Deep|edition # 20051203


Misstroende och PR

Tsunamirapporten visar att ett antal märkliga beslut gjordes inom den svenska regeringen. Självklart ska man ta omskrivningarna i media med en rejäl nypa salt men det hindrar inte att kommissionsrapporten ger svidande kritik av sittande regering.

Flera politiker menar att "det hjälper väl inte att sparka en minister" men missar att det är en symbolhandling. PR-mässigt borde GP nu ge Freivalds foten. Han behöver offra en eller flera ministrar om socialdemokraterna ska ha någon chans i valet nästa år.

Tsunamin är lika stor som Estonia. Det verkar svårt att förstå för regeringen. Om de blir ställda inför misstroendevotum kommer de säkert klara det med hjälp av sina stödpartier v och mp, men då hamna i en fullkomligt omöjlig situation där de blir fångar i extremistpartiernas händer. Regeringen förlorar all egen makt. Inför valet mellan att inte kunna föra sin egen politik eller att avgå borde GP lämna in regeringens avgångsansökan innan de blir ställda inför misstroendeomröstningen.

4 Kommentarer:

Blogger La Reina

eller så kan GP göra som han brukar och se både bekymrad och förgrymmad ut på samma gång och förhoppningsvis kommer svenskarna ihåg det till valet. självklart blir ingenting bättre för de drabbad av att ministrar sparkas, men eftersom ministrarna inte gjorde sitt jobb då så kan man knappast räkna med att de ska göra det om något liknande händer igen och därför ska de ut, så att det inte händer ännu en gång.

03 december, 2005 14:03

 
Blogger PW

Nog bör en och annan minister och tjänsteman göras tillgängliga för arbetsmarknaden omgående. Har man gjort så grova misstag måste det märkas på nåt sätt.

03 december, 2005 15:50

 
Blogger deep|ed

Tillgängliga vete fan. Hittills har de flesta ministrar som fått gå, oavsett politisk färg på regering, fått rejält schyssta mjuklandningsjobb. Det är inte ministrarna som intresserar mig utan det symbolvärde = pr för demokratins skull som en "sacking" ger.

03 december, 2005 17:02

 
Blogger PW

Ähh det var bara jag som skulle vara vitsig och göra nån kul omskrivning för att ge dem sparken.
Något som misslyckades alltså. ;)
Håller helt med att det ligger ett stort värde i att kicka folk för de misstag som de faktikst gjort.

03 december, 2005 18:10

 

Skicka en kommentar