Deep|edition # 20050817


Varför utbilda sig?

Marie Söderqvist må ibland vara så konservativ att klockorna stannar. Men hon har helt klart en point i sin krönika Varför utbilda sig, egentligen?

Och de gamla traditionella ämnena som religion, psykologi, och filosofi ska enligt ett nytt förslag rationaliseras bort eller åtminstone slås ihop. Möjligen är det just några böcker i psykologi och filosofi som fattas både Victoria och Britney för att de ska kunna få lite ordning på sina trassliga relationer.
Men båda två gör onekligen tillvaron svårare för föräldrar. Hur ska man motivera sina barn att studera när världen tycks svämma över av stenrika tonårsidoler som koketterar med att aldrig ha öppnat en bok?


Är det bara ekonomi som styr att utbilda sig? Eller finns det något större? Marie S tror det - och jag.

3 Kommentarer:

Anonymous Wiz

Saken är den att om du blir stenrik utan att utbilda dig blir du blåst av utbildade skurkar. "finasiella rådgivare" "skivbolagsdirektörer" osv osv. Med det inte sagt att skivbolagsdirektörer är välutbildade. Lurad blir man i alla fall.

18 augusti, 2005 10:24

 
Blogger adland

När intellekt (och intelektuella människor) uppskattas lika mycket i media som cellulitfria lår kanske folk skulle bry som om det som inte är yta. ;)

Jag såg en Dansk teen-tidning häromdagen som lockade med rubriken "Smukke Paris Hilton" och tappade nästan hakan. Inte "Smukke Paris Hilton gör X", "spelar i filmen Y" eller nåt, utan bara rakt upp och ned, står och är "smuk". Undrar om hon ens andas. ;) Tänker gör hon nog inte ofta, men varför skulle hon göra det när hon redan är rik och numera berömd.

18 augusti, 2005 18:39

 
Blogger adland

herrg, kan nån bygga in en stavkoll åt mig?

18 augusti, 2005 18:39

 

Skicka en kommentar