Deep|edition # 20060131


Sjödinaffären bloggandets verkliga genomslag

Varför är så många bloggare intresserade av Anna Sjödin och hennes numera legendariska barfajt? En del bloggare anser att det är fånigt att ta upp det hela.

Antagligen för att det handlar om personer och händelser som de flesta bloggare kan identifiera sig med. De flesta av oss har antingen (eller både och) varit fulla och dumma på krogen, och kanske fått en smäll av en vakt när man vägrat att hörsamma dem. Eller träffat vakter som varit idioter. Eller jobbat i krogmiljö, i närheten eller som vakt eller what so ever och varit med om kvinnor och män där vettet går ut där spriten går in.
Och nu är det en ordförande för det största politiska ungdomsförbundet som det hela handlar om. Ord står mot ord, och blogosfären delas upp i rött och blått, kvinnor och män (inte helt fullt ut nej), politiskt korrekta och politiska vildar (som jag).

Jag tror att Sjödinaffären blir bloggandets verkliga genomslag i Sverige. Varför? Jo, det intressanta debatterandet sker på bloggarna. Genom knuff.se kan man läsa alla som kommenterar skeendet, och mainstreammedia halkar liksom efter. Citizen journalism är inte nödvändigt "finare" än traditionell mediajournalistik - men den är här för att stanna. Hittills har bloggandet mest setts som något övergående, lite småfånigt och medias småpåvar har mest visat ett nedlåtande överseende med "flugan".

4 Kommentarer:

Anonymous Josephine

Såg du de två "olika" fotografierna hos Akut Åsikt? 1) en av bilderna är behandlad 2) ngn gav henne en näsduk mellan foto 1 och foto 2... fler alternativ?

31 januari, 2006 18:54

 
Blogger deep|ed

Jag tror på näsduken. Tidningarna må vara hyenelika men manipulation av foton håller de sig in i det längsta ifrån eftersom ett avslöjande i den här magnituden skulle för evigt sänka deras trovärdighet till den totala nollpunkten.

31 januari, 2006 18:57

 
Anonymous Josephine

fast tänk om DN vill sätta dit Aftonbladet och har därför "torkat" rent hennes nylle?...

31 januari, 2006 19:02

 
Blogger deep|ed

Och logiken i detta skulle vara "vi fejkar bilden så sätter vi dit Aftonbladet för att ha fejkat en bild även om den är sann" ... säkert. Dock brukar jag tro mer på DN än på AB men i det här fallet är näsduken den mest sannolika förklaringen.

31 januari, 2006 19:03

 

Skicka en kommentar