Deep|edition # 20060318






Bloggen flyttad till Deep|edition.com

Det är på

Deep|edition.com

det händer.









Deep|edition # 20060317






Sista versen

Nu låter jag den här bli en sorts holy shrine of some months of my life.
Resten skrivs numera på Deepedition.com. Gå dit, fixa alla länkar och RSS-flöden. Elvis has left the building.









Deep|edition # 20060316






Pågående migrering

Jag håller på att flytta bloggen till en egen server. Därför kommer deepedition.com se lite underlig ut ett tag.

Blogspot-bloggen kommer att vara kvar, jag kommer inte att bry mig om att hålla på att flytta över de här postningarna till den nya bloggen utan go clean.













Dagens|060316



Dagen började med sovmorgon. Vilket gör att jag är tröttare än normalt. Kundmöte inbokat i Borlänge till nio. Vi var där - men ingen kund.

Jag skulle behöva ta tag i föreläsningen.

Solen skrikskiner över allt det vita.

Dagens låtar (Titel/Artist):
Swim: Ambulance Ltd
Venus in Cancer: Amusement Parks on Fire
Do The Whirlwind: Architecture in Helsinki
Scummy: Arctic Monkeys
A Disruption in the Normals Swing of Things: Cursive
Arms Around Me: The Departure
Harvey: FireFox AK
If I Don't Write This Song, Someone I Love Will Die: Hello Saferide
Marble House: The Knife
Live With Me (Radio Edit): Massive Attack
Lit Up (remix): The National
Krafty: New Order
Hold Me Now (Radio Edit): The Polyphonic Spree
Here and Now: Ride
Drunk: Sixer
The Way We Get By: Spoon
Limbo: Starfuck
Rewind: Stereophonics









Deep|edition # 20060315






Jodåsåatt

Han ringde idag, farsan. Inte ett ord om mailet. Bara att han jobbar mycket med utställningen och si och så...
Tack alla hejarop och förslag att åka någonannanstans, eller i alla fall. Grejen var att vi skulle åkt ner just för utställningen. Det var a shot in the dark så att säga.
Arvssynden är sannerligen verklig... men på ett helt annat sätt än de flesta teologer menar.


En person sa till mig att jag förut ibland var flammande som solen och mörk som månen - men att jag nu var som en molnig dag. Kanske är det så.


Om tre dagar ska jag för första gången på fyra år äta under 100 mg Zoloft. Det är ett genombrott också det.













Aj

En bild som Hanna Ljungberg inte sätter upp på sin vägg:













Saker man inte vill veta

Vissa saker vill man inte veta:


En av åtta distansarbetande män och en av fjorton kvinnliga jobbar nakna. Bara en man av tre duschar.Hälften av kvinnorna duschar inte hemma och bland männen är det endast en av tre som duschar.

18 procent av männen uppger dessutom att de har tid att utföra hushållsarbete på arbetstid. 28 procent säger sig titta på tv. 9 procent känner ibland skuldkänslor över att de inte är på arbetsplatsen. Men de är trots detta mer produktiva än på jobbet.

Tre fjärdedelar säger att möjligheten att jobba utanför kontoret gör dem mer produktiva och 61 procent säger att deras chef skulle hålla med om detta.



Nakna sanningar om distansarbetare













Dagens|060315



I väntan på att få köpa en ny handdator införskaffade jag igår en liten pappersalmanacka. Det är typ sju år sedan jag hade en pappersalmanacka förra gången.

För övrigt är det min nya tröja jag har på mig. En USPA för 99 spänn är ett kap.

Dagens låtar är från Nouvelle Vague (inköpta från iTunes):
Sorry for Laughing (Featuring Marina Celeste)
A Forest (Featuring Marina Celeste)
Love Will Tear Us Apart (Featuring Eloisia)

Vi snackar easy listening, bossa-laid-back, jazzighet och covers på Propaganda, The Cure och Joy Division... Surrealistiskt vackert på något sätt.









Deep|edition # 20060314






Dissonans

I Sverige kan du bli dömd för vållande till kroppskada eller vållande till annans död om du inte kontaktar läkare ifall någon "kanske" är sjuk.
I Sverige kan sjukvården regelmässigt skicka hem personer utan diagnoser att de sedan dör. Och sjukvården döms inte för det.

Något är dissonant. Något är inte logiskt i det här.



(Tanke utifrån tingsrättens dom mot Freddies mamma)













Piece of work

Mina föräldrar är sannerligen speciella. Min morsa har jag ingen kontakt med. Det är mitt eget val eftersom hon är galen och rejält borderlinesjuk. Min farsa hade jag ingen kontakt med i elva år förrän jag valde att ringa och berätta att han skulle bli farfar. De gångna sju åren har den kontakten varit relativt sporadisk men ändå trevande.

