Deep|edition # 20060131


Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten

Aftonbladet kör en Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten efter SVT:s försök att förnya dokusåpegenren med "Toppkandidaterna". Det enda roliga i det här är jurysammanträdena. Dominika P och Sturmark tjoar i kapp medan Lotta Gröning tar en mer norrländsk om än högljudd pose. Hanna Zetterberg har sin kunskap om debatt väl prövad i Vänsterpartiet medan Gringos chefredaktör Zanyar Adami var mest chockad och försökte få ordning på sina egna tankar mitt i denna orkan av välverserade tyckarproffs.

Deltagarna? Bleka. Och förutsägbart "extrema". Typifiering istället för möjliga nya "toppkandidater". En ultrablå slipsgosse, en autonom, en invandrare, en snygg ung tjej, en extrem person inom fetischfacket, och en väldigt vanlig Svensson. Och sossen åker ut på grund av att han är för duktig.

En halvtimme är lite kort, men det var onekligen ett smart drag att driva med alla som förklarat att det är "förfärligt att göra politik till såpa".

2 Kommentarer:

Blogger Jonas Morian

Nja, sossen åkte ju snarare ur därför att han inte varit riktigt ärlig med sitt SSU-engagemang - och reglerna var ju sådana att deltagarna inte skulle ha några partipolitiska kopplingar. Min främsta kritik mot det första avsnittet var att tempot var alldeles för långsamt. Här har man mycket att lära av de kommersiella kanalernas dokusåpor, men även av SVT:s egna tävlingsprogram som gamla "Expedition: Robinson" och "Riket". Läs mer om vad jag tyckte om programmet här.

01 februari, 2006 08:15

 
Blogger deep|ed

Jag har redan läst din postning. Jag håller med. Problemet var ju att det var lite luddigt över varför man lyfte ut honom.

01 februari, 2006 08:18

 

Skicka en kommentar