Deep|edition # 20050901


You reap what you´ve sown

Visst är det underligt rent mänskligt att folk skjuter på räddningshelikoptrar. Visst är det underligt att folk inte hjälper varandra vid katastrofer. Men kanske kunde Amerika fundera lite över varför det händer i ett av världens rikaste länder? Kan det handla om att man skapat ett land där normala mänskliga saker som empati inte längre finns med i varken media, politik eller skolundervisning? Kan det handla om att det finns för många vapen i omlopp?

You reap what you´ve sown.


Källa:
DN - Nyheter - Skottlossning hindrar evakuering

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym

Visst är det underligt att brandkår och ambulanser utsätts för stenkastning, hindras att komma fram till bränder och skadade. Att polisen kör med två bilar för att den ena ska kunna bevakas för att inte vandaliseras. Att ambulanser som kommer fram till en skadeplats inte kan hjälpa de skadade, utan inväntar polis först.

Det händer i Sverige. Tillgång till vapen finns det här också. Om inte annat så kommer du rätt långt i att hindra hjälp med stenar och knivar. Skottlossning är inte enda sättet.


Åsa, zyrenna@zyrenna.com, http://zyrenna.webblogg.se/

01 september, 2005 21:09

 
Blogger deep|ed

Har jag sagt något annat? Till skillnad mot andra har jag jobbat ute på helgnätter under flera år och vet att det sker. Det försvarar inte korkade presidentuttalanden från en person som annars försvarar rätten att bära vapen.

Sverige är inte något fint litet folkhem - det är Amerikas 53:e stat.

01 september, 2005 21:13

 

Skicka en kommentar