Nu ska han ställa ut sina tavlor i Paris. Eftersom jag och HS varit dåliga på att åka iväg på semestrar och sånt tänkte vi att en weekend i Paris vore perfekt, samtidigt som han ställer ut sina tavlor. Så jag mailade iväg en fråga om när det var exakt som utställningen skulle vara och att vi funderat på att åka ner.

Inte ett jävla ljud till svar.

Varför? Antagligen har de bjudit ner hans frus barn och det hela blir väl "för komplicerat". Så har det alltid varit - de har åkt med dem på skidsemestrar och annat. Jag har aldrig blivit medbjuden.

Det är liksom bara att inse - jag har ingen släkt som jag kan räkna med. Förutom "syster" då - men hon har jag ju adopterat själv.

Jag blir liksom trött.













Havsfiske

Idag har jag suttit och skrivit hela dagen. Det hela har blivit knappt en A4. Det är mycket svårare att skriva lite än att skriva mycket - fr a när det hela också ska vara säljande, on-brand och med en seriös känsla.

På hemvägen hämtade jag upp Solstickan hos en kompis. Mitt huvud var trött och han pratade oavbrutet hela vägen hem. Jag struntade i middagen och gick och la mig ett tag istället. Jag och min iPod.

Imorgon är det workshop med en kund. Nästa måndag ska jag hålla det där föredraget som ställdes in eftersom jag blev sjuk. En bra träning inför nästa torsdag.

En människa är ett hav av outforskade äventyr. Glöm inte det.









Deep|edition # 20060313






DN med byxorna nere

Jämför följande:

Mustafa Can "citerar" Bard:
Can citerar vad Bard sagt:

"Ingen människa har något värde. Den enda frihet som finns är när människor upplever både sitt eget och andras liv som totalt meningslöst."


Den ursprungliga texten i DN På Stan:

- Jag tror inte att det finns någon mening. Bakom draperiet finns bara tomhet. Jag har inget värde. Ingen människa har något värde. Den enda frihet som finns är när människor upplever både sitt eget och andras liv som totalt meningslöst. Alla människor borde lägga ett sånt där tibetanskt sandpussel i tre veckor och sedan få det sönderborstat av en abbot. Bara för att tränas i att förstå tillvarons meningslöshet. Alla spännande och kreativa människor har en nihilistisk bakgrund."


Everything is in the context.

Läs mer hos Stickan.













EvaEmma är bitter för att hon inte blev Fröken Sverige

Hon är faktiskt riktigt rolig i sin inbilskhet och sin totala brist på självdistans:

De andra tjejerna är förbluffande lika utseendemässigt och stilmässigt allihop, i horstövlar, dyra jeans och aningen för mycket smink. [...]Tydliga instruktioner ges om att man inte får vända blad förrän på givet tecken, men jag tror att jag är den enda som hajar grejen.
Frågorna är tämligen simpla, men jag får blackout och glömmer bort att Mount Rushmore heter Mount Rushmore, och det kommer att plåga mig under resten av livet. Jag känner mig skitdum, trots att jag vet att Ö är den sista bokstaven i alfabetet och att andra världskriget slutade 1945.[...]Jag förvånas inte alls lika mycket över det, som jag förvånas över att en del personer får vara kvar.
Allt jag kan säga är att boobs uppenbarligen fortfarande är viktigare än brains i Fröken Sverige.


EvaEmma på AB fick inte bli Fröken Sverige och självklart beror det på att det bara handlar om utseende. Ingen bitterhet här inte.

En mer avslappnad attityd till det hela har onekligen Lassbo som precis som EvaEmma blev hemskickad efter lunch: Karolina Lassbo - en glamourprinsessas dagbok: Utvärdering av "Nya Fröken Sverige"













Fann ett klipp


21439151_b48b3e52c7
Originally uploaded by Skribe.
Det fanns en tid när det här faktiskt var nytt...









Deep|edition # 20060312






En perfekt dag.

En synnerligen intensiv dag i backen. Skojiga saker som hände:

♠ Våra vänner från Stockholm dök upp vid lunch. Vi har inte träffat dem på ett par år.
♠ Jag tyckte jag kände igen en snubbe som gick in på toaletten när jag och Solstickan var där. När snubben kom ut insåg jag att jag hade rätt - det var Chrille. Vi pluggade ihop, vi spelade ihop och en massa sånt. Vi har inte setts på åtta år och så stöter vi ihop på Romme Alpin! (Och jo - Chrille är storebror till Andreas Wilson...)
♠ Terrorprinsessan löste koden med att åka slalom. Nu svänger hon och åker själv i stora backar.
♠ Det har varit oerhört vackert väder.
♠ Skön åkning och Solstickan har åkt ett par gånger i röda backar.
♠ Barnens morbror och fästmö har varit här och barnen börjar verkligen relatera till både M och C.



