Deep|edition # 20060124


15 minutes of fame [uppdaterad]

Karolina är i SVD: Glamour botar tristess. Gissa om många som kommer bli störda på den artikeln...
Uppdatering: Som jag sa...

Vetenskap och socialism kan inte annat än önska att Lassbo inte kan förverkliga sina drömmar om att bli överklass, då glamouren lever av merprodukten.

Faktist riktigt underhållande att läsa en riktigt obsolet socialist skriva en blogg: Vetenskap och socialism: Överklass i vardande?. Patetiskt men roande. En del av V&S (hihi) kommentatorer är lika rödvinstunga i sina analyser:

Vi får väl se hur det går efter revolutionen, jag tror inte det är särskilt många som anser att handgjorda praliner är något det ska slösas arbetskraft på (ja, eller då får man väl lära sig att tillverka sådana själv om man nu vill ha det).

Sagt av en snubbe som har en bild av sig själv i studentmössa på sin Blogger-profil. Historielösheten verkar vara total inom den brunröda vänstern...

Personen "henrik" lyckas även visa på den konservativa vänsterns unkna homofobi:

Frågan är inte om "glamourprinsessan" är smaklös eller inte - frågan är varför jag inte blir förvånad. Med den tid jag spenderat vid Uppsala Universitet, samt att jag är från Uppsala, gör att jag nästan rycker på axlarna och undrar vad som är så exceptionellt med denna dam. Det finns hundratals likadana personer av båda könen (HBT-människor göre sig icke besvär med snacket om något "tredje kön" eller vad det är som är på agendan för dagen) som hela tiden är fysiska uttryck för denna konsumtionshetsideologi.


En sån rolig stund att inse att det finns individer kvar som tror på en marxistisk revolution. Är det några som är extremt elitistisk och kälkborgerliga är det såna som V&S. Då jag var aktiv inom extrema vänsterrörelser var såna där kanonmat. De fick möjligen vara med för att roa genom sin totala verklighetsfrånvaro. Numera tycker jag mest synd om dem, och fascineras över vilken märklig världsbild, så skild från alla andras, de skaffat sig.

18 Kommentarer:

Blogger SANDRA

Eh...7?

24 januari, 2006 16:29

 
Blogger Batbut

har iofs inte med saken och göra, men jag har hängt ut Dig nu *s*. Hoppas det var okej. Har faktiskt funderat på det länge, men inte kommit mig förr. En spark i ändan behöver man ibland

24 januari, 2006 22:51

 
Blogger deep|ed

Sandra. Insåg att jag inte riktigt hade skrivit det rätt...

24 januari, 2006 22:58

 
Blogger Vetenskap och socialism

Nu vill jag påpeka att jag brukar dricka öl, gärna på Highlander Inn. Sen så är mitt inlägg inte besmittat av avundsjuka (jag har antagligen ungefär samma ekonomiska situation som Lassbo) utan det handlar om andra saker, vilket torde vara uppenbart om man kan läsa, men den djupa utgåvan kanske inte kan det.

25 januari, 2006 08:59

 
Blogger deep|ed

Verkar snarare vara V&S som inte kan läsa - jag har inte skrivit något om din eventuella ölkonsumtion eller om avund. I din blogg ifrågasatte jag ditt elitistiska tänkande runt Dalarna. Och här har jag påpekat de andra sakerna - en oerhört tröttsam anakronistisk gammalkommunistisk syn. Du borde nog skaffa dig glasögon. Eller en psykoterapeut som kan hjälpa dig med att hitta sätt att förstå vad folk skriver.

25 januari, 2006 10:40

 
Anonymous Svenska är svårt

"En del av V&S (hihi) kommentatorer är lika rödvinstunga i sina analyser"

"Nu vill jag påpeka att jag brukar dricka öl"

"Verkar snarare vara V&S som inte kan läsa - jag har inte skrivit något om din eventuella ölkonsumtion"

...

