Deep|edition # 20060204






Inte LOB förrän senare

Sjödin-affären blir mer och mer intressant. När nu polisrapporten läcker ut visar det sig att Anna Sjödin verkligen målat in sig i ett hörn genom att påstå att hon inte var speciellt onykter, och att hon bad om att bli skjutsad till polisstationen:

SSU-basen Anna Sjödin blev ”gripen misstänkt för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd” efter tumultet på Crazy Horse i lördags natt.
Tidningen Västerbottens-Kuriren avslöjar nu innehållet i det så kallade arrestantbladet, som upprättades på polisstationen. Där står bland annat att det fanns en ”recidivfara”, det vill säga en risk för fortsatt brottslighet, och att Anna Sjödin fördes till Södermalms station för tillnyktring.


Hon blev alltså gripen - inte intagen enligt LOB. Vilket gör att Silbersky får använda rejält mycket juridisk magi för att lyckas fortsätta deras "hon-är-oskyldig-alla-ljuger"-linje.

Källa:
Aftonbladet: Polisen trodde att Sjödin skulle begå fler brott









1 Kommentarer:

Blogger Studiomannen

poängen med lagen "våld mot tjänsteman" är att det räknas som grövre än en vanlig sketen misshandel. Straffsatsen är FINKAN! Men det lär väl inte ske.

04 februari, 2006 11:24

 

Skicka en kommentar