Efteråt åkte vi hem hit, fixade pizzor till hela gänget och en skön avslutning med våra vänner.

En perfekt dag.









Deep|edition # 20060311






Rubriktomte



Jahaja...

Nåt har inte blivit helt rätt i den här RSS-feeden från Aftonbladet













Schema

Fotbollsträningen avklarad. Satt och läste senaste Att:ention medan Solstickan sprang sig svettig. Det börjar bli en vana - halv tio lördagmorgon innebär numera att sitta på en hård träbänk i en gympasal på Klacken och läsa. Det gillar jag. Jag hinner läsa det där som annars inte hinns med. Visst, jag är rätt osocial gentemot de andra föräldrarna men so what? Jag har lite koll på när Solstickan gör bra grejer på plan.

Kroppen är trött. Från sjukdom till 120 % på jobbet. Presentationen gick utmärkt. Men jag fick slita för det, och AD-Anna slet för det. För La Bossa Nova är det här en hi-end-kund vilket gör att det blir extra knöligt att jobba fram en presentation. Men alla var nöjda.

Direkt från jobbet igår hämtade jag Terrorprinsessan och HS, och sen hämtade vi Solstickan som var på födelsedagskalas hos Cecilia (han och en annan kille var de enda killarna som var bjudna - han är populär den där Solstickan...). Direkt vidare till HS bästa väninna med man och barn för en middag med vin och konjak. Vi tog en taxi hem vid halv tio. Renaulten står kvar hos dem.

Barn och fru stupade i säng direkt. Jag kollade på "Showtime" som var en riktigt trevlig rulle. Drack lite vin till. Och vid halv tolv struntade jag i att se resten av "US Marshals" som jag ändå sett flera gånger utan jag gick och la mig.

Det är helg. Jag måste skriva ett par grejer. Men nu tänker jag gå och lägga mig och lyssna på musik. En halvtimme, cirka tio låtar.









Deep|edition # 20060310






Hjärtat varmt. Slår. Jag förstår inte. Men vet.









Deep|edition # 20060309






Webbdagarna 2006

Då var det klart då (tack för det Daniel ;)). Jag kommer att hålla föredrag på Webbdagarna 2006 om hur språket på webben kan vara säljfördel - dvs webbcopy, strategi och användarinriktat språk. Ska bli spännande.

Det galna var att jag som vanligt kände "men det är ju oceaner av tid kvar. Det är det sannerligen inte.













Påve med koll

Påven har fått en mp3-spelare och uttalar sig:

- Datorer är framtiden.


Killen med koll på sin samtid.

Kommer påven därmed att ladda hem lite schysst muzak att avnjuta innan bönerna? Kan vi gissa att han då kommer att uttala nåt i stil med: Det här med Internet verkar stort.













Blond?

Dagens citat:

Emma Johansson, ursprungligen från Vänersborg, är en av dem. Hon må vara ny i gamet men är inte rädd för att kritisera mer rutinerade modeller.
-Heidi Klum är inte snygg överhuvudtaget. [min fetstil] Jag gillar inte när saker och ting blir hypade, folk blir manipulerade av det, säger hon.


Nä, Heidi Klum är bara den bäst betalda fotomodellen i världen eller nåt. Det är nog bara hype...
Och det fortsätter:

-Mitt ansikte ligger rätt i tiden och jag är väldigt flexibel. Pryd ska man inte vara har jag hört, och det kan man inte anklaga mig för.


Herregud...













Hur många går det in i en minibuss?

Jag kan inte hjälpa att det är två saker som jag funderar mer över i den här artikeln än att förfasas över våldet i Irak:

1. 18 personer i en minibuss?
2. 18 personer strypta i en minibuss?

Det är något som journalisten missat att påpeka för oss - eller så har Irak väldigt små personer som blir strypta (och som sitter snällt och väntar på sin tur) eller väldigt stora minibussar...













Pudrade näsan i bilen!

Jag skrattar fortfarande åt den här rubriken:



Det blir ännu roligare när man läser vad Roger Vincent vid Kungliga sällskapet för att förebygga olyckor säger:

– Människor verkar göra allt möjligt konstigt i sina bilar.