25 januari, 2006 14:38

 
Blogger deep|ed

Förstår att du tycker svenska är svårt. Själv har jag inga problem med det språket - jag jobbar ju med det dagligen och stundligen. Sen verkar V&S historisk-semantiska kunskap lämna en hel del i övrigt att önska då h*n inte fattar att det "rödvinstunga" handlar om en metafor för den forna sk "rödvinsvänstern" som V&S verkar dela många åsikter med. Men som sagt - det hela upplever jag som uttalanden av en akademisk pseudokomme snarare än sann marxism.

25 januari, 2006 15:10

 
Blogger Vetenskap och socialism

Huruvida 11 års organisering i kommunistiska förbund och partier renderar pseudokomme-epitetet eller inte vet jag inte, men jag vet att jag inte kommer från en rörelse där rödvinsvänstern har varit särskilt uppskattad. Mer ölkommunister än rödvinsvänster, alltså. Men jag antar att Djupingens kunskaper om vänstern är för små för att förstå sådana skillnader.

25 januari, 2006 15:24

 
Blogger deep|ed

"Djupingen" har tidigare varit medlem i US och Socialistiska partiet, deltagit i en hel del syndikalistiska organisationer och tillhört anarkiskiska nätverk. Nädå, jag har ingen aning om sånt - det var ju på 80-talet och 90-talet... (elva år pffuit)

25 januari, 2006 15:31

 
Blogger Studiomannen

Tack Ed för detta. Nu har jag kommenterat på en av de mest korkade bloggar jag har haft det tvivelaktiga nöjet att besöka. Dessutom genererade det en post i min egen blogg av bara farten.

Grrrr!

25 januari, 2006 16:01

 
Blogger Johan Persson

För andra gången på en dag tvingas jag inse att högern helt saknar humor (se http://lennartregebro.blogspot.com/2006/01/esbati-blir-ppet-totalitr.html).

Dessutom har jag redan tvingats be om ursäkt för mitt förflugn uttalande, det kommer visst att finnas handgjorda praliner efter revolutionen.

/Nykter Rödvinsvänster

25 januari, 2006 20:29

 
Blogger deep|ed

Och för sjuhundrafemte gången tvingas jag inse att kommunister inte kan läsa. Jag - höger? Jo tjena... Och fortfarande tycker jag det är oerhört skrattretande med en kommunist som har studentmössa...

25 januari, 2006 20:30

 
Blogger Johan Persson

OK, all politisk sparring åsido (jag är seriös nu). Varför är det skrattretande? Jag skriver litegran kring mina åsikter om studenten här http://gryning.blogspot.com/2005/06/fr-vi-har-tagit-studenten.html.

Visst, för ett antal år sedan var studentmössan en markör för klassamhällets grånser, i dag anser jag att den gott kan få symbolisera hur vi går mot ett mer demokratiskt samhälle.

Men, men. Kan jag inte övertyga är jag nöjd med att roa.

25 januari, 2006 20:51

 
Blogger Studiomannen

Synd bara att det inte är kul. Och jag är inte heller höger.

26 januari, 2006 02:54

 
Anonymous henrik.

Homofobi?

Åh du den fisken går inte att panera - politiskt korrekt krav på liberala rättigheter för allt och alla att formulera sin egen existens går inte.

Att använda sig av homofobkörens kanon missar målet - män och kvinnor är könen vi har, däremellan finns icke något. Hur dessa sedan väljer att fästa sig vid varandra är knappast intressant för frågan för dagen.

Att knulla är inte politiskt - det är en skyldighet, oavsett med vem du gör det. Bara personen är med på det såklart.

30 januari, 2006 15:16

 
Blogger deep|ed

Va?

30 januari, 2006 15:55

 
Blogger Kulturella fåror

Så svårt var det väl inte?

02 februari, 2006 20:54

 
Blogger deep|ed

Va igen? Folk säger en massa saker som verkar vara bevis på att något fattas...

02 februari, 2006 21:14

 

Skicka en kommentar