Deep|edition # 20060209


Sverige har inte lärt sig sin läxa.

Nu är vi svenskar och Sverige hotat av islamisterna - eller det har vi varit hela tiden. De protestanter som uttalat sig struntar blankt i att danskar, svenskar och norrmän är olika nationaliteter. Tyvärr. Vilket har gett det hela ett nästan löjeväckande bevis på att det hela inte handlar om karikatyrerna.

Nu hotar "den muslimska världen" också Sverige. Varför? Jo, för att "en svensk tidning tänker publicera teckningarna".
tv-kanalen al-Manar varnar:
- Sverige har inte lärt sig av Danmarks läxa.

Vad är det för tidning som tänker publicera bilderna?

Jo. Sverigedemokraternas tidning.

Alltså anser de islamistiska ledarna att en publicering av bilderna i en oerhört obskyr tidning på den brunfärgade högerkanten innebär att alla svenskar ska hotas?

Och den svenska beskickningen i Libanon funderar på att be om ursäkt.

Ni får ursäkta, men hela den här historien har fått mig att förändra min syn på Mellanöstern rätt rejält...

6 Kommentarer:

Anonymous Dennis

Teckningarna publicerades i en egyptisk tidning, i oktober. Utan några större reaktioner. Det känns som att hela den här historien har kapats av religiösa ledare och andra som har intresse av att en konflikt uppstår.

09 februari, 2006 10:46

 
Blogger Studiomannen

Och de ska snacka med oss om Islamofobi. Vad heter deras åkomma? Västofobi?

09 februari, 2006 11:12

 
Anonymous Beta Alfa

Du har poänger. Att offentligt be om ursäkt för en minoritetsblaska är att göra majoriteten talesmän för minoriteten. Det går helt enkelt inte ihop!

Om Sverige överhuvudtaget skall agera så skall vår regering med ett klart budskap kunggöra vart vi står när det gäller tryckfrihet och demokrati. Absolut inte be om ursäkt för några radikala typer i SverigeDemokraterna.

I grund och botten tror jag det vi ser nu i form av motreaktioner mot karikatyrerna egentligen handlar om en form av projicering där man hittat en punkt som får symbolisera väst och därmed också bli objekt för den politik som främst USA står för, vilken inte är emottagen med varm hand i mellanöstern.

09 februari, 2006 11:29

 
Blogger Oscar Löfroth

Det börjar bli smått absurt. Snart kommer väl minsta hicka leda till upprördhet och våldsamma demonstrationer.

09 februari, 2006 11:55

 
Anonymous jp

hahaa men det roligaste är ju att det enbart är på grund av deras reaktion som miljontals människor världen över nu har sett "de förbjudna" bilderna =)

09 februari, 2006 13:33

 
Blogger Helene N

Absurt är vad det är. Jag funderar på hur en "vanlig" människa i mellansöstern tänker om det här. För tv visar väl bara de mest extrema yttringarna. Så hur mycket sanning för vi se egentligen?

10 februari, 2006 14:00

 

Skicka en kommentar