Deep|edition # 20060306


Förkyld

Jag har sovit mig igenom största delen av dagen. Magen gör mest ont, i övrigt är det inte så mycket magsjuka men jag är ultraförkyld istället... snorig, hes, halsen är ett öppet sår (känns det som) och kroppen känns febrig.


Jag läste ut "Med en uppenbar känsla för stil" i eftermiddag och det kändes som att Stephan Mendel-Enk gör det väldigt enkelt (no pun intended) för sig när han försöker att bevisa patriarkatet och förklara olika manliga nätverk och saker med detta. Fr a när han använder sig av kvällstidningsargumentation (guilty by weak association) när han diskuterar jämställdhet och försöker att skapa en diskussionsbok som inte lämnar några frågor att fortsätta diskutera. Den är intressant att läsa som artikel men upplägget rasar som ett korthus när man börjar att ställa mer sociologiska frågor till innehållet. Jag är övertygad om att ROKS älskar den här boken.

Det är lite samma sak som den lista som åker runt på nätet - där man ska skriva på en lista mot trafficking/prostitution. Listans uppkomst är från Party of European Socialists som samlar "socialister" inom EU (där bland annat det - enligt sin partiordförande - icke-socialistiska SAP ingår). Pådrivare är ROKS, en organisation jag, efter ett antal idiotiska uttalanden både i media och direkt i diskussioner när jag jobbade med unga, har extremt svårt att ens ta på allvar.
Framförallt lider petitionen av en sorts "låt oss göra en petition som inte säger något alls men som ger oss god pr". Det hela är också väldigt luddigt när det gäller avgränsningen mellan trafficking dvs. människohandel och prostitution. Men framförallt finns det ingen som helst antydan om hur man anser att det hela ska bekämpas. Ska man stänga gränserna? Ska man fimpa passunionen inom EU? Vad vill PES Women?

Det är tråkigt att en sån organisation som ROKS, vars mening är oerhört god och det arbete som man gör med kvinnojourer är viktigt, hamnat i en sån extrem särartsfeminism.


Måndag är "presidentkväll" och som vanligt är "Vita Huset" bättre än "Commander in chief" även om "Mac" är snyggare än "Bartlet". Det som däremot slog mig idag är att "CiC" tagit efter "VH" en del - bland annat har man börjat använda de banbrytande långa kameraåkningarna där skådespelarna går genom korridorerna och pratar om saker som för handlingen framåt. Det har fått mer nerv helt enkelt. Och när det gäller skådespeleri har verkligen Martin Sheen fått en konkurrent i Donald Sutherlands oerhört välspelade talman i "CiC".


Jag har för övrigt fått lov att inse att jag blir hemma och sjuk imorgon. Frustrerande är vad det är. Och jag hoppas att jag får köra föreläsningen någon annan dag eftersom den känns jäkligt bra.

9 Kommentarer:

Blogger Studiomannen

Jag har sett hela den här säsongen av Vita Huset. Den går ju i 24:an också. Häng kvar - vad du än gör.

Vi är inga träskallar du och jag, men jävlar vad imponerad jag är av de som gör den serien. Som sagt.

07 mars, 2006 03:13

 
Blogger deep|ed

Klart jag hänger kvar! Är du inte riktigt klok?!! Skulle jag släppa Vita Huset?!!! :)
Fast jag saknar de riktigt snygga pumorna i serien - CJ är visserligen vacker på sitt sätt men hello -

07 mars, 2006 10:07

 
Anonymous Babs

VJag konstaterade just igår att man förmodligen hade uppskattat CiC väsentligt mycket mer om den inte hade kommit efter VH. Det är inte samma stringens i replikskiftet, inte samma väluppbyggda stories, inte lika vältecknade personer i CiC som i VH.

Lite extra knasigt blev det igår när den man som i CiC var Nordkorean ett par timmar senare dök upp som kines i VH :)

Men CiC är tillräckligt bra för att dra mig till tevesoffan varje måndagkväll.

Och mittemellan är det CSI, originalet. Ingen slår Grissom och hans medarbetare. Särskilt inte Grissom

Krya på dig!

07 mars, 2006 12:36

 
Blogger Studiomannen

Pumor ja. Minns inte vad hon heter, den vackra brunetten som var flickvän till Josh (eller möjligen ett one night) och började arbeta som rådgivare till presidenthustrun. Jag vänder inte upp-och-ner på din värld om jag säger att hon kommer tillbaka. Donna ser så ledsen ut att jag mest vill trösta.

Grunna också på ifall ROKS hade mått väl av att ha CJ som talesperson...

07 mars, 2006 14:27

 
Blogger Kritan

Hej grabbar! Idag är det internationella kvinnodagen, och då - om än bara för en dag - kanske vi kan bättre än att dissa ROKS i lite allmänt generaliserande ordalag, för att sedan raskt diskutera vem som är den snyggaste presidenten.

Släpp självömkan - "känns febrig" är f ö en tautologi.

08 mars, 2006 09:10

 
Blogger deep|ed

Kritan. Du har lite dålig koll. Texten är skriven för två dagar sedan vilket gör att hela ditt inlägg blir helt bakom flötet. Och jag kan ge dig ett antal exempel på hur personer från ROKS är helt klart ute i bushen. Och jag vet inte om du förstår vanlig svenska eller specifik skillnaden inom feminismen men jag anser inte att "särartsfeminister" är "svepande". Ditt inlägg är sorgligt politiskt korrekt. Så där så att man mår lite illa, ungefär som att se på en alltför kvinnoförnedrande film.

08 mars, 2006 09:18

 
Blogger Kritan

Va? Alltså, borde jag hajjat att det du stod för i måndags är något helt annat än det du står för idag? Sorry,i så fall.

Ledsen också om jag fick dig att må illa. Glad om du kan förklara vad som gör mitt inlägg "sorgligt politiskt korrekt" - om du orkar.

Allvarligt talat - vad är det som känns så jobbigt?

08 mars, 2006 09:47

 
Blogger deep|ed

Du verkar vara rätt off gode Krita.
a) ditt inlägg menade att vi idag skulle vara "snälla mot kvinnorna och ROKS" - ett inlägg du la på en postning som skrevs i måndags. Om du hittar någon logik i det så lär du skruva rejält.
b) du skriver att kritiken av ROKS är "svepande". Jag skriver "Det är tråkigt att en sån organisation som ROKS, vars mening är oerhört god och det arbete som man gör med kvinnojourer är viktigt, hamnat i en sån extrem särartsfeminism.". Mindre svepande kritik får du leta efter.


för övrigt verkar du inte direkt vara van vid bloggande eftersom du anser dig ha rätt att kritisera vad som skrivs. Du kanske missat diskursen om "mobbing"? I sådana fall kan det vara läge att läsa lite hos diverse kvinnor som anser att ditt "för övrigt" räknas som mobbing.

08 mars, 2006 09:53

 
Blogger Studiomannen

...och jag fyller på med att säga att vem som helst som sett programmen ifråga nog skulle lägga könsrollsparoller åt sidan och imponeras av Vita Huset. Därmed är vårt ganska oskyldiga stickspår om pumor såpass oskyldigt att flammande feminister som samtidigt är Vita Huset-tittare skulle le igenkännande snarare än att slå larm till ROKS.

Ta det lugnt, Krita. Vad håller du på med?

08 mars, 2006 11:03

 

Skicka en kommentar