Deep|edition # 20051202


Fler problem för Green

Åke Green får fler problem. Nu är det de cancersjuka som är ute efter huvudet på pastorn:

-Han kränker dem som har cancer genom att få sjukdomen att framstå som någonting smutsigt. Att jämföra den värsta åsikten man har med något som nästan 300000 svenskar lever med och som jag själv har haft är inte något jag tycker en pastor bör göra. Det är som att sparka på dem som redan ligger ner.


Hur tänker Green ta sig ur det här? Och vad kommer en domstol välja att göra ifall Lungcancerföreningen Stödet väljer att stämma pastorn?


Källa:
Aftonbladet: Ett ögonblick Anders Jonasson

4 Kommentarer:

Anonymous Helene N

Jag väntade bara på det ....
Men jag orkade inte bråka om det ...
Han kommer ju inte ändra sig för det.

03 december, 2005 00:50

 
Blogger louisep

Öh? Så ofantligt långsökt. Klart cancer är något otrevligt och 'smutsigt'. (I Greens värld är de homosexuella cancer. En viss skillnad.)

Om man vill utrota cancer betyder det inte att man vill utrota de med cancer.

03 december, 2005 03:24

 
Blogger deep|ed

Louise. Därmed är det alltså möjligt att likställa homosexualitet, och andra "egenskaper", med cancer och därmed föranstalta dess utrotande? Problemet med liknelsen är att Green just gör så - ser homosexualitet som något som kan "botas". Om vi andra anser att hans liknelse är valid (oavsett sakfrågan) så är vi ute på rätt svag is. Ja - det går (antagligen) att utrota cancer utan att utrota de som har cancer men går det verkligen att utrota homosexualitet utan att utrota de som är homosexuella.

03 december, 2005 17:08

 
Anonymous Helene N

Jag tycker inte att varken cancer, ALS, AIDS eller andra sjukdomar är "smutsiga". Det skulle vara som att säga att även de som har de sjukdomarna är smutsiga eller bär på något smustigt.
Håller alltså inte med Louisep.

Sjukdomar behövr heller inte alltid vara otrevliga. Ibland kan goda saker komma ur dessa. Inget ont som inte har något gott med sig, som man brukar säga.

06 december, 2005 23:43

 

Skicka en kommentar