Deep|edition # 20051023


Akademiker får det bra, säger Paul

Sånt här gör mig förbannad. Paul Nilsson, som går en kockutbildning via AMS svarar på frågan om det verkligen är rättvist att Ams-eleverna får betalt för att plugga på attraktiva utbildningar, när tusentals högskolestudenter tar stora studielån för att bli ingenjörer eller förskollärare:

- De som går på universitetet får ju en jättehög lön när de kommer ut. Det får sannolikt inte jag, säger .


Jo tjena liksom. Kan nån ge Paul en kurs i verklighetsförankring?


Källa:
EXPRESSEN.SE/Ekonomi-nyheter: Trebarnsmamman Louise, 30, gjorde kursklippet

6 Kommentarer:

Blogger louisep

Aakdemiker med jättehöga löner? Ja, tjena liksom. Men det är ju verkligen inte heller poängen. Poängen är ju att de får gratis utbildning och har inte ens vett att fatta att det är en orättvisa som alla andra får betala.

23 oktober, 2005 15:51

 
Blogger lux

jag vill slå honom.
jobb? hurdå? köra taxi efter sju år på högskola och universitet... är det jättehög lön det?

24 oktober, 2005 08:51

 
Anonymous Babs

Har han möjligen missat att det finns massor av akademiker som inte ens får ett jobb?? Än mindre ett välbetalt?? Samtidigt som CSN har skärpt kraven på återbetalning av studielånen??

24 oktober, 2005 09:45

 
Blogger La Reina

Jag tog studielån för att utbilda mig till undersköterska för att jag var så oändligt trött på arbetsförmedlingens idiotkurser och när utbildningen uppenbarade sig så fick jag inga bidrag eftersom jag hade en gymnasieutbildning. Självklart borde jag ha hoppat av gymnasiet och då senare fått utbildningsbidrag eller vad det nu kallas senare. Inte fick jag någon hög lön heller, men jag skaffade mig arbete så att jag slipper leva på bidrag iaf. Det gör det nog värt det ändå.

24 oktober, 2005 15:29

 
Blogger deep|ed

ReBabs: Tyvärr verkar Bo Könberg missat det också... han uttalade samma sak bara för någon dag sedan. Verkar vara en värderingsförändring på gång där akademiker än en gång ska få på pälsen.

24 oktober, 2005 16:05

 
Blogger deep|ed

ReLux: Våld biter sällan på idioter.

24 oktober, 2005 16:05

 

Skicka en kommentar