Sannerligen!

*ont i magen av skrattattacken*

Kan ingen ge redigerarna på Aftonbladet en kurs i "kända-omskrivningar-för-saker-människor-skäms-för" eller nåt?

*fnissar*









Deep|edition # 20060308






Nätjournalistiken är en pågående process

En avhandling vid Mitthögskolan tar upp den förändrade verkligheten som journalistiken står inför. Michael Karlsson har följt och forskat utifrån aftonbladet.se, expressen.se, dn.se och svd.se. Hans slutsats kan sägas vara följande:

Journalistiken på Internet är inte en färdig produkt som i många andra medier utan en ständigt pågående process. Nyhetssajterna påminner mer om direktsända TV-nyheter än sina modermedier papperstidningarna. Sajterna uppdateras kontinuerligt och beskrivningar av händelser förändras under dagens lopp och försvinner ibland helt från sajterna.













I egen sak?

Det är faktiskt lite underligt att det här inte kommit upp i nyheterna.

Journalistförbundet hotar personer i skiljenämnden för löneavtal mellan TU och Journalistförbundet med personliga stämningar. Inte ett ljud på nyhetsplats...













[Uppdaterad] Poellinger: dålig research eller medveten blindhet?

En lätt tröttsam text från Clemens Poellinger på SVD där han totalt missar bloggarnas kärna - det är ett tekniskt format byggt på databaser, xml eller php, rss och cm-system. Innehållet är däremot knappast möjligt att avgränsa som han gjort vilket självklart visar på en okunskap (trots hans försök att nörda till det om e-postlistor).

Sorry Clemens men du har fått en hel del om bakfoten. Du har missat den kader av bloggar som skriver om politik, du har valt att gå förbi de många bloggar som avhandlar media och reklam, du har valt att inte beskriva såna bloggar som Boing Boing och Mymarkup. Självklart låter du bli att berätta om de många bloggar som finns dedikerade till musik, eller de bloggar som avhandlar mer eller mindre djupa tankar om filosofi, religion, sociologi eller andra akademiska ämnen. Inte heller väljer du att ta upp den oerhörda mängd bloggar som ingående dissekerar datateknik, bloggteknik och diverse annan teknik.

Varför? Antagligen för att du är alltför insnöad och ignorant nog för att inte bry dig om att leta men framförallt beror dina val antagligen på att majoriteten av bloggarna som funnits en längre tid inte stämmer in på din beskrivning. Din tes skulle falla pladask om du tittade utanför mediabloggarna och de bloggar du valt att beskåda via bloggportalen. Och det otäckaste i världen för krönikörer är att deras teser inte skulle hålla så då väljer man att blunda.

Din artikel är i bästa fall ett exempel på usel research, i värsta fall ett exempel på hur mainstreamjournalister väljer att förminska ett fenomen som hotar deras möjlighet att styra världsbilden hos massan.

Uppdatering: Poellinger svarar snabbt via mail

Tjena Ad min/deepedition!

Kollade just in researcher.se och får känslan att du anonyme mailare [så jävla anonym är jag inte; min anm] är en reklamperson som har skrivit en hel del kommentarer på resume.se, har jag fel? [det vet man aldrig - vad nu det har med saken att göra; min anm]

Nej min avsikt var inte att generalisera, läser själv regelbundet flera bloggar -däribland boingboing. Mina favoriter ligger ofta i gränslandet mellan privat och yrkesmässig besatthet som arkitektbloggen bldgblog.blogspot.com, eller datamantic.com/joedressner, en vinimportör, 60+, i NYC på korståg mot rådande mode i vinvärlden.

En kollega till mig skrev häromveckan om en iransk kille som från kanada bloggar dissidentmaterial till läsare i Teheran. De första nyheterna Tsunamirapporterna från Tamil Nadu kom för övrigt på den här killens livstilsblogg: sumankumar.com

Det är mao inte så att vi här på blaskan började läsa bloggar igår.

Så hur skulle jag kunna riva av 3 700 tecken om bloggar i allmänhet? Det vore hybris - det behövs ett temanummer av tidnigen för det.

Avsikten - uttryckligen uttalad i artikeln - är att i all anspråkslöshet kommentera sk "catblogs", personliga privatlivsbloggar å ena sidan och framför allt - å den andra - deras kommersiella kusiner - de SKENBART personliga mediaprofilbloggarna [hur vet du det - känner du dem alla personligen?; min anm]. Som ju enligt min ringa mening är mer eller mindre väl redigerade marknadsföringssajter, både för den produkt bloggaren har uppdrag ifrån och för det egna varumärket, inget annat.

