktigheter och anmäla det till alla som kan tänkas! Det här är ju absurt! Foxy gör inte en fluga förnär, hon är en vardagshjältinna - och ger oss andra en bild, sann bild, av vardagen i skolan i Rinkeby. Så kommer det en liten messerschmidt och förklarar att Foxys sätt är fel. Antagligen vill den bruden inte veta av någon verklighet - hon kanske anser att det är fel att visa upp goda exempel från invandrartäta stadsdelar - det stämmer kanske inte överens med hennes bruna politiska övertygelse.

Eller så menar hon att man inte ska skriva om något annat. Jag menar - det kan ju finnas människor som lägger ner tid på att luska reda på vem som är "Elev-E"... självklart - det gör ju människor. Framförallt personer som läser Foxys långa långa inlägg om ditten och datten. Den person som är ute i fulväder orkar inte läsa så långa inlägg. Och jag är i ärlighetens namn fascinerad att den anmälande madamen orkade - jag menar: det verkar inte vara alla hemma där. Getterna har rymt och sanden tog slut efter halva gången.

Foxy darling. Låt dem inte sätta sig på dig. Du har en hoper vänner som kan hjälpa dig om någon jävlas med dig. Vi är dina digitala bodyguards, din pr-grupp och hit-squad. Kom tillbaka!