Deep|edition # 20051122






Dagens musik är inkontinent

Akut Åsikt - bloggvärldens gossen Ruda - har teori en som han fick för sig när han städade:

Dagens musik är fruktansvärt dålig och ingen vill betala för den. Hur vet man att musiken är dålig? Jo, tänk efter! Har du någonsin undrat hur den och den artisten skulle vara som gammal, hur artistens liv skulle sett ut? Näe, jag tänkte väll det. Dagens artister är just "dagens" artister. De lever för en dag och sedan är de bortglömda.


Eh... den gode Kommissarie Akut måste ha snortat i dammsugarpåsen eller blivit blind av en alltför närgången undersökning av lösningsmedlet till ugnen. Om man tittar på veckans Trackslista visar sig följande:

1 Madonna: Hung Up 47 år och 25 år som artist
2 Kent: Dom Som Försvann 35+30+ (Kent-konnässören Bianca förklarade att de fortfarande inte är riktigt torra bakom öronen) och har hållit på längre än Kommissarien har haft pubishår.
3 Thåström: Fanfanfan Finns det något att tillägga? 1978 och Rågsved. Pimme var redan där. Vad gjorde Kommissarien?
4 Robbie Williams: Tripping Man kan tycka vad man vill om snortar-Robbie men att kalla honom dagsslända känns lite galet.
8 Cardigans: I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer Envisare än en vinterförkylning.
11 Depeche Mode: Precious Det är ju ett väldigt nytt band som kommer att försvinna... inte.
17 Son of a Plumber: Jo-Anna Says Gyllene Tider, Roxette och soloplattor. Kom igen - att kalla Gessle för "dagens" artist är att hoppas på för mycket. Han kommer finnas kvar till nästa istid.
20 Millencolin: Shut You Out Millencolin spelade redan första gången det var kul att skejta. Typ.

En överväldigande majoritet av artisterna på veckans Trackslista har legat på toppen i minst tio år. Flera av dem har firat 25 årsjubileum för sina första listhits. Musikvärlden luktar inte välling - den luktar inkontinens!









5 Kommentarer:

Blogger Helena

För att vara lite besserwissrigt petnoga så måste jag påpeka att Kent faktiskt är 30+, och inte 35+. Ingen i Kent är över 35. Ännu.

22 november, 2005 11:14

 
Blogger deeped

Jocke Berg snubblar väl i princip på 35-årsstrecket? Så du menar att de är ena riktiga spolingar fortfarande... Inga riktiga män ännu alltså ;)

22 november, 2005 11:28

 
Blogger deeped

Nostalgiskt slit-och-släng... lysande ~O~ - du skulle kunna bli planner! ;)

22 november, 2005 11:29

 
Blogger deeped

Problemet är att plannerjobb är ungefär lika sällsynta som intelligenta dokusåpaskådisar...

22 november, 2005 11:35

 
Blogger Belle

Jupp. Hon blev nog det bästa beviset för att IQ och intelligens inte nödvändigtvis måste höra ihop. Mensa borde komplettera sina antagningskrav.

22 november, 2005 18:02

 

Skicka en kommentar