Deep|edition # 20050823


Slakt

Shit pomfritt. Idag har jag inte suttit på min plats många minuter... möten möten möten.

Och många råa skratt över Jens Runnbergs recension av Patrik Anderssons ego-bok. Patrik Andersson kommer ni kanske ihåg från Angelas kräkningar på De Missuppfattade. Nu har karln släppt en bok och recensionen i dagens FK är inte bara en recension - det är ett ljuvligt lustmord. Det bästa jag läst sedan Fredrik Strage var på Rammstein.

Bara några citat ur lustmordet:

[--]Boken är frustrerande att läsa. Han kan inta vilka ståndpunkter som helst för att några sidor senare leverera rakt motsatt hållning.[...]Egocentrism behöver inte vara någon dålig egenskap för en krönikör, men den behöver balanseras med en iakttagelseförmåga och en självdistans som Anderssons debutbok saknar. Bokens förläggare har varit för släpphänt.[...]Tjenare. Han hyllar kärnfamiljen och anser att "äktenskapet borde vara heligt" och kritiserar dem som talar om att de har "frivecka" från sina barn. Senare konstaterar han att han behöver friheten i särboskapet med sin hustru och att han tack vare den kan spela Eldkvarn i cd:n och slippa den Lasse Berghagen som hustrun föredrar.[...]Språket i boken påminner om en blandning mellan managementtugg och den enklaste sortens sportjournalistsvenska. [...]Vad är då den anderssonska meningen med livet? Jo, på den näst sista sidan kommer det man som läsare väntat på (och fruktat): "Meningen med livet är att sluta lura sig själv". Jaha. Oj.


Värre slakt har inte skett sedan Brage åkte ur...

2 Kommentarer:

Blogger Nina

Hej! Det är svårt att tro att du varit utbränd när man läser din blogg. Du verkar ha "tunnor" av energi! Skönt att det finns hopp! =)
/Nina

24 augusti, 2005 00:52

 
Anonymous Anonym

Jag funderar på om jag och Patrik gått i samma klass ett år på gymnasiet. Känner lite igen honom, men inte 100%.

Åsa, zyrenna@zyrenna.com, http://zyrenna.webblogg.se/

24 augusti, 2005 06:21

 

Skicka en kommentar