Ta gärna in mitt mail som kommentar på din blogg.

hälsning

/Clemens


För min del kvarstår min kritik. Artikeln är upplagd att diskutera bloggar (inte specifikt kattbloggar) och därmed avgränsas bloggandet i gemen till detta (och mediabloggande).
Vad gäller "redigerade marknadsföringssajter [...]för det egna varumärket" så är det väl inte något annat någon annan heller gör? Vi bygger alla våra egna varumärken. Eller borde göra det.

För övrigt skulle det vara intressant att media tog ställning till det faktum att bloggen inte är något annat än ett format. Jag känner igen hela blogg-hysterin från när alla skulle ha en egen hemsida 98-99. Då försökte man också att definiera hemsidor via deras innehåll - vilket innebar att fr a printmedia (bokstäver på döda träd) försökte negligera utvecklingen av det nya formatet. Det fick många att bita i det sura äpplet på det tidiga 2000-talet och krypa till korset.













Lassbo-attack!


lassboattack
Originally uploaded by N|..
Sen Karolina Lassbo la ut en länk till mig har min blogg mer eller mindre blivit attackerad av besökare därifrån :)













Misstänkt

- Hur mår du? frågar HS i telefon.
- Inte så bra. Jag tvivlar på att jag kommer kunna jobba på hela veckan. Problemet är att vi har XX på fredag.
- Men det behöver du väl inte vara hemma för?
- Eh... va?

Tack för den passningen. Min fru anser uppenbarligen att jag skulle kunna få för mig att vara hemma extra bara för att ett projekt inte är färdigt. Jag. Vara hemma. Utan att vara riktigt sjuk? Va i helvete! Jag är arbetsnarkoman jag jobbar även när jag är sjuk jag älskar att jobba och om jag inte hade familj skulle jag fan jobba dygnet runt!

- Men vad känsligt det var då? säger hon med en äckligt cynisk röst. Och försöker köra med guilty by association.
- Fattar du inte att jag blir oerhört sårad av att du tolkar det så? Har jag någonsin varit hemma för något sånt?
- Nej, men du sa det så.
- Sa jag det hur?! Är du helt skadad av att jobba på AF? Alla försöker smita från att behöva jobba eller?!
- Ja, men förstår du väl att det kunde tolkas så.
- Jaså - ett problem är att ett brand concept ska vara klart till på fredag då vi har ett kundmöte och jag är jättesjuk vilket innebär att det inte är klart?
- Jamen det är väl bara att flytta fram det.
- Det är kunder vi pratar om.
- Nån annan får väl göra det?

Jag orkade inte ens förklara att det inte finns någon annan som kan göra det eftersom jag är ensam planner på bygget.

- Här försökte jag för en gång skull lyssna på min kropp och inte jobba när jag är sjuk för att inte hamna i samma situation som förut och så får jag höra det där.
- Jamen du sa ju så.


Det räcker inte att jag själv är ultrastressad över att vara sjuk och inte orka göra något åt alla projekt som ligger - hon måste lägga extra dåligt samvete genom att uppenbarligen anse att jag är hemma just på grund av det. Inte att jag faktiskt är sjukare (fysiskt) än jag varit på många år. Min hjärna tolkar också visst, och den tolkar allt som att alla tycker jag gör för lite. Jag piskar mig själv nog för att inte också behöva bli misstänkliggjord av min fru.













Haha!

Skojig läsning (jo, jag är sjuk fortfarande...)

warpdrive.se : De 25 bästa citaten

Mitt moderkort har fått värsta rycket
tjuter som fan om det
allt laggar och har sej
vad ska jag göra
HALLÅ!! Har panik här, det tjuter skithögt!
Kan någon hjälpa mej eller?!?!
Prova www.clasohlson.se
Sök på "hörselkåpor"


Vad behöver man för att få bort trojaner?
Spartaner


(tipstack till Bad Girl Journal)













Ursäkta, kan någon verkligen tycka att "Tilly and the wall" är bra? Visserligen passande idag eftersom det låter som en uppoppad version av "Jösses Flickor" men *snark* så tråkigt.













Grattis Karolina!



Karolina Lassbo, aka Glamourprinsessan, har blivit utsedd till Dalarnas tionde mäktigaste kvinna idag på Internationella Kvinnodagen.

Hon vinner över Marit Bergman, Caroline Nyberg (Dalasossarnas kronprinsessa) och systrarna Kallur!

En hel del kommer säkert att gnälla om det men va fan. Det visar i varje fall att bloggandet faktiskt kan skapa en bas för opinion och personliga varumärken.









