Deep|edition # 20051130


Ännu mer om hat och idioter

Hacke skriver bra om Green:

Intressant. Det har varit mycket sådant på sistone. Inte från udda pastorer, utan från politiker, statliga tjänstemän, intresseorganisationer, ledarskribenter och opinionsbildare.
Tillsammans har de klargjort att folk som uttrycker otillåtna åsikter ska sättas i finkan. För toleransens och kärlekens skull.
Det jag vill ha sagt är detta: Sannolikheten för att Åke Green får något att säga till om är mindre än att jorden träffas av en meteorit.
Sannolikheten för att en kommande statsminister finns bland dem som anser att "kärlek" och "tolerans" kräver att oliktänkande finkas och brinner i helvetet, är stor.


Exakt. Det är liksom det som är problemet. Vad skapas för demokrati om den som inte tycker rätt inte har rätt att tycka fel?

6 Kommentarer:

Blogger PW

Mmm Hakelius skriver som så ofta träffsäkert. Intressanta jämförelser med meteorit- och Volvokrockar. Inget jag skulle komma på att använda. :)

30 november, 2005 12:44

 
Blogger Göran Koch-Swahne

All har rätt att tycka men inte göra.

Åsikt och handling är inte samma sak.

Hetslagstiftningen handlade om handlingar, inte åsikter.

Men den är ju död nu.

30 november, 2005 15:05

 
Blogger crrly

Du har en himla snygg ny bild!

30 november, 2005 19:19

 
Anonymous Max Hobstig

Jag tycket att statsmakten skall ge ut en vitbok om otillåtna åsikter. Som det här med folk och fä. Alla åsikter är tillåtna om skåningar och dalmasar. Tyck vad fan du vill om ity. Men fan tar dig om du har en åsikt om invandrare. Då skall du finkas och kallas rasist. När det gäller hetronormen så är själva ordet förbjudet eftersom den grundar sig på Gauss normalkurva som är matematik som redan är förbjudet att använda. Homonormen är dock ett tillåtet ord.

03 maj, 2006 14:16

 
Blogger deep|ed

Bara en sak. Det heter inte "dalmas" - det heter "mas" eller "kulla". Prefixet "dal" används endast i uttrycket "dalkarl". Så det så.

03 maj, 2006 16:30

 
Anonymous Gretteheims källa

Konstigt!
Dalmas ger ju ungefär 364.000 träffar på Google.
"Non scholae, sed vitae discimus"

11 oktober, 2010 18:31

 

Skicka en kommentar