Deep|edition # 20050820


Mer om mordet på broder Roger

Jag kan inte annat än att erkänna att händelsen har skakat om mig.

Enligt åklagaren Jean-Louis Coste har kvinnan i förhören förklarat att hon kommit till Taizé för att varna broder Roger för en "komplott" av frimurare. Hon har också hävdat att hon inte ville skada broder Roger, utan att denne själv av en olyckshändelse kastat sig på kniven.
Det tror dock inte åklagaren på utan väljer att åtala för mord med hänvisning till att allt tyder på att angreppet var "en överlagd handling". Enligt obduktionen har ett av de två knivhuggen, som skar av luftstrupen, uppenbarligen utdelats "med avsikt att döda".Källa:
DN - "Broder Roger-mordet var en överlagd handling"

2 Kommentarer:

Blogger Fru Babsan

Visst är det obehagligt! Och ganska obegripligt! Utan att vara alltför insatt i ämnet så är min uppfattning att broder Roger var en god människa vars främsta strävan vara tt få folk att respektera varandra och vara snälla mot varandra. Goda människor är det inte så gott om. OCh nu är det en mindre.

21 augusti, 2005 11:36

 
Blogger adland

Skall inte mördaren köra med förra årets mest populära ursäkt "jag hörde röster" också? Otroligt att så många mördare genast hoppar på att förklara sig själva som sinnesjuka som försvar - klart att ni är snurriga man springer inte runt och har ihjäl folk heller! Men, det betyder inte att ni inte vet vad konsekvensen av ert handlande är. Tycker det verkar lagom läskigt manipulerande av dem.

22 augusti, 2005 13:22

 

Skicka en kommentar