Deep|edition # 20060223


Choo Can

Okej. Nu har Mustafa Can förklarat sig. Imorse på morgon-TV. Och efter ett tag släpper han ner garden och visar vad det verkligen är som är problemet: att Mustafa anser sig ha rätt att moralisera över allt som han inte gillar. Hela ytbeläggningen om "att journalister inte ska liera sig med dem som de är satta att iaktta" faller pladask och Can jiddrar mest.

Det är också intressant att både programledaren och Mustafa Can tjatar om "den här sidan" som om det skulle vara en sajt, eller en blogg. Det är en mailinglista. Du kan inte komma åt den på annat sätt än att du blir inbjuden eller pysslar med avancerad cracking av mailservrar där du vet postlådor som är medlemmar finns.

Jag håller med load: Can borde gå en kurs i koll.

Sen måste jag ge Pontus Schultz en hedersmedalj för att han inte började skratta åt de andras fullständiga okunnighet runt nätet och vad som händer på nätet.

7 Kommentarer:

Anonymous Beta Alfa

Jag tycker inte allt Can framförde var blaj men han gav ordet "allvaret" en helt ny dimension med sin saklighet. Kanske är han "allvaret" personifierad, dess frontfigur och omslagspojke!

Inslaget som sådant var bra, det gav tre sidor av samma... tetrapak? Det finns förvånansvärt få tresidiga grejer, varför är det så?

Ville egentligen säga att den begreppsblandning som förekom, redan i programledarens ingress, var riktigt dålig. De borde kunna snabbplugga de termer de skall tala om eller enbart hålla sig till, i detta fall, "mejllistan". Att hålla på och jonglera med fel ord ger ett icke seriöst intryck.

Sådant här ser man titt som tätt och det blir alltid lite pinsamt att titta på. Man kanske skulle starta en elektronisk post-lista kring detta själv. Eller kanske ett hederligt gammalt kedjebrev på papper med frimärken och allt.

Mmm... det var längesedan man fick frimärksklistersmak på tungan.

23 februari, 2006 19:09

 
Anonymous Daniel

Det var inte så hemskt många år sedan som Filip Struwe beskrev 'FTP' som en "ny metod att dela filer olagligt på internet".

23 februari, 2006 20:24

 
Blogger deep|ed

Filip? Men han jobbade ju med det där programmet som faktiskt handlade om nät och datorer (som jag plötsligt glömt namnet på trots att jag själv blev intervjuad i det).

23 februari, 2006 20:32

 
Anonymous Josephine

potatisklistret på baksidan av ett frimärke = 2 kalorier (centralbanken för värdelöst vetande)

23 februari, 2006 21:50

 
Anonymous Daniel

Vilket gör det än mer anmärkningsvärt. Han var visserligen rätt färsk på Rapport då. Men det är ingen ursäkt.

23 februari, 2006 22:11

 
Blogger Studiomannen

Sajber. *s*

24 februari, 2006 01:45

 
Anonymous Beta Alfa

Sajber var tider, trots allt. Han med skägget på Computer Sweden hade också något dataprogram (*skratt*) på tv, vad hette det? 2 kalorier per frimärke är NYTTIG kunskap!

24 februari, 2006 05:47

 

Skicka en kommentar