Deep|edition # 20051203


Micke D är död

Det berör mig djupt: EXPRESSEN.SE/Första sidan: Svullo hittad död och fr a just det som Gitte säger om psykvården. Återigen känner jag hur sjukt det egentligen är:
450-500 dör i trafiken varje år.
1500 tar livet av sig per år.
Hur mycket diskuteras om trafiksäkerhet gentemot psykvården?
Fy fan.

10 Kommentarer:

Anonymous Helene N

Ja, det här var verkligen sorgligt. En skadal.
Jag gillade Micke jättemycket och har skrattat många gånger åt hans rollfigurer.
Och jag har träffat honom privat så jag vet vilken fin och underbar människa han var.
Skandal. De ansvariga som skrev ut honom borde också avgå.

03 december, 2005 11:45

 
Blogger Joshua_Tree

Det är tragiskt. Jag ska smälta det hela lite och sen sätta mig ner och skriva ner vad som hände när Drottningen ringde psykvården för min räkning. Jag tyckte att DET var sjukt, men jag fick åtminstone hjälp till slut. Ju mer jag läser och hör desto mer inser jag att jag hade tur...

03 december, 2005 13:57

 
Blogger Redaktörn

Jämförelsen med dödsoffer i trafiken är intressant. Minns inte exakt, men jag har för mig att totalt två (2) experter jobbar heltid i Sverige med att kartlägga bakgrunden till människors självmord. Hur mycket resurser får Trafiksäkerhetsverket?

03 december, 2005 15:13

 
Blogger deep|ed

Gode redaktör. Eftersom jag då och då jobbar med Vägverket och tidigare jobbat med Vägtrafikinspektionen (som de numera heter - du verkar inte vara helt uppdaterad) så kan jag lugnt säga att de där två heltidstjänsterna är a pee in the universe gentemot de mängder av heltidstjänster som läggs på trafiksäkerheten.

03 december, 2005 16:58

 
Blogger Akut Insikt

Svullo var en stor man. I dubbel bemärkelse.

03 december, 2005 18:15

 
Blogger deep|ed

Är Kommissarien fortfarande här?

03 december, 2005 18:17

 
Blogger Batbut

Har tyvärr gm anhöriga fått en insikt i den s k psykvården. Och den finns inte. Psyksjuka hamnar på häktet eller ute i samhället. Och somliga (tyvärr alltför många) väljer att ta sitt liv då de inte ser ngn utväg. Tragiskt räcker inte till för att beskriva det. Och myndigheternas och medias sätt att hantera det är inget annat än skandalöst!

03 december, 2005 19:04

 
Blogger deep|ed

Batbut. Hur bra tror du psykvård skulle vara om inte media faktiskt brände upp deras inkompetens på löpen? Utan media hade vi fortfarande haft mentalsjukhus och psyksjuka som blir steriliserade etc. Själv har jag jobbat som skötare på en tung låst avdelning, haft nära nära inlagda etc. När jag själv blev sjuk var det verkligen den stora skräcken - att bli inlagd eftersom jag insåg att jag då skulle ta livet av mig snabbare än blixten.

03 december, 2005 20:24

 
Blogger Batbut

Nu var jag otydlig igen. Ny ursäkt. Vad jag menar är att media borde skriva mer om den problematik som finns idag, mer regelbundet och hålla "grytan kokande". Media har otroligt stor makt, och kan påverka oerhört. Håller helt med Dig att det är mkt tack vare media som den omänskliga psykvården reviderades. Men sedan dess har det gått för långt, numera är psykvården nedlagd. Det måste finnas mellanting mellan nedläggning och inläggning. Och i vissa fall finns det människor som skulle må bättre av inläggning. Som själva vill, men där inget utrymme finns. Människor mår dåligt, av olika skäl. Och olika behandlingar behövs. En del kan själva söka sig hjälpen, andra har anhöriga som kan verka för dem men somliga är helt ensamma och vet inte vart de ska vända sig. Alltför ofta så finns ingen hjälp att få.

03 december, 2005 21:13

 
Blogger Redaktörn

Jag uttrycker mig uppenbarligen för luddigt. Min fråga var retorisk. Naturligtvis menar jag att det är en stor jävla skandal att inte mer görs för att förhindra självmord.
Antar att en massa gamla tabun spökar och bidrar till att så lite görs.

05 december, 2005 15:32

 

Skicka en kommentar