Deep|edition # 20060307






Vågrätt. Läsande.

Dagen har spenderat vågrätt, läsandes "Uppfinnaren" av Alf Mork, en av sextio- och sjuttiotalets bästa kreatörer. Boken är en fascinerande historia, så nära verkligheten att man känner igen Arbmans och Leon Nordin, liksom många andra av de personer som byggde upp den svenska kreativa revolutionen.

Vill man förfasas och fascineras över reklam är den här boken perfekt :)









Deep|edition # 20060306






Förkyld

Jag har sovit mig igenom största delen av dagen. Magen gör mest ont, i övrigt är det inte så mycket magsjuka men jag är ultraförkyld istället... snorig, hes, halsen är ett öppet sår (känns det som) och kroppen känns febrig.


Jag läste ut "Med en uppenbar känsla för stil" i eftermiddag och det kändes som att Stephan Mendel-Enk gör det väldigt enkelt (no pun intended) för sig när han försöker att bevisa patriarkatet och förklara olika manliga nätverk och saker med detta. Fr a när han använder sig av kvällstidningsargumentation (guilty by weak association) när han diskuterar jämställdhet och försöker att skapa en diskussionsbok som inte lämnar några frågor att fortsätta diskutera. Den är intressant att läsa som artikel men upplägget rasar som ett korthus när man börjar att ställa mer sociologiska frågor till innehållet. Jag är övertygad om att ROKS älskar den här boken.

Det är lite samma sak som den lista som åker runt på nätet - där man ska skriva på en lista mot trafficking/prostitution. Listans uppkomst är från Party of European Socialists som samlar "socialister" inom EU (där bland annat det - enligt sin partiordförande - icke-socialistiska SAP ingår). Pådrivare är ROKS, en organisation jag, efter ett antal idiotiska uttalanden både i media och direkt i diskussioner när jag jobbade med unga, har extremt svårt att ens ta på allvar.
Framförallt lider petitionen av en sorts "låt oss göra en petition som inte säger något alls men som ger oss god pr". Det hela är också väldigt luddigt när det gäller avgränsningen mellan trafficking dvs. människohandel och prostitution. Men framförallt finns det ingen som helst antydan om hur man anser att det hela ska bekämpas. Ska man stänga gränserna? Ska man fimpa passunionen inom EU? Vad vill PES Women?

Det är tråkigt att en sån organisation som ROKS, vars mening är oerhört god och det arbete som man gör med kvinnojourer är viktigt, hamnat i en sån extrem särartsfeminism.


Måndag är "presidentkväll" och som vanligt är "Vita Huset" bättre än "Commander in chief" även om "Mac" är snyggare än "Bartlet". Det som däremot slog mig idag är att "CiC" tagit efter "VH" en del - bland annat har man börjat använda de banbrytande långa kameraåkningarna där skådespelarna går genom korridorerna och pratar om saker som för handlingen framåt. Det har fått mer nerv helt enkelt. Och när det gäller skådespeleri har verkligen Martin Sheen fått en konkurrent i Donald Sutherlands oerhört välspelade talman i "CiC".


Jag har för övrigt fått lov att inse att jag blir hemma och sjuk imorgon. Frustrerande är vad det är. Och jag hoppas att jag får köra föreläsningen någon annan dag eftersom den känns jäkligt bra.













Artikeltips

Bra artikel tipsad från Josephine: SvD: "Många har väntat flera år på rehabilitering"

Många som blivit sjukskrivna på grund av stressrelaterade psykiska besvär beskriver det som att de plötsligt en dag gick in i väggen. Men ofta har kroppen under en längre tid signalerat att den utsatts för alldeles för mycket stress och press.
Ett tidigt varningstecken är exempelvis långvarig trötthet som inte går bort trots att man sover mycket. Ofta har man då inte tillräcklig mycket sömn av god kvalitet, så kallad djupsömn. Andra reagerar på motsatt sätt och blir så uppvarvade att de inte kan sova. Minnesförlust, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet är också vanliga symptom.
- De som drabbas av den här typen av besvär är ofta lite för duktiga och envisa. De negligerar kroppens signaler och jobbar på i samma hårda tempo i tron att livet snart ska lugna ner sig. Först när de hamnar på hjärtintensiven eller blir hemskickade av arbetsgivaren, inser de intellektuellt att de faktiskt är helt utmattade













Smart gadget

Prodikeys MIDI Keyboard är nog den mest intelligenta gadget som skapats!



Prodikeys was created completely by accident... After putting both a standard computer keyboard and a MIDI music keyboard into the ThinkGeek transporter prototype and attempting to beam them across the office something went terribly wrong.













