Deep|edition # 20050828


Nuder ger ett gott skratt

Tack Nuder för att du ger en reklamare ett gott skratt så här på söndagsmorgonen mittemellan hostningarna och latten.

Han surar över den borgerliga alliansens framgång:

...det har varit en framgångsrik pr-kampanj, där de borgerliga partierna visat upp en enig fasad utan att behöva visa upp vad om finns bakom.

Finansministern tycker att alliansarbetet handlar om ”yta, form, image, stil”, snarare än politik.


Per. Du har missat något viktigt i den politiska utvecklingen. Det visar hans sista uttryck - där han inte ens kan använda rätt term:

...i långa loppet tror jag inte att den postmodernismen håller.


*mohahaha* Stolpe ut gode finansminister.


Källa:
SvD: Nuder dömer ut "pr-kampanj"


Nuder försöker att återta kommandot genom att spela på väljarnas ovilja till att bli manipulerade. Problemet är att hans chef allt för många gånger redan använt sig av just detta "postmodernistiska pr-spel" vilket gör att Nuders magsura inlägg endast blir ett eget PR-inlägg i debatten. Att en socialdemokratisk minister 2005 inte förstått att det enda som räknas är "yta, form, image, stil" även i politiken tror jag inte på.

Det börjar att kännas frustrerat från sossarna redan ett år innan valet. Det kommer att bli den smutsigaste valkampanjen i mannaminne...

6 Kommentarer:

Blogger Tomas Jonsson

Fast det kan väl knappast betecknas som något annat än en pr-kampanj. Faktum är att det borgerliga partierna är i minoritet i riksdagen och kan därför inte genomföra sin politik. Därför kan de inte heller visa att deras politik fungerar, utan det blir bara en mängd subjektiva påståenden om deras förträfflighet - precis som pr.

28 augusti, 2005 22:34

 
Blogger deep|ed

Precis som socialdemokraterna alltså.

29 augusti, 2005 10:50

 
Blogger Tomas Jonsson

Inte riktigt. Socialdemokraterna har skapat en majoritet med samarbetspartier och därför kunnat vara i regeringsställning. Ungefär som det borgerliga blocket en kort stund i början av 1990-talet, och det gick ju inget bra, som du kanske minns...

29 augusti, 2005 20:52

 
Blogger deep|ed

Jag minns det väl. Jag var vuxen redan då. Tyvärr kan jag inte påstå att sossarna lyckats tillräckligt bra. För övrigt anser jag, som gammal sosse, att det vore bra för partiet att vara i opposition ett tag. Växelbruk är av godo...

29 augusti, 2005 21:02

 
Blogger Tomas Jonsson

Ombyte skulle säkert sätta fart på sossarna. Men jag är rädd för vad borgarna hinner uträtta under fyra år.

Jag misstänker att hyllningar av kollektivavtal och MBL och delad föräldraförsäkring osv bara gäller fram till valdagen.

30 augusti, 2005 11:55

 
Blogger deep|ed

Det gör inte jag. Moderaterna inser att "arbetarna" är de som tjänar riktigt bra i Sverige idag. De vill komma åt Metallarna och det övre skiktet av LO-medlemmarna. Så självklart är det såna saker som kollektivavtal och MBL som är bra. Delad föräldraförsäkring kommer alla släppa efterhand - det är liksom så korkat att det bara kan komma från miljömupparna.

30 augusti, 2005 12:17

 

Skicka en kommentar