Deep|edition # 20050911






Kungen klickar lite här och där

Men va fan. Kom med nåt nytt? Att Knugen dunkat på ett gäng kända svenskor är väl ingen nyhet? Anna Lindmarker är en av dem.

Det enda roliga i artikeln är slutklämmen - när rojalisterna blint försöker se det hela som "ett angrepp mot monarkin och ett sätt att skandalisera kungahuset."

-Republikanska föreningen tillsatte förra året en pr-grupp i syfte att svartmåla kungen och sätta monarkin i gungning. Jag tror att Solos uppgifter kommer från dem. Men de flesta förstår nog att det är ren rappakalja.


Den gode Jakob E:son Söderbaum, ordförande i Förenade monarkister, borde gå till läkare - paranoia är ett farligt tillstånd. Å andra sidan - vem kan förvänta sig annat av nån som heter "E:son" ... Men för att ge herr Söderbaum lite reality-check:

Republikanska föreningen består av diverse socialliberaler och vänsterfolk - att de skulle få för sig att använda sunkig sexualmoral för att försöka diskreditera monarkin är knappast troligt. De personer som sitter i PR-gruppen är också duktiga på just PR och vet mycket väl att hållbar PR handlar om att ge solida argument mot/för något och inte att skicka iväg skvaller. De enda som vinner på det här PR-mässigt är tidningen Solo - vilket antagligen också är meningen med artikeln.

Och det starkaste argumentet mot monarkin är grupperingar som Förenade monarkister...


Källa:
Aftonbladet: ”Kungen otrogen”









3 Kommentarer:

Blogger deeped

Själv är jag avundsjuk på kungen...

12 september, 2005 20:17

 
Blogger crrly

Inte för att "nån annan blogg" är en bra källa (hrm) men tydligen var det så att knugens chaffis bodde i samma portuppgång/hus som Lindmarker, så det var därför som kungens bil brukade stå där utanför hela nätterna. Var det hos stationsvakt jag läste det, tro? Äh, vet inte, har bomull i hela huvet...

Inte för att jag inte tror att monarken inte har haft nåt smussel för sig men han vore nog lite mer diskret än så...

12 september, 2005 20:29

 
Blogger deeped

Ryktet är i vilket fall i det närmaste en "sanning" bland journalister så...

12 september, 2005 20:33

 

Skicka en kommentar