Sjuk

Helvete. Jag trodde jag skulle klara mig men inte. Idag skulle jag ha hållit två timmar föreläsning om copywriting - och föreläsningen är skitbra! Men familjens magsjukevirus har till slut segrat över min kropps försvar. Jag har ont i magen, jag mår illa och allt sånt. Jävla skit.

Jag är less på all sjukdom. Det känns som om barnen eller vi varit sjuka i flera månader. Och det tär hårt på mitt och HS förhållande. Hon frågar allt med en anklagande röst. Allt ska dryftas med misstänksamhet.

Nu ska jag gå och lägga mig. Måste leta reda på en mobilladdare.









Deep|edition # 20060305






Dagens bästa rubriker

Idag har rubriksättarna på Aftonbladet överträffat sig själva:

Storbråk om Jessicas sexkläder

och
Jessica i stort sexbråk i natt
Magnus Bäcklund & Bert rasar mot kläderna


Vad säger man? Outstanding work...

Eller vad säger man om rubriken om Jessica Folker:

Folcker flyr från scenen
Tvingades amma babyn under direktsändning


Flyr? "Tvingas" amma? Lägg av.













This is the new shit

New shit.
deeped|ambience
art and stuff. Dedicated.









Deep|edition # 20060304






Äntligen

Rätt låtar vann. BWO var oerhört rätt! Så jäkla bra för det här. Skicka den till Grekland och vi har en säker vinnare. Poodles var coolt. Riktigt skön heavy metal.













Dagens bilder



Sonen fick en ny Bionicle. Barnen var oerhört duktiga igår när HS var som sämst.





Jag har köpt den första USB-gadgeten - en dammsugare...













Barn

Testa dig själv

1 Har barnen tidsgränser med äggklocka vid datorn?
Nej.

2 Dras vecko- eller månadspeng in om barnen bryter mot viktiga regler?
De får inga veckopengar (dvs. de är ännu för unga för att få det...)

3 Är godis bannlyst förutom på lördagar?
I princip.

4 Måste den som stökar vid matbordet gå därifrån?
Det går aldrig så långt.

5 Tvingas den som svär böta en mindre summa?
Ja. Problemet är att pappa är den som bötar 99 % till "svärlådan"...

6 Är tv-tiden max en timme om dagen?
Knappast...

7 Har barnen schema för hushållsarbete?
Nej.

8 Är barnens mat näringsriktig och snabbmat en nödlösning?
Nej.

9 Ska barnen själva spara till sina märkeskläder?
Nej.

10 Ska barnen smaka på all mat som serveras?
Ja.

11 Tycker du att frukt är godis?
Nej, men mina politiskt korrekta barn tycker det.

12 Är det viktigt att säga "tack" och "förlåt"?
Ja. Det gäller både vuxna och barn.

13 Är konsekvens och disciplin dina ledstjärnor?
Ömsesidig respekt.













Tanke

Jag fattar inte varför sossarna inte bara pratar om sin egen politik och låter Alliansen skjuta sig själva i sank.

"På pressträffar tar Lars Leijonborg alltid i mest. Då är han beredd att överge alla hjärtefrågor. Men den andra agendan är när vi andra inte är med. Då sitter de med promemorior och funderar över hur de ska sno väljare från moderaterna och bli etta i borgerligheten. Då är det kannibalteorin som gäller"


Fredrik Reinfeldt i en nyutkommen bok: Aftonbladet: M-ledarens tuffa råsopar









Deep|edition # 20060303






Hämnd

Jag tror att det är Mustafa som bara vill hämnas: Schlagerstjärna nära skadas på scenen.


(Nån som märker att jag är inne på konspirationsteorier)













Konspiration

Fågelinfluensan. Galna kosjukan. Svartfiske av torsk.

Onekligen börjar man fundera om det hela är en konspiration från vegetarianerna...













Status

Snön faller ner i stora sjok.
HS har blivit magsjuk.
Jag researchar inredningstrender.


