Deep|edition # 20051016


Små funderingar

a) Depeche Mode kommer (äntligen) med en ny platta. På onsdag. Både "Precious" och "Free" indikerar att det kan vara deras bästa platta sedan "Ultra". Och videon till "Precious" måste bara vinna pris - det är fasen konst!

b) Varför väljer Alanis Morrissette att göra sin comeback genom att göra en cover på Seals "Crazy"? Det är ungefär det mest korkade karriärsteg man kan tänka sig: Alanis som gjort sig känd som en synnerligen duktig låtskrivare väljer att göra en cover på en låt där originalinspelningen är så bra att det är dömt att misslyckas.

c) Jag tänker köpa "Snö" analogt dvs. på skivaffär.

6 Kommentarer:

Blogger Mollan

Alanis... Jisses vad jag håller med i ditt resonemang angående henne... Samtidigt blir jag nyfiken på hur det kommer att låta.

16 oktober, 2005 15:52

 
Blogger deep|ed

Du kan lyssna och se videon på Aftonbladets webbTV.

16 oktober, 2005 18:56

 
Blogger Joakim Karlén

Tyvärr så är precious den absolut bästa låten på albumet. Blev faktiskt lite besviken vid första genomlyssningen. Nu när jag tänker efter var jag det efter att ha lyssnat på Ultra också. Annat var det med Violator. Ren och skär espri är allt jag minns kring det skivsläppet.

16 oktober, 2005 21:59

 
Blogger lux

DM har väl bara släppt en platta sen "Ultra"? Och den var betydligt sämre än den här singeln, det är sant :)
Låt oss hoppas... annars är faktiskt nya Cardigans otäckt bra (fan tro´t!) :)

16 oktober, 2005 22:24

 
Blogger deep|ed

ReLux: Det är för långt till skivhyllan :). Cardigans har Nina Persson = de är alltid bra! :) Hoppas den är släppt på iTunes snart.

16 oktober, 2005 22:52

 
Blogger Joshua_Tree

Jag hörde Alanis tolkning av Crazy på radion igår och höll på att köra av vägen. Jag håller med; varför göra en cover när man lever högt på att vara singer/songwriter? Hennes tolkning av Crazy är inte på något vis dålig (svårt att avgöra på en lyssning) men originalet är helt enkelt för bra.

På tal om det: Seal har spelat in en akustisk version av Crazy. Finns på hans samlingsalbum. Faktiskt ännu bättre än originalet.

18 oktober, 2005 06:26

 

Skicka en kommentar