Dagens låtar:
Girl At The Red Light: Cowgirl In The Snow
Strung Out: Dead Blonde Girlfriend
Signal Crossing: Dykehouse
Don't Get Mad At Me: iClash
Wake Up, Write It Down: ISM
World of Shame: The Name
GHB: Redrum
Move On: Second Glance
Movement: The Sky Break
Masquerade: Starfuck
Plea From A Cat Named Virtue: The Weakerthans
Black Cloud: Black Medicine
True: Downpilot
Panzer Treat: Electro Group
Teen Bash: The Automatons
Rocket 69: The Lee Harvey Oswald Band
Skeleton Jar: Youth Group













Informationsattack

Hon kommer hem och berättar om ett hus, om inredningen och om någon kvinna som har "sommarbarn" (låter som sommarkatt ungefär). Jag har varit ensam hela dagen med barnen, dotter som inte sagt en tiondel av vad hon brukar säga eftersom hon varit magsjuk och helt slut idag. Sonen som mest gått och funnits till. Jag har jobbat. Och nu ska jag lyssna. Mitt huvud värker sedan flera timmar och jag kan inte ta emot informationen. Och då får jag höra att jag är ointresserad. Även efter att jag förklarat varför jag inte verkar vara intresserad.

*suck*









Deep|edition # 20060302






Ebba

Kan inte annat än att säga att jag tycker att Ebba von Sydow är rätt söt på MQ:s bilder:













Medienysvenska



Aftonbladet fortsätter sitt arbete med att förnya det svenska språket. Idag med ordet "våldsattack". Det ska då uppenbarligen ses som en definition för att differentiera en sådan attack gentemot "verbalattack" och "sexattack".













Lästips

Jag säger som Silverfisken:

Läs bloggen Orden som aldrig blir sagda
och börja från början.













I mitt huvud

I mitt huvud rullar José Gonzales låt. Antagligen på grund av det här.

Ny skrivbordsbakgrund kan laddas ner här.

Dags att sova. I Terrorprinsessans säng. Hon är magsjuk i min.









Deep|edition # 20060301






Färdig för idag

Copyn för DR:et är ivägskickat till resten av arbetsgruppen. Nu ska jag plocka ihop ASUS:en, inte glömma transformatorn, försöka packa i tre projektmappar och fyra böcker tillsammans med datorn, släcka alla lampor, skriva i flexrapporten, larma, sopa bilen och åka hem. Till en magsjuk dotter, en intensiv son och en trött fru (som börjat att jobba 75 % av sina 75 % idag - det går framåt).

- Jag var rädd att du fastnat i snöovädret!
- Snöovädret?
Tittar ut och det snöar inte ens lite.


Jag behöver stanna på Shell och köpa snus och spolarvätska.

Imorgon sitter jag hemma. Jag har egentligen semesterdag men hey, det kan jag se mig i stjärnorna efter...













Gory



Eh... hur var det nu - den nya lagen säger att det är våldtäkt per definition om målsägande är under femton? Eller har jag fattat fel? Om nya lagen definierar som jag tror så undrar jag vad polisen undersöker för något?

(om någon undrar varför jag inte skriver det jag ska skriva så väntar jag på att texten ska "ligga till sig" - helt enkelt försöker tömma min hjärna på den för att kunna läsa den med lite nya ögon...)













Murphy loves co

(ställtid mellan projekt)

Dagens musik: diverse electronica- och technomixar. Typ 30 minuter till två timmar långa.

Jag och M var efter vårt näringsrika lunchintag på Donken in på bokhandeln. Jag hittade två böcker på rean. Jag förstår att den ena boken reades eftersom jag antar att vi inte är så många som menar att ämnet är intressant: "Immaterialrätt för innovatörer och entreprenörer" av Bo-Göran Wallin. Jamen vadå? Jag måste kunna mer även om trademarking och immaterialrätt. Fast visst - jag har köpt roligare böcker...
Sen köpte jag såklart "Magnum Berglin". Ända sedan han dök upp i Ergo har jag älskat Berglins synnerligen suspekta humor. En lagom dos cynism, studentikositet och ordhumor.

Nej, Börje. Du skulle avvisa dem - inte avisa dem!

För övrigt verkar Terrorprinsessan drabbats av vinterkräksjukan. Hurra. Jag som behövde jobba imorgon på min semesterdag...













skrattar bara

Okej. Kan nån förklara hur jag ska hinna göra ett brand concept, förbereda en tvåtimmars föreläsning och gärna ha börjat på tävlingsbidrag till på måndag? När jag imorgon måste hosta fram copy till ett DR som ska vara hos målgruppen nästa fredag?

*asg* Det här är verkligen helt sjukt. Och jag älskar det!


(fast jag har fått lov att säga nej till Sälenresa nästa vecka, och mitt liv som förälder är inte direkt något som man just nu bör visa fram som förebildligt...)













Räkna

Äntligen har den kommit *asg*



Vilken reklamfilm ingår den i?
Mer senare på Researcher.



Uppdaterad: Heidi vann. Det är självklart Axe Click.













giffad

Om vi säger så här: jag har så jävla mycket att göra att jag inte vet vart jag ska börja... jag går och tar en cigg istället...